Sure buddy
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Marsal
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Ja ne znam sta ovi "privrednici" vise stalno prijete.Kume ako ti je bolje u RS-u odmah se prebaci tamo sta cekas,nemoj prijetiti.
Takodjer ako mislis da ce ti profit i firmu sacuvati otkazi daj ih odmah podjeli i vozdra .Kome vise prijetite uhljupi.
Takodjer ako mislis da ce ti profit i firmu sacuvati otkazi daj ih odmah podjeli i vozdra .Kome vise prijetite uhljupi.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Klesanje vještina, nekog zanata i slično, donosi veću vrijednost na tržistu rada.
Električar, vodoinstalater, stolar, keramičar, cnc operater, pa strani jezici, onda medicina, vozač itd. Sve to već u BiH garantuje solidnu do dobru zaradu, a da ne pričam o inostranstvu.
Ipak, ljudi se čvrsto drže sigurne zone, a onda rade za kikiriki.
U Čapljini je msm postojao plaćeni kurs za konobara i kuhara, što je išlo preko Zavoda za zapošljavanje. Nakon toga, imao si certifikat koji je otvarao mnoga vrata i veća primanja.
Naravno, postoje slučajevi koje život udara na poseban način. Pa ne mogu zbog bolesnih roditelja, startnih ulaganja, lošeg zdravlja i drugih teških iskušenja.
Sve ostalo je podaništvo.
Električar, vodoinstalater, stolar, keramičar, cnc operater, pa strani jezici, onda medicina, vozač itd. Sve to već u BiH garantuje solidnu do dobru zaradu, a da ne pričam o inostranstvu.
Ipak, ljudi se čvrsto drže sigurne zone, a onda rade za kikiriki.
U Čapljini je msm postojao plaćeni kurs za konobara i kuhara, što je išlo preko Zavoda za zapošljavanje. Nakon toga, imao si certifikat koji je otvarao mnoga vrata i veća primanja.
Naravno, postoje slučajevi koje život udara na poseban način. Pa ne mogu zbog bolesnih roditelja, startnih ulaganja, lošeg zdravlja i drugih teških iskušenja.
Sve ostalo je podaništvo.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 08 jan 2025, 11:21, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Treba razlikovati rad za minimalac (ovaj prijašnji) i rad za minimalac + podebela koverta. Jako je mali broj ljudi koji je radio samo za minimalac bez koverte. Ali s druge strane, sami sebi dugoročno štete uzimanjem koverte. Šteta je već napravljena, svi ovi obični radnici koji su od 96 naovamo uzimali kovertu, teško im se u penziji.
Ljudi se bore za egzistenciju.
Privrednici iz Sarajeva razmatraju prebacivanje radnika u firme koje imaju u RS-u zbog odluke o minimalcu

Neka Nermin Niksic i Vojin Mijatovic otvore privatne firme i pobrinu se za 50tak hiljada radnika koji ce dobiti otkaze.
vidi ovog wandersona kako kmeci zadnjih dana, prelijepo za citati
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Kako naguzi Vojin bosnjake glupe
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- Marsal
- Kontakt:
Radnici iz FBiH jedva čekaju da im se staž za penziono počne uplaćivati u RSWanderson je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:20Ljudi se bore za egzistenciju.
Privrednici iz Sarajeva razmatraju prebacivanje radnika u firme koje imaju u RS-u zbog odluke o minimalcu
![]()
![]()
Neka Nermin Niksic i Vojin Mijatovic otvore privatne firme i pobrinu se za 50tak hiljada radnika koji ce dobiti otkaze.

Hahahaha, gospodine bajke su na drugom spratu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Shategabri
- Kontakt:
Znači 219 500 budala.Iz Poreske uprave FBiH za Klix.ba je potvrđeno da prema službenim evidencijama, broj radnika koji prima plaću do 1.000 KM iznosi 219.500.
Od toga, broj radnika koji prima minimalnu platu je 124.725.
Koševo Zapad
- bromazepam
- Kontakt:
- Shategabri
- Kontakt:
Blefiranje.
Pa upravo tako, prebacivale su se i firme iz RS u FBiH, što ne bi bilo i obrnuto?!
Ovamo ti ne valja, tamo ti bolje, seli brt.
Koševo Zapad
Pa sto kukaju i prijete?Sto ne idu gdje im je bolje.Wanderson je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:20Ljudi se bore za egzistenciju.
![]()
![]()
FK SARAJEVO.
uz izuzetak da su neki zaglavili s razlogom, al vecina je sama kriva i ponavljam sto sam napisao i jucer, pic.ke smo ko narod i zato nam je takoShategabri je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:26Znači 219 500 budala.Iz Poreske uprave FBiH za Klix.ba je potvrđeno da prema službenim evidencijama, broj radnika koji prima plaću do 1.000 KM iznosi 219.500.
Od toga, broj radnika koji prima minimalnu platu je 124.725.

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ne citam doticnog.
Sta se ti ovdje majke ti vise preseravas.Glumis nekog poznavaoca prilika,bacas fraze za sirotinju.
Ide propada federacija kakvi,je ba balije Vojin.J ebaje balije Vico Zeljkovic,al tu si mi nesto tih-
FK SARAJEVO.
Bogumi zdenka skočila za 5 feninga jutros
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ima Djuric u Lukavici bo li nas k urac.Sve jeftinije od Binga koji se nalazi kilometar dalje.Al bruku jeftinije.
FK SARAJEVO.
Ne razumijem sta je pisac zelio reci, ja se trudim sa svakim voditi dijalog bez vrijedjanja i pruziti moje argumentemma_hz je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:36Sta se ti ovdje majke ti vise preseravas.Glumis nekog poznavaoca prilika,bacas fraze za sirotinju.
Ide propada federacija kakvi,je ba balije Vojin.J ebaje balije Vico Zeljkovic,al tu si mi nesto tih-
Pisac ti je porucio da manje seres.irfo je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:41Ne razumijem sta je pisac zelio reci, ja se trudim sa svakim voditi dijalog bez vrijedjanja i pruziti moje argumente

FK SARAJEVO.
Složio bih se s hardenom za sve mlađe od 40ak. U starijim godinama je malo teže mijenjati stvari.
Druga je stvar što su ljudi anemični, nesnalažljivi, ne vjeruju u sebe i ne žele naučiti nešto novo.
Al' lijepo je vidjet Irfu i Wandu kako iz dana u dan kmeče.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.