Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JohnCleese
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la JohnCleese » 06 jan 2025, 10:37

Venom je napisao/la:
06 jan 2025, 10:13
Ovdje vlada narativ da je valjda svaki poslodavac robovlasnik koji ima vilu, Porschea i sta ti ja znam sve ne, a radnike mjesecno drzi na hljebu i vodi.

Da budem jasan ovo za velike firme tipa Bingo i slicno ne znaci puno. Al su se zato kvalitetno popisali po frizerima, obucarima, piljarima, plus jos ovaj idiotizam od neradne nedjelje. Licno znam da su i vlasnici advokatskih kancelarija jako nezadovoljni ovom odlukom. Jedine posljedice ovoga ce biti rezanje radnih mjesta, povecavanje rada na crno i povecavanje infalcije.

Nikakvim relevantnim ekonomskim parametrima se oni nisu vodili prilikom donosenja ove odluke, nego iskljucivo supljakom i populizmom. Ono ocajan nam je dosadasnji mandat nemamo se za sta uhvatit, pa de nek bude da smo lafo pomogli radnicima. Kad covjek cita ove tesktove u kojima opravdavaju ovi odluku, nigdje konkretnog argumenta. Plus to pisu tipovi poput Vojina Mijatovica koji dana u realnom sektoru nemaju i sišu budzet citav zivot, kad vidim tog lika nagon za povracanje me hvata, veceg prevaranta ova drzava nije vidjela, mozda se Zeljko Komsic samo moze sa njim poredit.

Mislio sam da od retarda iz Gradačca ne moze gore, ali ovi sad se bas trude da ga stignu.
A ovo napisa radnik kojem je krucijalno vazno raditi nedjeljom a uz to je prijavljen na minimalac ?
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 06 jan 2025, 10:42

Meni je dovoljno to što likovi koji imaju pet milja platu izglasavaju neki minimalac od sedam stoja, sebi ga izglasali da Bog da, više vrijedi i veću vrijednost proizvodi prosječan stolar od svih njih skupa u parlamentu.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 06 jan 2025, 10:45

chily-rz je napisao/la:
06 jan 2025, 10:42
Meni je dovoljno to što likovi koji imaju pet milja platu izglasavaju neki minimalac od sedam stoja, sebi ga izglasali da Bog da, više vrijedi i veću vrijednost proizvodi prosječan stolar od svih njih skupa u parlamentu.
Inače tako nije u čitavom svijetu ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 06 jan 2025, 10:50

VensanKasel je napisao/la:
06 jan 2025, 10:45
chily-rz je napisao/la:
Nije bolan, to je tako samo u BiH.

Doprinosi na platu postoje samo u BiH.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 06 jan 2025, 10:51

Neradna nedjelja je zakon samo na papiru, bar u Kladusi. Od prve neradne nedjelje radi ko hoce, inspekciji je nekoliko njih prijavljeno, do danas niko nije izlazio na teren.
Kakva drzava takvi i poslodavci, sve je to u pet deka, cast izuzecima.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 06 jan 2025, 10:54

enobarca je napisao/la:
06 jan 2025, 10:51
Neradna nedjelja je zakon samo na papiru, bar u Kladusi. Od prve neradne nedjelje radi ko hoce, inspekciji je nekoliko njih prijavljeno, do danas niko nije izlazio na teren.
Zašto ne prijavite inspekciju ?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 06 jan 2025, 11:02

chily-rz je napisao/la:
Gdje u svijetu političari imaju osam puta veću platu od prosječne?

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 06 jan 2025, 11:06

chily-rz je napisao/la:
06 jan 2025, 11:02
chily-rz je napisao/la:
Gdje u svijetu političari imaju osam puta veću platu od prosječne?
Nemaju nigdje .

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 06 jan 2025, 11:09

Niko nije srao o platama političara kad je SDA vladao, tad je valjda 5 milja bilo ok za ekonomske stručnjake. :rol:

Joj mi stvarno kao narod nismo ništa bolje zaslužili od SDA, to je naš domet i nadam se da će rumene face poput Genjca, Efendića i sličnih vladat ovim prostorima do Sudnjeg dana.

Ovaj narod i ovi ljudi ne zaslužuju boljitak. Veži konja gdje ti aga kaže i gledaj kako svako go.vno od privatnika se **** i piša po sirotinji.

Da su nas Srbi bogdom sve pobili, mene prvog da ne živim među ovako pokvarenim ljudima. Yebo mi Bog mater kad sam odlučio ostat ovdje.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 06 jan 2025, 11:17

Boze sacuvaj.
Pa idi jbt, kao da te neko drzi zavezanog.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 06 jan 2025, 11:36

Veliki doprinosi jesu problem, ali povećanje minimalca je trebalo i ne znam zašto se vežu ta dva problema. Ispade da samo ovi što su bili na minimalcu plaćaju te doprinose a ne i svi ostali.

Tako da prihvatiti povećanje minimalca kao činjenicu, i priču usmjeriti na smanjenje doprinosa da bude u skladu sa ostatkom regije. I insistirati da se to rješi do kraja godine.

I bespotrebno se politizira trojka vs SDA ovaj problem, kad on postoji sve vrijeme i SDA ništa nije uradila da ga promjeni godinama, a vidim i trojka obećava i odlaže.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 06 jan 2025, 11:42

Marsal je napisao/la:
06 jan 2025, 11:09
Niko nije srao o platama političara kad je SDA vladao, tad je valjda 5 milja bilo ok za ekonomske stručnjake. :rol:

Joj mi stvarno kao narod nismo ništa bolje zaslužili od SDA, to je naš domet i nadam se da će rumene face poput Genjca, Efendića i sličnih vladat ovim prostorima do Sudnjeg dana.

Ovaj narod i ovi ljudi ne zaslužuju boljitak. Veži konja gdje ti aga kaže i gledaj kako svako go.vno od privatnika se **** i piša po sirotinji.

Da su nas Srbi bogdom sve pobili, mene prvog da ne živim među ovako pokvarenim ljudima. Yebo mi Bog mater kad sam odlučio ostat ovdje.
Poslijeratni SDA balizam je uništio generacije nažalost , ja i sad tvrdim da su nam nanijeli više štete od četnika .

Ukorijenio se među neukim ljudima , plus doba interneta i vidimo posljedice .

Uhapsi se kriminalac ili više njih - SDA balizam hapse samo naše
Slabiji kriminal - SDA balizam bio je ovdje u ratu
Jači kriminal - SDA balizam ranjen je bio u ratu

Kako su popušili Sarajevo , preuzeli su smeće od kliksa nažalost najčitaniji portal u državi i preko njega pogotovo botovskih komentara nastavljaju po istom .

Otjerali su iz ove države generacije ljudi , zgadili su ovu našu prelijepu zemlju ljudima koji su se borili za nju .

Ja sam ostao ovdje i boriti ću se protiv njih , prvenstveno zbog svoje djece .
Razumijem ljude koji su otišli .

Živim za dan kada će Bakir Izetbegović i njegovi SDA haveri krepati , nadam se u najtežim mukama .

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 06 jan 2025, 11:45

jasmin10 je napisao/la:
06 jan 2025, 11:17
Boze sacuvaj.
Pa upravo to i SDA poslijeratni balijanderi žele , da ljudi idu , pogotovo oni koji su protiv njih .

Nažalost , neće to tako biti ima nas koje neće slomiti ,
teška je borba ali vrijedi se boriti .
Nisam od tebe očekivao da tjeraš Marsala ...

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 06 jan 2025, 11:52

06 jan 2025, 10:54
enobarca je napisao/la:
Procitaj opet, prijavljeno je sljedeci dan odmah sa dokazima i nikom nista. Znaci 18.novembra, ne znam koliko im treba da reaguju ali ovi i dalje neometano rade nedjeljom.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 06 jan 2025, 11:53

enobarca je napisao/la:
06 jan 2025, 11:52
enobarca je napisao/la:
Procitaj opet, prijavljeno je sljedeci dan odmah sa dokazima i nikom nista. Znaci 18.novembra, ne znam koliko im treba da reaguju ali ovi i dalje neometano rade nedjeljom.
Pročitaj ti opet , prijaviš INSPEKCIJU da ne rade svoj posao .

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 06 jan 2025, 11:59

neka gazde ove izadju na ulice,nema druge :kafa:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 06 jan 2025, 12:12

06 jan 2025, 11:53
enobarca je napisao/la:
06 jan 2025, 11:52

Pročitaj ti opet , prijaviš INSPEKCIJU da ne rade svoj posao .
Ja konto pravopisna greska :rol: nisam znao ni da ih mogu prijaviti nit znam kome ali jos bolje ako mogu, bice i to pa valjda bude fajde.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 jan 2025, 12:12

Marsal je napisao/la:
06 jan 2025, 11:09

Nije neka sreća ni Srbima ni Hrvatima. Ne mislim samo u BiH nego generalno u bermudskom trouglu ex yu.

Sve je to u pet deka.
Uvijek ima neki čoban što tjera ovčice.
Koševo Zapad

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 06 jan 2025, 12:23

Čičić se osvrnuo i na poreski sistem u FBiH, navodeći da je porez na dobit među najnižima u Evropi, dok porez na dividendu ne postoji. "To omogućava vlasnicima da isplaćuju ogromne dobiti bez ikakvih poreskih obaveza, što je praksa nezamisliva u većini evropskih zemalja."
Nismo mogli nesto primijetiti da se zale na ovo, sto li :pinokio:

Poenta svega je da njih boli samo MANJA cifra koja ce na kraju ostati NJIMA na kontu a to znaci da ce se kod nekih malo nacin zivota morati promjeniti, nece se auta mjenjati svakih 6 mjeseci, malo ce se putovanja smanjiti.. a njih nije bilo briga kad su radnika ucjenjivali poslom ako ne bude htio uzet kovertu tako da mene sad boli jos vise qrc sto ce neki ispastati zbog nove uredbe zakona. :salut:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 06 jan 2025, 12:33

06 jan 2025, 11:45
jasmin10 je napisao/la:
06 jan 2025, 11:17
Boze sacuvaj.
Pa upravo to i SDA poslijeratni balijanderi žele , da ljudi idu , pogotovo oni koji su protiv njih .

Nažalost , neće to tako biti ima nas koje neće slomiti ,
teška je borba ali vrijedi se boriti .
Nisam od tebe očekivao da tjeraš Marsala ...
Ma ne tjera niko. Boli me briga iskreno ko će ići.
Ali govoriti kud nas Srbi nisu pobili jbt. Zar nije to bolesno ?
A i sam je rekao kud je ostao. Zato sam i rekao niko te ne tjera, možeš uvijek otići.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.