Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- akisarajevo92
- Kontakt:
Re: Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)
Don't believe the hype.
Bok momci, provjerih racun preko appa i vidim cudan mi racun, rekoh idem provjeriti kad tamo.
BH Telecom će od 1. aprila ove godine primjenjivati novi Cjenovnik za Moja TV pakete, u skladu sa povećanjem troškova poslovanja.
Moze li mi neko objasniti koje je povecanje troskova? Iste kanale imam, istu brzinu, opticki ni na vidiku, max upload mi nevjerovatnih 6mbs dok na telemachu imam 20 mislim, nisam ni provjeravao, brzina mi 30-35 mislim a placam 50, na tm mi 200-300 zaboravih.
Najjace imas tm i moju tv a opet placam pretplatu onu smecarsku.
Ja zaista ne znam kakva je ovo fora sa dizanjem cijena. Dizite je na kraju godine kreteni a ne u toku godine. Povecanje cijene troskova uhljuba
BH Telecom će od 1. aprila ove godine primjenjivati novi Cjenovnik za Moja TV pakete, u skladu sa povećanjem troškova poslovanja.
Moze li mi neko objasniti koje je povecanje troskova? Iste kanale imam, istu brzinu, opticki ni na vidiku, max upload mi nevjerovatnih 6mbs dok na telemachu imam 20 mislim, nisam ni provjeravao, brzina mi 30-35 mislim a placam 50, na tm mi 200-300 zaboravih.
Ja zaista ne znam kakva je ovo fora sa dizanjem cijena. Dizite je na kraju godine kreteni a ne u toku godine. Povecanje cijene troskova uhljuba

mozda ona ista karta sto koristi i telemach stavka odrzavanjeNeutral je napisao/la: ↑08 maj 2024, 04:29Bok momci, provjerih racun preko appa i vidim cudan mi racun, rekoh idem provjeriti kad tamo.
Ja zaista ne znam kakva je ovo fora sa dizanjem cijena. Dizite je na kraju godine kreteni a ne u toku godine. Povecanje cijene troskova uhljuba![]()

Svi su podizali cijene više puta unazad godinu-dvije, red je i na Telecom. Bila je informacija ranije pa se mogao prekinuti ugovor (bez penala) do kraja marta.
Samo sto su oni u toj godini-dvije najjeftiniji paket (internet+tv) s 40,90 nekakvom preraspodjelom paketa podigli na 45,90 pa onda sad i ovo povecanje na 49,95. Obicni korisnik u svemu tome ima jedino besplatan web tv, koji je ionako za mojatv korisnike kostao 1 KM i malo kad da radi kad treba, i prividno povecanu brzinu s 25/2 na 50/8, od cega ogroman broj korisnika nema tehnicku mogucnost ni za tih 25/2.
Federer17 je napisao/la: ↑08 maj 2024, 12:19Samo sto su oni u toj godini-dvije najjeftiniji paket (internet+tv) s 40,90 nekakvom preraspodjelom paketa podigli na 45,90 pa onda sad i ovo povecanje na 49,95. Obicni korisnik u svemu tome ima jedino besplatan web tv, koji je ionako za mojatv korisnike kostao 1 KM i malo kad da radi kad treba, i prividno povecanu brzinu s 25/2 na 50/8, od cega ogroman broj korisnika nema tehnicku mogucnost ni za tih 25/2.
Upravo to drug.
Sdp smecari dosli na funkciju

danas bhtelekom prikljucio optičko 

- VivaLaStella
- Kontakt:
Jesu li ovo nešto mijenjali pakete u BHT?
Imam ExtraNET paket i imao oko 25-30GB interneta mjesečno, sad najednom 15
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
- HordasOdMalena
- Kontakt:
Vjerovatno ti je ugovor istekao, pa te vode kao osnovni paket, bez ograničenog trajanja.VivaLaStella je napisao/la: ↑04 jul 2024, 20:06Jesu li ovo nešto mijenjali pakete u BHT?
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
- VivaLaStella
- Kontakt:
aa to je to onda. Čudo nisu obavijestili ranije, znam da obično to rade pa nude neke pogodnosti da produžiš ugovorHordasOdMalena je napisao/la: ↑04 jul 2024, 21:04Vjerovatno ti je ugovor istekao, pa te vode kao osnovni paket, bez ograničenog trajanja.VivaLaStella je napisao/la: ↑04 jul 2024, 20:06Jesu li ovo nešto mijenjali pakete u BHT?

Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
L'art pour l'art.
- HordasOdMalena
- Kontakt:
Meni stigao SMS da mi ističe u julu, zato i znam. Pišu da se produži uz neke pogodnosti.VivaLaStella je napisao/la: ↑04 jul 2024, 21:19aa to je to onda. Čudo nisu obavijestili ranije, znam da obično to rade pa nude neke pogodnosti da produžiš ugovorHordasOdMalena je napisao/la: ↑04 jul 2024, 21:04Vjerovatno ti je ugovor istekao, pa te vode kao osnovni paket, bez ograničenog trajanja.VivaLaStella je napisao/la: ↑04 jul 2024, 20:06Jesu li ovo nešto mijenjali pakete u BHT?
Imam ExtraNET paket i imao oko 25-30GB interneta mjesečno, sad najednom 15![]()

"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
- Beduin
- Kontakt:
Moze li se na Telemachu naci historija gledanih kanala za jedan dan ili slicno?
Ne ono samo 2 zadnja kanala da vrtis, nego danas koje si gledao kanale?
Ne ono samo 2 zadnja kanala da vrtis, nego danas koje si gledao kanale?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Na TMu imam 300-30
Na Mojoj tv 38-6. Povećali cijene, kao "povećanje", provjerim i vidim 32-34 i 3 uplaod, haha. Šaljem kolegici u Telekomu, da mi povećaju upload, šalje mi mail od kolegice (ss), max 4. Kako će bit max 4 a bila 6. Inače čitava ulica na TMu, kao i ja, osim što imam dodatno Moju tv zbog arena
Telekomu umjesto razvoja, ne da stagniraju nego slabe jer idu prvi, daju više.(paket net, tv, na preplati sam ali logično odvojeno) (49,95KM, nisam htio dodatni resiver iako je onda gratis 1-2 godine bio). Tv stabilna, internet konekcija jednom ili dvaput pala u tri godine.
Inače TM stabilan max, iznenadio sam se kako su se popravili, sa cijenama su otišli u tri PM. Na TMu sam na Eon Full, važniji mi upload od downloada plus dodatni resiver (76.10 KM).
Skidam trenutno preko Telekoma Mike Morales, 47.4gb, preko 3 sata mu treba
Prosječnom korisniku je moj tv sasvim dovoljna. Trebam naglasiti da EON preko pc-a dominira u odnosu na bh smeće, tu je razlika ogromna.
Općenito, ko još gleda mimo sporta tv? Koristim Max, primevideo i netflix za filmove. Ne znam ni što uopće plaćam moju tv kad mogu arene posebno plaćati iako sam čitao da se mnogi na to žale.
Na Mojoj tv 38-6. Povećali cijene, kao "povećanje", provjerim i vidim 32-34 i 3 uplaod, haha. Šaljem kolegici u Telekomu, da mi povećaju upload, šalje mi mail od kolegice (ss), max 4. Kako će bit max 4 a bila 6. Inače čitava ulica na TMu, kao i ja, osim što imam dodatno Moju tv zbog arena

Telekomu umjesto razvoja, ne da stagniraju nego slabe jer idu prvi, daju više.(paket net, tv, na preplati sam ali logično odvojeno) (49,95KM, nisam htio dodatni resiver iako je onda gratis 1-2 godine bio). Tv stabilna, internet konekcija jednom ili dvaput pala u tri godine.
Inače TM stabilan max, iznenadio sam se kako su se popravili, sa cijenama su otišli u tri PM. Na TMu sam na Eon Full, važniji mi upload od downloada plus dodatni resiver (76.10 KM).
Skidam trenutno preko Telekoma Mike Morales, 47.4gb, preko 3 sata mu treba

Prosječnom korisniku je moj tv sasvim dovoljna. Trebam naglasiti da EON preko pc-a dominira u odnosu na bh smeće, tu je razlika ogromna.
Općenito, ko još gleda mimo sporta tv? Koristim Max, primevideo i netflix za filmove. Ne znam ni što uopće plaćam moju tv kad mogu arene posebno plaćati iako sam čitao da se mnogi na to žale.
- feniksptica
- Kontakt:
Je l bas velika restrikcija TV kanala lad EON koristis npr u njemačkoj ??
Koji kanali se tad ne mogu gledat
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- numanumaye22
- Kontakt:
Sa VPN se uredno sve gleda. 12 eura nije puno mjesecno, protegni se malo.feniksptica je napisao/la: ↑09 dec 2024, 13:03Je l bas velika restrikcija TV kanala lad EON koristis npr u njemačkoj ??

Pozdrav svima.Imam problem s brzinom neta.Ovako paket je bio Moja tv Phone uz koji dodje neki bezveze net koji se ne placa(izuzetno spor).Prije 2-3god smo presli na Moja Tv Full S ,nikad niko nije dolazio mijenjat ruter ,sad da li oni mogu to pojacat bez izlaska na teren ne znam.Jbg roditelji to ne znaju provjerit a ja standard ono pretplata tarifa pa nisam koristio net,do neku noc kad vidim sporo ucitava ,posebno videe na fb i ostalim dr.mrezama.Skinem speedtest by okla kad imam sra vidjeti,prelos net ,cak i u gluho doba noci,iza ponoci.Po ugovoru me sljeduje 10+/1+ sto znaci (do 25/2 ako sam dobro razumio),a ja nemam ni ovaj minimalni od 10/1 ,cak je i on vise nego prepolovljen,jer zna biti 3/0.25.Da li ih treba posebno zvati da oni to rade ili oni puste koliko parica dozvoljava.Hvala svima.
Da dodam ruter je adsl2_plus (ne znam da li moze na vdsl)

Ako ti je onaj bakarni kabal mislim da je to to, ako je optički kabal trebao bi imati vise. Mislim da po specifikacijama bakarni kabal me može više od 10MUKENZI je napisao/la: ↑06 jan 2025, 22:21Pozdrav svima.Imam problem s brzinom neta.Ovako paket je bio Moja tv Phone uz koji dodje neki bezveze net koji se ne placa(izuzetno spor).Prije 2-3god smo presli na Moja Tv Full S ,nikad niko nije dolazio mijenjat ruter ,sad da li oni mogu to pojacat bez izlaska na teren ne znam.Jbg roditelji to ne znaju provjerit a ja standard ono pretplata tarifa pa nisam koristio net,do neku noc kad vidim sporo ucitava ,posebno videe na fb i ostalim dr.mrezama.Skinem speedtest by okla kad imam sra vidjeti,prelos net ,cak i u gluho doba noci,iza ponoci.Po ugovoru me sljeduje 10+/1+ sto znaci (do 25/2 ako sam dobro razumio),a ja nemam ni ovaj minimalni od 10/1 ,cak je i on vise nego prepolovljen,jer zna biti 3/0.25.Da li ih treba posebno zvati da oni to rade ili oni puste koliko parica dozvoljava.Hvala svima.
![]()
Ps. Izgleda da se varam, kad mene nije optika a pokaziva mi download 25 Mbps
Nije optika,bakar je ,ali mislim da za bakar vrijedi 10+/1+ a za optiku je 50/8 .Zato me buni uzasan je net,pa ajd s downloadom od makar 10-15bi se pomirio ali upload mi je haotican,dodje period da jednostavno video po fb ne mozes gledat jer zapinje i stane.
Nazovi 1444 i objasni situaciju, mogu oni srediti ako budu htjeliMUKENZI je napisao/la: ↑07 jan 2025, 00:56Nije optika,bakar je ,ali mislim da za bakar vrijedi 10+/1+ a za optiku je 50/8 .Zato me buni uzasan je net,pa ajd s downloadom od makar 10-15bi se pomirio ali upload mi je haotican,dodje period da jednostavno video po fb ne mozes gledat jer zapinje i stane.
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Ja plaćam 100/50 u BHTelecomu, dobijam 45/20 možda tako nešto , zgrada pravljena 2011. godine , sad do koga je ne znam, red bi bio da nekad dobijem stvarnu brzinu.