Pogledaj samo ko je ovaj zakon prvi predlagao.Wanderson je napisao/la: ↑02 jan 2025, 17:12Najtuznije mi je od svega koliko je ovaj narod nepismen, ovdje apsolutno nema ni promil pomoci bilo kojem radniku, samo ce onog najobicnijeg jos vise ukanaliti i unistiti mu zivot.ljevak je napisao/la: ↑02 jan 2025, 16:56Kakve subvencije, nema do pola ljeta. Tri mjeseca privremeno, pa onda javni poziv jedno mjesec, pa valorizacija pristiglih zahtjeva 15-tak dana, pa nece uplacivat redovno kao ni subvencije za prvo zaposljavanje i eto ti prodje pola godine. Taman da propadne x firmi.
Da je njima stvarno bio interes da pomognu radnicima usvojili bi 1300 minimalac uz iste doprinose kao do sada. Tako bi stali u kraj kovertama u mnogim firmama, ne bi bilo povecanja cijena usluga a time ni inflacije. Ali znamo svi da se njima **** za radnicima, sve se ovo uradili zbog punjenja budzeta.
Spasavanje guzice Niksicu i Mijatovicu jer ocigledno nemaju vise novca ni za penzije ni za plate budzetlijama.
Vidjelo se to i na ovoj Jablanici bukvalno nisu imali dinara da bilo sta saniraju.
SDP i Trojka je unistila ono malo jada sto im je Novalic ostavio, a najgore mi je sto sam i ja saucesnik u tome jer sam glasao za covjeka koji je prosao u Parlament.
Da je SDA dobila izbore, sigurno bi ti se isto dogodilo.
P.s. ja sam protiv zakona i pišem ovo kao minusčinu trojki.
Minimalac je mogao skočiti, ali doprinosi nisu smjeli nikako.