Hightower je napisao/la: ↑30 dec 2024, 08:00
marlostanf1eld je napisao/la: ↑30 dec 2024, 07:49
Hightower je napisao/la: ↑29 dec 2024, 12:40
Sad malo fantasy bookinga

ako izborimo plasman u ABA ligu kakve su šanse da dovedemo reprezentativce ko sto su Lazić i Halilović? Uz povratak Đedovića koji je i sam najavio tu mogućnost da završi karijeru u Bosni. Svakako mu ističe ugovor sa Unicajom na kraju ove sezone. Dovesti neke mlade igrače ko što je Zrno. Mogla bi se napraviti dobra ekipa koja bi bez problema mogla izboriti opstanak u ABA ligi.
Zrno ide u NCAA i to neki vrlo vjerovatno jak program.
Je li to dobro ili lose

iz konteksta naše reprezentacije s obzirom da su dva "najveca" talenta koja su se pojavila u zadnjih par godina Delalić i Zrno obojica otisla u Ameriku?
Sigurno da ima svojih prednosti i mana. Ona jedna godina u Latviji mu je pomogla da lansira karijeru, tamo je stekao samopouzdanje u sut i razvio osnove koje je trebao razviti da postane konstantan suter, iako je uvijek imao vatru u rukama. Zna se kako balticke zemlje, a pogotovo Latvija, daju mladim igracima slobodu sto se tice sutiranja iz svih pozicija i razvijaju ih u tom smjeru. Zrni fali malo vertikalnosti, iako ima solidnu brzinu, nije toliko skocan, ali je isto tako snazan kao bik. Mozda mu u tom smjeru moze dodatno pomoci NCAA, kao i u razvijanju mentaliteta i cvrstine.
Zrninu svaku utakmicu sam pogledao ove sezone, jer odavno nisam vidio mlađeg igrača u našoj ligi sa takvim osjećajem za šut i brzim izbačajem. Igrom podsjeća dosta na Bogdanovića, jer posjeduje i tu neku kreaciju iz pick n rolla, samo što će morati još raditi na ball handlingu.
Meni bi bilo draže da je nama bliže na oku, jer ga je užitak gledati kad uđe u seriju, šutira tricu skoro 50% na 5 pokušaja po utakmici, nevjerovatna statistika s obzirom da nije samo catch and shoot šuter, nego ih uzima i iz driblinga, preko ruke...Momak vjerovatno ima stručne ljude iza sebe, tako da će nadam se izabrati pravi put za njega.