NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

phillies
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la phillies » 13 jan 2025, 11:37

Jos samo da puknu i lavove pa da bude show :D :D

Sto se tice utakmice Eagles-a "defence win championship". Odbrana je odigrala odlicno, napad zakazao. Razlog tome je vjerovatno i odsustvo Hurts-a skoro mjesec dana. Mozda do slijedeceg vikenda "skine hrđu" i da pas igra ide tecnije i da ne bude toliko carinjenja lopte.
AJ Brown - Inner Excellence :D :D :D
Dallas - samaranje 3x :D :D :D

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 jan 2025, 13:56

slika
Jos veceras i pogodi amidza cijelo kolo, najtezeg (timskog) sporta na svijetu za prognozirati

Dosta od mene :kafa:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 13 jan 2025, 14:26

W nema značenje, ali svakako 4/5 dobro tipovanje nema šta.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 jan 2025, 14:30

Edin TM87 je napisao/la:
13 jan 2025, 14:26
W nema značenje, ali svakako 4/5 dobro tipovanje nema šta.
:rol:
slika
I dalje nemas mozga, pa fino sam ti rekao "imaj mozga" :kafa:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 13 jan 2025, 15:41

Ako se ostali slože, može 4,5 boda :kafa:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 jan 2025, 15:44

Edin TM87 je napisao/la:
13 jan 2025, 15:41
Ako se ostali slože, može 4,5 boda :kafa:
Bjezi ba neozbiljan si, haj tamo samnom gdje ono malo sportskog zeganja pa ti pustam da se ponasas k'o balavac, nego si poceo i ovdje da te raja gleda :kafa: Ali haj eto kontaj da nekog lozis, smiji se iza ekrana :wave:

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 13 jan 2025, 18:09

Idu li Texansi do kraja? :yawn:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 jan 2025, 18:20

Mogli je napisao/la:
13 jan 2025, 18:09
Idu li Texansi do kraja? :yawn:
Tesko ali to je NFL, kad su Giants sa 8-8 rekordom osvojili i to tad dobili Patriote u finalu koji su bili neporazni te sezone, sve je moguce, ali jel realno? Nije. Prvo da vidimo u subotu, skoro je nemoguce osvojiti SB 3 puta zaredom (u novijoj historiji), ali ljudi imaju Mahomesa, jebga on i jeste nemoguc sam po sebi.
slika
Napad ako nam klikne (tj. CJ Stroud) moze se igrati, odbrana bi trebala biti na nivou. Ako iznenade Chiefse, onda ti je euforija ekipe na nerealnom nivou, onda mos svakog dobiti nakon toga.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 13 jan 2025, 18:31

Mahomes ne igra neku sezonu cak suprotno.
Coaching njih izvlaci.
Ne sumnjam da ce Patrick biti pravi u playoffu ali njihov najveci adut je Andy i ovo sto je okupio oko sebe po mom misljenju.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 jan 2025, 18:40

wadethegreat je napisao/la:
13 jan 2025, 18:31
Mahomes ne igra neku sezonu cak suprotno.
Coaching njih izvlaci.
Ne sumnjam da ce Patrick biti pravi u playoffu ali njihov najveci adut je Andy i ovo sto je okupio oko sebe po mom misljenju.
Ma istina ali bez obzira ne mozes se kladiti protiv Mahomesa u playoffu, dok ti ne dokaze suprotno. To je tako

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 13 jan 2025, 23:36

Subota
22:30
Kansas City - Houston

Nedelja:
02:15
Detroit - Washington

21:00
Philadelphia - Minnesota/LA Rams

Ponedeljak
00:30
Buffalo - Baltimore

Svi prenosi na ArenaSport 1

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 14 jan 2025, 08:03

e nek nisi aleme ub'o sve parove hahaha
ramsi :tokralju:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 14 jan 2025, 08:39

@alemsa

Da ti javim evo iz izvora koje ne zelim da otkrijem da ti svi mrze Texanse i da si navodno ti lud skroz pa jos vise ih mrze zbog tebe.

Da znas da sam uz tebe!!! Lozim se na Texanse nekako ultra dobra prica, Dell/Digga povrede one suze Strouda, stari mu u zatvoru, onaj hate sto je posavjetovao Caleba itd itd IDEMOOOOOO ALEM I AMAR HAJDE BURAZERU

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 jan 2025, 09:40

u NFLu ima par timova koji su osim u iznimnim situacijama ispod radara i koji slabo koga interesuju tipa cardinalsa, bucsa, coltsa, titansa .... ali i oni su manchester united u poređenju sa pantersima, jaguarsima i texansima za koje treba doktorska disertacija da bi se shvatilo kako neko može za njih navijati a da nije rođen u vidokrugu stadiona :mrgreen:

kao što neko reče, da ukinu afc south pola amerike ne bi ni skontalo da ih nema :D

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 jan 2025, 10:21

prije nego sad edo dođe i počne svoju periodičnu odu o coltsima ..... upravo sam slučajno naletio na statistički podatak: od odlaska manninga u broncose, coltsi imaju i manje ulazaka u playoff i manje playoff pobjeda od texansa :D :mrgreen:

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 14 jan 2025, 10:27

jestamaji je napisao/la:
14 jan 2025, 09:40
u NFLu ima par timova koji su osim u iznimnim situacijama ispod radara i koji slabo koga interesuju tipa cardinalsa, bucsa, coltsa, titansa .... ali i oni su manchester united u poređenju sa pantersima, jaguarsima i texansima za koje treba doktorska disertacija da bi se shvatilo kako neko može za njih navijati a da nije rođen u vidokrugu stadiona :mrgreen:

kao što neko reče, da ukinu afc south pola amerike ne bi ni skontalo da ih nema :D
Pa ili je uspjeh npr meni tako ostali Patriots, nalozio se na njih kao klinac kad su imali onaj unbeaten run 2007 ili pop kultura. Neko kad navija za Raiderse, NY Yankees, Jets, Delfine, Lakers itd sve totalno logicno. Ekipe koje su u pop kulturi nase generacije (svi mi rodjeni 80ih/90ih) stalno tema, brend jak itd ne moze da ih ne znas.

Ali ovi matori sto mi sad dodju i navijaju za KC to mi totalno nije jasno. Pa KC je shithole tamo nista nema boze sacuvaj ne znam da li sam cuo za Kansas City u bilo kojem filmu, muzici, bilo koji drugi kontekst...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 jan 2025, 10:41

ma dobro, po toj logici je 90% američkih gradova bezveze, to ne bi trebalo da ima ikakve veze sa sportom, mada možda i ima.

u KC ima par dobrih džez klubova, pokoji kazino i to je to. doduše bio sam samo jednom tamo tako da to sigurno nije objektivna ocjena. ono što im se ne može negirati je da su navijčki jaki i da iskreno i u velikom broju prate svoje timove. bilo je tako i prije mahomesa tako da ovo nije samo kratkotrajni hype. pored toga lamar hunt je jedno od najvećih imena u vlasničkim strukturama američkog sporta. OK, on nije originalno od tamo ali nije ni branko mikulić iz sarajeva ako ćemo tako gledati

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 14 jan 2025, 12:20

jestamaji je napisao/la:
14 jan 2025, 10:21
prije nego sad edo dođe i počne svoju periodičnu odu o coltsima ..... upravo sam slučajno naletio na statistički podatak: od odlaska manninga u broncose, coltsi imaju i manje ulazaka u playoff i manje playoff pobjeda od texansa :D :mrgreen:
Ušli su i bili one and done više puta. Osim kad im zalutaju neki Brownsi ili Chargersi. Zato ih je Luck naružio u direktnom okršaju na Reliantu prije odlaska u penziju. Ovo za pobjede nisam siguran da je tačno. Watson ima jednu pobjedu i možda Stroud dvije i to je to od njih. Nikad nisu igrali ni finale AFCa.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 14 jan 2025, 12:33

Inače, po meni katastrofalan playoff vikend. Sve blowouti, osim Washingtona ali to ja mislim niko nije ni gledao. Ne sjećam se da je ovako nezanimljiva bila wc runda.

Volio bih da Kurbani izađu iz NFC-a. Onako ispod radara su totalno. Počeli sezonu sa 1-4 i tada i već ih svi otpisali. Ali onda se vratili Kupp i Nacua i počeli da melju sve redom. Tu je i Stafford, jedini QB sa prstenom iz cijelog NFC-a i naravno moj fantasy prijatelj Williams. Neće me iznenadit ako tresnu Philu.

A šta se desilo sa OL Vikinga, to nikom nije jasno. Očekivalo se Darnold da će podbacit u playoffu, ali 9 sackova što je izjednačen rekord niko nije ni slutio da će inače odlični OL Vikinga dopustiti.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 jan 2025, 12:55

Edin TM87 je napisao/la:
14 jan 2025, 12:20
jestamaji je napisao/la:
14 jan 2025, 10:21
Ušli su i bili one and done više puta. Osim kad im zalutaju neki Brownsi ili Chargersi. Zato ih je Luck naružio u direktnom okršaju na Reliantu prije odlaska u penziju. Ovo za pobjede nisam siguran da je tačno. Watson ima jednu pobjedu i možda Stroud dvije i to je to od njih. Nikad nisu igrali ni finale AFCa.
naravno da je tačno, da nije ne bi ni napisao. 7-5 u ulascima u playoff i 5-4 u pobjedama.
Edin TM87 je napisao/la:
14 jan 2025, 12:33
Inače, po meni katastrofalan playoff vikend. Sve blowouti, osim Washingtona ali to ja mislim niko nije ni gledao. Ne sjećam se da je ovako nezanimljiva bila wc runda.

Volio bih da Kurbani izađu iz NFC-a. Onako ispod radara su totalno. Počeli sezonu sa 1-4 i tada i već ih svi otpisali. Ali onda se vratili Kupp i Nacua i počeli da melju sve redom. Tu je i Stafford, jedini QB sa prstenom iz cijelog NFC-a i naravno moj fantasy prijatelj Williams. Neće me iznenadit ako tresnu Philu.

A šta se desilo sa OL Vikinga, to nikom nije jasno. Očekivalo se Darnold da će podbacit u playoffu, ali 9 sackova što je izjednačen rekord niko nije ni slutio da će inače odlični OL Vikinga dopustiti.
apsolutno bezveze WC, gore i od CFP playoffa a to je jako teško postići
sve i jedna tekma za podvoz osim utakmice u tampi koja je bila izvrsna, ali to i ćorava koka zrno ubode

darnold je sa ove dvije grozne prime time tekme sebi upropastio šansu za jako veliku lovu

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.