To idalje nije moj problem,ako je firma veća naći će brzo riješenje u kadru koji ima, ako je firma manja neka gazda malo uleti, ne mora sjediti po vazdan. Nije na meni da mislim niti želim da se opterećujem time ko će me zamjeniti sutra kada odem, svi su zamjenjiva roba, Ronaldo je otišao iz Reala, pa su opet našli zamjenu i osvajaju Ligu prvaka. I taj kolega će otići sutradan isti dan kada odradi dvije uzastopne smjene,vlasnik neka mislim ne mora radnik, nije plaćen da misli.VensanKasel je napisao/la: ↑09 jan 2025, 09:51
Radite kolega i ti , kolegi preko noći se digne ona stvar ili dobije bolju ponudu . Kolega je sutra prva smjena , ti si druga . Javi ti kolega ja dajem otkaz , ne radim više .
Ti sutra čitav dan radiš i tako danima dok ne dođe neko drugi .
U praksi se ova stvar dešava malo rijeđe ,ali je apsolutno opravdana jer 99,99% poslodavaca ne ispunjava zakonske obaveze prema radniku kao ni one iz ugovora koji su sami sastavili(regres, godišnji 20 dana , 2 dana odmora u sedmici je si osiguran na 40h radnih sati ,a radiš 6 dana) i sa te strane si moralno čista kada odmah odeš , jer je poslodavac X puta prije tvog odlaska prekršio ugovor.
Kod dobrih poslodavaca treba odraditi otkazni-
Također dalje u praksi se dešava kontra stvar mnogo češće, imaš ugovor na tri mjeseca gazda ti kaže samo zadnji dan da ne moraš više dolaziti i tjt ne interesuje ga imaš li kredit i kako ćeš se dalje snaći.