Serije (sve o serijama na jednom mjestu)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Serije (sve o serijama na jednom mjestu)
Neko gledao The Last Kingdom, vrijedi li paznje ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
-
- Kontakt:
Isto sam danas odgledao La Palma. Nemaš danas ni filma ni serija a da nije gay propaganda, a evo počeli su polako uvoditi i ove trangendere. Sve su to bolesne agende. Ako to isključimo, fina serijica sa finim porukama požrtvovanja, brige za bližnje itd.Beduin je napisao/la: ↑05 jan 2025, 08:57Odgledam ovu novu mini seriju na Netflixu La Palma. Hajde volim tu tematiku, prirodne katastrofe, cunami, vulkani i slicno.
Ali ovo prelazi svaku mjeru vise, kad vec spominjemo prokleti lgbt. Curica ima 17 godina i na prvi pogled se zagleda u drugu curu o ubrzo poljubi, zaljubi i zavoli, dakle poceli su i maloljetnike vec forsirati. I dobar dio serije (4 epizode) njih forsiraju, tu povezanost i potrebu.
Kod mene curica od 5 godina udje u sobu bas kad se njih dvije ljube i dijete pita zasto se 2 cure ljube i kako je to fuj. Pa dokle vise u pi4ku materinu.
Sve jasno, hvala na objašnjenju.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Hvala, odgledali Silo prvu sezonu - odlicna serija o7 Vidim da polako izlaze epizode ove druge sezone tako da cemo i to lagano pogledati, poslije toga Station eleven pa cemo vidjeti ... uglavnom Silo je bas top, drzao me napetim sve vrijeme - da se pitas sve vrijeme sta ako i sta je zapravo istina

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
- Beduin
- Kontakt:
Bas cekam da vidim kako ce zavrsiti 2. sezonu Silo, jer me totalno rezocaralo ovih 8 epizoda nastavka, opasno me smorilo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Počeo sam gledati švedsku seriju The Breakthrough od 4 epizode. Iako je pod Netflix flagship kojeg nisam ljubitelj, serija je ozbiljnija od mnogih netfliksovih limunada serija. Unaprijed preporučujem.
https://www.imdb.com/title/tt23221806/
Takođe je izašla rumunska serija Subteran koju sam ranije najavljivao, pa ćemo vidjeti da li sam pogodio sa nasumičnim izborom.
https://www.imdb.com/title/tt29632046/
Ako kome trebaju linkovi nek se javi pp
https://www.imdb.com/title/tt23221806/
Takođe je izašla rumunska serija Subteran koju sam ranije najavljivao, pa ćemo vidjeti da li sam pogodio sa nasumičnim izborom.
https://www.imdb.com/title/tt29632046/
Ako kome trebaju linkovi nek se javi pp
Kad smo kod rumunskih serija, HBO-ova serija Umbre (Sjene) je odlična, ali je nekako prošla ispod radara.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
I ja saam je gledao, top serija!
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Počeo sam sa gledanjem svih serija/filmova Star Wars-a. Odmah želim istaći da nisam toliki fan niti star wars-a niti star trek-a, volim ih podjednako jer sam sci-fi fan, no problem u ocjenjivanju ovih serija i filmova leži u činjenici da je tu fan base toliko razmažena i neobjektivna da čovjeka može odvesti u pogrešan tok ako gleda isključivo ocjene.
Idem hronološki, držeći se timelane-a, tako sam da započeo sa The Acolyte, gdje saznajemo nešto više o "Sith-u". Serija na IMDB-u ima samo 4.2 što je apsurdnost, dok na rotten tomatoes ima 77-78% što je objektivnije.
Upravo ocjena na imdb-u govori o neobjektivnosti i razmaženosti fanbase-a SW-a.
Serija svakako ima mana, ogroman budžet a epizode od 40 minuta često su ispod toga a ima jedna i od 20-25 minuta iako je, kako sam negdje pročitao budžet iste 22.5 miliona eura. Nažalost je season 2 cancelled. Glumačka postava je bila okej, lijepo je bilo vidjeti opet Carrie-Anne Moss koju smo gledali u Matrixu. Malo je glupa bila priča oko vještica, pjevanje cringe i sl, ali to ne umanjuje činjenicu da je serija ok bila. Epizode sam različito ocjenjivao, tako da je na kraju ispalo: 6,75, što je ekvivalentno ocjeni 7 na IMDB-u.
Uglavnom šteta što nema season 2, mnoga pitanja su ostala još otvorena na koje dugo vremena nećemo dobiti odgovor.
PS: Lee Jung-jae prekucao.
Sada slijedi ovo, lijepo se prisjetiti klasika i jedne epohe mladosti, uživanje, nikad neće dosaditi the phantom menace iz već davne 1999. godine.

Idem hronološki, držeći se timelane-a, tako sam da započeo sa The Acolyte, gdje saznajemo nešto više o "Sith-u". Serija na IMDB-u ima samo 4.2 što je apsurdnost, dok na rotten tomatoes ima 77-78% što je objektivnije.
Serija svakako ima mana, ogroman budžet a epizode od 40 minuta često su ispod toga a ima jedna i od 20-25 minuta iako je, kako sam negdje pročitao budžet iste 22.5 miliona eura. Nažalost je season 2 cancelled. Glumačka postava je bila okej, lijepo je bilo vidjeti opet Carrie-Anne Moss koju smo gledali u Matrixu. Malo je glupa bila priča oko vještica, pjevanje cringe i sl, ali to ne umanjuje činjenicu da je serija ok bila. Epizode sam različito ocjenjivao, tako da je na kraju ispalo: 6,75, što je ekvivalentno ocjeni 7 na IMDB-u.
Uglavnom šteta što nema season 2, mnoga pitanja su ostala još otvorena na koje dugo vremena nećemo dobiti odgovor.
Sada slijedi ovo, lijepo se prisjetiti klasika i jedne epohe mladosti, uživanje, nikad neće dosaditi the phantom menace iz već davne 1999. godine.

Jel ovo na disneyu ovako sve poredano?
-
- Kontakt:
Phantom menace i onaj duel na kraju i muzikaNeutral je napisao/la: ↑09 jan 2025, 02:02Počeo sam sa gledanjem svih serija/filmova Star Wars-a. Odmah želim istaći da nisam toliki fan niti star wars-a niti star trek-a, volim ih podjednako jer sam sci-fi fan, no problem u ocjenjivanju ovih serija i filmova leži u činjenici da je tu fan base toliko razmažena i neobjektivna da čovjeka može odvesti u pogrešan tok ako gleda isključivo ocjene.
![]()

- Beduin
- Kontakt:
Jbg, sve stvar ukusa. Ako volis zaj zanr i fazon, mozgaju i prelaze faze, udruzuju se i bore, opasnost vreba sa svake strane, onda odgledaj. Ja jesam i meni je ok, solidna razbibriga. Nekome mozda malo vise tinejdjerska, ja je gledao sa kcerkom.
Ne znam izlazi li uskoro i 3. sezona i koliko uopste planiraju snimati.
The Night Agent nastavlja za 2 sedmice.
The Snow Girl se nastavlja za 20ak dana, mada je trebala biti mini serija valjda. Moracu se podsjetiti kraja 1. sezone.
Yellowjackets izlazi 3. sezona za nesto vise od 30 dana.
A i Unforgoten vidim dw izlazi 6. sezona za mjesec dana. Na watchlisti mi je i nikako da pocnem gledati, ne znam ni vrijedi li 6 sezona derati, bas puno zvuci.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Da li je ko upratio novog Dextera? Kakvi su utisci ? 

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
- JayCatwright
- Kontakt:
Imaj u vidu samo da je Station Eleven malo drugačiji tip serije od Silo. Dosta dublja, povremeno zbunjujuća i traži puno pažnje jer je svaki detalj bitan al' se na koncu sve lijepo zaokruži.delko je napisao/la: ↑07 jan 2025, 19:54Hvala, odgledali Silo prvu sezonu - odlicna serija o7 Vidim da polako izlaze epizode ove druge sezone tako da cemo i to lagano pogledati, poslije toga Station eleven pa cemo vidjeti ... uglavnom Silo je bas top, drzao me napetim sve vrijeme - da se pitas sve vrijeme sta ako i sta je zapravo istina![]()
Silo sam ispratio ovih 7 epizoda druge sezone, vidim da se dosta ljudi žali al' meni je sasvim OK zasad. Vidjećemo kako će završiti.
Odgledao sam prvu epizodu Station Eleven, za sada mi djeluje spora ali vidjecemohazarder je napisao/la: ↑09 jan 2025, 23:11Imaj u vidu samo da je Station Eleven malo drugačiji tip serije od Silo. Dosta dublja, povremeno zbunjujuća i traži puno pažnje jer je svaki detalj bitan al' se na koncu sve lijepo zaokruži.delko je napisao/la: ↑07 jan 2025, 19:54Hvala, odgledali Silo prvu sezonu - odlicna serija o7 Vidim da polako izlaze epizode ove druge sezone tako da cemo i to lagano pogledati, poslije toga Station eleven pa cemo vidjeti ... uglavnom Silo je bas top, drzao me napetim sve vrijeme - da se pitas sve vrijeme sta ako i sta je zapravo istina![]()
Silo sam ispratio ovih 7 epizoda druge sezone, vidim da se dosta ljudi žali al' meni je sasvim OK zasad. Vidjećemo kako će završiti.

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 3 gosta.