Tito dragi i ovaj lik vjeruje u ovoPopravnaToljaga je napisao/la: ↑07 jan 2025, 17:54Pa imali smo čovjeka koji je mislio svojom glavom , odyebao MMF, itd pa samo ga poslali u Vojkovićesljivo je napisao/la: ↑07 jan 2025, 12:19Nemamo mi razvijen osjećaj za kolektivnim. Kroz historiju smo uvijek bili nečiji protektorat koji je sve mislio i planirao za nas. Mi smo samo znali ginut i crnčit, kao i danas. Nismo znali svoje poštovat, a tuđe/zajedničko još manje. Draža nam je marka sad, nego 10 sutra, jer živimo upravo tako, dan za dan bez ikakvog osjećaja da treba živjeti i sutra. I sam sam se operisao od osjećaja za kolektiv, ne zato što ga u osnovi ne mogu imati, već zato što neću da ginem za druge, za one koji ne bi ginuli za mene, a to bi se desilo jer sam se na milion sitnih slučajeva i detalja uvjerio da je tako. 100 puta sam ispo glup i naivan, 101. neću. Sad izvagam i izračunam koja odluka meni donosi više, izbacujući kolektiv iz formule, pa po njoj se i ravnam, iako znam da kolektivni progres, koliko god spor bio, donosi više individui nego lični progres. Stvar je žrtve. Jedna ili par osoba koji bi radili za kolektiv bi bili samo žrtve tog pokušaja sve dok se ne dosegne kritična masa ljudi koji hoće nešto za kolektiv, a mislim da tu kritičnu masu nemamo.

bgm dal vi zivite u paralelnoj stvarnosti