Vi ako od grada imate 350 hiljada, onda tu bas nesto smrdi.. Pa to je vjerujem najvece izdvajanje grada za neki klub u Prvoj ligi. S takvim budzetom moras svake sezone napadati prvo mjesto i boriti se za ulazak... 350 hiljada + ulaznice od navijaca (ponajveca posjeta). Pa da uprava ne donese vise marku to je dovoljno za ovaj rang.. Neko tu lopatom uzima.. Sramotno je da se ovoliko para godinama borite za opstanak. Jedno poredjenje, TOSK od opstine ima malo jace od 100 hiljada, mislim da je ta cifra skoro u svim klubovima.. Zvijezda ima preko 200, Banovici takodjer.. ostalo je sve u par deka.denza je napisao/la: ↑30 dec 2024, 09:29"Vijećnik Armin Amidžić iznio je ozbiljne primjedbe na Nacrt Budžeta Grada Bihaća, posebno u vezi s izdvojenim iznosom od 350.000 KM za Nogometni klub Jedinstvo. Amidžić je ukazao na to da ne postoji jasno definiran plan i program za korištenje tih sredstava, te izrazio sumnju u opravdanost takvih izdvajanja, ističući da nije jasno na koji način će novac biti utrošen."
Ne znam šta misli s ovim „jasno definiran plan“ – moguće je da je to samo izgovor, ali ako stvarno nema barem neki realan plan, onda je to uvijek ista priča: malo para da se krpimo, tj. da preživljavamo, bez ikakvog smisla za budućnost. Problem je što formalan plan za ove korumpirane ljude predstavlja samoubistvo, jer bi tada bili formalno obavezani u smislu kako i gdje trošiti pare.
Ukratko:
a) Vjerovatno nemaju kompetenciju da nacrtaju solidan plan za skoriju budućnost.
b) S formalnim planovima im je teže krasti, a lakše je padati jer nisu obavezani prema gradu ili navijačima.
NK Jedinstvo Bihać
Moderator/ica: GracanicaAA
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Re: NK Jedinstvo Bihać
Zadnja izmjena: HeliosIzDomzala, dana/u 30 dec 2024, 17:40, ukupno mijenjano 1 put.
Ima uzimanja ali i kad nema dobar dio starih tugova dolazi na naplatu, skoro svaki mjesec imas tuzbe starih igraca i potrazivanja, sud, moras ih platiti da ne bi bio blokiran raucn itd..HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑30 dec 2024, 17:36Vi ako od grada imate 350 hiljada, onda tu bas nesto smrdi.. Pa to je vjerujem najvece izdvajanje grada za neki klub u Prvoj ligi. S takvim budzetom moras svake sezone napadati prvo mjesto i boriti se za ulazak... 350 hiljada + ulaznice od navijaca (ponajveca posjeta). Pa da uprava ne donese vise marku to je dovoljno za ovaj rang.. Neko tu lopatom uzima...
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
Ostaje li Adžem? Zna li se šta osim Zarića i Šehića?
Koliko znam za sad ostaje mada covjek ima dobre ponude iz PL, ja bih se iznenadio da ostane.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
Pa brate nekad se izdvoji i oko 500.000KM i opet se borimo za opstanak. Te pare dodju u klub, ali gdje odu. Na klub i igrace me ode vise od 100k. Zbog toga se i borimo za opstanak. Da ima netko tko zna sa parama, lako bi mi.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑30 dec 2024, 17:36Vi ako od grada imate 350 hiljada, onda tu bas nesto smrdi.. Pa to je vjerujem najvece izdvajanje grada za neki klub u Prvoj ligi. S takvim budzetom moras svake sezone napadati prvo mjesto i boriti se za ulazak... 350 hiljada + ulaznice od navijaca (ponajveca posjeta). Pa da uprava ne donese vise marku to je dovoljno za ovaj rang.. Neko tu lopatom uzima.. Sramotno je da se ovoliko para godinama borite za opstanak. Jedno poredjenje, TOSK od opstine ima malo jace od 100 hiljada, mislim da je ta cifra skoro u svim klubovima.. Zvijezda ima preko 200, Banovici takodjer.. ostalo je sve u par deka.denza je napisao/la: ↑30 dec 2024, 09:29"Vijećnik Armin Amidžić iznio je ozbiljne primjedbe na Nacrt Budžeta Grada Bihaća, posebno u vezi s izdvojenim iznosom od 350.000 KM za Nogometni klub Jedinstvo. Amidžić je ukazao na to da ne postoji jasno definiran plan i program za korištenje tih sredstava, te izrazio sumnju u opravdanost takvih izdvajanja, ističući da nije jasno na koji način će novac biti utrošen."
Ne znam šta misli s ovim „jasno definiran plan“ – moguće je da je to samo izgovor, ali ako stvarno nema barem neki realan plan, onda je to uvijek ista priča: malo para da se krpimo, tj. da preživljavamo, bez ikakvog smisla za budućnost. Problem je što formalan plan za ove korumpirane ljude predstavlja samoubistvo, jer bi tada bili formalno obavezani u smislu kako i gdje trošiti pare.
Ukratko:
a) Vjerovatno nemaju kompetenciju da nacrtaju solidan plan za skoriju budućnost.
b) S formalnim planovima im je teže krasti, a lakše je padati jer nisu obavezani prema gradu ili navijačima.
Plus to su pare samo od grada
-
- Kontakt:
Sretna Nova svima. Nadam se opstanku naših crvenobijelih (možda bolje i ne, ali uvijek težim ka boljem) u ovoj sezoni.
Inače, ima li šta novo?
Inače, ima li šta novo?
Asim Skalić, Tarik Alagić, Dario Ivoš, Dušan Ristić i Sanjin Lelić u drugom dijelu sezone neće nositi dres Jedinstva
Očekuje se uskoro da ugovor raskinu igrači koji su trenirali s juniorima, a to su Harun Husić, Elmin Hadžikadunić i Alen Nuhanović.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Ostaje Adzem navodno i pravi sebi ekipu.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Kad nije otisao do sad vjerujem da ostaje.
Da vidimo kakve ce on igrace dovesti, ima li kakvih vijesti o prozivci, pripremama?
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Ma sta ce biti iskreno mi je ponestalo snage i da znam.
POMAK je preuzeo Jedinstvo, Smilja je predsjednik, Mekic, Mirho i ostala ekipa u UO. Znaci sjahao SDA uzjahao POMAK, ostalo sve isto, sacuvali su eto Adzema, ali to nista wow nije, imali smo i prije brutalne trenere.
Ostavit ce oni Jedinstvo u Prvoj na koji god nacin, i onda izaci iz ovoga jel ionako haman svi rade preko qurca, sve isto ide dok se ne ugasimo…
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Koje brutalne trenere, nismo od Vlade imali ovaj rang trenera. Nemoj zayebavati druze, nismo boljeg trenera imali duugoInatSilniBosanski je napisao/la: ↑04 jan 2025, 19:22Ma sta ce biti iskreno mi je ponestalo snage i da znam.
POMAK je preuzeo Jedinstvo, Smilja je predsjednik, Mekic, Mirho i ostala ekipa u UO. Znaci sjahao SDA uzjahao POMAK, ostalo sve isto, sacuvali su eto Adzema, ali to nista wow nije, imali smo i prije brutalne trenere.
Ostavit ce oni Jedinstvo u Prvoj na koji god nacin, i onda izaci iz ovoga jel ionako haman svi rade preko qurca, sve isto ide dok se ne ugasimo…
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Itekako ozbiljne trenere, jos od Janjosa pa evo sad u skorijoj proslosti Vlado Jagoda, Vranesevic trenutno najbolji mladi trener Premijer Lige, Beca koji sad kida kako radi u Hadzicima i eto sad Adzem.harden je napisao/la: ↑04 jan 2025, 22:57Koje brutalne trenere, nismo od Vlade imali ovaj rang trenera. Nemoj zayebavati druze, nismo boljeg trenera imali duugoInatSilniBosanski je napisao/la: ↑04 jan 2025, 19:22Ma sta ce biti iskreno mi je ponestalo snage i da znam.
Kakvi su igraci igrali, a jos gore kakvi su ljudi sjedili u upravama ovo su top trenerska imena za ligu koju igras, ne znam sta ti ocekujes u ovoj rupi od lige.
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
A dobro govorio sam u skorije vrijeme, od Janjosa proslo 10 godina, od Vlade 6. Poslije Vlade je ovo za tri klase bolji trener od svih sto smo imali.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑06 jan 2025, 10:02Itekako ozbiljne trenere, jos od Janjosa pa evo sad u skorijoj proslosti Vlado Jagoda, Vranesevic trenutno najbolji mladi trener Premijer Lige, Beca koji sad kida kako radi u Hadzicima i eto sad Adzem.
Kakvi su igraci igrali, a jos gore kakvi su ljudi sjedili u upravama ovo su top trenerska imena za ligu koju igras, ne znam sta ti ocekujes u ovoj rupi od lige.
Vranesevic je dobar al ga nije islo sa nama, covjek bio zakovan za dno nakon 7-8 kola jbg. Ne znam sta pricas o Beci, skroz bezveze trener, teski prosjek Federalke u najboljem slucaju... nije on trener Radnika sad uopce.
Prozivka zakazana za 20.1 ( ponedjeljak)... haj barem nekad da na vrijeme nešto počnemo
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Beca i brat su sve u Hadzicima vedre i oblace Didic je isto ok ime za Prvu ligu i sve je to u zadnjim godinama , al hajd eto nek bude da si upravu nebitna je tema skroz.harden je napisao/la: ↑06 jan 2025, 10:12A dobro govorio sam u skorije vrijeme, od Janjosa proslo 10 godina, od Vlade 6. Poslije Vlade je ovo za tri klase bolji trener od svih sto smo imali.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑06 jan 2025, 10:02Itekako ozbiljne trenere, jos od Janjosa pa evo sad u skorijoj proslosti Vlado Jagoda, Vranesevic trenutno najbolji mladi trener Premijer Lige, Beca koji sad kida kako radi u Hadzicima i eto sad Adzem.
Vranesevic je dobar al ga nije islo sa nama, covjek bio zakovan za dno nakon 7-8 kola jbg. Ne znam sta pricas o Beci, skroz bezveze trener, teski prosjek Federalke u najboljem slucaju... nije on trener Radnika sad uopce.
Ovo je za nepovjerovati, da imamo najvaljene pripreme i da medu prvima palimo motore…
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Jel objavljeno negdje?
Beca bezveze nemoj da se lazemo brate... vadi ih sto imaju igrace Sarajeva na dvojnoj registraciji, on ko trener je nistaInatSilniBosanski je napisao/la: ↑09 jan 2025, 14:06Beca i brat su sve u Hadzicima vedre i oblace Didic je isto ok ime za Prvu ligu i sve je to u zadnjim godinama , al hajd eto nek bude da si upravu nebitna je tema skroz.
Ovo je za nepovjerovati, da imamo najvaljene pripreme i da medu prvima palimo motore…
Radnik iz Hadzica je "filijala" Zelji i Sarajevu. Ljudi ulazu u omladinski kadar, na stadionu imaju internat i dosta momaka su imali i imaju sa Usk. A sto se Beće tice, po meni i nije neki trener. Poslije Janjosa i Vlade po meni Tašo Repuh bio dobar, ostalo i nije vrijedno spomena. Opet ponavljam, za omladince recemo do 23 godine najbolji trener je Adzem i drago ce mi biti ako ostaje.
O Adzemu ce sve reci njegova pojacanja sad i kakve igrace dovede, je li ga stvarno zanima rezultat ili da uzme paretropic je napisao/la: ↑09 jan 2025, 15:33Radnik iz Hadzica je "filijala" Zelji i Sarajevu. Ljudi ulazu u omladinski kadar, na stadionu imaju internat i dosta momaka su imali i imaju sa Usk. A sto se Beće tice, po meni i nije neki trener. Poslije Janjosa i Vlade po meni Tašo Repuh bio dobar, ostalo i nije vrijedno spomena. Opet ponavljam, za omladince recemo do 23 godine najbolji trener je Adzem i drago ce mi biti ako ostaje.
Svidja mi se sto je odmah brzo odje.bo ove sto im je karakter nula

- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Pitanje je kakav budzet ce klub imati, ova garnitura je tu do ljeta, nakon toga opet sljeduje remont Adzem kao i svaki drugi trener pogotovo u ovoj ligi treba vremena.harden je napisao/la: ↑09 jan 2025, 15:38O Adzemu ce sve reci njegova pojacanja sad i kakve igrace dovede, je li ga stvarno zanima rezultat ili da uzme paretropic je napisao/la: ↑09 jan 2025, 15:33Radnik iz Hadzica je "filijala" Zelji i Sarajevu. Ljudi ulazu u omladinski kadar, na stadionu imaju internat i dosta momaka su imali i imaju sa Usk. A sto se Beće tice, po meni i nije neki trener. Poslije Janjosa i Vlade po meni Tašo Repuh bio dobar, ostalo i nije vrijedno spomena. Opet ponavljam, za omladince recemo do 23 godine najbolji trener je Adzem i drago ce mi biti ako ostaje.
Svidja mi se sto je odmah brzo odje.bo ove sto im je karakter nulasteta sto nije i Ljucu prije
Ovo je sve lov u mutnom bez nekog cilja, kad svi prisutni povuku se na ljeto opet ce klub biti u problemu
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Adzem definitivno ostaje, svi igraci su tu na koje on racuna sa dosta smo se i pozdravili.
Moramo biti jako aktivni sad jel na puno pozicija i nemamo igraca, sva sreca dosta je igraca u opticaju.
Moramo biti jako aktivni sad jel na puno pozicija i nemamo igraca, sva sreca dosta je igraca u opticaju.
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.