KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Hightower
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Hightower » 28 dec 2024, 18:34

InatSilniBosanski je napisao/la:
28 dec 2024, 18:29
Hightower je napisao/la:
28 dec 2024, 18:06
28 dec 2024, 17:55
Nista mi s njim nismo dobili, zivi bili pa vidjeli.

Luke na keca, Underwood na dva, krila Vrabac i Zubac, i na centru Marinkovic ovako vjerovatno Zoran zamislja petorku Bosne.
A klupa West Lutete Delalić Kovačević nije to uopste lose. Ako Bosna izbori plasman u ABA ligu iz ovog rostera niko osim kapitena Delalića, Kovačevića i :bih: Adin Vrabac nece ostati u ekipi.
Ako ukinu sut za 3 poena, prvi smo favorit.

Nadam se da ima istine u tome, Vrabac ima najveca primanja trenutno.
Ma znam nemamo sutera :mrgreen: dvije godine zaredom prave istu gresku prilikom selekcije igrača. A Vrabac ce u Austriju koliko sam cuo.

Ghuraba cekamo tvoj komentar :bih: na novo pojačanje.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 28 dec 2024, 18:42

Profil igraca koji je Bosni najvise trebao. Fantastican je razigravac (prva i druga opcija u napadu mu je dati kvalitetnu asistenciju), vidi sve na parketu i ima brutalan ball handling. Nije brz ni eksplozivan, nije neki suter i steta je sto nema malo vise poena u rukama. Medjutim, dobro vodjenje lopte mu omogucava da sam sebi iskreira sut (i da pogodi svaku trecu s distance), a pozitivno je i sto ima domet s 8-9 metara. Od njega sam vidio neke asistencije koje u Evropi mozes ocekivati samo od Teodosica.

Luke bez problema moze igrati s Westom u tandemu na bekovskim pozicijama. Vjerujem da i Kascelan ima takvu ideju, mada bi u takvim okolnostima odbrana mogla trpiti. Ovoj ekipi fali jos da umjesto Zubca dovedu klasnog sutera na SF i da Lutete podigne svoju formu bar za 20%.

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 28 dec 2024, 23:31

28 dec 2024, 17:00
2sb1996 je napisao/la:
28 dec 2024, 15:35
Ako svlacionica ne pukne top pojacanje.
Ne znam samo je li pojedinoj forumskoj struci ovo jos jedan pokazatelj da Bosna zeli i trofeje u BiH i ABA1 ligu ili ne? 😀
Ti bas imas nekad prebace zestoke…

Sam Barbaric rekao da ABA 1 nije cilj, Luke je meni kanta od igraca i jos jedan ocajan suter. Rogic 100x bolje rjesenje.
Pa sta dovodi ako mu nije cilj? Placa Marinkovica 8500€ ali mu nije cilj osvojit ABA 2… ajde ukljucite mozdane vijuge…

Rogic je trazio i nama a i vama ako su ga zvali 10k€.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 29 dec 2024, 11:32

Ne znam zašto bježi od tog cilja, nije izgledalo dobro zadnju utakmicu, ali potući se sa svima.

Stvarno trebaju zaposliti nekoga za marketing i promociju.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 29 dec 2024, 12:12

2sb1996 je napisao/la:
28 dec 2024, 23:31
28 dec 2024, 17:00
2sb1996 je napisao/la:
28 dec 2024, 15:35
Ako svlacionica ne pukne top pojacanje.
Ne znam samo je li pojedinoj forumskoj struci ovo jos jedan pokazatelj da Bosna zeli i trofeje u BiH i ABA1 ligu ili ne? 😀
Ti bas imas nekad prebace zestoke…

Sam Barbaric rekao da ABA 1 nije cilj, Luke je meni kanta od igraca i jos jedan ocajan suter. Rogic 100x bolje rjesenje.
Pa sta dovodi ako mu nije cilj? Placa Marinkovica 8500€ ali mu nije cilj osvojit ABA 2… ajde ukljucite mozdane vijuge…

Rogic je trazio i nama a i vama ako su ga zvali 10k€.
Kazem ti opet da je to izjava Dubravka, nisam ja rekao sve stvari koje je naveo kao razlog zasto KK Bosna i grad Sarajevo trenutno ne mogu vise su istinite i poznati u svim kosarkaskim krugovima.

Nije budala da sam gura projekt, a dode maksimalno do toga da se bori za opstanak u ABA 1.
Cilj je bio vratiti Bosnu na EU mapu kosarke, a za takvo nesto treba podrska svih nivoa vlasti, Magoda je pricu podrzao koliko je mogao, Konakovic nije htio cuti za Bosnu kad su preko te linije pokusali, a trebali su stati iza ovog projekta.

Covjek je pri samom ulasku u klub svima dao do znanja, da ga zanima rezultat i da ce on otici, ako istog ne bude…

p.s Nadam se da je ovo @Hightower istina i da Vrabac ide u Austriju, on je jedan od najskupljih igraca u ekipi.
To po automatizmu pravi mjesto da se dovede igrac koji zasluzuje te pare, neko ko pravi razliku na terenu i ima poene u rukama.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 29 dec 2024, 12:19

Ghuraba je napisao/la:
28 dec 2024, 18:42
Profil igraca koji je Bosni najvise trebao. Fantastican je razigravac (prva i druga opcija u napadu mu je dati kvalitetnu asistenciju), vidi sve na parketu i ima brutalan ball handling. Nije brz ni eksplozivan, nije neki suter i steta je sto nema malo vise poena u rukama. Medjutim, dobro vodjenje lopte mu omogucava da sam sebi iskreira sut (i da pogodi svaku trecu s distance), a pozitivno je i sto ima domet s 8-9 metara. Od njega sam vidio neke asistencije koje u Evropi mozes ocekivati samo od Teodosica.

Luke bez problema moze igrati s Westom u tandemu na bekovskim pozicijama. Vjerujem da i Kascelan ima takvu ideju, mada bi u takvim okolnostima odbrana mogla trpiti. Ovoj ekipi fali jos da umjesto Zubca dovedu klasnog sutera na SF i da Lutete podigne svoju formu bar za 20%.
Sve si rekao s tim da pogodi svaku trecu, problem Bosne ostaje isti da nemaju suta sa distance i to Luke ne mjenja apsolutno nikako, plus je upitan defanzivac koji zbog sporih kretnji uvijek seta na liniji sa licnim greskama.

Najveci problem ove ekipe je sto dva najbolja igraca igraju istu poziciju i jako tesko ih mozes igrati zajedno (Delalic i Kovacevic)
dok si na centru jako los. Marinkovic sad ne uhvatili ritam pozdravi se sa svim. Lutete i Kascelan su u problemima sa komunikacijom od pocetka sezone.

Slazem se da treba dovesti igraca na tri, da pravi razliku i pogura ekipu, da li su sposobni dovesti takvog igraca u ovom djelu sezone…
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 29 dec 2024, 12:40

Sad malo fantasy bookinga 😂 ako izborimo plasman u ABA ligu kakve su šanse da dovedemo reprezentativce ko sto su Lazić i Halilović? Uz povratak Đedovića koji je i sam najavio tu mogućnost da završi karijeru u Bosni. Svakako mu ističe ugovor sa Unicajom na kraju ove sezone. Dovesti neke mlade igrače ko što je Zrno. Mogla bi se napraviti dobra ekipa koja bi bez problema mogla izboriti opstanak u ABA ligi.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 29 dec 2024, 15:16

29 dec 2024, 12:19
Ghuraba je napisao/la:

Sve si rekao s tim da pogodi svaku trecu, problem Bosne ostaje isti da nemaju suta sa distance i to Luke ne mjenja apsolutno nikako, plus je upitan defanzivac koji zbog sporih kretnji uvijek seta na liniji sa licnim greskama.

Najveci problem ove ekipe je sto dva najbolja igraca igraju istu poziciju i jako tesko ih mozes igrati zajedno (Delalic i Kovacevic)
dok si na centru jako los. Marinkovic sad ne uhvatili ritam pozdravi se sa svim. Lutete i Kascelan su u problemima sa komunikacijom od pocetka sezone.

Slazem se da treba dovesti igraca na tri, da pravi razliku i pogura ekipu, da li su sposobni dovesti takvog igraca u ovom djelu sezone…
Delalić ne može u istu rečenicu sa Kovačevićem, a kamoli da je najbolji igrač Bosne, čovjek je odron ove sezone kad ne uđe u seriju šuteva (jednom u 3-4 utakmice). Lutete je podbacio, ali opet ima taj clutch.

Underwood je jedan od boljih igrača ove sezone, on mora ostati i iduće sezone, Westu se zahvaliti i malo više dovoditi domaćih igrača. Cilj Bosne je ABA1, roster to pokazuje, opet su pojačali bekovske pozicije s ovim, malo ubrzali igru i kreirali spacing koji im je mnogo falio da se naplati dobra odbrana.
Vrabac nije najskuplji igrač ove ekipe već Lutete pa Delalić.

Mislim da bi realno bilo dovesti Gegića ako se izbori ABA1, on će igrati bilo gdje ako je dobro plaćen, a realno je eurokup igrač u svemu osim šuta za tri, prekoristan za ABA. Lazić ima ličnih problema sa nekim ljudima u BiH i zato igra u Kini, gdje zarađuje mnogo više u toj njihovoj basket ligi. Halilović bi vjerovatno bio realan kao i Manjgafić, Penava i ostali, ako njih dvojicu smatrate dobrim igračima :mrgreen:

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 29 dec 2024, 15:29

kovacic je napisao/la:
29 dec 2024, 15:16
Ghuraba je napisao/la:

Delalić ne može u istu rečenicu sa Kovačevićem, a kamoli da je najbolji igrač Bosne, čovjek je odron ove sezone kad ne uđe u seriju šuteva (jednom u 3-4 utakmice). Lutete je podbacio, ali opet ima taj clutch.

Underwood je jedan od boljih igrača ove sezone, on mora ostati i iduće sezone, Westu se zahvaliti i malo više dovoditi domaćih igrača. Cilj Bosne je ABA1, roster to pokazuje, opet su pojačali bekovske pozicije s ovim, malo ubrzali igru i kreirali spacing koji im je mnogo falio da se naplati dobra odbrana.

Mislim da bi realno bilo dovesti Gegića ako se izbori ABA1, on će igrati bilo gdje ako je dobro plaćen, a realno je eurokup igrač u svemu osim šuta za tri, prekoristan za ABA. Lazić ima ličnih problema sa nekim ljudima u BiH i zato igra u Kini, gdje zarađuje mnogo više u toj njihovoj basket ligi. Halilović bi vjerovatno bio realan kao i Manjgafić, Penava i ostali, ako njih dvojicu smatrate dobrim igračima :mrgreen:
Nije istina provjeri jos jednom ko je najskuplji
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 dec 2024, 16:34

Definitinvo jedan od Delalic,Vrabac i Zubac je visak mozda cak i dvojica

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 29 dec 2024, 17:47

kovacic je napisao/la:
29 dec 2024, 15:16
Ghuraba je napisao/la:

Cak iako se izbori ABA liga morali bi paziti da ne napravimo iste greške kao ranije. Ne smijemo pretplatiti igrače nego ciljano dovoditi pojačanja. Takodjer sadašnji roster bi imao rezultate u rangu Mornara samim tim morali bi krenuti od nule. Naše ljudi bi se brzo zasitili košarke kad bi gubili sve redom. Borba za osmo mjesto.

Halilović, Gegić, Lazić, Đedović :mrgreen: zvučna imena za naše standarde i sigurno da bi privukli publiku uz dva odlična Američka košarka i par mladih talenata. Iz sadašnjeg rostera jedino bi zadrzao Kovačevića, Delalića (ako nije preplacen) i jedan od dvojca Gutić/Podojak. Underwood igra odličnu sezonu i najviše je pokazao od svih pojačanja uz Kovačevića.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 29 dec 2024, 22:48

On nije ni doveden da popravi sut s distance, nego da pokusa povezati igru. Organizacija napada protiv iole jaceg protivnika je bila katastrofalna, a Austin bi to valjda trebao unaprijediti. Za Westa smo se svi uvjerili da kao startni play nije pametno rjesenje, Podojak nema ni iskustvo ni kvalitet da preuzme tu ulogu u bitnim utakmicama (a takva je svaka u aba2 ligi), tako da su nerijetko Vrabac i pogotovo Underwood organizovali napade. Znamo da su obojica kamenjari, protivnicki igraci su im se odmicali po 3 metra, odbrana se skupljala i tako su svi planovi padali u vodu.

Luke je dobar u igri 2na2 i iz toga bi najvise trebao profitirati Marinkovic (trebalo bi biti alley-oopova za njega), a nadati se da ce biti i otvorenih suteva za Lutetea, Westa i ostale. Lutete mora proraditi, jer je upravo on doveden da bude lider ekipe u pogledu pogodjenih trojki. On i Marinkovic prije svih drugih moraju podici formu. Em su preplaceni, em igraju na pozicijama s kojih se ponajmanje poena zabija (iz reketa + sut s distance).

Btw, gledam sinoc Kamenjasa protiv FMP-a i vidim onog lika iz Podgorice sto je nedavno zabio preko 50 poena na jednoj utakmici aba2 lige (igrao u Slobodi prije par godina i bio dosta dobar). Frajer je hladno bio najbolji strijelac u svojoj prvoj utakmici aba1 lige (zabio 20-ak poena), ali zato Bosna dovede strance koji ne mogu biti prevaga ni protiv Posusja. :roll:

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 29 dec 2024, 23:56

Ghuraba je napisao/la:
29 dec 2024, 22:48

On nije ni doveden da popravi sut s distance, nego da pokusa povezati igru. Organizacija napada protiv iole jaceg protivnika je bila katastrofalna, a Austin bi to valjda trebao unaprijediti. Za Westa smo se svi uvjerili da kao startni play nije pametno rjesenje, Podojak nema ni iskustvo ni kvalitet da preuzme tu ulogu u bitnim utakmicama (a takva je svaka u aba2 ligi), tako da su nerijetko Vrabac i pogotovo Underwood organizovali napade. Znamo da su obojica kamenjari, protivnicki igraci su im se odmicali po 3 metra, odbrana se skupljala i tako su svi planovi padali u vodu.

Luke je dobar u igri 2na2 i iz toga bi najvise trebao profitirati Marinkovic (trebalo bi biti alley-oopova za njega), a nadati se da ce biti i otvorenih suteva za Lutetea, Westa i ostale. Lutete mora proraditi, jer je upravo on doveden da bude lider ekipe u pogledu pogodjenih trojki. On i Marinkovic prije svih drugih moraju podici formu. Em su preplaceni, em igraju na pozicijama s kojih se ponajmanje poena zabija (iz reketa + sut s distance).

Btw, gledam sinoc Kamenjasa protiv FMP-a i vidim onog lika iz Podgorice sto je nedavno zabio preko 50 poena na jednoj utakmici aba2 lige (igrao u Slobodi prije par godina i bio dosta dobar). Frajer je hladno bio najbolji strijelac u svojoj prvoj utakmici aba1 lige (zabio 20-ak poena), ali zato Bosna dovede strance koji ne mogu biti prevaga ni protiv Posusja. :roll:
To ti ja pricam i pored takvih zvijeri dovedemo Underwooda i pricaju jos neki da ga treba ostaviti i za ABA 1 :rol: .

Ti bolje pratis dokace prvenstvo i siguran sam da i tu se moze naci bolji igrac za daleko manju cifru, ova uzasna selekcija ekipe se tesko popravlja u ovom djelu sezone, ali treba ici postepeno.

Slazem se sa onim sto si prije neki dan napisao i sigurno da je puno igraca u ovoj ligi koji bi itekako mogli dati doprinosa Bosni, ta dovodjena Blomgrena, Podojka pa u neku ruku i Gutica kao zadnja tri igraca u rosteru su preglupa i ne postoji objasnjenje za to.

Cijenim tvoje misljenje, ali se ne slazem da ce Luke tu ista popraviti, nemas u rosteru igraca koji ce praviti razliku i povuci citavu ekipu, a trebali smo po imenima bar tri takva da imamo.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 30 dec 2024, 07:49

Hightower je napisao/la:
29 dec 2024, 12:40
Sad malo fantasy bookinga 😂 ako izborimo plasman u ABA ligu kakve su šanse da dovedemo reprezentativce ko sto su Lazić i Halilović? Uz povratak Đedovića koji je i sam najavio tu mogućnost da završi karijeru u Bosni. Svakako mu ističe ugovor sa Unicajom na kraju ove sezone. Dovesti neke mlade igrače ko što je Zrno. Mogla bi se napraviti dobra ekipa koja bi bez problema mogla izboriti opstanak u ABA ligi.
Zrno ide u NCAA i to neki vrlo vjerovatno jak program.

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 30 dec 2024, 08:00

marlostanf1eld je napisao/la:
30 dec 2024, 07:49
Hightower je napisao/la:
Je li to dobro ili lose :mrgreen: iz konteksta naše reprezentacije s obzirom da su dva "najveca" talenta koja su se pojavila u zadnjih par godina Delalić i Zrno obojica otisla u Ameriku?

MaNiJaK 1312 acab
Kontakt:

Post Postao/la MaNiJaK 1312 acab » 30 dec 2024, 08:07

Hightower je napisao/la:
Đedović je uzeo njemački pasoš i tako izgubio pravo nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Postojala je obostrana želja da Đedović ponovo obuče dres reprezentacije, ali do toga nikada nije došlo. Danas je Barbarić odlučio putem Facebook statusa pojasniti slučaj Đedović, a bosanskohercegovačkog košarkaša nazvao je najobičnijim **pkom.

Kontaktirali smo i Nihada Đedovića koji je pojasnio svoj status.

“Prije svega, ograđujem se od izjava navedenih na Facebook profilu generalnog sekretara KS BiH. Razočaran sam načinom komunikacije sportskog radnika i čovjeka koji je na čelu jednog sportskog kolektiva.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 30 dec 2024, 08:59

Hightower je napisao/la:
30 dec 2024, 08:00
marlostanf1eld je napisao/la:
30 dec 2024, 07:49
Hightower je napisao/la:
Je li to dobro ili lose :mrgreen: iz konteksta naše reprezentacije s obzirom da su dva "najveca" talenta koja su se pojavila u zadnjih par godina Delalić i Zrno obojica otisla u Ameriku?
Sigurno da ima svojih prednosti i mana. Ona jedna godina u Latviji mu je pomogla da lansira karijeru, tamo je stekao samopouzdanje u sut i razvio osnove koje je trebao razviti da postane konstantan suter, iako je uvijek imao vatru u rukama. Zna se kako balticke zemlje, a pogotovo Latvija, daju mladim igracima slobodu sto se tice sutiranja iz svih pozicija i razvijaju ih u tom smjeru. Zrni fali malo vertikalnosti, iako ima solidnu brzinu, nije toliko skocan, ali je isto tako snazan kao bik. Mozda mu u tom smjeru moze dodatno pomoci NCAA, kao i u razvijanju mentaliteta i cvrstine.

Zrninu svaku utakmicu sam pogledao ove sezone, jer odavno nisam vidio mlađeg igrača u našoj ligi sa takvim osjećajem za šut i brzim izbačajem. Igrom podsjeća dosta na Bogdanovića, jer posjeduje i tu neku kreaciju iz pick n rolla, samo što će morati još raditi na ball handlingu.

Meni bi bilo draže da je nama bliže na oku, jer ga je užitak gledati kad uđe u seriju, šutira tricu skoro 50% na 5 pokušaja po utakmici, nevjerovatna statistika s obzirom da nije samo catch and shoot šuter, nego ih uzima i iz driblinga, preko ruke...Momak vjerovatno ima stručne ljude iza sebe, tako da će nadam se izabrati pravi put za njega.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 30 dec 2024, 12:02

29 dec 2024, 23:56
Cijenim tvoje misljenje, ali se ne slazem da ce Luke tu ista popraviti, nemas u rosteru igraca koji ce praviti razliku i povuci citavu ekipu, a trebali smo po imenima bar tri takva da imamo.
Ja sam poprilicno siguran da ce igra poceti liciti na nesto, ali nije do njega hoce li ostali zabijati zicere koje im on napravi.

Gledam rezultate drzavnih prvenstava za vikend, pa ovaj Jokicev klub ima 7/7 u Srbiji. Ako se s njima ne moze igrati, onda nek skroz odjave nastavak takmicenja u aba2.

Zrno ako ode u ncaa, napravit ce jos vecu gresku nego Delalic. Otici tamo s 21 godinu zbog 13 minuta i 3 suta po mecu je van svake pameti. Ne postoji nacin da napredujes osim kroz utakmice, a na tim koledzima si jedan od milion i nikog pretjerano ne zanimas. Nasi talentovani igraci trebaju dobijati minutazu u domacim klubovima, ali dzaba kad mi tih klubova nemamo. Kod Srba Mega svake godine izbaci po 2-3 vrhunska igraca do 21 godine, pa evo kod Slovenaca u Heliosu sve domaci igraci u rosteru (i to vecinom djeca U21 uzrasta), a kod nas niti razvijaju igrace, niti onima sto iole talenta imaju daju prostora za igru. Prosle sedmice gledam malog Medunjanina u kupu protiv Basketa iz Zivinica. Iz aviona se vidi da mali razumije igru i da ima potencijala, da je strasno pokretljiv i skocan. Istovremeno se vidi i da se s njim uopste ne radi na sutu i tijelu. Poenta je da su doveli dijete iz Sarajeva kao zalog za buducnost, a onda ga poslali u Srebrenik da bi im Mikavice, Stankovici, Krstajici i ostali skart iz Srbije igrao. Na kraju sezone bi svakako epilog bio isti: peto mjesto u najboljem slucaju.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 30 dec 2024, 12:22

Ghuraba je napisao/la:
30 dec 2024, 12:02
29 dec 2024, 23:56
Ja sam poprilicno siguran da ce igra poceti liciti na nesto, ali nije do njega hoce li ostali zabijati zicere koje im on napravi.

Gledam rezultate drzavnih prvenstava za vikend, pa ovaj Jokicev klub ima 7/7 u Srbiji. Ako se s njima ne moze igrati, onda nek skroz odjave nastavak takmicenja u aba2.

Zrno ako ode u ncaa, napravit ce jos vecu gresku nego Delalic. Otici tamo s 21 godinu zbog 13 minuta i 3 suta po mecu je van svake pameti. Ne postoji nacin da napredujes osim kroz utakmice, a na tim koledzima si jedan od milion i nikog pretjerano ne zanimas. Nasi talentovani igraci trebaju dobijati minutazu u domacim klubovima, ali dzaba kad mi tih klubova nemamo. Kod Srba Mega svake godine izbaci po 2-3 vrhunska igraca do 21 godine, pa evo kod Slovenaca u Heliosu sve domaci igraci u rosteru (i to vecinom djeca U21 uzrasta), a kod nas niti razvijaju igrace, niti onima sto iole talenta imaju daju prostora za igru. Prosle sedmice gledam malog Medunjanina u kupu protiv Basketa iz Zivinica. Iz aviona se vidi da mali razumije igru i da ima potencijala, da je strasno pokretljiv i skocan. Istovremeno se vidi i da se s njim uopste ne radi na sutu i tijelu. Poenta je da su doveli dijete iz Sarajeva kao zalog za buducnost, a onda ga poslali u Srebrenik da bi im Mikavice, Stankovici, Krstajici i ostali skart iz Srbije igrao. Na kraju sezone bi svakako epilog bio isti: peto mjesto u najboljem slucaju.
Dovode se neki polovnjaci koji daju skoro isti ucinak kao i domaći mladi igrači. Džafić u utakmici u kojoj vodiš 40 razlike protiv Sparsa dobije 3 minute, stvarno ne razumijem to razmišljanje. Gutić imao odličan početak sezone, i dalje ima odlične procente za 3, najkonstantniji ti šuter i momak bukvalno izgubi minute skroz u zadnjih mjesec-dva. Da je sad on neviđena rupa u odbrani pa hajde, ali ništa pozitivniji nisu u odbrani ostali bekovi Bosne osim Underwooda. Onda kažu zašto naši mladi igrači idu u Igokeu razvijati se ili druge klubove, Zrno da je u Bosni ne bi ni ušao u rotaciju. Igra se košarka sa 4 ciglaroša u petorci kao da su 60-te.

Slažem se za NCAA, ali tu se od prošle godine pojavljuje u priči i NIL, tako da se može i fino zaraditi tamo. Taj mi je potez jasan recimo kad imaš 17-18 godina pa hajde, ali sa 20-21 je već kritično.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.