Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Nikad vise nije hodalo psihickih bolesnika.
Semsudin (Arap), ali rodjen u Texasu, bio u vojsci Amerike, jos neko mudo bio znacajno cini mi se. PTSD vjerovatno, ali istrazuju da vide jel imo kakve povezanosti sa teroristickim organizacijama. Cudno skroz da je ovo uradio u 42oj godini zivota. Da je mrzio Ameriku ne bi im iso u vojsku ono
- numanumaye22
- Kontakt:
Cim je imao i dorucak i rucak mora da je radio od zvizde do zvizderelativizam je napisao/la: ↑01 jan 2025, 18:17Ne kontam te nikako,kontradiktoran siWanderson je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:23Hocu cim mi drzava da poticaje, olaksa trgovinu, smanji poreze i doprinose kod mene je svakako radnik imao minimalno 1500KM i dorucak i rucak.relativizam je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:56smanji sebi i daj radnicima kao sto slijeduje po zakonu i rijesio si problem
Napadač državu,vladu,kažeš ne pomažu a ti radnicima platu na kovertu dajes
Sad kad moraš minimalac na banku povećati haos, svi krivi a do sad si kao i državu i radnike.

Inace predsjednik AmerikeWhen I said that the criminals coming in are far worse than the criminals we have in our country, that statement was constantly refuted by Democrats and the Fake News Media, but it turned out to be true

Normalan lik jebte, svasta
- Slatinash_7
- Kontakt:
Podaci Poreske uprave Republike Srpske pokazuju da je najveća naplata ostvarena kod poreza za dobit u iznosu od 411,3 miliona KM. To praktično znači da su poslodavci za deset mjeseci uplatili za 28 odsto više poreza na ostvarenu dobit u odnosu na prošlu godinu..OK ovo su podaci za RS ali ni za Federaciju ne mogu biti drugačiji poznavajući naše ekonomsko stanje..
Pozdrav za gazdurine koje uprkos svim mogućim inflacijama, zafrkancijama i ostalim "nemogućim" problemima što ih snalaze svejedno ostvaruju skoro 30% veću dobit a za radnike ne daju marke..Marke profita se odreknite pa onda nešto pričajte i kukajte..
Pozdrav za gazdurine koje uprkos svim mogućim inflacijama, zafrkancijama i ostalim "nemogućim" problemima što ih snalaze svejedno ostvaruju skoro 30% veću dobit a za radnike ne daju marke..Marke profita se odreknite pa onda nešto pričajte i kukajte..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Niskic je rekao da ce subvencionirati mala i srednja preduzeca i sta je problem.Vi i dalje kukate mali ce propast pa mali ce propast.Je bo majku jes vam se tesko odvojiti od marke.Znacu zbog 12 milja na nivou godine ce te vise izdvajati i vana firme propadaju ahahahaha..a realno je da se minimalac digao na 1 500.Ovu hiljadu je inflacija davno pojela.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
1000%. Samo se pitas kad ce novi pokolj negdje izletiti...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Treba ono smanjiti doprinose ali treba povecati i porez na dobit na 25-30 posto. Jer nizak porez na dobit od 10% i omogucava kovertu.Vjeverica777 je napisao/la: ↑01 jan 2025, 18:30Pa sam je rekao , uvijek je davao minimalac. I kad je bio 400 maraka minimalac puno mu je bilo davati za doprinose.relativizam je napisao/la: ↑01 jan 2025, 18:17Ne kontam te nikako,kontradiktoran si
Sad kad moraš minimalac na banku povećati haos, svi krivi a do sad si kao i državu i radnike.
Medjutim ti sad i da smanjis doprinose a povecas porez na dobit na 25%-30% i tu bi se oni bunili...
Takodjer i PDV treba povecati na 20 % ali na osnovne potrebstine (poput hljeba, brasna, ulja...) smanjiti ispod 10%.
Takodjer na luksuz, alkohol i cigare PDV treba dignut na 30%.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Znaci u fbih porez na dobit 30 a u rs 10 posto, dobra logika, ostale bi mozda tri firme da ne prebace sjediste u rs.meho-medo je napisao/la: ↑01 jan 2025, 20:27Treba ono smanjiti doprinose ali treba povecati i porez na dobit na 25-30 posto. Jer nizak porez na dobit od 10% i omogucava kovertu.Vjeverica777 je napisao/la: ↑01 jan 2025, 18:30Pa sam je rekao , uvijek je davao minimalac. I kad je bio 400 maraka minimalac puno mu je bilo davati za doprinose.relativizam je napisao/la: ↑01 jan 2025, 18:17
Ne kontam te nikako,kontradiktoran si
Medjutim ti sad i da smanjis doprinose a povecas porez na dobit na 25%-30% i tu bi se oni bunili...
Takodjer i PDV treba povecati na 20 % ali na osnovne potrebstine (poput hljeba, brasna, ulja...) smanjiti ispod 10%.
Takodjer na luksuz, alkohol i cigare PDV treba dignut na 30%.
Umjesto dizanja poreza treba privatizovati sve drzavne firme kao normalna drzava i rijesiti se budzetara i time osloboditi te pare za nova ulaganja.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Vjerujem da ih je statisticki manje nego prije. Hocu reci manje je zvjerstava i zlocina u odnosu na broj psihopata i bolesnika. Kvalitet zivota koji je u mnogome bolji nego bilo kad prije je to smanjio, ne u mjeri u kojoj bi zeljeli ali svakako da jeste.
- numanumaye22
- Kontakt:
Ovako to radi Hrvatska
Bjeze nam 50 godina minimalno

Nezaposleni, minimalac i strani radnici
Hrvatska vlast je naknadu za nezaposlenost u periodu od 91. do 180. dana nezaposlenosti povećala sa 30 na 35 posto osnovice. Povećana je i minimalna plata, i to na 970 eura ili 15,5 posto.
Na snagu je stupilo i nekoliko novih mjera čiji je cilj privlačenje stranih radnika. Riječ je o sljedećim mjerama:
Sa dvije na četiri godine je produženo važenje plave karte Evropske unije, kako bi se prvenstveno privukla visokokvalificirana radna snaga;
Dozvole za boravak i rad će se izdavati na period do tri godine, a za sezonski rad do devet mjeseci;
Kompetencije će se morati dokazivati i za poslove koji ne spadaju u deficitarna zanimanja;
Po isteku ugovora o radu omogućeno je 60 dana nezaposlenosti za pronalaženje novog posla, što znači da će se strani radnici moći prijaviti na biro i primati naknadu za nezaposlene:
Novačana garancija države poslodavcima za svakog stranog radnika;
Strani radnici neće moći imati platu nižu od plate hrvatskih državljana na uporedivim poslovima;
Uređeno je pitanje adekvatnog smještaja stranih radnika, a omogućeno im je učenje hrvatskog jezika, što će biti uslov za odobrenje dugotrajnog boravišta.
Stambeno zbrinjavanje mladih
Tu su i mjere kojima nadležni u susjedstvu žele pomoći mladima. Ta pomoć je prije svega pri kupovini prve stambene nekretnine, a podrazumijeva to da će biti osiguran povrat plaćenog poreza na promet nekretninama, koji trenutno iznosi tri posto od tržišne vrijednosti nekretnine. Kada je riječ o kupovini stambene nekretnine u novogradnji, mladi će imati pravo na povrat 50 posto plaćenog poreza na PDV.
Paušalni porez za turistički najam će ove godine iznositi u rasponu od 20 do 300 eura po krevetu dok je ranije iznosio u rasponu od 20 do 200 eura po krevetu.
Nisu izostale ni promjene u porezu na dohodak. Naime, lični odbitak pri obračunu plate je povećan s 560 na 600 eura. Nadalje, smanjena je maksimalna visina niže i više stope poreza na dohodak, pri čemu jedinice lokalne samouprave odlučuju o visini stope. S 50.400 na 60.000 eura je povećan prag za primjenu više stope poreza na dohodak s 30 posto od godišnjeg prihoda.
S 40.000 na 60.000 eura je povećan prag za ulazak malih poduzetnika u PDV sistem, što je 50 posto više nego dosad. Povećani su i iznosi neoporezivih prihoda za gotovo sedam posto. što znači da će biti neoporezive nagrade za radne rezultate do 1.200 eura, otpremnine za penzionisanje do 1.500 eura, stipendije za učenike i studente do 600 eura i naknade za odvojeni život do 300 eura.
Bjeze nam 50 godina minimalno

Bjeze moj ****, obala (turziam) ih izvlaci i nista vise
Jos su u EU i imaju povlastice, plus resurse iz Hercegovine
Hercegovci glavne baje u lipoj
Toliko nam bjeze da im se svaki predsjenik bori za glasove iz BiH, mislim da nam bjeze 50 godina ne bi im politicari jeli **** oko BiH
Bjezi numa i ono za Jugu sto si napisao smijao sam se 3 dana, jos kad sam vidio izvor Hrvatska Kosor, Milanovic sve mi je bilo jasno
Kad bi i oni imali tri predsjenika i ovakav sistem ne bi izdrzali 3 godine, a kamoli 30
Jos su u EU i imaju povlastice, plus resurse iz Hercegovine
Hercegovci glavne baje u lipoj
Toliko nam bjeze da im se svaki predsjenik bori za glasove iz BiH, mislim da nam bjeze 50 godina ne bi im politicari jeli **** oko BiH
Bjezi numa i ono za Jugu sto si napisao smijao sam se 3 dana, jos kad sam vidio izvor Hrvatska Kosor, Milanovic sve mi je bilo jasno
Kad bi i oni imali tri predsjenika i ovakav sistem ne bi izdrzali 3 godine, a kamoli 30
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 01 jan 2025, 22:29, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Mislim da je statistiki u porastu broj ljudi koji psihicki oboljevaju.
Ova brza cesta Šabac - Loznica će pofino skratiti put od Sarajeva do Beograda. Sad mi je skratilo 18 minuta a veći dio dionice sam vozio 80 na sat jer nisam vidio qrca od magle. Mislim da je sad 4h najnormalnije izvodivo vozeći po ograničenjima.
Da ne kažem što je eliminisan najdosadniji dio puta kroz one silne selendre.
Ja sam zato poceo avionom ici. Ako je stvarno tako mozda se vratim cestama.Jabroni je napisao/la: ↑01 jan 2025, 22:41Ova brza cesta Šabac - Loznica će pofino skratiti put od Sarajeva do Beograda. Sad mi je skratilo 18 minuta a veći dio dionice sam vozio 80 na sat jer nisam vidio qrca od magle. Mislim da je sad 4h najnormalnije izvodivo vozeći po ograničenjima.

Kako mozes doci za 4h ?Jabroni je napisao/la: ↑01 jan 2025, 22:41Ova brza cesta Šabac - Loznica će pofino skratiti put od Sarajeva do Beograda. Sad mi je skratilo 18 minuta a veći dio dionice sam vozio 80 na sat jer nisam vidio qrca od magle. Mislim da je sad 4h najnormalnije izvodivo vozeći po ograničenjima.
Koliko ti treba do Srbije ? Voznje kroz Bosnu ?
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
2.5h mi je sad trebalo od Karakaja do Vogošće, po mjestimičnoj magli. Do kuće još 14 min. Testiram krajem mjeseca koliko mi tačno treba preko Romanije kad idem.godrina je napisao/la: ↑01 jan 2025, 22:56Kako mozes doci za 4h ?Jabroni je napisao/la: ↑01 jan 2025, 22:41Ova brza cesta Šabac - Loznica će pofino skratiti put od Sarajeva do Beograda. Sad mi je skratilo 18 minuta a veći dio dionice sam vozio 80 na sat jer nisam vidio qrca od magle. Mislim da je sad 4h najnormalnije izvodivo vozeći po ograničenjima.
Koliko ti treba do Srbije ? Voznje kroz Bosnu ?
Sa srpske strane imaš 20km magistrale (tu dionicu iduću rade) od Karakaja do Trbušnice i onda brzu cestu/autoput sve do Bga.
MAGA terorista, Elon uredno mutira bilo šta na twitteru, bukvalno ko da se nije ni desilo

Zadnja izmjena: Arvid, dana/u 01 jan 2025, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Trenutno korisnika/ca: rio_Ferdy88 i 9 gostiju.