Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

TheTruth34
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la TheTruth34 » 30 dec 2024, 01:17

Vama nakon što ste se ogriješili od Piolija, teško da i prime Mourinho može pomoći...Ali majke mi, navijam da osigurate Evropu, možete vi to.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 30 dec 2024, 07:04

TheTruth34 je napisao/la:
30 dec 2024, 01:17
Vama nakon što ste se ogriješili od Piolija, teško da i prime Mourinho može pomoći...Ali majke mi, navijam da osigurate Evropu, možete vi to.
Ma kakav Mourinho, mister Pioli je tog levata samarao samo tako :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 30 dec 2024, 07:05

Ne znam šta su očekivali kad su dali otkaz čovjeku koji je završio 2. u Italiji i zamijenili ga čovjekom koji je završio 4. u Francuskoj, to je klasičan primjer prelaska s konja na magarca. Ibra bi trebao letit također
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 30 dec 2024, 08:23

Al kakva novinarska mašinerija Juventusa u Italiji čovječe. Ljudi potrošili tovar para, a već u decembru se halali sa scudettom. Al niko ništa ne priča. Sve je po planu. Oni su potrošili toliko para al to nema veze. Motta se bruka više nego Allegri al i to je ok. Ako izbore LŠ nek se udaraju nogom u guzicu...

U Milanu je sve katastrofa, a ovi imaju potencijalno 2 boda više. :wtf: :crazy: A potrošili vreću para. Jako zanimljivo.

Al neka ih. Da se imamo kome smijati :rol: :mrgreen:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 30 dec 2024, 10:04

Ne znam stvarno sto milan nije angazovao sarija, ja sam jos ljetos govorio da je on najbolji moguci izbor za tip igraca koji imaju. Valjda je previse ters i trazi preveliku platu, jedino to moze biti izgovor, mada u sustini ako zelis dobro ekipi to i ne smije da bude izgovor al eto...

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 30 dec 2024, 10:06

Mago je napisao/la:
30 dec 2024, 08:23
Al kakva novinarska mašinerija Juventusa u Italiji čovječe. Ljudi potrošili tovar para, a već u decembru se halali sa scudettom. Al niko ništa ne priča. Sve je po planu. Oni su potrošili toliko para al to nema veze. Motta se bruka više nego Allegri al i to je ok. Ako izbore LŠ nek se udaraju nogom u guzicu...

U Milanu je sve katastrofa, a ovi imaju potencijalno 2 boda više. :wtf: :crazy: A potrošili vreću para. Jako zanimljivo.

Al neka ih. Da se imamo kome smijati :rol: :mrgreen:
Al fakat
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 30 dec 2024, 11:42

Ma cuj, Juventus ima novinarsku masineriju :urnebes:
Delirij

Interisti nikad zadovoljni, lani u ova doba bili u 2-3 boda i kmecali kako Juventus ima puno više bodova od stanja na terenu. Pozivali se na kvote kladionica i slične nebuloze oko borbe za titulu.
Sad opet nezadovoljni. :(
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 30 dec 2024, 11:49

Pogba je napisao/la:
30 dec 2024, 11:42
Interisti nikad zadovoljni, lani u ova doba bili u 2-3 boda i kmecali kako Juventus ima puno više bodova od stanja na terenu. Pozivali se na kvote kladionica i slične nebuloze oko borbe za titulu.
Nemoj nas sve trpati u isti koš, ja sam pisao da će Juventus završiti ko Mancinijev (drugi mandat) i Spallettijev Inter koji su osvajali decembarski Scudetto. :kafa:

Torino, Atalanta, Milan, Napoli između dvije CL utakmice, ne može teži januar za Juventus. Mogao bi Milan s pozitivnim šokom do 5. mjesta lakše od očekivanog.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 30 dec 2024, 11:53

koeficijent je napisao/la:
30 dec 2024, 11:49
Pogba je napisao/la:
Nemoj nas sve trpati u isti koš, ja sam pisao da će Juventus završiti ko Mancinijev (drugi mandat) i Spallettijev Inter koji su osvajali decembarski Scudetto. :kafa:

Torino, Atalanta, Milan, Napoli između dvije CL utakmice, ne može teži januar za Juventus. Mogao bi Milan s pozitivnim šokom do 5. mjesta lakše od očekivanog.
Ma ovdje se svakako sve kolektivizira, jedan napise = svi su, tako da samo slijedim.

Vidjet cemo. Motta je definitivno morao bolje, sve smo rekli oko povreda i pristupa. Ovaj Juve ima manje bodova od onog što može za razliku od spomenutog lanjskog perioda i na Motti je da od januara promijeni štošta uz veći izbor igrača i eventualno novog stopera.
Teze tekme jesu, ali za Juve je trenutno tezak mec i kuci s Empoliem ili random ekipom s dna tabele.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 30 dec 2024, 12:04

U Milanu ništa novo,opet trener plaća glavom za sve nehatluke uprave i ostalih. Dobar paravan za slijepe.
Ne kažem da Fonseca u nekim stvarima nije ispadao totalni amater ali ova skupina igrača je jako nedisciplinovana za voditi.
Naviklo se da igra uveliko ovisi od volje Thea i Leaa,koje nijedan trener na svijetu ne može naučiti da se riješe lopte na vrijeme.
Taj osjecaj ili imas ili nemas,oni ga nemaju. Milion situacija je takvih bilo gdje umjesto da ugroze protivnicki gol,oni ugroze svoj tako sto izgube loptu i otvore put protivniku za kontru. O njihovoj nonšalantnosti ne treba ni trošiti riječi.
Conceicao ako dodje mora se prvo njima pozabaviti,nimalo lagan zadatak. Da su kvalitet i najbolji pojedinci Milana uz Reijndersa jesu,ali i da isto tako štete najviše ekipi, štete.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 30 dec 2024, 12:29

Pogba je napisao/la:

Mi deff imamo ekipu koja je bolja od 5-og mjesta, ako Sergio uspije brzo prodrmati ekipu vjerujem da cemo mi brzo doci do 4-og mjesta, dal se moze nesto vise zavisi koliko ove 3 ekipe u vrhu budu zdrave i koliko ce njihove krize trajati, a sigurno da ce ih biti.

Milan sigurno ima kadar za puno vise nego trenutno al nas je unistio mentol sto je bio na klupi.

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 30 dec 2024, 12:45

ronaldo99 je napisao/la:
30 dec 2024, 12:29
Pogba je napisao/la:

Mi deff imamo ekipu koja je bolja od 5-og mjesta, ako Sergio uspije brzo prodrmati ekipu vjerujem da cemo mi brzo doci do 4-og mjesta, dal se moze nesto vise zavisi koliko ove 3 ekipe u vrhu budu zdrave i koliko ce njihove krize trajati, a sigurno da ce ih biti.

Milan sigurno ima kadar za puno vise nego trenutno al nas je unistio mentol sto je bio na klupi.
Milanu je borba za 4. mjesto vrhunac ove sezone ako Conceincao brzo pohvata konce. Ne bih se složio da imate kadar za biti blizu borbe za titulu.
Nemate stopera vođu obrane, na desnom beku rupa, fali regista (Bennacer ako se oporavi), napadači beskorisni. Premija bi vam bila 4. mjesto i u CL doći do četvrtfinala.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 30 dec 2024, 13:22

30 dec 2024, 12:45
ronaldo99 je napisao/la:
30 dec 2024, 12:29

Milanu je borba za 4. mjesto vrhunac ove sezone ako Conceincao brzo pohvata konce. Ne bih se složio da imate kadar za biti blizu borbe za titulu.
Nemate stopera vođu obrane, na desnom beku rupa, fali regista (Bennacer ako se oporavi), napadači beskorisni. Premija bi vam bila 4. mjesto i u CL doći do četvrtfinala.
Jedino bi se slozio za desnog beka i donekle za jednog veznog da nam fali ali to se moze malo korigovati sa formacijom.

A da Milan ima ekipu za vise od top4 ima sigurno, ali to je sad vec upropasteno i sad se treba spasavati sta se spasiti da.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 30 dec 2024, 13:31

I te kakva premija bi bila biti u top 4. Ovaj Milan, ko god da ga vodio, jednostavno nema discipline pa ako hoćete ni kvaliteta da odigra recimo 7-8 jako dobrih utakmica u nizu a to je ono što je potrebno za ugrabiti to 4to mjesto. Neki navijači jednostavno ne shvataju da je tu previše loših i osrednjih igrača koji čine prvu postavu i to se dešava u kontinuitetu od kako je titula osvojena. Zna se šta je uzrok toga i dok se to ne promjeni najviše što se može očekivat je povremeni bljesak kao protiv Intera ili Reala i to je sve. Bojim se da to jednostavno nije dovoljno za top 4 ove godine. Mogu oni uvezat 3, 4 možda i 5 pobjeda ali će opet to prvom prilikom uprskati. Slaba disciplina, upitan kvalitet više od 50% tima u kombinaciji sa upravom koju zanima samo profit i nije nešto na čemu se može biti optimista. Jednostavno nisi siguran da će ikoga pobjediti bez problema. A što se tiče CL-a, jednostavno sa trenutnim stanjem i igrama, znamo kako su se Slovan i Zvezda dobili (jedva),ne očekujem prolaz dalje od osmine finala, ako i to.

Edit:
Odmah primjer kako recimo za @ronalda99 situacija u napadu nije problem a realno je da Morata i pogotovo Abraham ne bi trebali bit blizu prve postave jednog Milana.
Istina je da je potreban 1 dobar igrač u skoro svakoj fazi tima

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 30 dec 2024, 17:40

Odavno smrdi puno vise od trenera u Milanu, samo eto sto pojedini krivca vide uvijek u treneru. To sto imamo kamaru limitirani igraca na to treba zazmiriti. Pisalo se i o nekom master prelaznom roku, ali ako je dato cca 50M za Moratu, Pavlovica i Royala onda je to daleko od solidnog a kamoli sta bolje
Desni bek, stoper, vezni, desni krilo i napadac ali onaj pravi fale ovoj ekipi. Ima potencijala to stoji, ali ima puno i posla da se ovo sve poslozi. Ova sezona je propala odavno, i ako kojim slucajem izbore LP treba na kraju biti makar zbog toga sretan, namjerno kazem sretan a ne zadovoljan.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 30 dec 2024, 18:45

MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 30 dec 2024, 19:09

Jel Milan sada ponovo u borbi za scudeto :D previse je tu kvalitete u ekipi, a Fonseca nije znao, nije lako ukrotiti tolike igracine :rol:

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 03 jan 2025, 13:28

:mrgreen: Gasperini sinoć opet pokazao kakvo je đubre.
Zna da će ionako izgubiti od Intera pa izvede rotirani alibi sastav, do Interovih izmjena trebalo biti najmanje 4-0, a on na pressu priča o tri greške sudije kod Interovog prvog gola.

Nije se javljao prije par sedmica kada za Cagliari nije dosuđen čist penal protiv njih.

Zlatan u dobrom raspoloženju pred polufinale :mrgreen: :

slika

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 03 jan 2025, 14:21

Kako mu ga suknu Marota kulturno 🤣

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 03 jan 2025, 15:31

03 jan 2025, 13:28
:mrgreen: Gasperini sinoć opet pokazao kakvo je đubre.
Zna da će ionako izgubiti od Intera pa izvede rotirani alibi sastav, do Interovih izmjena trebalo biti najmanje 4-0, a on na pressu priča o tri greške sudije kod Interovog prvog gola.

Nije se javljao prije par sedmica kada za Cagliari nije dosuđen čist penal protiv njih.

Zlatan u dobrom raspoloženju pred polufinale :mrgreen: :

slika
Nekako mi je najsretniji dok drži ovaj Sveti dres :mrgreen:

MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.