Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- JayCatwright
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
jes jes wanda se brine za radnike, a ne što iz njegovog džepa sada idu pare, propo dabogda danas odmah
U ovoj državi će na bolje krenuti kad umreš ti, takvi slični tebi i glasači SDA. Husara, napasaj nam se okoločmarnih dlakica.Wanderson je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:10Ovo nije povecanje plate, ovo je povecanje doprinosa, udar na privrednike i unistavanje istih.VensanKasel je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:06Ljudi koji podržavaju povećanja plata su g.ovna ?
Kako su tebi pare udarile u mozak , pa ne možeš ovo napisati![]()
Niko nije protiv povecavanja plata, ali jeste protiv toga da su doprinosi veci skoro duplo nego u Hrvatskoj koja je EU.
Komentari radnika 99% njih je, nek je treba povecati ko yebe privrednike onako vozaju Mercedese, Audije, BMW, ljetuju na Azurnoj obali, zimuju u St. Moritzu itd. istim zelim da vec od sutra hljeb placaju 4KM, sisanje 20KM, kutiju cigara 15KM, pa nek onda u miru komentarisu i podrzavaju samounistenje.
Potpisan je ugovor da ce sada roditelji u statusu njegovatelja od sada primati 1000 umjesto 640 maraka,takodjer djeciji doplatak ide sa 117 na 190 KM.
To je sve dobra strana rasta ovog minimalca.
To je sve dobra strana rasta ovog minimalca.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Druze svako se bori se za sebe, doba je kapitalizma.VensanKasel je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:18Ok , znači tebi su problem doprinosi i poskupljenja ? Je li tako ?
Poslije korone sve je drastično poskupilo , znaš bolje i od mene , plate ostale iste , je li tako ?
Jesi li tada ovoliko pisao o poskupljenjima ? Iskreno i realno , bolio te qrac jer dobro zarađuješ i nema šanse da si razmišljao kako će neko na minimalcu živjeti sa novim poskupljenjima .
Ne kažem da ti nisi , nemoj da idemo od malih jer već im je yebeno , koliko znaš od srednjih ili velikih firmi da su od korone povećavali plate pogotovo minimalac i koliko njih je radnicima uplatili neoporezivu pomoć ?
Bolio je i radnika qrac kad sam ja u fazama zivota ulagao zadnji dinar u robe, kod kuce ostajalo 100,200KM, a u robu ulozim 20,25 hiljada KM sve pare koje imam, a nemam kupce nemam nista, nego se bori, posuđuj, uzimaj kredite, zaduzuj.
kraljttbvb je napisao/la: ↑09 jan 2025, 10:18Ja postavim članak iz novina, a ti citiras ono što si ti napisao.
Kome vise vjerovati - novinama ili tvom proizvoljnom zaključku![]()
A šta sam ja napisao nego ono što si ti postavio, samo malo ranije.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa nemoj nam onda ovdje prosipati moralnu vertikalu i kako ti je stalo do cijena i poskupljenja radi radnika, vec cisto iz tvoje licne koristi. Tako je bar posteno, boli mene za tebe, isto kao i tebe za sve ostale.
GGMU
Jest ali preko radnika i poslodavaca, država reket pukla i to je to, nije neko mudro slovo. Da su iznašli način da smanje stope poreza a razlika da ide radniku pa da minimalac bude 1400 to bi već bilo nešto opipljivo.
Niko te nije tjerao da imas te faze zivota,mogao si se zaposliti kod privatnika ko coek i boli te k,urac.Radis za minimalac,jedes krompir,sjedis kuci.Godisnji ljetni dobijes 7 dana taman da okrecis kucu i et.Zimi lozi cumur i gledaj kako snijeg pada kroz prozor.Sto si se tako izlagao riziku za robu,kredite zaduzenje??Wanderson je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:25Druze svako se bori se za sebe, doba je kapitalizma.VensanKasel je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:18Ok , znači tebi su problem doprinosi i poskupljenja ? Je li tako ?
Poslije korone sve je drastično poskupilo , znaš bolje i od mene , plate ostale iste , je li tako ?
Jesi li tada ovoliko pisao o poskupljenjima ? Iskreno i realno , bolio te qrac jer dobro zarađuješ i nema šanse da si razmišljao kako će neko na minimalcu živjeti sa novim poskupljenjima .
Ne kažem da ti nisi , nemoj da idemo od malih jer već im je yebeno , koliko znaš od srednjih ili velikih firmi da su od korone povećavali plate pogotovo minimalac i koliko njih je radnicima uplatili neoporezivu pomoć ?
Bolio je i radnika qrac kad sam ja u fazama zivota ulagao zadnji dinar u robe, kod kuce ostajalo 100,200KM, a u robu ulozim 20,25 hiljada KM sve pare koje imam, a nemam kupce nemam nista, nego se bori, posuđuj, uzimaj kredite, zaduzuj.
FK SARAJEVO.
- napoleon72
- Kontakt:
Ugasis firmu, zaposlis se negdje na platu i boli te qrac sta poslodavac radi i na koji nacin dolazi do posla. I ja bih sa svojom strukom mogao freelancat al sto mi treba taj stres u zivotu? Hocel bit posla, hocul dogovorit kakav projekat, hoce li ici sve kako treba, kakvi ce rokovi bit... ovako sam na plati, neko drugi se sekira za sve a ja ne varam nikog.Wanderson je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:25Druze svako se bori se za sebe, doba je kapitalizma.VensanKasel je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:18Ok , znači tebi su problem doprinosi i poskupljenja ? Je li tako ?
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- feniksptica
- Kontakt:
Da mi bi da znam kukat u životu ko ovi poslodavci ...
Zamisli to sve godinama utajivalo porez i sad se bune nešto
Zamisli to sve godinama utajivalo porez i sad se bune nešto
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- VensanKasel
- Kontakt:
Normalnog radnika ako je vlasnik normalan nije bolio qrac , vjeruj mi . Iz vlastitog iskustva pišem i kada sam bio vlasnik i sada kada je obrnuto .Wanderson je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:25Druze svako se bori se za sebe, doba je kapitalizma.VensanKasel je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:18Ok , znači tebi su problem doprinosi i poskupljenja ? Je li tako ?
Kada je krenula korona i sve ono ludilo , aerodrom se zatvorio kome ja da rentam auto ? Neke kompanije odmah dale otkaze , neke poput moje prodale auto da isplate plate .
Ja nemam ništa protiv tebe što se tiče tvog poslovanja , borio se i izborio , radiš kako misliš da treba , nisi nikome dužan .
Problem su srednji i veliki , to znaš i sam . Nemoj ići na njihovu stranu .

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ne znate vi te muke kad isto auto voziš sedmi mjesec
- feniksptica
- Kontakt:
Ne pricamo o parama eto.
Koliko vi ovdje s foruma dajete radnicima godišnjeg ??
Da l plaćate
Da l računate i subote u godišnji
Da l radite na praznike
Da li ste na kraju uplatili prvo one 2000 KM pa poslije i 1000 KM jer nije oporezivo a vas samo to koči da date radniku ?
Koliko vi ovdje s foruma dajete radnicima godišnjeg ??
Da l plaćate
Da l računate i subote u godišnji
Da l radite na praznike
Da li ste na kraju uplatili prvo one 2000 KM pa poslije i 1000 KM jer nije oporezivo a vas samo to koči da date radniku ?
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- VensanKasel
- Kontakt:
I ti naivko baš . Da je 1400 KM , je li ti fakat misliš da vlasnici ne bi tražili nazad keš ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ja sam se izborio za ono sto sam htio da dobro zarađujem i da imam slobodno vrijeme, da me niko ne yebe, da ustanem kad hocu, da odem gdje hocu i kad hocu.napoleon72 je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:33Ugasis firmu, zaposlis se negdje na platu i boli te qrac sta poslodavac radi i na koji nacin dolazi do posla. I ja bih sa svojom strukom mogao freelancat al sto mi treba taj stres u zivotu? Hocel bit posla, hocul dogovorit kakav projekat, hoce li ici sve kako treba, kakvi ce rokovi bit... ovako sam na plati, neko drugi se sekira za sve a ja ne varam nikog.Wanderson je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:25Druze svako se bori se za sebe, doba je kapitalizma.VensanKasel je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:18Ok , znači tebi su problem doprinosi i poskupljenja ? Je li tako ?
Ti ocigledno ne znas kako se dobija taj doplatak i koji su uslovi.Pa normalno i treba da bude na teret i radnika,ali vise poslodava.
Ne trebamo se praviti ludi i vidjeti kako ti poslodavci zive brate.
FK SARAJEVO.
i sto taj gazdurina nije uplatio neoporezivu pomoc svojim radnicima puno mu 300KM doprinosa a nije htio toliki neoporezivi iznos kao pomoc da podijeli
Pa to je taj mentalitet, ja se patio, uzeo kredit o sad kad sam stao na noge sad cu to sve nadoknaditi tako sto cu maksimalno zajahati ljude da mi to desestruko vrate, necu nista postovati jer JA pravim pare i niko mi ih nije dao, krast cu kako mogu i gdje mogu. Tako to ne funkcionise, sta god uradio obican covjek ti pravi pare, i dodatno trosis i koristis zajednicku infrastrukturu koju placamo svi, i ti i ja, i taj radnik pd 6 stoja. Ovo nije jednosmjerna ulica gdje sve treba da se gleda poslodavac ili privatnik. Tako se do sad naucilo i iskoristavala i nadam se da ovim ili slicnim zakonimanto vise nece biti slucaj.
Pa sta sad seres?Zivi zivot,uzivaj al ne seri o fazama zivota,kreditima,zaduzenjima,robi itd .Boli nas k.urac a i vladu ocigledno.Wanderson je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:39Ja sam se izborio za ono sto sam htio da dobro zarađujem i da imam slobodno vrijeme, da me niko ne yebe, da ustanem kad hocu, da odem gdje hocu i kad hocu.napoleon72 je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:33Ugasis firmu, zaposlis se negdje na platu i boli te qrac sta poslodavac radi i na koji nacin dolazi do posla. I ja bih sa svojom strukom mogao freelancat al sto mi treba taj stres u zivotu? Hocel bit posla, hocul dogovorit kakav projekat, hoce li ici sve kako treba, kakvi ce rokovi bit... ovako sam na plati, neko drugi se sekira za sve a ja ne varam nikog.Wanderson je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:25
Druze svako se bori se za sebe, doba je kapitalizma.
FK SARAJEVO.
- feniksptica
- Kontakt:
Nisi se ti izborio dok ti je problem 300 KM vise mjesečno po radniku. Govorim za doprinose jer vam plata nije problem.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Huske, Jabroni, jasmin10, sirBobbyMoore i 16 gostiju.