Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Beduin
Kontakt:

Re: Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Post Postao/la Beduin » 01 jan 2025, 21:22

Night Agent moze se reci da jedva cekam, sasvim solidna serija. Ionako sve ocajnije stvari se izbacuju.
Cak mi je i Slow Horses postala jednolicna i nikako da se nakanim zavrsiti 4. sezonu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 jan 2025, 04:07

the good doctor je mnogo izgubio nakon smrti melandeza, cetvrta sezona, barem prvih par sezona ocajni. Pocelo sa lgbt smecem, politikom i sl, i prica sa glavnim lika je postala sekundarna.

Kraj trece sezone fenomenalan.

Citao sam detalje, sporazumno su se dogovorili da karakter ode, to je i znacio kraj serije i veliki pad gledanosti.

Ogledat cu do kraja, serija je vise 7 nego 8 od 10.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 02 jan 2025, 18:20

Beduin je napisao/la:
01 jan 2025, 21:22
Night Agent moze se reci da jedva cekam, sasvim solidna serija. Ionako sve ocajnije stvari se izbacuju.
Cak mi je i Slow Horses postala jednolicna i nikako da se nakanim zavrsiti 4. sezonu.
Ja sam odgledao prve dvije sezone Slow horses, nešto mi se ne da dalje. Uzgred gledam taze novu seriju. Nije loša, gledljivo u svakom slučaju.

slika

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 03 jan 2025, 08:00

Neutral je napisao/la:
02 jan 2025, 04:07
the good doctor je mnogo izgubio nakon smrti melandeza, cetvrta sezona, barem prvih par sezona ocajni. Pocelo sa lgbt smecem, politikom i sl, i prica sa glavnim lika je postala sekundarna.

Citao sam detalje, sporazumno su se dogovorili da karakter ode, to je i znacio kraj serije i veliki pad gledanosti.

Kad si već kod te serije, da spomenem i preporučim odličnu seriju sa istim glumcem u glavnoj ulozi a to je Bates motel.

https://www.imdb.com/title/tt2188671/?ref_=fn_all_ttl_2

slika

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 jan 2025, 11:48

slika

8.8/10

Daamn :cool:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 03 jan 2025, 12:45

Saurman je napisao/la:
03 jan 2025, 11:48
slika

8.8/10

Jel ovo postane bolje kasnije? Gledao sam prvih 5-6 epizoda i jednostavno mi nije toliko zanimljivo, upalio sam samo zato sta su seriju radili isti ljudi koji su napravili Banshee, a Banshee mi je vrlo dobra serija.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 jan 2025, 13:05

Tritolone je napisao/la:
03 jan 2025, 12:45
Saurman je napisao/la:
03 jan 2025, 11:48
slika

8.8/10

Jel ovo postane bolje kasnije? Gledao sam prvih 5-6 epizoda i jednostavno mi nije toliko zanimljivo, upalio sam samo zato sta su seriju radili isti ljudi koji su napravili Banshee, a Banshee mi je vrlo dobra serija.
Zanimljiv razvoj događaja krajem prve sezone a evo počeo sam drugu sezonu zasad je top.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 03 jan 2025, 15:51

Dok sam pisao za ovu novu seriju Missing you, bio sam na trećoj epizodi, kad je serija imala nekog smisla, ali na kraju je serija ispala prava propaganda za lgtb i transgender smeće a i sranje od radnje. U stvari filmovi i serije se sada snimaju više zbog toga, nego zbog neke radnje. Čista promocija i marketing.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 04 jan 2025, 18:35

Preporuka za neku post-apokalipticnu seriju/mini-seriju? Hvala.
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 jan 2025, 19:25

dzemil je napisao/la:
03 jan 2025, 15:51
Dok sam pisao za ovu novu seriju Missing you, bio sam na trećoj epizodi, kad je serija imala nekog smisla, ali na kraju je serija ispala prava propaganda za lgtb i transgender smeće a i sranje od radnje. U stvari filmovi i serije se sada snimaju više zbog toga, nego zbog neke radnje. Čista promocija i marketing.
Zato ja obicno nemam praksu komentarisati seriju dok ne odgledam makar sezonu. Ovako se zaletis kad neko pohvali prvu epizodu-dvije i onda obojica izvisimo. :mrgreen:
Izgleda smo u isto vrijeme gledali Missing You (Groblje zivih, kako su preveli na Netflixu). I meni se svidila i manje-vise drzala paznju, samo 5 epizoda, britanci + crime/thriller = najcesce dobra kombinacija. A onda u zadnjim sekundama sve svale na lgbt, predrasudu o njima i "strah koji prozivljavaju" zbog toga... samo zbog toga je nikad necu preporuciti nigdje pa makar se nista nemalo za gledati.

075 ❤

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 04 jan 2025, 19:38

delko je napisao/la:
04 jan 2025, 18:35
The 100, The Strain, Silo, Last of us, Station eleven...

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 jan 2025, 19:43

delko je napisao/la:
04 jan 2025, 18:35
Station eleven

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 jan 2025, 23:53

Pregledao The Madness, ništa specijalno serija klasična Netflixova limunada.

Što se tiče druge sezone Squid Game, meni je ok, očekivao sam da će biti veće sranje. Jedino što mi smeta u ovoj sezoni su neki nebitni dijalozi relativno nebitnih igrača, mada hajde kao svaki taj dijalog približava te tom igraču da bih shvatio zašto je tu, ali generalno su to manje važne stvari po meni jer znamo već svi da svako od njih ima finansijske probleme prouzrokovane nekim lošim odlukama.

Jedno pitanje za ove što su gledali drugu sezonu.
Onaj Frontmen je zapravo brat od policajca i on ga je upucao kad je pao sa litice na kraju prve sezone? Igrač 001, meni jako sličan Frontmenu, je totalno novi lik i nije se pojavljivao u prvoj sezoni?
Vidim gore ste spominjali Slow Horses i Warrior. Slow Horses sam završio sve sezone, meni je okej, mada kako sezone odmiču oni sve više i više postaju heroji koji brane svijet, a valjda su zamišljeni kao neki levati. Što se tiče Oldmana, mnogi su hvalili njegovu ulogu u kontekstu humora, mada iskreno meni se tu malo toga svidjelo, posebno onaj segment gdje on stalno vrijeđa svoje zaposlenike, ono je valjda smiješno samo nekom 15-godišnjaku iz Amerike, pravi "humor" za debile.

Warrior nije loš, pogledao sam dvije sezone, treću krenuo ali nisam završio jer ne mogu, jednostavno se nisam "konektovao" sa glavnim lik(ovima)om i serija mi je postala poprilično mučna za gledati i odustao sam. Doduše, nisam ljubitelj serija i filmova čija radnja se bazira na period od prije 100 godina (kolokvijalno rečeno), pa sam možda i zato odustao. Isto tako recimo nikad nisam završio ni Peaky Blinders koja je realno za klasu jača serija od Warriora.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 jan 2025, 08:57

Odgledam ovu novu mini seriju na Netflixu La Palma. Hajde volim tu tematiku, prirodne katastrofe, cunami, vulkani i slicno.
Ali ovo prelazi svaku mjeru vise, kad vec spominjemo prokleti lgbt. Curica ima 17 godina i na prvi pogled se zagleda u drugu curu o ubrzo poljubi, zaljubi i zavoli, dakle poceli su i maloljetnike vec forsirati. I dobar dio serije (4 epizode) njih forsiraju, tu povezanost i potrebu.

Kod mene curica od 5 godina udje u sobu bas kad se njih dvije ljube i dijete pita zasto se 2 cure ljube i kako je to fuj. Pa dokle vise u pi4ku materinu.

075 ❤

smajke
Kontakt:

Post Postao/la smajke » 05 jan 2025, 10:50

Raonffa je napisao/la:
04 jan 2025, 23:53
Onaj Frontmen je zapravo brat od policajca i on ga je upucao kad je pao sa litice na kraju prve sezone? Igrač 001, meni jako sličan Frontmenu, je totalno novi lik i nije se pojavljivao u prvoj sezoni?
001 je frontmen , isti lik je u pitanju. Jesu koreanci i azijati, ali brate dragi ne lice toliko svi jedni na druge ...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 jan 2025, 20:07

smajke je napisao/la:
05 jan 2025, 10:50
Raonffa je napisao/la:
04 jan 2025, 23:53
001 je frontmen , isti lik je u pitanju. Jesu koreanci i azijati, ali brate dragi ne lice toliko svi jedni na druge ...
Do mene je, ja sam pomiješao officera i frontmena...

Pojavljuje li se frontmen sa maskom u drugoj sezoni, ja bih sad rekao da se pojavljuje (a možda i ne) što je nemoguće ako već igra sa njima, ne može biti na dva mjesta u isto vrijeme. Ili jedino ako ima više frontmena, onda je moguće.. Glavni fazon je što sam ja pozaboravljao pola stvari iz prve sezone, a nije bilo skoro nikakve retrospektive i to me najviše zeza.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

smajke
Kontakt:

Post Postao/la smajke » 05 jan 2025, 20:34

Raonffa je napisao/la:
05 jan 2025, 20:07
Pojavljuje li se frontmen sa maskom u drugoj sezoni, ja bih sad rekao da se pojavljuje (a možda i ne) što je nemoguće ako već igra sa njima, ne može biti na dva mjesta u isto vrijeme. Ili jedino ako ima više frontmena, onda je moguće.. Glavni fazon je što sam ja pozaboravljao pola stvari iz prve sezone, a nije bilo skoro nikakve retrospektive i to me najviše zeza.
Pojavljuje se kao Frontmen u toku prve igre jer nije ucestvovao...Usao je u igru nakon toga kao 001 kad je vidio sta pokusava Gi-Hun i prepustio officeru da vodi igre. On je jedini frontmen i ima posebnu masku. Ukucas season 1 recap na yt-u i za 20 minuta ces pohvatat sve od prve do zadnje epizode.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 jan 2025, 11:24

smajke je napisao/la:
05 jan 2025, 20:34
Raonffa je napisao/la:
05 jan 2025, 20:07
Pojavljuje se kao Frontmen u toku prve igre jer nije ucestvovao...Usao je u igru nakon toga kao 001 kad je vidio sta pokusava Gi-Hun i prepustio officeru da vodi igre. On je jedini frontmen i ima posebnu masku. Ukucas season 1 recap na yt-u i za 20 minuta ces pohvatat sve od prve do zadnje epizode.
Ako se dobro sjecam i onaj starac iz 1. sezone je lazirao svoju smrt jer je on ustvari osnivac Squid Game-a i vuce sve konce, a 001 mu je sin.
Dok onaj policajac i 001 su polubraca, valjda.

075 ❤

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 jan 2025, 05:18

4 sezona the good doctor, drugi dio odlican, emotivan, super.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 jan 2025, 05:20

dzemil je napisao/la:
03 jan 2025, 08:00
Neutral je napisao/la:
02 jan 2025, 04:07

Kad si već kod te serije, da spomenem i preporučim odličnu seriju sa istim glumcem u glavnoj ulozi a to je Bates motel.

https://www.imdb.com/title/tt2188671/?ref_=fn_all_ttl_2

slika
Hvala, pogledam, dobar glumac.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: leo1946, TheTruth34 i 8 gostiju.