Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Bolje Vrabac na klupi neg' Kosta preko grane ... 

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Mega,a uskoro Dubai valjda.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ma jbt ga,gledace srpsku reprezentaciju kao mi,na tv-u.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
- legenda reala
- Kontakt:
Covic je rekao da ce on tek moci zaigrati za Srbiju kad napuni 21, kao Sulejmanovic sto je zaigrao za nasGhuraba je napisao/la: ↑02 jan 2025, 16:06Nakon Matkovica, kojeg su nam uzeli Hrvati iako je igrao za nasu U18, sad nam i Srbi uzimaju Kondica, koji je takodjer igrao za nasu juniorsku reprezentaciju. Da se razumijemo, ne zalim ni sekunde ni za jednim od njih, ali se tu namece puno pitanje.Informaciju da će Kondić nastupati za reprezentaciju Srbije je u podcast KIDA Show rekao selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić koji je potvrdio da su mu “papiri sređeni”, potvrdivši tako pisanje Raporta da je Kondić ranije pokrenuo proceduru za promjenu sportskog državljanstva.
Prvo, oni po pravilu ne mogu igrati za njih bez dozvole naseg saveza. Da li je iko od nasih dao tu dozvolu? Postoji li ijedan medij koji ih to direktno smije pitati? Ako jeste dao dozvolu, sto nisu zauzvrat trazili nekog drugog? Evo recimo od Srba su mogli traziti papire Novopazarca Asima Djulovica, koji igra odlicno ove sezone.
Drugo, ako im niko nije dao papire iz naseg saveza, valjda postoji neka druga adresa na koju se nasi mogu obratiti, referirajuci se usput i na slucaj Garze, koji nicim nije vezan za neki drugi savez, a ne moze dobiti dozvolu da igra za nas kao domaci igrac. Takodjer, cisto sumnjam da su Matkovic i pogotovo Kondic imali pasose Hrvatske/Srbije do 16. godine. Jer, realno, sta ce djetetu u tim godinama dvojni pasos, mada je to u svemu ovome najmanje bitno.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Pa on je 2001. godiste i davno je napunio 21 godinu.legenda reala je napisao/la: ↑03 jan 2025, 05:11Covic je rekao da ce on tek moci zaigrati za Srbiju kad napuni 21, kao Sulejmanovic sto je zaigrao za nas

Castaneda 15 poena u porazu Bourga od Turk Telekoma. Za nadati se da ga konacno zavrse...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma dogovorit se sa srbima,Kosta ne zeli igrat za nas, dati mu saglasnost ako nam srbi srede skidanje zvjezdice za Garze.Ako iko ima utjecaja imaju srbi i misko
Na kraju ce Srbi ovom skinuti zvjezdicu, a nasi idioti nece ni da se potrude za GarzuMeđutim, situacija nije jednostavna. Iako postoji obostrana želja, prema nezvaničnim informacijama portala Mozzart, cijeli slučaj trenutno je u nadležnosti FIBA-e.
Problem leži u tome što Kondić, rodom iz Banje Luke, ima zvjezdicu pored svog imena u registru FIBA-e, što označava da posjeduje košarkaško državljanstvo Bosne i Hercegovine. Naime, Kondić je nakon svoje 17. godine nastupao za omladinske selekcije BiH, što ga automatski vezuje za tu zemlju u košarkaškom smislu. Da bi sada dobio pravo da predstavlja Srbiju, mora dobiti odobrenje od FIBA-e.
Kondić ispunjava uslov starosne dobi, budući da ima 23 godine, što mu omogućava da podnese zahtjev za promjenu košarkaškog državljanstva. Papirologija je u toku, a konačnu odluku donijet će FIBA.

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Mi njima ispisnicu za Kostu, a oni nama pare kojima cemo podmazati FIBU za Garzu...simple as that...to bi najjednostavnije bilo za sve...DamirT je napisao/la: ↑04 jan 2025, 11:53Na kraju ce Srbi ovom skinuti zvjezdicu, a nasi idioti nece ni da se potrude za GarzuMeđutim, situacija nije jednostavna. Iako postoji obostrana želja, prema nezvaničnim informacijama portala Mozzart, cijeli slučaj trenutno je u nadležnosti FIBA-e.
Problem leži u tome što Kondić, rodom iz Banje Luke, ima zvjezdicu pored svog imena u registru FIBA-e, što označava da posjeduje košarkaško državljanstvo Bosne i Hercegovine. Naime, Kondić je nakon svoje 17. godine nastupao za omladinske selekcije BiH, što ga automatski vezuje za tu zemlju u košarkaškom smislu. Da bi sada dobio pravo da predstavlja Srbiju, mora dobiti odobrenje od FIBA-e.
Kondić ispunjava uslov starosne dobi, budući da ima 23 godine, što mu omogućava da podnese zahtjev za promjenu košarkaškog državljanstva. Papirologija je u toku, a konačnu odluku donijet će FIBA.![]()
Srbija ne koristi svakako naturalizovanog igraca tako da im ne smeta da Kosta bude taj. I Kuzmic im se vodio kao naturalizovani.
Kosta Kondić, talentovani 23-godišnji košarkaš iz Banjaluke, suočio se s odbijenicom FIBA-e u vezi s promjenom sportske nacionalnosti, što znači da može nastupati isključivo za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Ovu informaciju potvrdio je Dževad Alihodžić, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, naglasivši da je iz FIBA-e stigao zvanični dopis kojim se odbija zahtjev Košarkaškog saveza Srbije.
Spekulacije o mogućem nastupu Kondića za reprezentaciju Srbije pokrenute su nakon izjava selektora Srbije, Svetislava Pešića, koji je tvrdio da se “papiri sređuju”.
Međutim, FIBA je odlučila u korist Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da je Kondić već nosio dres te reprezentacije na dva zvanična Evropska prvenstva divizije B – 2017. godine kao kadet i 2019. godine kao junior.
Ova pravila su jasna i striktno definirana unutar FIBA-inog statuta, koji ograničava mogućnost promjene sportske nacionalnosti nakon zvaničnih nastupa na velikim takmičenjima.
Kondić je svoju seniorsku karijeru započeo u redovima Igokee, gdje je osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a zatim je nastupao i za banjalučki Borac.
Trenutno brani boje Mege iz Beograda, tima koji je poznat po razvijanju mladih talenata. Uprkos njegovom uspješnom razvoju u Srbiji i interesovanju Košarkaškog saveza Srbije, administrativne prepreke su spriječile prelazak u srpsku reprezentaciju.
Ova situacija dodatno potvrđuje stroga FIBA-ina pravila kada su u pitanju promjene sportskih nacionalnosti igrača.
Za sada je jasno da će Kondić, ukoliko nastavi reprezentativnu karijeru, igrati isključivo za Bosnu i Hercegovinu.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pishaj ga, novi slucaj Kovacevic. Nece za nas vise a za njih ne moze ubuduce. Vidjecemo do kad ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Samo se nadam da se Bekir nece ponizavati, pa ga opet konstantno zvati.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Prvi put nakon dugo vremena KSBiH je napravio dobar potez.

Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Nadam se da nasi nece bit beskicmenjaci i zvat ga da opet igra za nas
naprijed rejal
Ja se nadam da će selektor/savez sačekati neko vrijeme da se smanje strasti, a onda obaviti razgovore sa njim, i pokušati ga ubijediti da zaigra za našu reprezentaciju.
Momak je mlad i odličan potencijal, i mogao bi u narednih 10 godina biti od velike koristi za našu reprezentaciju, zašto ga tjerati od nje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.