FC Internazionale Milano - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

miki09
Kontakt:

Re: FC Internazionale Milano - Transferi

Post Postao/la miki09 » 17 avg 2024, 00:13

Kinez da je ostao morao bi prodati makar jednog igraca da pokusa da zadrzi klub u rukama i da izbjegne ono sto mu se na kraju i desilo, tako da sam i ja prezadovoljan ovim mercatom kako je moglo biti. Nikog vaznog nisi prodao iz sampionske ekipe, a doveo si dva super kvalitetna pojacanja.

Naravno da uvijek moze bolje, mislim da smo trebali biti ostriji prema arni i correi da nadju druge klubove, ali opet s druge strane razumijem i menadzment pogotovo kada je arna u pitanju, ausilio je to i spominjao u jednom od intervjua koliko je on vazan za svlacionicu i koliko ga drugi saigraci gotive. Mislim da bi bilo odredjenog remecenja u svlacionici da smo ga samo sutnuli i bili ostriji.

Ne zna za vas ali meni je ok ideja da ostanu obojica kad ih vec niko nece, ako nista brojcano cemo biti ok u napadu.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 24 avg 2024, 22:04

gaston je napisao/la:
08 avg 2024, 12:48
gaston je napisao/la:
29 dec 2023, 11:48
Pošto Bastoni? :kafa:
:kafa:
Koliko god da je, previše je. :yawn:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

ElPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la ElPrincipe » 27 avg 2024, 22:30

Jbt cigancimo se za ovo neko dijete iz argentine covjek prosao i ljekarske jos nije potpiso natezu se izgleda za cente ja jednostavno nisam naucio na ovakav inter gdje se ciganci svaki transfer u zadnji par sezona

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 30 avg 2024, 13:12

Jel potpisao više taj stoper iz Argentine??

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 30 avg 2024, 13:16

Potpisuje evo upravo. 😂
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 30 avg 2024, 13:28

Arnautović, Correa su i dalje tu.. Prelijepo..

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 15 dec 2024, 21:26

Nico Paz kao prvo pojacanje? Moze.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 29 dec 2024, 15:46

Stanković brani penal Lukakuu, odličan ove sezone, moglo bi nešto biti od njega. Venezija ima pravo otkupa, a Inter buyback. Valjalo bi ga posuditi boljoj ekipi sljedeće sezone.

Marotta je neki dan izjavio da će biti nekih promjena u transfer politici, nema više dovođenja veterana.
U januaru vjerovatno neće biti transfera.
Dva imena su već poznata i nisu samo nagađanja radi klikova. Nico Paz i Santiago Castro. Ostaje za vidjeti koliko će Oaktree biti spreman uložiti.
Ako bi doveli njih dvojicu ostaje samo pitanje centralnog stopera. Nadam se da Acerbi ide jer puni 37 godina, a italijani su poznati po igranju nakon roka trajanja. De Vriju dati novi ugovor, valjda pristane na smanjenje plate i dovesti centralnog stopera za budućnost.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 30 dec 2024, 12:31

Palo mi je na pamet prije koji dan kako Frattesi igra sve manje minuta a ljetos ga je zeljela Roma, a kod njih je Pellegrini na izlaznim vratima i da bi se tu mogla odraditi neka trampa, i gle cuda upravo se o tome danas pise, mi zainteresirani za Pellegrinia, uvjeren sam da ce se taj transfer ostvariti na ljeto uz neku nadoplatu Rome.

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 30 dec 2024, 12:43

Tritolone je napisao/la:
30 dec 2024, 12:31
Palo mi je na pamet prije koji dan kako Frattesi igra sve manje minuta a ljetos ga je zeljela Roma, a kod njih je Pellegrini na izlaznim vratima i da bi se tu mogla odraditi neka trampa, i gle cuda upravo se o tome danas pise, mi zainteresirani za Pellegrinia, uvjeren sam da ce se taj transfer ostvariti na ljeto uz neku nadoplatu Rome.
Pellegrini kapetan ekipe kojeg se hoće riješiti jer je mrtav igrač već par sezona, a da je dovoljno dobar za Inter?
Ako hoće Frattesija neka iskeširaju 40M i nose.

Dovesti Paza, da se mene pita prodao bih Asllanija i probao dovesti Riccija, ostalo nije potrebno dirati još jednu sezonu.
Možemo mi pričati o zamjeni za Mkhitaryana, ali on i ove sezone ima najveću minutažu. Imamo Zielinskog, Pellegrini lošija verzija istog igrača, stvarno nema potrebe ako nije za džaba.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 30 dec 2024, 13:26

Zelio bi i ja da dovedu Paza ili Ricchia ali za to se treba isprsit i ponudit para, a mi na ljeto opet necemo kupovati ako prije toga ne prodamo. Recimo za Paza se pisalo da bi mogli ponuditi Pia Esposita koji ima fantasticnu sezonu, najbolji je mladi igrac ove godine u Serie B i ocito je spreman za neke vece stvari, vjerojatno bi na isti nacin financirali i Castra (koji je po meni lite Lautaro), a ja to osobno ne bi zelio.

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 30 dec 2024, 13:50

Tritolone je napisao/la:
30 dec 2024, 13:26
Zelio bi i ja da dovedu Paza ili Ricchia ali za to se treba isprsit i ponudit para, a mi na ljeto opet necemo kupovati ako prije toga ne prodamo. Recimo za Paza se pisalo da bi mogli ponuditi Pia Esposita koji ima fantasticnu sezonu, najbolji je mladi igrac ove godine u Serie B i ocito je spreman za neke vece stvari, vjerojatno bi na isti nacin financirali i Castra (koji je po meni lite Lautaro), a ja to osobno ne bi zelio.
Esposita mlađeg neće sigurno nigdje pustiti, očekujem ga u Serie A sljedeće sezone i u prvom timu u sezoni 26/27.

Nije sve u cijenama transfera, nego i u platama. Zielinski i Thuram primaju 8M brutto po sezoni, dodaj bonus za potpis koji je uvijek veći za besplatne igrače i idu na preko 9M.
Paz i Castro sigurno ne bi imali veću platu od Augusta koji je došao nakon dobre sezone u Serie A, oko 3M brutto.
Amortizacija se dijeli na dužinu ugovora, 25M transfer i 3M brutto po sezoni su 8M godišnje u knjigama.
Možemo plaćati odštete za mlade igrače sa niskom platom ili dovoditi iskusne džaba, samo ne možemo plaćati velike odštete za starije s većom platom.
Frattesi je koštao 35M, a po sezoni košta samo 3M više od Thurama i Zielinskog.

Correa i Arnautović s amortizacijama koštaju 25M ove sezone, a na ljeto su slobodni. Ne treba pratiti kolike su plaćene odštete nego koliko se troši na ekipu. Oslobađanjem 25M budžeta od njih dvojice imamo više nego dovoljno prostora. Naravno ako ameri ne narede još veće rezanje budžeta.

De Vrij košta 7M brutto, valjalo bi spustiti na 5M i otpisati Acerbija koji je prestar. On je na 4M. Znači sa 11M za njih dvojicu na 5M i dovesti još jednog stopera.

Mislim da ne bi trebao biti problem dovesti Paza, Castra i provjerenog centralnog stopera.
Sebastiano Esposito ima 5M otkup u Empoliju, mislim da on nije u planovima Intera. Ako odbije Empoli, mogu se uzeti i veće pare.
Satrianova posudba je mislim 5M obaveznog otkupa ako Lens ostane u ligi.
Aguome standardan u Sevilli i ima interesa za njega, Inter ima ili 50% od sljedećeg transfera ili 4M od Seville ako hoće otkupiti klauzulu.
Ima još ovih manjih transfera mlađih, može se lagano nakupiti 20M odšteta.
Imamo i za Fabbiana 11M buyback, vjerovatno bi bio uključen u transfer Castra.
Od ostalih u prvom sastavu vjerujem da bi Buchanan mogao napustiti, nema nikakve koristi od njega. S obzirom da je Kanađanin i dobar za marketing, sigurno se može vratiti 10M od neke osrednje EPL ekipe.

Nemoj zaboraviti da ćemo dobiti minimalno 50M od fife za svjetsko klupsko. Osvajač dobija 100M. Zato smo loše ušli u sezonu, naredba tempiranje forme za takmičenje gdje su najveće pare. :mrgreen:

Samo da se riješiti ove dvojice u napadu, zadnja dva loša ugovora u ekipi.

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 30 dec 2024, 14:51

Tritolone je napisao/la:
30 dec 2024, 13:26
Ta politika prodaj pa kupi nece biti prisutna iduce sezone barem ne u toj mjeri da ti bude glavni metod dovodjenja igraca kao prethodnih sezona.Gazzeta je vec pocetkom decembra pisala o tome da cemo imati budzet od 20-25 miliona po igracu samo sto ce probati dovoditi mladje igrace jel realno i trebamo malo podmladiti ekipu.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 30 dec 2024, 21:14

Drugim riječima dobro je biti navijač Intera 😁. Nakon dosta godina mučenja
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 31 dec 2024, 15:32

Rekoh vam 🤔

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 31 dec 2024, 17:04

Nico Paz ima bay back klauzulu na 8miliona.Nema sanse da ga Real nece vratiti,jos je i Carlo rekao da ga konstantno prate.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 31 dec 2024, 17:29

Tritolone je napisao/la:
31 dec 2024, 15:32

Rekoh vam 🤔
Frattesi je i ljetos bio zainteresovan za Romu, on je Romanista i ne uklapa se u Inzaghijev sistem, nema smisla da gubi godine karijere.
Ovaj tweet kaže da je Friedkin predložio Pellegrinija, znači gledaju ga se riješiti, a naši ga sigurno ne cijene.
Pellegrini je propao ove sezone, ne vrijedi preko 10, možda 15M.
Ja ga ne bi ni za džaba, ali ako Inzaghi misli da može pomoći, ko smo mi da proturiječimo. :)
30M+Pellegrini za Frattesija bi bilo prihvatljivo. Može i Dybala u paketu. :mrgreen:
L-Train je napisao/la:
31 dec 2024, 17:04
Nico Paz ima bay back klauzulu na 8miliona.Nema sanse da ga Real nece vratiti,jos je i Carlo rekao da ga konstantno prate.
Real može aktivirati buyback, ali sve je do igrača. Debilno zvuči da neko odbije Real, ali jasno je da on bar još 2 ili 3 sezone nema šta tamo tražiti.
Inter će vjerovatno za Paza imati budžet 25, možda do 30M i ako je igrač zainteresovan Real će sigurno biti u plusu.
Ali Inter sigurno neće pristati na nikakve buybacke ko što je Milan imao za Brahima. Ili će kupiti igrača igrača ili idu dalje, Marotta nije lik koji dovodi igrače po tuđim uslovima, od puno se zanimljivih igrača odustalo.
Uglavnom na ljeto ćemo pratiti razvoj situacije, Paz je sigurno u Comu do kraja sezone.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 31 dec 2024, 17:49

Ma meni je to palo na pamet ima 10ak dana kad sam vidio da se Roma zeli rjesit Pellegrinia, i cini mi se kao tipican Marotta transfer, 30mil + Pellegrini mi se cini izvodivo, taman da se preusmeri na Paza ili Castra :D

Nema sanse da Nico Paz zaigra za Real iduce sezone, mozda Real iskoristi buyback pa ga proda za 25-30, i uglavi novu klauzulu, to mi se cini kao najizgledniji scenarij.

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 31 dec 2024, 18:27

Fratesija se moramo rijesiti kako god. Da u laboratoriji naprave prototip igraca koji je susta suprotnost onoga sto inzagijev sistem trazi to bi bio fratesi, lik iskace ko crna ovca medju ovi nasim veznjacima :mrgreen:

Mislim da je i on jadan toga svjestan. Znam da ga stalno novinari u italiji pokusavaju isprovocirati da kaze nesto u vezi toga sto je konstantno klupiran al ih lik svaki put poklopi i na tome svaka cast. Malo agent sa strane koju progovori al to je normalno.

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 01 jan 2025, 18:58

slika

Pitali Mkhitaryana je li mu zanimljiva Saudijska liga, on odgovorio da će vidjeti na kraju sezone/godine.
Inzaghijeva reakcija :urnebes: , ako odvedu Mkhija ide i on za njim.

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.