Tuttosport: Modrić u udarnoj postavi Intera za sljedeću sezonu
Torinski sportski dnevnik Tuttosport sastavio je idealnu momčad milanskog Intera za sezonu 2011/2012, i to s četirima novim pojačanjima...
Ono prvo i najbitnije trenutačni je Barcelonin trener Josep Guardiola, navodno tiha patnja Interova predsjednika Massima Morattija.
Kad je u pitanju travnjak, u idealnoj su postavi dva nova nogometaša i jedan pridodan kao glavna rezerva. Hrvatski 25-godišnji nogometaš Tottenhama u sastavu je kao arhitekt igre u veznom redu skupa s Cambiassom i Sneijderom. Prva je zamjena Nuri Sahin (22), turski ljevonogi veznjak dortmundske Borussije.
Treće igračko pojačanje nalazi se u napadu. Riječ je o 22-godišnjemu krilnom napadaču Udinesea Alexisu Sanchezu, koji je u napadačkom tercetu stavljen na desnu stranu, uz Pazzinija u sredini i Eto'oa s lijeve strane.
Tuttosportova momčad Intera za sljedeću sezonu:
Julio Cesar - Maicon, Ranocchia, Samuel, Zanetti - Modrić (Sahin), Cambiasso, Sneijder - Sanchez, Pazzini, Eto'o.
FC Internazionale Milano
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- juventino<
- Kontakt:
Re: F.C. Internazionale Milano
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
Sve u zavisnosti od toga ko ce sve napustiti svlacionicu Intera, ali ja bih volio da dodju Viviano, Santon, Criscito, Montolivo (Sahin) i Sanchez
takodjer nije losa opcija da se pokusaju uzeti velike pare za Cesara i Maicona, ti vise nemaju nikakvih motiva u Interu
----------------Viviano----------------
Santon---Lucio--Rannochia-Zanetti(Criscito)
------Cambiasso---Monto (Sahin)--
Eto'o--------Sneijder-------Sanchez
--------------Pazzini------------------
takodjer nije losa opcija da se pokusaju uzeti velike pare za Cesara i Maicona, ti vise nemaju nikakvih motiva u Interu
----------------Viviano----------------
Santon---Lucio--Rannochia-Zanetti(Criscito)
------Cambiasso---Monto (Sahin)--
Eto'o--------Sneijder-------Sanchez
--------------Pazzini------------------
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Prvo, zeru tituli je izvala Mourinha - nista novo.neroazzurni je napisao/la: ok mozda je malo previse ovo "pacenik" jer ne volim "talijane" tako nazivati, to bolje stoji "svabama"(kobasicari kako ih volis nazivati)![]()
dobar si forumas i normalni ljudi od tebe mogu dobiti dosta dobrih informacija, dobro pratis desavanja u Italiji, poznajes istoriju(dobro baratas google-om) talijanskog fudbala al to ne znaci da smo mi ostali ovce i to ne znaci da ti odredjujes parametre vrijednosti tako da nam ne mozes ovdje(bar je glupo na ovoj temi) govoriti kako nista ne znaci TRIPLETE jer kao ti ne priznajes kup. Pa zar mislis da talijanima nije stalo do kupa, pa vjeruj da ga nebi ni igrali tj. ukinuli bi ga, pa zar bi recimo milan igrao tekmu kupa u pauzi izmedju dvije tekme LPda mu nije stalo. Stalo mu je, stalo druze moj, jer postoji ona provokacija "ZERO TITULI" a to ne mozes reci ekipi koja je osvojila kup, i obicno je prvaku najteze osvojiti kup jer mu se ostali bas u tom takmicenju svete za sve u prvenstvu e sad kad ekipa i to osvoji, jos pogotovo protiv ekipe koju je "otresla" u prvenstvu pa na sve to osvoji i LP pored uzasnog rasporeda i direktnog sukoba s vec opjevanom barsom i to u dvije tekme od kojih je prva bila prava mala lekcija fudbala gdje je citav svijet po prvi put, od kad postoji "vanzemaljska" barsa, se zapitao o kvalitetu te iste barse....jednostavno moram druze reagovati i ne mogu ti dopustiti da na sve to gledas s podsmjehom jer je to priznao ti ili ne zaista jedan istorijski uspjeh kako za Inter tako i za Italiju jer se sve to desilo ne u zlatnom dobu Italije nego mozda i u najgorem ikad, sto daje tu dodatnu tezinu.
ziv i zdrav ti meni bio...
Drugo, kup i superkup Italije su smesni turniri i to nije nikakva tajna.
Sam odnos klubova prema istim takmicenjima nepogresivo to pokazuje. Ima samo jedan problem: kad je Mourinho ispao od Mazzarrija 2009e tad je to bilo "drugorazredno takmicenje". Kad ga je sledece sezone osvojio, to je odmah bio "istorijski uspeh". Jbga, kad se kriterijumi menjaju od danas do sutra, sve je moguce.
Trece, Inter je prosle sezone uzeo scudetto i LS - kapa dole, to su najznacajniji trofeji koje je mogao da uzme. Uzeo je i kup - bravo, extra bonus. Ali, takvu sezonu je neko ovde proglasio "vrhuncem italijanskog fudbala". Ja sam na to reagovao, jer smatram da to nije bio vrhunac talijanskog fudbala.
Nikakvo omalovazavanje, samo realno sagledavanje uz odsustvo mitomanisanja.
Toliko.
-
neroazzurni
- Kontakt:
ma nije ni bitno, 'ko hoce nek cijeni 'ko nece ne mora...
mitomanisanje- zar to nije ono kad je milan osvajao LP protiv steaue pred 95 000 svojih navijaca i 100 sretnika koji su uspjeli izaci iz Rumunije...
mitomanisanje- zar to nije ono kad je milan osvajao LP protiv steaue pred 95 000 svojih navijaca i 100 sretnika koji su uspjeli izaci iz Rumunije...
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
Jbga, takva su vremena bila. Steta za to finale, ali Barca nije uspela da dobije tu Steauu ni pred 70000 hiljada svojih navijaca (i 100 sretnika iz Rumunije), tri godine ranije.neroazzurni je napisao/la:ma nije ni bitno, 'ko hoce nek cijeni 'ko nece ne mora...
A glede googlanja, veruj mi da bi se prijatno iznenadio onim sto znam o fudbalu i sto cisto crpim iz mozga, a ne iz internet pretrazivaca.
- napolitanke
- Kontakt:
Leonardo: Sam bih sebi dao otkaz nakon ovoga
Inter je u samo nekoliko dana osjetio svu tamnu nogometnu stranu, te su se praktički nakon samo 180 minuta jako udaljili od dva velika cilja - borbe za prvaka u Seriji A i obrane naslova prvaka Europe...
Prvo ih je Milan u velikom gradskom derbiju pobijedio s 3-0 i opet pobjegao na osjetljivijih pet bodova prednosti, dok je potom Inter na svom travnjaku poražen sa čak 5-2 od Schalkea, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka.
- Mislim da se možemo vrlo brzo podignuti i opet uzeti stvari u svoje ruke - rekao je brazilski stručnjak Leonardo koji je na polovici sezone došao na trenersko mjesto Intera.
- Imao sam razgovor s vlasnikom Morattijem i sastanak je bio miran. Bez ikakvog povišenog tona ili dramatičnih zaključaka.
Ipak, nakon toga je Leonardo priznao:
- Je, mislim da sam sretan što nisam dobio otkaz. Točnije, sam bih sebi dao otkaz. Recimo da sam predsjednik kluba otpustio bih nakon ovoga svega trenera. No, prihvaćam bilo kakvu odluku u bilo kojem trenutku. Danas smo tu, a sutra tko zna gdje. Takav je trenerski posao - zaključio je Leonardo.
Inter je u samo nekoliko dana osjetio svu tamnu nogometnu stranu, te su se praktički nakon samo 180 minuta jako udaljili od dva velika cilja - borbe za prvaka u Seriji A i obrane naslova prvaka Europe...
Prvo ih je Milan u velikom gradskom derbiju pobijedio s 3-0 i opet pobjegao na osjetljivijih pet bodova prednosti, dok je potom Inter na svom travnjaku poražen sa čak 5-2 od Schalkea, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka.
- Mislim da se možemo vrlo brzo podignuti i opet uzeti stvari u svoje ruke - rekao je brazilski stručnjak Leonardo koji je na polovici sezone došao na trenersko mjesto Intera.
- Imao sam razgovor s vlasnikom Morattijem i sastanak je bio miran. Bez ikakvog povišenog tona ili dramatičnih zaključaka.
Ipak, nakon toga je Leonardo priznao:
- Je, mislim da sam sretan što nisam dobio otkaz. Točnije, sam bih sebi dao otkaz. Recimo da sam predsjednik kluba otpustio bih nakon ovoga svega trenera. No, prihvaćam bilo kakvu odluku u bilo kojem trenutku. Danas smo tu, a sutra tko zna gdje. Takav je trenerski posao - zaključio je Leonardo.
- sarajlija89
- Kontakt:
Nista posebno u prvom poluvremenu od Intera...nema ideje i tesko to ide...
Bile su dvije dobre sanse,Pazzini u prvom dijelu prvog poluvremena,1000% sansa...te Maicon u finisu...
Imam osjecaj da bi ovo Chievo mogo dobiti nekom kontrom...Interu treba neki rani gol na pocetku drugog pol.
Bile su dvije dobre sanse,Pazzini u prvom dijelu prvog poluvremena,1000% sansa...te Maicon u finisu...
Imam osjecaj da bi ovo Chievo mogo dobiti nekom kontrom...Interu treba neki rani gol na pocetku drugog pol.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Evo i ja gledam, ovo nije Inter!

- SoloJuve26
- Kontakt:
dobra pobjeda bez mnogo napora,vidi se da se stede za schalke

INTERNAZIONALE MILANO vs SCHALKE O5
Imali smo srece, pogotovo kod prvog gola
dobro su igrali u drugom poluvremenu, trznuli su se malo, trazili smo taj gol, i hvala staticnoj odbrani Chieva, bilo je jos nekih prilika, pogotovo Milito
nisam prezadovoljan, ali u ovakvim vremenima, dobra je bilo kakva pobjeda
dobro su igrali u drugom poluvremenu, trznuli su se malo, trazili smo taj gol, i hvala staticnoj odbrani Chieva, bilo je jos nekih prilika, pogotovo Milito
nisam prezadovoljan, ali u ovakvim vremenima, dobra je bilo kakva pobjeda
Call the coroner!
- sarajlija89
- Kontakt:
na kraju zasluzeno,ali tesko...
Prvi gol na vrijeme,uz malo(malo vise) srece...cambiasso sutirao,lopta nekoga zakacila i to je bio gol...
Bilo je jos prilika i poluprilika na obje strane,a Maicon je u finisu postigao i drugi gol i zakljucio tekmu...
vazna pobjeda za Inter...
Prvi gol na vrijeme,uz malo(malo vise) srece...cambiasso sutirao,lopta nekoga zakacila i to je bio gol...
Bilo je jos prilika i poluprilika na obje strane,a Maicon je u finisu postigao i drugi gol i zakljucio tekmu...
vazna pobjeda za Inter...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Slabo je ovo odigrano, nejasan mi je Leonado, stavlja Kharju kao poluspica, jos mu odigra svih 90 minuta a Coutinho na tribinama
Izmjene su mu takodjer ocajne, ali pobjeda je tu, mada **** ti pobjedu, kada se mi borimo za drugo mjesto!
Izmjene su mu takodjer ocajne, ali pobjeda je tu, mada **** ti pobjedu, kada se mi borimo za drugo mjesto!
Vrlo bitna pobjeda za Inter.Ulaskom Wesa, u drugom poluvremenu, igra se popravila u odnosu na dosta loše prvo poluvrijeme.Kharja i Deki prilično loši.Pazzini je isto tako mogao mnogo bolje kao i Eto'o.Vrlo dobra predstava bekova Nagatoma i Maicona.
poslije poraza od milana i shalkea je bilo tesko bilo koga pobijediti , tako da je ova pobjeda veoma vazna i moze donijeti neophodno samopouzdanje da se nastavi borba
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=43724
nije dobro sto se olahko rjesavamo ovako mladih i perspektivnih igraca kao sto je mariga,sjetimo se da ga je mourinho doveo i trazio pa sam zbog toga i siguran da bi on mogao biti vrhunski igrac,ali eto inter nema obicaj pravljenja igraca oni to vecinom kupuju gotovo

nije dobro sto se olahko rjesavamo ovako mladih i perspektivnih igraca kao sto je mariga,sjetimo se da ga je mourinho doveo i trazio pa sam zbog toga i siguran da bi on mogao biti vrhunski igrac,ali eto inter nema obicaj pravljenja igraca oni to vecinom kupuju gotovo
Ako je za Sancheza, nek ga posalju, ako ga misle prodati nekome u Englesku, to je vec glupost zesca, covjek ce biti zvijer za par godina
Call the coroner!
billyRI
Moderator
Super clan
Odg: Schalke vs Inter Milan
« Odgovor #11 na: Jučer u 13:11:31 »
Citat:
moj dobar prijatelj je vec i scenario napravio, nekako ide ovako (naravno i ja sam se uzivio u taj film ) : rani gol, negdje izmedu 5-7 minute, u 15.minuti, penal i crveni, naravno Eto'o zabija, imamo 0-2 utakmica ide svojim tokom, voda u usima.... Forza Inter ...nastavak slijedi...u srijedu imamo ekranizirani film sa pravim glumcima....uf dobro izgleda....
tko mi film razjebe ,baniram ga do sljedece lige prvaka....

Moderator
Super clan
Odg: Schalke vs Inter Milan
« Odgovor #11 na: Jučer u 13:11:31 »
Citat:
moj dobar prijatelj je vec i scenario napravio, nekako ide ovako (naravno i ja sam se uzivio u taj film ) : rani gol, negdje izmedu 5-7 minute, u 15.minuti, penal i crveni, naravno Eto'o zabija, imamo 0-2 utakmica ide svojim tokom, voda u usima.... Forza Inter ...nastavak slijedi...u srijedu imamo ekranizirani film sa pravim glumcima....uf dobro izgleda....
tko mi film razjebe ,baniram ga do sljedece lige prvaka....
Podescanje na Inter od pre tacno 10 godina.

dabogda se zapalio ovaj pored Jugovica
kad pogledam ovako, ovo je smijesna ekipa bila, par igraca na zalasku karijere (Blanc, Jugovic), previse flopova (Keane, Sukur, Cauet, Farinos), tek nekoliko kvalitetnih imena, uglavnom u napadu, pa nije ni cudo sto nista nismo mogli osvojiti
kad pogledam ovako, ovo je smijesna ekipa bila, par igraca na zalasku karijere (Blanc, Jugovic), previse flopova (Keane, Sukur, Cauet, Farinos), tek nekoliko kvalitetnih imena, uglavnom u napadu, pa nije ni cudo sto nista nismo mogli osvojiti
Call the coroner!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.