Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ti isto da je grad Zenica ili Kakanj pravio termoelektrane ili autoput. Lijepo je biti lokalpatriota, ali ne treba ni pretjerivati, svi mi zajedno zivimo i povezani smo na hiljadu nacina.
Nije premija biti centar teske industrije u drzavi, niti je izgradnja npr. Željezare neki lokalni uspjeh. Ne treba to posmatrati kroz tako usku prizmu.
Čelik u Zenici ne proizvodi Zenica vec Indija. Struju proizvodi Federacija BiH, plinove proizvodi Njemacka cini mi se, uz vecinu vodecih kadrova iz Sarajeva. To sto se fabrika nalazi u Zenici nije uvijek prednost… mnoge lokalne zajednice se bore protiv izgradnje takvih fabrika, ti predstavljas kao da je veliki uspjeh imati npr njemacku cementaru u dvoristu.
Na zalost, lokacija fabrika u BiH nije odraz sposobnosti, pameti i obrazovanja lokalnih stanovnistva vec jeftinog zemljista, jeftine niskokvalifikovane radne snage, koruptivnih vlasti koje ce dopustiti ispustanje raznih zagadjenja…
Nije premija biti centar teske industrije u drzavi, niti je izgradnja npr. Željezare neki lokalni uspjeh. Ne treba to posmatrati kroz tako usku prizmu.
Čelik u Zenici ne proizvodi Zenica vec Indija. Struju proizvodi Federacija BiH, plinove proizvodi Njemacka cini mi se, uz vecinu vodecih kadrova iz Sarajeva. To sto se fabrika nalazi u Zenici nije uvijek prednost… mnoge lokalne zajednice se bore protiv izgradnje takvih fabrika, ti predstavljas kao da je veliki uspjeh imati npr njemacku cementaru u dvoristu.
Na zalost, lokacija fabrika u BiH nije odraz sposobnosti, pameti i obrazovanja lokalnih stanovnistva vec jeftinog zemljista, jeftine niskokvalifikovane radne snage, koruptivnih vlasti koje ce dopustiti ispustanje raznih zagadjenja…
Uvijek se može vratiti kao Leo i pljuvat po dijaspori.kraljttbvb je napisao/la: ↑03 jan 2025, 14:18Je li to otiso Numan?![]()
A jest bio i dosadan, tacno treba castiti admira![]()
Bit će i adminu draži.
- VensanKasel
- Kontakt:
Ovaj spoj nikad nisam očekivao

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Evo copy/paste oko toga s klixa: Ne plaća poslodavac doprinose. Doprinose plaća radnik iz bruto plate, a poslodavac je samo posrednik u transakciji. Ništa oni ne plaćaju, radnici to sve zarađuju.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Još ako se radnici naljute, neće poslodavcu dati ni marku zarade, sve će ostavljati sebi...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Ovo mi izgleda kao klasicno čitanje klix komentara pa na osnovu toga se sud donosi. Državni aparat u nas najveći, porezi na sve živo? Imaš li za to neki dokaz. Šta je sa porezom na dobit koji je u nas najmanji u svijetu, porez na dividendu jedina država smo koja ga nema uopće, ajmo malo do Hrvatske porez na nekretnine, prirez, i PDV je najniži u nas, porez na dohodak. O tome ne pricas. Sve to znaju naše gazde,i ne pada im na pamet otvoriti firmu u drugoj državi ali zato redovno ljetuju na egzotičnim inozemnim destinacijama. Kažeš veliki državni aparat, pa evo primjer je u Hrvatskoj da neko selo od 500 ljudi ima status općine a mjesto od 1500 ljudi ima status grada ,pa vidi onda koliki je njihov državni aparat. I općenito koje je tvoje rješenje kad bi sad otpustio npr 100.000 ljudi iz državnih firmi. Gdje bi se zaposlili , gdje je ta privreda u BiH. Kako bi se onda povećala potrošnja u državi , ako ostavis 100.000 ljudi bez posla .Malo šire trebaš gledati ovu sliku.chily-rz je napisao/la: ↑03 jan 2025, 11:16Pa odakle pare za ovoliki državni aparat ako nije kroz privredu i na kredit?Centre forward je napisao/la: ↑03 jan 2025, 11:08Koji to privredni sektor hrani državu ? Koji su to giganti koji drže našu ekonomiju u životu ?
Šta to proizvode političari u ovoj zemlji osim tenzija i uhljeba na državnoj sisi. Ne hrani direktno niko ali kroz poreze uzimaju velike pare koje nestaju jer valja poplacati razne uhljebe na političkoj sceni i sve one koji su instalirani na neka izmišljena radna mjesta. Uzimaju poreze na sve živo a ništa se ne vraća ljudima, tolike pare za zdravstvo a nigdje zdravstva, uzimaju pare kroz poreze za saobraćajnu infrastrukturu a istu grade na kredit kao i sve ostalo.
Dakle, želim reći da političari u ovoj državi su najmanje rentabilni jer rade malo ili nimalo a uzimaju najviše i još uz to su razvili mrežu uhljeba na državnim jaslama.
Uđem u Modeni u Spar maloprije da kupim kafu, namirnice iste ili jeftinije nego kod nas.
Auuu sta nas od marta dole ocekuje nayebali smo svi kolektivno.
Cak se i Red Bull cjenovno izjednacio.
Auuu sta nas od marta dole ocekuje nayebali smo svi kolektivno.
Cak se i Red Bull cjenovno izjednacio.
Steta za numana bio je dobar i vrijedan vilenjak
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- JayCatwright
- Kontakt:
koja kmeka poslodavaca, možeš kako hoćeš, ali ne i dokle hoćeš
- feniksptica
- Kontakt:
Ima li ista poganije nego da prijete da ce povećati cijene...
Povećavaju 5 godina bez ikakvog razloga a plata bila 600 cijelo vrijeme.
Dvolična go.vna
Povećavaju 5 godina bez ikakvog razloga a plata bila 600 cijelo vrijeme.
Dvolična go.vna
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Sta kaze forumska ekonomska struka, sta ce biti s penzionerima, penzije ostaju iste, a cijene skacu gore?
S obzirom na vasu strucnost imam dojam da vas je dosta na penzionom budzetu roditelja, djedova i nena?
Kako preziviti udar?
Ja sam vec cijene podigao jucer.
S obzirom na vasu strucnost imam dojam da vas je dosta na penzionom budzetu roditelja, djedova i nena?
Kako preziviti udar?
Ja sam vec cijene podigao jucer.
- feniksptica
- Kontakt:
Koji su vam izgovori za konstantno dizanje cijena zadnjih 5 godina ??
Tad plate nisu išle gore??
Ima li gdje tu pohlepe
Ima li gdje tu pohlepe
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Zao mi wandersona, iduce godine umjesto novog audija valja uzeti novog pasata, zamisli bruke 
Salu na stranu, doprinosi su se trebali smanjiti, najvise zbog ovih manjih, bingo i slicni ce lako isplatiti i ovo kad im je dobit velika. Doduse niko ne garantuje da upravo oni sad nece poceti sa otpustanjem odredjenog broja radnika zbog novcane koristi pa izrabljivati preostale radnike, kako god u ovoj drzavi se nista ne donosi dugorocno ali eto imaju jos vremena da izmjene zakon kako sam skontao.

Salu na stranu, doprinosi su se trebali smanjiti, najvise zbog ovih manjih, bingo i slicni ce lako isplatiti i ovo kad im je dobit velika. Doduse niko ne garantuje da upravo oni sad nece poceti sa otpustanjem odredjenog broja radnika zbog novcane koristi pa izrabljivati preostale radnike, kako god u ovoj drzavi se nista ne donosi dugorocno ali eto imaju jos vremena da izmjene zakon kako sam skontao.
Zadnja izmjena: enobarca, dana/u 03 jan 2025, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.
Kako nisu? Prosjecna plata prije dvije godine bila 1040 maraka, znaci porasla za 40% u dvije godine, nevjerovatan rastfeniksptica je napisao/la: ↑03 jan 2025, 16:50Koji su vam izgovori za konstantno dizanje cijena zadnjih 5 godina ??
Ima li gdje tu pohlepe
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
jest, digla javna preduzeca i budzetlije bolnice proferi policija itd.. realni sektor nesto malo..irfo je napisao/la: ↑03 jan 2025, 16:53Kako nisu? Prosjecna plata prije dvije godine bila 1040 maraka, znaci porasla za 40% u dvije godine, nevjerovatan rastfeniksptica je napisao/la: ↑03 jan 2025, 16:50Koji su vam izgovori za konstantno dizanje cijena zadnjih 5 godina ??
Ima li gdje tu pohlepe
u Zenici plate narasle 81% policiji univerzitetu bolnici profesorima nastavnicima, sluzbenicima, sudovima I ostalima sa budzeta..
policijac ima 2000 KM, mislim nije da ne treba ali realan sektor je bas zapostavljen, ovo povecanje na 1000 KM ce malo ispraviti nepravdu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Jojj najveca podvala i ubleha je prosjecna plata.Moj **** je 20 cenata tvoj 10,znaci ja i ti **** sa 15 cenata.irfo je napisao/la: ↑03 jan 2025, 16:53Kako nisu? Prosjecna plata prije dvije godine bila 1040 maraka, znaci porasla za 40% u dvije godine, nevjerovatan rastfeniksptica je napisao/la: ↑03 jan 2025, 16:50Koji su vam izgovori za konstantno dizanje cijena zadnjih 5 godina ??
Ima li gdje tu pohlepe
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nasi znaju samo tusiti robu domacem stanovnistvu. Ko zna prodati neku uslugu vani nece imati problema. Vec je fazon podici cijenu kada se povecaju plate. Super podizite, otici cemo u Lidl i na Temu.
Ko je sposoban prilagodi se, ko nije propada. Na mjesto tog sto je propao dodje novi jeftiniji. Evo pocrkati cemo svi bas.
Ko hoce da lovi u mutnom slobodno neka skriva radnike, samo ce jos vise zaglaviti kada mu ih pronadju.
Ko je sposoban prilagodi se, ko nije propada. Na mjesto tog sto je propao dodje novi jeftiniji. Evo pocrkati cemo svi bas.
Ko hoce da lovi u mutnom slobodno neka skriva radnike, samo ce jos vise zaglaviti kada mu ih pronadju.
Trenutno korisnika/ca: rio_Ferdy88 i 12 gostiju.