Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Puma
Moderator
Kontakt:

Re: Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Post Postao/la Puma » 07 jan 2025, 11:47

Neko gledao The Last Kingdom, vrijedi li paznje ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 07 jan 2025, 11:57

Puma je napisao/la:
07 jan 2025, 11:47
Sve preporuke, jako zanimljiva serija i drži pažnju pogotovo ako voliš serije ovog tipa.

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 07 jan 2025, 14:29

Puma je napisao/la:
07 jan 2025, 11:47
Apsolutno. Meni u top 15 serija sto sam gledao sigurno

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 07 jan 2025, 15:19

Beduin je napisao/la:
05 jan 2025, 08:57
Odgledam ovu novu mini seriju na Netflixu La Palma. Hajde volim tu tematiku, prirodne katastrofe, cunami, vulkani i slicno.
Ali ovo prelazi svaku mjeru vise, kad vec spominjemo prokleti lgbt. Curica ima 17 godina i na prvi pogled se zagleda u drugu curu o ubrzo poljubi, zaljubi i zavoli, dakle poceli su i maloljetnike vec forsirati. I dobar dio serije (4 epizode) njih forsiraju, tu povezanost i potrebu.

Kod mene curica od 5 godina udje u sobu bas kad se njih dvije ljube i dijete pita zasto se 2 cure ljube i kako je to fuj. Pa dokle vise u pi4ku materinu.
Isto sam danas odgledao La Palma. Nemaš danas ni filma ni serija a da nije gay propaganda, a evo počeli su polako uvoditi i ove trangendere. Sve su to bolesne agende. Ako to isključimo, fina serijica sa finim porukama požrtvovanja, brige za bližnje itd.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 jan 2025, 17:43

smajke je napisao/la:
05 jan 2025, 20:34
Raonffa je napisao/la:
05 jan 2025, 20:07
Do mene je, ja sam pomiješao officera i frontmena...
Pojavljuje li se frontmen sa maskom u drugoj sezoni, ja bih sad rekao da se pojavljuje (a možda i ne) što je nemoguće ako već igra sa njima, ne može biti na dva mjesta u isto vrijeme. Ili jedino ako ima više frontmena, onda je moguće.. Glavni fazon je što sam ja pozaboravljao pola stvari iz prve sezone, a nije bilo skoro nikakve retrospektive i to me najviše zeza.
Pojavljuje se kao Frontmen u toku prve igre jer nije ucestvovao...Usao je u igru nakon toga kao 001 kad je vidio sta pokusava Gi-Hun i prepustio officeru da vodi igre. On je jedini frontmen i ima posebnu masku. Ukucas season 1 recap na yt-u i za 20 minuta ces pohvatat sve od prve do zadnje epizode.
Sve jasno, hvala na objašnjenju.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 07 jan 2025, 19:54

hazarder je napisao/la:
04 jan 2025, 19:38
delko je napisao/la:
04 jan 2025, 18:35
Preporuka za neku post-apokalipticnu seriju/mini-seriju? Hvala.
The 100, The Strain, Silo, Last of us, Station eleven...
Hvala, odgledali Silo prvu sezonu - odlicna serija o7 Vidim da polako izlaze epizode ove druge sezone tako da cemo i to lagano pogledati, poslije toga Station eleven pa cemo vidjeti ... uglavnom Silo je bas top, drzao me napetim sve vrijeme - da se pitas sve vrijeme sta ako i sta je zapravo istina :salut:
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 jan 2025, 09:18

Bas cekam da vidim kako ce zavrsiti 2. sezonu Silo, jer me totalno rezocaralo ovih 8 epizoda nastavka, opasno me smorilo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 08 jan 2025, 16:22

Počeo sam gledati švedsku seriju The Breakthrough od 4 epizode. Iako je pod Netflix flagship kojeg nisam ljubitelj, serija je ozbiljnija od mnogih netfliksovih limunada serija. Unaprijed preporučujem.

https://www.imdb.com/title/tt23221806/

Takođe je izašla rumunska serija Subteran koju sam ranije najavljivao, pa ćemo vidjeti da li sam pogodio sa nasumičnim izborom.

https://www.imdb.com/title/tt29632046/

Ako kome trebaju linkovi nek se javi pp

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jan 2025, 20:31

Kad smo kod rumunskih serija, HBO-ova serija Umbre (Sjene) je odlična, ali je nekako prošla ispod radara.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 08 jan 2025, 20:35

Raonffa je napisao/la:
08 jan 2025, 20:31
Kad smo kod rumunskih serija, HBO-ova serija Umbre (Sjene) je odlična, ali je nekako prošla ispod radara.
I ja saam je gledao, top serija!
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 08 jan 2025, 23:43

Alice in borderland, isplatil se gleat?
1946-1987

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 jan 2025, 02:02

Počeo sam sa gledanjem svih serija/filmova Star Wars-a. Odmah želim istaći da nisam toliki fan niti star wars-a niti star trek-a, volim ih podjednako jer sam sci-fi fan, no problem u ocjenjivanju ovih serija i filmova leži u činjenici da je tu fan base toliko razmažena i neobjektivna da čovjeka može odvesti u pogrešan tok ako gleda isključivo ocjene.

Idem hronološki, držeći se timelane-a, tako sam da započeo sa The Acolyte, gdje saznajemo nešto više o "Sith-u". Serija na IMDB-u ima samo 4.2 što je apsurdnost, dok na rotten tomatoes ima 77-78% što je objektivnije.

Upravo ocjena na imdb-u govori o neobjektivnosti i razmaženosti fanbase-a SW-a.

Serija svakako ima mana, ogroman budžet a epizode od 40 minuta često su ispod toga a ima jedna i od 20-25 minuta iako je, kako sam negdje pročitao budžet iste 22.5 miliona eura. Nažalost je season 2 cancelled. Glumačka postava je bila okej, lijepo je bilo vidjeti opet Carrie-Anne Moss koju smo gledali u Matrixu. Malo je glupa bila priča oko vještica, pjevanje cringe i sl, ali to ne umanjuje činjenicu da je serija ok bila. Epizode sam različito ocjenjivao, tako da je na kraju ispalo: 6,75, što je ekvivalentno ocjeni 7 na IMDB-u.

Uglavnom šteta što nema season 2, mnoga pitanja su ostala još otvorena na koje dugo vremena nećemo dobiti odgovor.

PS: Lee Jung-jae prekucao.

Sada slijedi ovo, lijepo se prisjetiti klasika i jedne epohe mladosti, uživanje, nikad neće dosaditi the phantom menace iz već davne 1999. godine.

slika

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 09 jan 2025, 06:55

Jel ovo na disneyu ovako sve poredano?

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 09 jan 2025, 08:21

Da

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 09 jan 2025, 14:18

Neutral je napisao/la:
09 jan 2025, 02:02
Počeo sam sa gledanjem svih serija/filmova Star Wars-a. Odmah želim istaći da nisam toliki fan niti star wars-a niti star trek-a, volim ih podjednako jer sam sci-fi fan, no problem u ocjenjivanju ovih serija i filmova leži u činjenici da je tu fan base toliko razmažena i neobjektivna da čovjeka može odvesti u pogrešan tok ako gleda isključivo ocjene.

Idem hronološki, držeći se timelane-a, tako sam da započeo sa The Acolyte, gdje saznajemo nešto više o "Sith-u". Serija na IMDB-u ima samo 4.2 što je apsurdnost, dok na rotten tomatoes ima 77-78% što je objektivnije.

Upravo ocjena na imdb-u govori o neobjektivnosti i razmaženosti fanbase-a SW-a.

Serija svakako ima mana, ogroman budžet a epizode od 40 minuta često su ispod toga a ima jedna i od 20-25 minuta iako je, kako sam negdje pročitao budžet iste 22.5 miliona eura. Nažalost je season 2 cancelled. Glumačka postava je bila okej, lijepo je bilo vidjeti opet Carrie-Anne Moss koju smo gledali u Matrixu. Malo je glupa bila priča oko vještica, pjevanje cringe i sl, ali to ne umanjuje činjenicu da je serija ok bila. Epizode sam različito ocjenjivao, tako da je na kraju ispalo: 6,75, što je ekvivalentno ocjeni 7 na IMDB-u.

Uglavnom šteta što nema season 2, mnoga pitanja su ostala još otvorena na koje dugo vremena nećemo dobiti odgovor.

PS: Lee Jung-jae prekucao.

Sada slijedi ovo, lijepo se prisjetiti klasika i jedne epohe mladosti, uživanje, nikad neće dosaditi the phantom menace iz već davne 1999. godine.

slika
Phantom menace i onaj duel na kraju i muzika :tokralju: Ali film u cjelini je beze meni, ali vrijedi zbog tog kraja. Nego , znate li za onu teoriju Jar Jar da je originalno trebao biti sith, ali se Lucas predomislio kad je vidio kolik oje lik popljuvan nakon filma

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 jan 2025, 17:05

leo1946 je napisao/la:
08 jan 2025, 23:43
Alice in borderland, isplatil se gleat?
Jbg, sve stvar ukusa. Ako volis zaj zanr i fazon, mozgaju i prelaze faze, udruzuju se i bore, opasnost vreba sa svake strane, onda odgledaj. Ja jesam i meni je ok, solidna razbibriga. Nekome mozda malo vise tinejdjerska, ja je gledao sa kcerkom.
Ne znam izlazi li uskoro i 3. sezona i koliko uopste planiraju snimati.

The Night Agent nastavlja za 2 sedmice.

The Snow Girl se nastavlja za 20ak dana, mada je trebala biti mini serija valjda. Moracu se podsjetiti kraja 1. sezone.

Yellowjackets izlazi 3. sezona za nesto vise od 30 dana.

A i Unforgoten vidim dw izlazi 6. sezona za mjesec dana. Na watchlisti mi je i nikako da pocnem gledati, ne znam ni vrijedi li 6 sezona derati, bas puno zvuci.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 09 jan 2025, 23:01

Da li je ko upratio novog Dextera? Kakvi su utisci ? :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 09 jan 2025, 23:03

delko je napisao/la:
09 jan 2025, 23:01
Da li je ko upratio novog Dextera? Kakvi su utisci ? :)
Dobro si me podsjetio, vidim dobra ocjena, a i Paramount radio, tako da tesko da ce biti fula. Jedino Slatera ne mogu očima

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 09 jan 2025, 23:11

delko je napisao/la:
07 jan 2025, 19:54
hazarder je napisao/la:
delko je napisao/la:
04 jan 2025, 18:35
Preporuka za neku post-apokalipticnu seriju/mini-seriju? Hvala.
Hvala, odgledali Silo prvu sezonu - odlicna serija o7 Vidim da polako izlaze epizode ove druge sezone tako da cemo i to lagano pogledati, poslije toga Station eleven pa cemo vidjeti ... uglavnom Silo je bas top, drzao me napetim sve vrijeme - da se pitas sve vrijeme sta ako i sta je zapravo istina :salut:
Imaj u vidu samo da je Station Eleven malo drugačiji tip serije od Silo. Dosta dublja, povremeno zbunjujuća i traži puno pažnje jer je svaki detalj bitan al' se na koncu sve lijepo zaokruži.
Silo sam ispratio ovih 7 epizoda druge sezone, vidim da se dosta ljudi žali al' meni je sasvim OK zasad. Vidjećemo kako će završiti.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 09 jan 2025, 23:20

hazarder je napisao/la:
09 jan 2025, 23:11
delko je napisao/la:
07 jan 2025, 19:54
hazarder je napisao/la:

Imaj u vidu samo da je Station Eleven malo drugačiji tip serije od Silo. Dosta dublja, povremeno zbunjujuća i traži puno pažnje jer je svaki detalj bitan al' se na koncu sve lijepo zaokruži.
Silo sam ispratio ovih 7 epizoda druge sezone, vidim da se dosta ljudi žali al' meni je sasvim OK zasad. Vidjećemo kako će završiti.
Odgledao sam prvu epizodu Station Eleven, za sada mi djeluje spora ali vidjecemo :) dobro sto si me napomenuo da obratim paznju, da ne odustanem brzo. Silo sam pogledoa sve ove epizode koje su izasle i meni je druga sezona sasvim ok, ne znam zasto se ljudi zale iskreno. Jedva cekam sutra epizodu :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW, leo1946, TheTruth34 i 13 gostiju.