KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Ghuraba

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Ghuraba » 19 dec 2024, 01:14

newton_heath_lyr je napisao/la:
18 dec 2024, 22:27
Cedevita Junior, Bosna,Joker i Zlatibor.
Ako Cedevita dobije MZT u gostima - onda jeste to grupa, ali nisam bas siguran da ce ih dobiti u Makedoniji. U protivnom, Helios ce biti cetvrti clan te novoformirane grupe. Nimalo naivni protivnici, ali nisu ni jaci od ove dvije ekipe s kojima su sad igrali. Zlatibor je najtezi izbor iz grupe D, ali je losiji od Vojvodine. Ovi ostali protivnici su vjerovatno losiji od Sutjeske.

Bosna je problem sama sebi. Nikad nisam ni pomislio reci da bi Polutak i Topolovic bili premija u odnosu na Salica i Marinkovica. Ova dvojica ama bas nista ne doprinose, ali eto nek ostane jos mala doza rezerve za ovog drugog, mozda se ipak dozove jer je tek dosao. Da ne pricam o Sejficu, koji je za sve njih terminator i koji nikad nije ni trebao ici iz Bosne. Glavu dajem da bi Zrno doprinosio vise nego Lutete, a ovaj uzima opasne pare. West je veceras rijesio utakmicu i 10x sam ponovio da ga je dobro imati u rosteru zbog ovakvih stvari, ali on ne moze biti startni playmaker. Frajer je ugusio bezbroj napada i veceras i svaki put kad igraju. Blomgren i Podojak kao rezervni PG-ovi ni ne dobijaju minutazu, sto u prevodu znaci da su dzaba dovedeni. Da su bogdo doveli 7 top igraca i popunili roster s 5 mladica iz domace lige, nego sto su gledali da je svih 12 konkurentno i pribliznih kvaliteta, a zapravo niti imaju lidera u ekipi, niti se zna ko kakvu ulogu ima. Ovako imas neku obavezu da ih sve rotiras i tako razvaljujes poluamaterske ekipe iz domaceg prvenstva, a onda zakujes kad ti u aba2 ligi dodje ekipa koja ima par kvalitetnih kosarkasa. Zato uigravas 7-8 vodecih igraca, ove ostale uvodis po potrebi i zdravo.

Ne znam sta imaju u planu, hoce li se razilaziti s nekim od igraca i dovoditi nove, ali ovako sklopljen roster nema kvalitet uzeti ovu ligu.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 dec 2024, 07:55

@Jadnimi , @InatSilniBosanski i @ zaostrog

Čestitam ovim forumašima - pravim Bosnašima na prolazu njihove Bosne u -

slika

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 19 dec 2024, 10:50

svrakino1921 je napisao/la:
18 dec 2024, 21:56
13 dec 2024, 08:31
Match
SUT - BOS
ROUND 6, 2. ABA liga, Season 2024/25
Wednesday, 18.12.2024 20:00 Local time
Venue: Sportski centar Nikšić

Idemo momci na pobjedu i prolaz u TOP- 8

Samo sam ja ovdje vjerovao u prolaz u top 8

BRAVO MOMCI
Prijatelju uvijek si strucnjak bio u svim sportovima

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 dec 2024, 11:25

bvsic je napisao/la:
19 dec 2024, 10:50
18 dec 2024, 21:56
13 dec 2024, 08:31
Match
SUT - BOS
ROUND 6, 2. ABA liga, Season 2024/25
Wednesday, 18.12.2024 20:00 Local time
Venue: Sportski centar Nikšić

Idemo momci na pobjedu i prolaz u TOP- 8

Samo sam ja ovdje vjerovao u prolaz u top 8

BRAVO MOMCI
Prijatelju uvijek si strucnjak bio u svim sportovima

Hvala bordo prijatelju

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 19 dec 2024, 14:48

Meni je Helios bolja opcija za Bosnu

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 19 dec 2024, 14:57

Bosna je fizički superiorna u odnosu na Joker i Cedevitu, ali su obje ekipe daleko uigranije što je problem. Ipak Cedevita i Zlatibor su ispod Sutjeske po kvaliteti, najbitnije bi bilo proći, a ako bi bili prvi nekim ludim slučajem vjerovatno bi išli na Široki i izbjegli Vojvodinu, samim time ulazeći u ABA ligu jer bi Vojvodina igrala plejof protiv najslabije srbijanske ekipe.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 19 dec 2024, 15:08

Ako nije bilo dobre posjete u prvom krugu, red bi bilo pojačati podršku na domaćim utakmicama pa da bude bar 2-3 hiljade navijača. Broj od 103 članstva na navijačkoj bazi je stvarno mizeran broj, ne mogu da vjerujem da u Sarajevu nema bar 1000 ljudi spremnih platiti 20KM članarine. Sad je li do lošeg marketinga ne znam.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 19 dec 2024, 15:08

kovacic je napisao/la:
19 dec 2024, 14:57
Bosna je fizički superiorna u odnosu na Joker i Cedevitu, ali su obje ekipe daleko uigranije što je problem. Ipak Cedevita i Zlatibor su ispod Sutjeske po kvaliteti, najbitnije bi bilo proći, a ako bi bili prvi nekim ludim slučajem vjerovatno bi išli na Široki i izbjegli Vojvodinu, samim time ulazeći u ABA ligu jer bi Vojvodina igrala plejof protiv najslabije srbijanske ekipe.
Mislim da su to pravilo o broju ekipa iz jedne drzave promjenili ove sezone.

Kako god ovo je prelose, uzas zivi da profesionalni igraci mase zicere i da igraci preko 2m ne mogu zavrsiti na obrucu prvo Zubac onda i Marinkovic je toliko obezhrabrujuce da ni ne pomisljam o nekoj ABA 1.

Underwood je odigrao partiju koja se nadam donosi prekid saradnje, za njim bih sigurno poslao i Westa.

Zubac i Vrabac isto su za pozdraviti se, Marinkovica ne bih jos komentarisao, ako ovako nastavi i sa njim postupiti isto.

Lutetea bih ostavio samo iz razloga sto su ionako ne sposobni sutera naci, mogu misliti ko bi mu bio zamjena. Ukoliko se nam sredstava da se dovedu pravi igraci ekipu popuniti sa mladim Bh. igracima, prije svega mislim na Zrnu, Spagu, Alikadica, Krajnica i slicno. Makar da do kraja poginu za Bosnin dres.

Uzasno je ovo i nismo jos zreli za iskorak, iako sam sretan zbog rezultata svim vidjenim sam tesko razocaran, tu najvise krivim dvojac Kascelan-Damjanovic.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 19 dec 2024, 15:31

Promijenili su pravilo o broju ekipa, ali je od ove sezone do 2030. definisano da je maksimalan broj ekipa po državi 6. Srbija to već ima, tako da je logika ok.

Joker bi trebao biti blago slabiji od Sutjeske, kako god okreneš, a Zlatibor vjerovatno tu negdje. Ma zapravo, sve ekipe su takve da svugdje možeš dobiti i svugdje izgubiti. Idealno bi bilo da dalje prođemo mi i neki Srbi, a ne Cedevita/Helios.

U drugoj grupi Vojvodina ne bi trebala imati problema, a ja mislim da bi i tu Cedevita/Helios ipak na kraju trebali biti drugi.

Helem, u takvom nekom razvoju, Bosni je prilično bitno da bude prva, odnosno na istoj poziciji kao Vojvodina (a njih računam da će biti prvi).
Recimo: 1. Helios, 2. Bosna i 1. Vojvodina, 2.

Inače, moralo se bolje ovo selektovati. West, Underwood i Lutete super zvuči, ali nije to to, barem jedan je trebao biti zamijenjen nekim boljim u smislu troškova koje se imaju za njega, a možda i dvojica. Blomgrena i ne koriste za bilo šta bitno. Marinković daj Bože da izdobri, ali meni uopšte ne djeluje da će ikad praviti razliku, a to je najžalivije, jer su ga doveli naknadno. Eto hajde samo na neku visinu koja je ipak debelo iznadprosječna i za centra. Pa i Delalić je meni li-la, ali hajde da pretpostavimo da je jeftiniji ko domaći momak, a i korektan je u ljudskom smislu. Kašćelan je prilična zezancija, ako se išlo na dugoročni projekat, onda to poklopiš s nekim jakim za naredne 2-3 godine.

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 19 dec 2024, 15:36

JHam je napisao/la:
18 dec 2024, 22:54
VensanKasel je napisao/la:
18 dec 2024, 22:43
JHam je napisao/la:
18 dec 2024, 21:54

Vise srece nego pameti, za ABA ligu nije, i sljedeci put ce mozda bas fuliti 3 bitna suta kad se lomi tekma, indijanac jednostavno
Pa i nije baš tako , kada neko da 3 trojke bez promašaja u zadnjih minutu i pol egal utakmice , to je znanje .

Haj jedna , pa i druga ali treća e pa nije sreća :thumbup:
sve i da nije sreca, nego znanje da zabija teske suteve, ne treba ti takav igrac za ozbiljnu ligu kao sto je ABA, da su imali pleya normalnog, ovo bi bilo preko 10 za Bosnu i ne bi ti trebale te 3 trojke njegove...ili da je zabio one otvorene sto je fulio...
Kakve gluposti pisete? Il si igrač ili nisi, pravi igrači daju trice u takvim trenutcima + čovjek zabio tri zaredom, s druge strane prije toga Sutjeska dvije otvorene promasila i nisu napravili faul za bonus. IL SI IGRAČ ILI NISI OPET GOVORIM.

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 19 dec 2024, 15:38

Ghuraba je napisao/la:
19 dec 2024, 01:14
newton_heath_lyr je napisao/la:
18 dec 2024, 22:27
Cedevita Junior, Bosna,Joker i Zlatibor.
Ako Cedevita dobije MZT u gostima - onda jeste to grupa, ali nisam bas siguran da ce ih dobiti u Makedoniji. U protivnom, Helios ce biti cetvrti clan te novoformirane grupe. Nimalo naivni protivnici, ali nisu ni jaci od ove dvije ekipe s kojima su sad igrali. Zlatibor je najtezi izbor iz grupe D, ali je losiji od Vojvodine. Ovi ostali protivnici su vjerovatno losiji od Sutjeske.

Ne znam sta imaju u planu, hoce li se razilaziti s nekim od igraca i dovoditi nove, ali ovako sklopljen roster nema kvalitet uzeti ovu ligu.
Nit je sad Joker losiji od bilo koga u toj grupi nit će bit lošiji kad Jokara dovede još jednog igrača ako ne i dva... Svasta se ovdje napiše po 365 put ponavljam. lupanje u prazno

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 19 dec 2024, 15:54

2sb1996 je napisao/la:
19 dec 2024, 15:36
JHam je napisao/la:
18 dec 2024, 22:54
VensanKasel je napisao/la:
18 dec 2024, 22:43

Pa i nije baš tako , kada neko da 3 trojke bez promašaja u zadnjih minutu i pol egal utakmice , to je znanje .

Haj jedna , pa i druga ali treća e pa nije sreća :thumbup:
sve i da nije sreca, nego znanje da zabija teske suteve, ne treba ti takav igrac za ozbiljnu ligu kao sto je ABA, da su imali pleya normalnog, ovo bi bilo preko 10 za Bosnu i ne bi ti trebale te 3 trojke njegove...ili da je zabio one otvorene sto je fulio...
Kakve gluposti pisete? Il si igrač ili nisi, pravi igrači daju trice u takvim trenutcima + čovjek zabio tri zaredom, s druge strane prije toga Sutjeska dvije otvorene promasila i nisu napravili faul za bonus. IL SI IGRAČ ILI NISI OPET GOVORIM.
Ok, onda nije igrac, jer ce sljedecu utakmicu bas te 3 fuliti, a zbog njegovog peglanja lopte se dovodis u situaciju da moras pogadjati lude suteve...
Opet kazem, pravi plej umjesto Westa, ovo juce bi bilo rijeseno na poluvremenu i na kraju bi bilo preko 10. Jednu utakmicu ce on, sljedecu mozda Underwood, ali hoce li to biti dovoljno da uzmes utakmicu i prodjes dalje, pitanje je..Ovi su se juce nudili iz minute u minutu, i ti se na kraju dovedes u situaciju da te trice preko ruke moraju vaditi...To nije igrac :wave:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 19 dec 2024, 16:08

2sb1996 je napisao/la:
19 dec 2024, 15:38
Nit je sad Joker losiji od bilo koga u toj grupi nit će bit lošiji kad Jokara dovede još jednog igrača ako ne i dva... Svasta se ovdje napiše po 365 put ponavljam. lupanje u prazno
Klinjo mali, davno sam ti rekao da me prestanes citirati. To sto imas nekog jarana koji je u nekim menadzerskim vodama, pa par sati prije saznas za dogovorene transfere, ne znaci da znas nesto o kosarci. Obicna si neznalica i molio bih te da me zaobidjes. A, ako si poletio jer ti @Inatsilnibosanski sipa hvalospjeve na ovoj temi, onda se dopisuj s njim privatno. Ja te dobro znam i s ranijih profila, zato se drzi svojih ujkica i uzivaj :wave:

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 19 dec 2024, 16:24

InatSilniBosanski je napisao/la:
19 dec 2024, 15:08
kovacic je napisao/la:

Kako god ovo je prelose, uzas zivi da profesionalni igraci mase zicere i da igraci preko 2m ne mogu zavrsiti na obrucu prvo Zubac onda i Marinkovic je toliko obezhrabrujuce da ni ne pomisljam o nekoj ABA 1.

Underwood je odigrao partiju koja se nadam donosi prekid saradnje, za njim bih sigurno poslao i Westa.

Zubac i Vrabac isto su za pozdraviti se, Marinkovica ne bih jos komentarisao, ako ovako nastavi i sa njim postupiti isto.

Lutetea bih ostavio samo iz razloga sto su ionako ne sposobni sutera naci, mogu misliti ko bi mu bio zamjena. Ukoliko se nam sredstava da se dovedu pravi igraci ekipu popuniti sa mladim Bh. igracima, prije svega mislim na Zrnu, Spagu, Alikadica, Krajnica i slicno. Makar da do kraja poginu za Bosnin dres.

Uzasno je ovo i nismo jos zreli za iskorak, iako sam sretan zbog rezultata svim vidjenim sam tesko razocaran, tu najvise krivim dvojac Kascelan-Damjanovic.
Pravilo je povećano za 1 zbog većeg broja ekipa i Dubaia, inače i dalje stoji.

Underwooda ne treba ni slučajno puštati, daleko je korisniji od Westa do sada i pored ove clutch partije.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 19 dec 2024, 17:58

kovacic je napisao/la:
19 dec 2024, 16:24
InatSilniBosanski je napisao/la:
19 dec 2024, 15:08
kovacic je napisao/la:

Pravilo je povećano za 1 zbog većeg broja ekipa i Dubaia, inače i dalje stoji.

Underwooda ne treba ni slučajno puštati, daleko je korisniji od Westa do sada i pored ove clutch partije.
Onda sam ja pogrijesio, ako je tako onda to moze biti velika prednost, a Underwood ce nam doci glave, vjeruj mi sramotno je da se jednom beku neko odmice 3 metra na sutu za tri poena.

West je na 2 puno korisniji i sigurno moze posluziti, organizacija napada mu je ocajna pravi ogroman broj driblinga iz razloga sto je ocajan u igri 1na1.

Ako je tacno ovo da u potencijalnom finalu sa Vosom, Bosna automatski osigurava plasaman, sigurno imamo za cim zaliti u slucaju ne ulaska.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 19 dec 2024, 23:09

Helios je sa nam u grupi, mislim da je to bolja opcija od Cedevite.

Kako god sve je to u 5 deka i jedina ekipa koja znatno odskace je Vojvodina, ipak treba biti svjestan da ce se u ovome dijelu izdvojiti ekipe koje zele ABA 1, odnosno da ce sigurno biti promjena u rosterima. Na ovome nivou jedan ekstra igrac sve moze promjeniti, ne bi me cudilo da neke ekipe vec poslije praznika dovedu takve igrace.

Bosni ce ova pauza svakako prijati, mislim da je vrijeme da svi sjednu i razmisle zele li Bosnu u ABA 1, ako odluce da zele smatram da ce se to ostvariti bez ikakvih problema, mada je realnost da neke prevelike zelje i nema.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 20 dec 2024, 06:39

Ako su ambicije ulazak u aba ligu, onda pod hitno trebaju dovesti klasicnog playmakera, kojem ce primarni zadatak biti da razigrava saigrace. Nek se do Nove godine rijese Finca i dovedu zamjenu za njega. Imaju mjesec dana do prve utakmice u aba2, sto je sasvim dovoljno vremena da se Marinkovic malo dozove, a i da se to potencijalno pojacanje uklopi s ostatkom ekipe.

Ubijedjen sam da su za isti ovaj budzet mogli sklopiti roster koji bi se prosetao aba2 ligom. Da su na 5 umjesto Salica i Marinkovica doveli Sejfice i malog Krajinica, imali bi jeftinije igrace s vise poena u rukama. Na 4 su Delalic i Kovacevic ok opcije, iako vjerujem da njihove igre mogu biti jos bolje. Na 3 su umjesto Vrabca i Zubca mogli dovesti Lazica i Zrnu. Vjerovatno bi ih manje kostali, a dobili bi i odbranu, i sigurne poene i sut s distance. Na 2 su za pare koje izdvajaju za Underwooda i Lutetea mogli dovesti jednog Amerikanca koji bi imao kvalitet i za prve aba lige, a ovako od ove dvojice nemaju ni lidera ni prosjecnih igraca. Gutic je ok kao rezervna opcija na 2. Na 1 su umjesto Blomgrena i Podojka mogli dovesti jedno provjereno ime, da im poveze redove i da igra lici na nesto. West je tu takodjer ok kao jedan od dvojice PG-ova, jer lude faze u koje s vremena na vrijeme upadne uvijek budu od koristi.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 20 dec 2024, 07:05

Pitanje je ima li se para za skupu avanturu koja nista ne garantuje.
Underwood je zestok promasaj i teska prevara.

Lutete isto los, West u rukama ima clutch momente i treba ga cuvati vidi se i na njemu da je gotivan igrac, Marinkovic je najbolji centar ABA 2 ako udje u formu i dobar skorer. Kovacevic je najbolje pojacanje i jedini pravi pogodak ovosezonske trgovine.

Bilo bi dobro naci novu dvojku, pa cak bi i ovaj skart dvojac Underwood-Lutete dao za jedno pravo pojacanje.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 20 dec 2024, 08:17

Nije to bas tako, kako nista ne garantuje, sve je ovdje jasno kao dan. Ukoliko se zeli ostvariti plasman moras biti prvi ili drugi u svojoj grupi.

To je vec vjerovatno i sa ovim rosterom bez ikakvih promjena vrlo moguce. Onda molis Boga da izbjegnes Vojvodinu prije finala, ukoliko se to dogodi sva ti sezona staje u utakmicu polufinala. Nema tu nekog prevelikog pametovanja, trebas uraditi sve, da zavrsis prvi u ovoj grupi, i tu si uradio 70% posla, ukoliko budes prvi, mozes sebi i namjestiti da izbjegnes Vosu, sve jasno kao dan, Dubravko dovedi tak dvojac iz Turske lige i popisaj ABA 2.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.