FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Trebalo bi Savez izbaciti Široki i Zrinjski pa stanje bi opet isto bilo. Zatim bi došao red na Borca, Leotara i još par klubova. Potom bi masovne tenzije prokllučale kod preostalih timova između sebe. Zaključak je svi su krivi samo mi ne.
Svaka čast, prokužio si ih. Golemo kako nitko ne da ni čuti ni sekunde da u njihovom klubu možda nije sve to tako bajno i uredno kako se prikazuje. Njalakše je druge optužiti.miki27 je napisao/la:Trebalo bi Savez izbaciti Široki i Zrinjski pa stanje bi opet isto bilo. Zatim bi došao red na Borca, Leotara i još par klubova. Potom bi masovne tenzije prokllučale kod preostalih timova između sebe. Zaključak je svi su krivi samo mi ne.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
eto da vas obradujem,pocela je izgradnja montazne tribine za gostujuce navijace u onom "kavezu"..samo nemojte da mi se zalite vise 

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Heh napokon. Samo neka se ovi navijaci Slavije ne zale vise. Necete u kavezu navijati ne sekirajte se
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ne bih ja rekao da se gradi montažna tribina jer ono su kosturi od krana a i prije neki dan je usvojen budžet općine tuzla za 2009 i izdvojeno je 4 miliona KM za stadion. Mislim da su počeli gradit stadion. JUUUUPPPIIIIIIIIIIIIIII 

Meni se čini da se ovo dešava van kruga stadiona tj. van ograde. Izgleda da se tu gradi nekakva zgrada. Volio bih da griješim ali.....
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Za tebe u pobjede nove
Ja dacu i zivot svoj,
Nek baklje gore
Zastave viore
SLOBODO ti si sampion!
FUKARE TUZLA
Ja dacu i zivot svoj,
Nek baklje gore
Zastave viore
SLOBODO ti si sampion!
FUKARE TUZLA
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
malo si pomijesao straneVB 1987 je napisao/la:Meni se čini da se ovo dešava van kruga stadiona tj. van ograde. Izgleda da se tu gradi nekakva zgrada. Volio bih da griješim ali.....

ukratko,ja im ne vjerujem,toliko su nas puta izradili da dok ne bude gotovo pola stadiona ja im opet necu vjerovat da su ga poceli gradit

OK onda je do mene, to sam napisao zato što sam juče putovao kroz Tuzlu i sa one glavne ulice sam vidio da se nešto gradi odmah pored stadiona, zato sam mislio da je u pitanju zgrada!ultrasstyle_tz je napisao/la:malo si pomijesao straneVB 1987 je napisao/la:Meni se čini da se ovo dešava van kruga stadiona tj. van ograde. Izgleda da se tu gradi nekakva zgrada. Volio bih da griješim ali.......ovo jeste u krugu stadiona,a ona zgrada sto se gradi se je odmah uz stadion,ali to je odmah dole uz glavnu cestu,ne tamo gdje je "kavez"...za sad je 100% provjereno da se gradi montazna tribina,dali se poceo graditi stadion,ne moze se za sad 100% rec,ali bice mozda novih informacija u toku dana tako da napisacu..
ukratko,ja im ne vjerujem,toliko su nas puta izradili da dok ne bude gotovo pola stadiona ja im opet necu vjerovat da su ga poceli gradit
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
- RK Gradacac
- Kontakt:
Hahahah vidi se da si redovan na gostovanjima, pretpostavljam kao i vecina ultra huligana na ovom forumuVB 1987 je napisao/la:Meni se čini da se ovo dešava van kruga stadiona tj. van ograde. Izgleda da se tu gradi nekakva zgrada. Volio bih da griješim ali.....

Eto ja sam prozvan sabanom, a ovo mjesto znam ko svoj desni dlan

Pozdrav fukarama

010 ISN'T JUST A CODE
Alo kome se ti obraćaš, pa napisao sam da sam juče bio u TZ, i da pored glavne ulice odmah uz stadion stoje nekakve građevinske mašine, zato sam to napisao.RK Gradacac je napisao/la:Hahahah vidi se da si redovan na gostovanjima, pretpostavljam kao i vecina ultra huligana na ovom forumuVB 1987 je napisao/la:Meni se čini da se ovo dešava van kruga stadiona tj. van ograde. Izgleda da se tu gradi nekakva zgrada. Volio bih da griješim ali.....![]()
Eto ja sam prozvan sabanom, a ovo mjesto znam ko svoj desni dlan![]()
Pozdrav fukarama
Mene obiđi
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
malo "vedrijih" vijesti iz Slobode:
).dakle,igraci se osipaju,o pojacanjima se i ne prica,a da bi imali ikakvu nadu u bar ponavljanje ovosezonskih igraca Slobodi trebaju 4 vrhunska igraca za nase uslove kakvi su bili Mujkic,Mikelini,Prodanovic i Kuduzovic,i jos sigurno 5-6 kvalitetnih pojacanja da nadomjeste odlazak ovih ostalih(da se razumijemo s nekim od njih ja nebi ni produzio ugovor).Znaci predstoji nam tesko i dugo ljeto u Tuzli,a posto se nismo na vrijeme ukljucili u razgovore sa igracima,ustvari jos se ne zna ni koja ce uprava biti na celu Slobode naredne sezone,jos nije produzen ugovor ni sa trenerom,znaci da ce se u Tuzlu sjatiti mnostvo staraca i polovnjaka koji ne nadju angazman nigdje drugo.Nadam se da grijesim,ali po svemu sudeci ne pise nam se dobro naredne sezone.od 18-19 igraca koji su Slobodi davali za nase uslove solidnu sirinu ostali su Krasic,Rekic,Redzepi,Jahic,Hasic,Bekic,Mujic i Mesic,izuzev Bekica,Jahica i invalida Mesica sve marginalni igraci
dodajmo jos ovome i to da je kapiten Sarajlic operisao koljeno.jedan zanimljiv komentar sam procitao u vezi toga:"Momak,puno srece i brz oporavak i da ti i Mirza Mesic sto prije vratite opremu ekonomu Slobode"(ima ovdje i istineSloboda ostaje bez svih reprezentativaca?
Poslije potencijalnog reprezentativca Nikole Mikelinija i novopeceni clan "cirine škvadre" Ilija Prodanovic, odlazi iz tabora tuzlanske Slobode. Na Tušnju je proveo dvije godine.- Odlazim iz Tuzle, to je moja definitivna odluka. Imam 29 godina i želim sebi napokon obezbijediti egzistenciju. Igrati u Premijer ligi BiH za nogometaša u prijevodu znaci - puko preživljavanje, i to je jedini razlog zbog cega želim pošto, poto u inostranstvo. Sve je u rukama mog menadžera iz Slovenije - kaže Prodanovic.On naglašava kako iz Tuzle nosi prelijepe uspomene, te posebno potcrtava kvalitetnu saradnju sa saigracima, trenerima i rukovodstvom.- Ostalo je odredjenih dugovanja, ali sam siguran kako ce sve biti regulisano veoma brzo.Poslije kvalitetnih igara u protekloj sezoni Premijer lige BiH Ilija Prodanovic debitovao je za A-reprezentaciju BiH u utakmici sa Uzbekistanom.- Zaista je predivan osjecaj kada igrate za reprezentaciju svoje zemlje. Vjerujte da me utisci još nisu popustili. Iskreno se nadam da cu opet nekada dobiti poziv selektora Blaževica - raportirao nam je iz rodnog Trebinja dojucerašnja Slobodina "petica" Ilija Prodanovic, koji je u protekle dvije godine nosio "crveno - crni" dres.Glavne poluge Slobodine momcadi polako pakuju kofere. Prvi su otišli standardni clanovi prve postave Mikelini i Prodanovic, a gotovo je sigurno kako ce i, takodjer bh. reprezentativac, Elmir Kuduzovic promijeniti sredinu. Ugovorne obaveze, pored trenera Malkocevica, istekle su Okanovicu, Zoleticu, Tosunovicu, Omicu, Kasapovicu, Mujkicu i veteranu Samiru Kuduzovicu

- Omerbavarac
- Kontakt:
Sad kad nismo dobili licencu, predsjednik Salih Sabovic daje otkaz, a vecina igraca ce otici. Tesko ce sloboda ponoviti sezonu kao ovu, ali se opet nadam da ce doci ljudi u upravu koji ce napraviti Europsku Slobodu, pa da i mi malo uzivamo u Europi. Sto se tice stadiona, valjda ce ga poceti praviti, dosta je vise cekanja, a ova montazna tribina nadam se da ce biti samo vrlo kratko vrijeme, i da ce napraviti pravu tribinu, jer to Sloboda i Fukare zasluzuju.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- el-fighter
- Kontakt:
Pa dajte ljudi, ja bih istupio iz lige. Ovo nema nikakvog smisla. Ev sad čitam da vam se tim osipa, a da se negovori o pjačanjima. Imate dobre juniore, pokupite par igrača iz juniora da nadomjeste ove.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
SURADJUJTE SA SLOBODOM
Organizacioni odbor za pripremu publikacije o 90-godišnjici Sportskog društva „Sloboda“ Tuzla, poziva sve građane Tuzle i drugih mjesta, bivše i sadašnje sportiste, trenere i sportske radnike, te sve druge osobe, ukoliko posjeduju zanimljive priloge, informacije, dokumenta i fotografije iz prošlosti Društva, da ih stave na raspolaganje Redakcionom odboru i na taj način sudjeluju u izradi spomenute publikakcije.
Redakcioni odbor prvenstveno zanimaju dokumenti, činjenice, informacije i fotografije iz perioda od 1919. do 1945. godine, te od 1945. do 1992. godine, ali i kasnijeg, ukoliko predstavljaju historijsku/povijesnu važnost.
Knjiga će obuhvatiti rad Društva od osnivanja 1919. godine do danas, a u tom kontekstu i svih 11 klubova koji su članovi SD „Sloboda“, te tamburaške sekcije.
Za dodatne informacije o mjestu i načinu predaje dokumenata, svi zainteresovani mogu se obratiti generalnom sekretaru Društva „Sloboda“ na Sonom trgu, gospodinu Eminu Suljetoviću ili članovima Redakcionog odbora publikacije. Kontakt telefoni Društva su: 035 271 281 ili 061 894 494, a Redakcionog odbora 035 257 124 ili 061 282 713. E-mail: [email protected]
Organizacioni odbor za pripremu publikacije o 90-godišnjici Sportskog društva „Sloboda“ Tuzla, poziva sve građane Tuzle i drugih mjesta, bivše i sadašnje sportiste, trenere i sportske radnike, te sve druge osobe, ukoliko posjeduju zanimljive priloge, informacije, dokumenta i fotografije iz prošlosti Društva, da ih stave na raspolaganje Redakcionom odboru i na taj način sudjeluju u izradi spomenute publikakcije.
Redakcioni odbor prvenstveno zanimaju dokumenti, činjenice, informacije i fotografije iz perioda od 1919. do 1945. godine, te od 1945. do 1992. godine, ali i kasnijeg, ukoliko predstavljaju historijsku/povijesnu važnost.
Knjiga će obuhvatiti rad Društva od osnivanja 1919. godine do danas, a u tom kontekstu i svih 11 klubova koji su članovi SD „Sloboda“, te tamburaške sekcije.
Za dodatne informacije o mjestu i načinu predaje dokumenata, svi zainteresovani mogu se obratiti generalnom sekretaru Društva „Sloboda“ na Sonom trgu, gospodinu Eminu Suljetoviću ili članovima Redakcionog odbora publikacije. Kontakt telefoni Društva su: 035 271 281 ili 061 894 494, a Redakcionog odbora 035 257 124 ili 061 282 713. E-mail: [email protected]
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
..sad cemo da vidimo kako ce ostvariti ambicije,tj.stvoriti ekipu koja ce ostvariti slicne rezultate kao i ove godine,nadam se da ce uspjeti u tome,ali sam nesto skeptican kako cemo se izvuci iz svega ovog oko licenci,ali uprava je svojim angazmanom do sada,kao i pozrtvovanoscu oko licence kada su alarmirali sve i svakoga zasluzili priliku da ostvare ovo sto su obecali na danasnjoj sjedniciDanas je održan sastanak Upravnog odbora FK Sloboda na kojem je jednoglasno odlučeno o pokretanju, putem advokata Faika Muhića, tužbe protiv NSBIH, kao i podnošenju krivične prijave protiv lica koja su učestvala u procecu licenciranja klubova u ovoj sezoni. Sloboda će zatražiti odštetu zbog nezakonitog uskraćivanja licence za međunarodna takmičenja, a nije saopćeno o visini odštetnog zahtjeva.
Klupski menadžment je uložio maksimalan napor kako bi se ispunili svi uslovi za dobijanje licence za međunarodna takmičenja. Također je odlučeno da FK Sloboda traži podršku i drugih klubova učesnika Premijer lige BIH, kako bi se još prije početka narednog prvenstva poduzele mjere da se “slučaj Sloboda” ne bi ponovio i u narednoj godini.
Upravnom odboru pismeno je ponudio ostavku sportski direktor Enes Mešanović, obrazlažući je nedostatkom motiva za dalji rad, na što je jedino uticao odnos NSBiH-a prema Slobodi, kojoj je i pored ostvarenog rezultata na terenu, zakulisanim radnjama uskraćen nastup u Euroligi. Njegova ostavka nije usvojena, sa zaključkom da Mešanović preispita svoj stav do naredne sjednice ovog tijela.
Jednoglasno je data podrška šefu Stručnog štaba Sakibu Malkočeviću, koji također do naredne sjednice Uprave kluba treba predložiti svoju viziju ekipe za narednu sezonu. Nakon toga će klupska komisija za pregovore sa igračima, po Malkočevićem željama, krenuti u formiranje ekipe za naredno prvenstvo. Cilj ekipe i naredne sezone bit će plasman među najbolje ekipe BiH.
U sklopu priprema za sjednicu Skupštine usvojen je prijedlog rekosntrukcije Upravnog odbora i Skupštine kluba, koje bi u narednom periodu trebali činiti predstavnici ulagača, predstavnici općinske i kantonalne vlasti, te zaslužni građani i sportisti.
Također, kao prijedlog Skupštini bit će upućen prijedlog smanjenja broja uposlenih na minimum koji može zadovoljtiti potrebe kluba. Na kraju je Upravni odbor uputio javnu zahvalnici svojim članovima Davudu Zahiroviću direktoru firme Bosnafarm i Rasimu Lapandiću direktoru firme Redex, koji su pojedinačno najviše učestvovali u finansiranju kluba u prošloj sezoni, saopćeno je iz FK Sloboda.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Menadžeri vec prave listu pojacanja?!
U ?etvrtak u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli zakazana je sjednica Skupštine FK Sloboda, koja bi trebala ponuditi odgovore šta i kako dalje poslije neizlaska u Evropu i odlaska nekolicine prvotimaca u druge sredine. Poprili?no anarhi?no stanje na Tušnju, gdje se ne zna ime trenera, te ko ostaje a ko odlazi, koriste raznorazni menadžeri koji svoje pulene po ko zna koji put žele "uvaliti" na tušanjsku travu, na uštrb dje?aka stasalih u omladinskim pogonima Slobode.
Tako se kao potencijalna poja?anja, bez znanja još uvijek zvani?nog šefa stru?nog štaba Sakiba Malko?evi?a, pominju Vasiljevi? (Modri?a), Moranjki? (?elik), Deli? (Zvijezda), Džafi? (Cibalija)... Bolje upu?eni u nogometne prilike znaju kako su pomenuti nogometaši pod kapom menadžera Ade Husari?a iz Srebrenika. Podsje?anja radi ne tako davno iz Slobode, pogotovo sportski direktor Enes Mešanovi?, tvrdili su kako je "Husari? upropastio Tosunovi?a" ili kako je "Husari? kriv za propali transfer Semira Slomi?a u Dinamo"... Ruku na srce Moranjki?, Deli? ili Džafi?, možda su i najbolji dosadašnji izbor kojeg Husari? nudi Slobodi.
S druge strane, menadžeri iz Srbije, tako?er, nude svoje pulene koji su stasavali u RAD-u, OFK Beogradu i inim srbijanskim ligašima. Ako je Sloboda "ubola" sa Ognjenom Krasi?em, koji je opravdao ukazano povjerenje, ne mora zna?iti da ?e i sljede?i nogometaš koji dolazi iz zemlje isto?nih susjeda biti kadar da obu?e "crveno - crni" dres. Pokazuje to primjer Rajka Stankovi?a, koji na Tušnju nije uspio izboriti mjesto pored povrije?enog Kasapovi?a!
cc jbt raspade se sloboda,nikakav pritisak na savez ne vrse
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.