Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

milanist
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la milanist » 03 jan 2025, 22:09

koeficijent je napisao/la:
03 jan 2025, 22:02
milanist je napisao/la:
03 jan 2025, 21:59
Das im gol i poluvrijeme fore i oni opet ne znaju, levati :urnebes:
Conceicao mlatnu Mottu odmah :salut:
Sinoć pitali Bastonija koga priželjkuje u finalu, rekao je da nije bitno jer su obojima ostali dužni.
Jeste li spremni za finale? :cool:
Mi jesmo, za igrace ne znamo :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 03 jan 2025, 22:12

Nasteli Juve iz 1 u 2, zarade vise od nagradnog fonda superkupa i odu ranije za Italiju, masterplan :tokralju:

Nisam gledao drugo pol ali prvo je bas bilo raspad, pa Milan nije presao centar, mislio sam da ne mogu zabit da se igra 500 minuta.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

ik0ik0
Kontakt:

Post Postao/la ik0ik0 » 03 jan 2025, 23:03

miki09 je napisao/la:
03 jan 2025, 22:05
Taktika milana je veceras bila pustiti levate nek se samoubiju, i tako i bi. :mrgreen:
Al doslovno su se samoubili, totalno bezveze penal u nimalo opasnoj situaciji, i onda euro-autogolčina.

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 04 jan 2025, 08:57

Juve :rol:
Motta :rol: :rol:
200 miliona :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Šteta što ispadoše. Puno lakši protivnik za finale. Milan dosta opasnija i bolja ekipa pogotovo sad kad imaju i taj dodatni entuzijazam zbog novog trenera.

Al Juve :rol: :opaopa:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 04 jan 2025, 10:30

Mago je napisao/la:
04 jan 2025, 08:57
Šteta što ispadoše. Puno lakši protivnik za finale.
Ma kakvi, prošli put im nije igrao Koop pa smo uspjeli izvući remi al sad im igra i sigurno bi nas pobijedili :mrgreen:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 04 jan 2025, 12:12

Biscione je napisao/la:
04 jan 2025, 10:30
Mago je napisao/la:
04 jan 2025, 08:57
Šteta što ispadoše. Puno lakši protivnik za finale.
Ma kakvi, prošli put im nije igrao Koop pa smo uspjeli izvući remi al sad im igra i sigurno bi nas pobijedili :mrgreen:
Kakav zaokret na temi, oni koji su ljetos upisali Scudetto najveći kritičari. :mrgreen:

Koopmeiners tragičan, holanski Frattesi. Do prošle sezone je igrao neću reći registu, ali jednu od dvije osmice u Gasperinijevom sistemu i bio dobar igrač, ali uopšte se nije spominjao u kontekstu najvećih klubova. Prošle sezone pomaknut prema golu, iza napadača i odigrao strašno u njihovom sistemu, ali svi golovi i asistencije su mu produkt sistema. Odlično je koristio prostor, ima odličan šut, ali svi golovi su mu bili servirani i ostala je samo egzekucija. Nema ga nigdje kada je on taj koji treba izmisliti neko dodavanje ili proći igrača. Nisam bezveze postavio screenshot sa njegovim, McTominayevim i Frattesijevim statistikama, isti igrači sistema.

Dovoljno upozorenje Juventusu je trebalo biti da je Pašalić imao sličan učinak u ulozi iza napadača, ali Giuntoli je morao pokazati moć dovođenjem najskupljeg dostupnog Serie A igrača i sada ne znaju šta će s njim. Mislim da će mu pomoći dolazak Zirkzeea koji će otvarati prostor i da će se vratiti na golgeterski učinak iz Bologne, ali u Juventusu sigurno nisu imali u planu da Koopmeiners postane Mottin novi Lewis Ferguson.

Dolazimo do problema Vlahović, mislim da je on svoje završio, samo je pitanje koji će EPL klub biti dovoljno glup na ljeto da iskešira dovoljnu cifru za njega. A od Zirkzeea ne očekujte puno prije sljedeće sezone, skroz je nespreman i ima viška kila.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 04 jan 2025, 12:19

Pa vi svi bolje analize Juventusa znate nego vašeg kluba jebote :mrgreen:
Ja nisam dvije utakmice Intera pogledao ove sezone
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 04 jan 2025, 12:31

BocaJuniors1905 je napisao/la:
04 jan 2025, 12:19
Pa vi svi bolje analize Juventusa znate nego vašeg kluba jebote :mrgreen:
Ja nisam dvije utakmice Intera pogledao ove sezone
Apsolutno ne generalisati, ali na ovoj temi postoji par momaka koji ustanu, legnu i sanjaju Juventus, i onda kazu nisu to kompleksi....how yes no :D

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 04 jan 2025, 12:35

kad je #koeficijent u pitanju čovjek razumije situaciju oko talijanskog fudbala bolje od svih nas zajedno, to uključuje i situacije oko vašeg kluba da zna bolje od prosječnog vašeg navijača (znači ne svih)
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 04 jan 2025, 12:39

Eto trebam plakati što je Juve smiješan. Jbo majku ne smiješ ni provocirati više.

Trenutno poslije Uniteda najsmješniji klub u Evropi i ne treba ih provocirati i ismijavati? How yes no :mrgreen:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 jan 2025, 12:47

Forum je da se pise, pogotovo da se malo podyebaje posle derbija. Ko izgubi ima pravo da se ljuti. Tacno neki zaboravili sta cu oni ovdje radili godinama :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 04 jan 2025, 12:49

Biscione je napisao/la:
04 jan 2025, 12:35
kad je #koeficijent u pitanju čovjek razumije situaciju oko talijanskog fudbala bolje od svih nas zajedno, to uključuje i situacije oko vašeg kluba da zna bolje od prosječnog vašeg navijača (znači ne svih)
Ima dosta forumaša koji dobro poznaju materiju, ali jbg rivalstvo je preveliko pa se ne može objektivno priznati neke stvari. :mrgreen:

Npr. BocaJuniors je simpatičan lik, na prvu se vidi da je mlad i neiskusan, ljetos najveći optimist, svi dovedeni igrači su klase, npr. Koopmeiners najbolji vezni lige, počeo januar on prešao u rov s Allegrijevcima. :)

Svi mi imamo svoje subjektivno viđenje, samo je pitanje koliko se to viđenje može poduprijeti argumentima.
Za mene se Giuntoli pogubio ako je priča o Antoniu Silvi istina. Obrana u raspadu, hitno potreban provjereni lider nakon povrede Bremera, a on za velike pare hoće 21-godišnjaka koji je ispao iz sastava u Benfici. Lista prevara iz Portugalske lige je duga, od mene niko sretniji da Juventus do kraja sezone igra sa stoperskim parom Silva-Kalulu. :mrgreen:

Danilo je završio s ozbiljnim fudbalom, ali ne možeš igrača koji je u augustu bio kapetan u januaru tjerati ko najvećeg neprijatelja.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 04 jan 2025, 12:58

Ma ne kažem ja da se ne piše, slobodno opalite, nego samo mi malo čudno da kad Juve kiksa tema oživi kao nikad :mrgreen:
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 04 jan 2025, 13:00

Podyebavat je skroz ok, cak i pozeljno, al sasvim drugo je imat decenijske komplekse i spavat nad juventusom i svakim korakom koji radi ;)

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 04 jan 2025, 13:24

dinoo je napisao/la:
04 jan 2025, 13:00
Podyebavat je skroz ok, cak i pozeljno, al sasvim drugo je imat decenijske komplekse i spavat nad juventusom i svakim korakom koji radi ;)
Znači kad vi podjebajete Interiste i Milaniste to je "ok i poželjno podjebavanje" a kad Interisti i Milanisti podjebaju vas onda su to "kompleksi"? Što bi se reklo pravi primjer nadprosječnog Juventina i kako oni rezonuju. Još samo fali da kažeš kako ste vi gospoda a mi kmečavci, zapravo nije 2012-2019 pa da to možeš i dalje govoriti :mrgreen:

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 04 jan 2025, 13:42

Da ne bude da samo podjebajemo Juventus, pitanje za Milaniste jel još uvijek Theo bolji od Dimarca? :mrgreen:

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 04 jan 2025, 14:17

Biscione je napisao/la:
04 jan 2025, 13:24
dinoo je napisao/la:
04 jan 2025, 13:00
Znači kad vi podjebajete Interiste i Milaniste to je "ok i poželjno podjebavanje" a kad Interisti i Milanisti podjebaju vas onda su to "kompleksi"? Što bi se reklo pravi primjer nadprosječnog Juventina i kako oni rezonuju. Još samo fali da kažeš kako ste vi gospoda a mi kmečavci, zapravo nije 2012-2019 pa da to možeš i dalje govoriti :mrgreen:
Nisam rekao to sto si napisao,cemu izvrtanje. Rekao sam da je podyebavanje skroz ok, ali kompleksi na dnevnoj bazi su nesto drugo. Al samo dajte, nije problem.
Ps. Cemu skidanje jedne godine gore u tom periodu sto si naveo?
Ili ste nam navikli skidati titule i oduzimati, pa hajd jos jednu ,nije na odmet :)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 jan 2025, 15:55

Biscione je napisao/la:
04 jan 2025, 13:42
Da ne bude da samo podjebajemo Juventus, pitanje za Milaniste jel još uvijek Theo bolji od Dimarca? :mrgreen:
Theo nije dobar u glavu, a sto se tice igračkih kvaliteta davno sam pisao ovdje, ne možeš njih dvojicu porediti jer ne igraju iste pozicije.
Il Club più titolato al mondo!

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 04 jan 2025, 16:01

Kad citas neke kommentar onda vidis koliko je Juve velik i koliko je komplexa nabijo :kafa:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 04 jan 2025, 16:37

Vazda su i bili najsmješniji navijači na forumu. Ne prozvaše ih onda čopor bez razloga.

Smiješan Juventus. Potrošili haman pa 200 miliona a 6. na tabeli. Al nemoj ko ovdje da im se smije. Ni slučajno. Imate komplekse. Njih se ne smije spominjati.

Motta brat nerazzuro :ljepota:

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: zamorano1plus8 i 7 gostiju.