Krezubaši i dalje opravdavaju ovo

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Krezubaši i dalje opravdavaju ovo
Neće izaći na protest sigurno čovjek koji radi u firmi sa 100 uposlenika ali ljudi koji rade za nekakve male biznise sa po par zaposlenih vjerovatno hoće.
Za direktorovo dobro ??
Većina tih poslodavaca su tajkuni povezani sa SDA koji uz pomoć ekonomskih analitičara, medija i ostalih "stručnjaka" šire paniku i strah među građanima. Posebno su se aktivirali po Linkedinu, a kad im otvoriš profil ne možeš shvatit čime se bave, koje je njihovo zanimanje.Convicts1988 je napisao/la: ↑08 jan 2025, 17:24![]()
Tek sada se jasno vidi kakvo smece i balijanderi su vecina poslodavaca i privatnika u federaciji. Pravi fasisti, neprijatelji drzave i obicnog radnika.
Tako je ovo gore su lažni podaci za FBIH. Čudi me da se poslodavci ne žale kako moraju 100% platiti iznos plate, ili kada čujem da poslodavci kažu kako oni obezbjeđuju pare za plate i doprinose, a zaboravljaju da upravo radnici "obezbjeđuju" svojim radom i pare za plate i doprinose plus dobit poslodavcu.
A sta ce kad dodje direktor i kaze ako ne smanje doprinose ja zatvaram ili dajem otkaze? Na sta sve ljudi pristaju kod nas jer nemaju drugog izlaza to i ne bi bilo neko iznenadjenje. Imam ljude u blizoj porodici koji rade za minimalac i kovertu, uslovi rada nehumani ali se to sve godinama trpi jer nemaju ni zvanje ni vjestine za nesto bolje. To je mozda svejedno nekome ko zivi u Sarajevu i bavi se poslom gdje je lako naci drugog poslodavca ali za zenu koja pravi tjesteninu u nekoj selendri i nije bas.feniksptica je napisao/la: ↑08 jan 2025, 17:30Za direktorovo dobro ??
Tj vlasnikovo.
Protiv sebe ?
Veca plata ali zato nema vise prevoza i toplog obroka, a sve ce poskupiti, bas su pomogli radnicima, gori su od zelenih...
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, Jabroni, leo1946, TefalTava, VensanKasel i 10 gostiju.