FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
106
46%
3. Sredinu tabele
47
20%
4. Borbu za opstanak
34
15%

Ukupno glasova: 230

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 17 dec 2024, 09:40

U jesenjem dijelu sezone nastupilo je 8 U21 igrača :

Abdulmalik Al Jaber (20) - Ugovor do maja 2026
Mustafa Šukilović (21) - Ugovor do maja 2025 uz opciju +1
Azur Mahmić (21) - Ugovor do maja 2026
Dženan Šabić (18) - Ugovor do maja 2026
Edvin Odinaka (21) - Ugovor do maja 2026
Afan Fočo (17) - Ugovor do maja 2026
Malik Kolić (17) - Ugovor do maja 2025
Aiman Šemdin (18) - Ugovor do maja 2026

Koliko je ko zadovoljan prikazanim i jesu li pojedini trebali dobiti više prostora za igru?

Priliku nisu dobili :

Adel Duškaj (18) [U19]
Dejan Trapara (17) (Ugovor do juna 2025)
Ernad Babaluk (18) (Ugovor do juna 2025)
Arman Džafo (17) (Ugovor do maja 2026)
Ognjen Laušević (19) (Ugovor do maja 2026)
Zlatan Zeničanin (18) (Ugovor do juni 2025)

Možda neki komentar i o ovim momcima od forumaša koji ih bolje poznaju.

:kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 dec 2024, 09:49

Morate početi slušati. :kafa:

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 17 dec 2024, 12:22

Ekstra zrijeb kup-a za nas, vec smo jednom nogom u polufinalu

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 dec 2024, 12:22

fin žrijeb za kup ... sad se samo možemo izblamirati :D

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 17 dec 2024, 12:22

Odličan žrijeb u Kupu BiH.

Željezničar - Vareš.

Ako to prođemo, u polufinalu igramo s boljim iz duela Kruševo - Zvijeda.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 17 dec 2024, 12:24

Jedan od dva favorita sigurno ispadajau, Sarajevo ili Zrinjski, tako da nam je ovo top za nas

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 dec 2024, 12:59

Levin je napisao/la:
16 dec 2024, 18:54
Pablo11 je napisao/la:
16 dec 2024, 18:18
Bolje opcije su u igri, kakav Hrvanovic u slobodi se ne moze dokazati, kad je bio opcija, odbio nas je tako da nam ne treba.
Ja ću samo reći Stevan Jovetić a ti odmah reci šuplja :kafa: da bombanje ne ide dalje. :D
Da ne lozis raju bezveze :rol:
Fk Željezničar.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 17 dec 2024, 13:08

Siguran put do polufinala ali isto tako će se u polufinalu naći i jedna od ekipa ispod nas (Velež/Široki/Radnik) i nadam se da ćemo odmah u polufinalu ići na onoga ko se izvuće od ovih ekipa. Da odlučujemo sami o sebi.

Zanimljivo je da četvrto mjesto neće nimalo garantovati Evropu. Moramo se svim snagama domoći bolje pozicije na tabeli.

Edit : Moram dodati da se Denis do sada predstavio kao veliki gospodin :kafa: :
Svakako da smo zadovoljni žrijebom. Nećemo nikoga podcijeniti, ali željeli smo da prvi zvanični meč u 2025. godini bude sa nekim relativno lakšim rivalom. Želja nam se ispunila, želimo klubu iz Vareša dobrodošlicu na našu Grbavicu. Čestitam im na prolazu u osminu finala, svakako da je to veliki uspjeh za klub iz Kantonalne lige i ja to itekako poštujem.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 17 dec 2024, 13:14, ukupno mijenjano 1 put.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 17 dec 2024, 13:10

Pablo11 je napisao/la:
17 dec 2024, 12:59
Levin je napisao/la:
16 dec 2024, 18:54
Pablo11 je napisao/la:
16 dec 2024, 18:18
Bolje opcije su u igri, kakav Hrvanovic u slobodi se ne moze dokazati, kad je bio opcija, odbio nas je tako da nam ne treba.
Ja ću samo reći Stevan Jovetić a ti odmah reci šuplja :kafa: da bombanje ne ide dalje. :D
Da ne lozis raju bezveze :rol:
Treba na to gledati kao na marketing. Heh. :njanjanja:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 dec 2024, 15:17

Pratio sam sav fudbal u BiH od rata ali nisam nikad cuo da ima klub u Varesu :D
=\_1921_/=

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 dec 2024, 15:52

Levin je napisao/la:
17 dec 2024, 13:08
Zanimljivo je da četvrto mjesto neće nimalo garantovati Evropu. Moramo se svim snagama domoći bolje pozicije na tabeli.

U polufinalu će se po trenutnoj projekciji naći Željezničar, Sarajevo/Zrinjski i Borac, tako da su ogromne šanse da će četvrto mjesto nositi Evropu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 17 dec 2024, 16:34

Virtu4l je napisao/la:
17 dec 2024, 15:52
Levin je napisao/la:

U polufinalu će se po trenutnoj projekciji naći Željezničar, Sarajevo/Zrinjski i Borac, tako da su ogromne šanse da će četvrto mjesto nositi Evropu.
Ništa ne treba prepustiti slučaju. Treba izgurati pite sa trećeg mjesta i što bolji priključak za Zrinjskim odžati pa nek se oni znoje. :stop:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 dec 2024, 17:45

invincible1921 je napisao/la:
17 dec 2024, 15:17
otkako su pronašli zlato izgleda sve imaju :D :mrgreen:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 dec 2024, 17:48

Levin je napisao/la:
17 dec 2024, 16:34
Virtu4l je napisao/la:
17 dec 2024, 15:52
Levin je napisao/la:

Ništa ne treba prepustiti slučaju. Treba izgurati pite sa trećeg mjesta i što bolji priključak za Zrinjskim odžati pa nek se oni znoje. :stop:
Ako se pojacamo ni prvo mjesto nije daleko Denisa mi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 dec 2024, 20:56

Samo bez zanošenja nepotrebnog.
Nama je pozicija 4 i vise nego realna za ovu sezonu.
Lično bih i finalom kupa bio zadovoljan. Mi se moramo peti stepenicu po stepenicu a ne preskakati ih.
Na mjesto SD i trenera smo doveli prave ljude, odmjerene, realne i radnike, ne sminkere i primadone, ili one koji imaju najbolji PowerPoint, njima smo pridruzili Gusu i Joldica a vidim da je i Dino blizu ekipe.
Igraci su dovodjenjeni planski, napokon nemamo dizelaša u ekipi (ne racunam Hiroša), vezni red je pokretljiv, krila brza a Dangubic je dao novu dimenziju svemu.
Uz Jaberov ostanak i dva ciljana pojačanja te pripreme imamo se pravo nadati boljim partijama protiv tri najbolje ekipe sto nam je bila boljka ovu jesen.
Idemo dalje, dan za danom.
Volim te Zeljo!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 17 dec 2024, 21:25

Disciplinska komisija FSBiH
Velež kažnjen više od Sarajeva, pirotehnika koštala i Borac

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je premijerligaše sa ukupno 24.500 KM zbog prekršaja iz 14, 15. i zaostalog meča 4. kola PLBiH.
Svi klubovi su kažnjeni zbog toga što su njihovi navijači koristili pirotehniku.
Ovaj put najgore je prošao mostarski Velež, koji će platiti veću kaznu nego Sarajevo.
Rođeni su kažnjeni sa ukupno 7.500 KM (3.500 KM za meč protiv Širokog Brijega i 4.000 za duel sa Radnikom), dok će Sarajevo ovaj put platiti 7.000 KM (2.000 KM za GOŠK i 5.000 za Zrinjski). Željezničar i Široki Brijeg kažnjeni su sa po 4.000 KM (dva puta po 2.000 KM) na utakmicama protiv Igmana i Slobode (Željo), odnosno Veleža i Igmana (Široki Brijeg).
Zbog pirotehnike, koju su koristili navijači u susretu protiv Sloge u zaostalom meču 4. kola PLBiH, banjalučki Borac kažnjen je sa 2.000 KM.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 17 dec 2024, 22:24

Treba zaganjati Matiasa Fanima,pise se da je moguc povratak u Pl 😂

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 dec 2024, 22:25

jestamaji je napisao/la:
17 dec 2024, 17:45
invincible1921 je napisao/la:
17 dec 2024, 15:17
otkako su pronašli zlato izgleda sve imaju :D :mrgreen:
Vares nuggetsi :D
=\_1921_/=

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 18 dec 2024, 02:36

Smatram da je uprava na celu sa Tunovicem uradila dobar posao u ovoj polusezoni sto se tice seniorske ekipe, u kratkom periodu je napravljen bas ogroman napredak.

Angazovanje Corica i Rahimica je pun pogodak(da ih ne ureknem). Nadam se da ce klub sad prvo ponuditi njima dvojci dugogodisnje ugovore. Rahimic je pogodio skoro sa svim pojacanjima, iznenadio me posebno sa Karamarkom i Cvetanoskim. Coricu gospodine :bow:
Atmosfera u svlacionici je odlicna, svi disu kao jedan, djelujemo kao tim i to me raduje.

Moje misljenje o igrackom kadru ove polusezone:

Muftic-Nevjerovatan individualni napredak je ostvario, donio nam je puno bodova, direktno svojim odbranama. Kad je tek dobio sansu, bio je takav odron od golmana, primao je smijesne golove, bio nesiguran do bola, ali je ovu polusezonu odigrao bas na visokom nivou. Poziv u reprezentaciju bila bi nagrada za njegov rad, trud i napredak. Nadam se da ce ostati do ljeta i onda napraviti pametan transfer.

Abdulahovic- Jako siguran u one dvije utakmice u kojima je dobio sansu. Profesionalac i pozitivna licnost za svlacionicu, vrijedno trenira i ceka sansu, to mi se svidja.

Sto se tice stoperske pozicije, na pocetku ove sezone Cavnic je bio van forme, ni sjena onog "tenka", kad je tek dosao i kad je sve raznosio u duelima i bio jako siguran. Njegovom povredom klub je "profitirao" (glupo zvuci ali je tako) jer je iskocio Karamarko u prvi plan. Tad se ustabilila zadnja linija, pronasla se dobitna kombinacija.

Kad je tek dosao Karamarko, mislio sam da ce biti bas teski promasaj, na onim pripremnim utakmicama, bio je totalno pogubljen. Kako je sezona odmicala on je bio sve bolji i bolji i sad je stub nase odbrane.

Jos jedan stoper koji me pozitivno iznenadio je Sukilovic. Igrac od kojeg nisam puno ocekivao, igrao je u ekipi koja je prosle sezone bila katastrofalna i gdje je on bio direktni krivac za mnoge golove koje su primili, ove sezone uz Karamarka izgleda odlicno.

Od Mahmica sam npr ocekivao da bude ovo sto je Sukilovic sad, da bude stoper za prvih 11.

Radinovic- Jedan prosjecan ali zahvalan igrac za ove lige, koji moze pokriti vise pozicija u odbrani.

Sad bih presao na bekovske pozicije: Po mom misljenju, svi ovi igraci(sa izuzetkom Odinake) Galic, Markovic, gore vec spomenuti Radinovic su prosjecni igraci, cak i za ovu ligu. Svakom od njih fali nesto, nekako izgledaju kao bekovi iz 20 stoljeca. Da prebacis Galica u npr. Gosk, on njima ne bi bio neko znacajno pojacanje, odnosno, on ne bi odskakao od vecine ostalih igraca te ekipe, bio bi borben i prosjecan.

Odinaku sam izostavio zato sto ima nesto u njemu, bez obzira sto djeluje sirovo, kao da nema tehnike, ima brzinu, prodornost, nepredvidljivost u fazi napada. Neke osnovne stvari sto se ticu odbrane je trebao mnogo mnogo ranije nauciti, postavljanje u fazi odbrane, kretanje itd.

Sto se tice vezne linije, od svih igraca moram izdvojiti Radovca. Znali smo svi da je kvalitetan igrac ali sad pored igrackog kvaliteta, izgleda tako zrelo na terenu, toliko posla odradi i vidljivog i nevidljivog, bas ga je ljepota bilo gledati ove polusezone.

U blizoj proslosti sam ludio zbog npr. Jovana Blagojevica koji odigra jedno poluvrijeme vrhunski a drugo bude katastrofalan i tako iz utakmice u utakmicu. Kod Radovca nema takvih drasticnih oscilacija, igra u kontinuitetu dobro i to mi se jako svidja.

Sto se tice Al Jabera, na pocetku sezone je bas pokazivao kvalitet, nastavio je gdje je stao na kraju prosle sezone, medjutim kako je ova sezona odmicala on je bio sve slabiji. Nije on sad katastrofa ili nesto slicno, nego nije na onom nivou na kojem je pokazao da moze biti. Cak i kad igra malo slabije, za nas je odlican jer je dobar sa loptom u nogama, puno trci itd. Volio bih da ima istine u onim informacijama sto su neki mediji objavili, da se za njega zanimaju Toulouse i Nica iz francuske lige, nadam se da ce Zeljo zaraditi na njegovom transferu minimalno bar 2 miliona eura.

Misljenja sam da Karjasevic i Karic nisu neki extra poseban kvalitet, ograniceni su sa loptom u nogama, ali su jako borbeni i zahvalni igraci.

Hiros je zakazao, ocekivao sam puno vise od njega. Ocekivao sam da bude vodja ove ekipa, da ima kontinuitet dobrih utakmica. Da se razumijemo, imao je on jako dobrih utakmica, ali mu je govor tijela los, nekako nekad djeluje bezvoljno a vjerujem da mu je stalo do kluba jer je Zeljovac.

Mircevski je igrac koji je totalno podbacio, puno vise se ocekivalo od njega, nek trener procijeni vrijedi li ga cekati. Ni on a ni Hiros ne mogu igrati na krilnim pozicijama.

Zao mi je Sabica, mali ima neki kvalitet a mi ga "ubijamo" na neprirodnim pozicijama(lijevi bek i desno krilo). Volio bih da dobije minute na svojoj prirodnoj poziciji(ofanzivni veznjak). Ima dobar sut i centarsut. Ima istu statistiku kao puno skuplji Mircevski.

Bolja i Cvetanoski su jedina dva prirodna krila koja imamo u ekipi.

Boljevic je nas najbolji igrac, odlicna polusezona je iza njega, puno bodova nam je donio svojim golovima i asistencijama. Bez obzira sto nekad previse mlatara rukama, na terenu je bas prevaga, ono sto se kaze suhi kvalitet.

Sa druge strane Cvetanoski kad je tek potpisao, bio sam iskreno razocaran. Demantovao me i on, odigrao je mozda i statisticki najbolju polusezonu u svojoj karijeri.

Dangubic- Ovaj igrac me odusevio, ne pamtim kad smo imali napadaca poput njega. Tako takticki skolovan, moderan, pismen igrac, koji igra podjednako dobro i odbranu i napad. U utakmici protiv npr Veleza na Grbavici, u dzep je stavio Prsesa(organizatora igre Veleza), izbacio ga pressingom totalno iz igre. Druga jako bitna stvar koja nije toliko primjetna, on je otvorio svojom kretnjom i trkom puno prostora za Krpica, ne mora se vise Krpic vracati i trositi i vise nego sto je potrebno, pa da onda ostane bez snage u zavrsnici. Krpic trenutno i zbog Dangubica izgleda kao preporodjeno.

Moje misljenje je da u ovom transfer roku moramo(uz produzenje ugovora svim bitnim igracima) pojacati krilne pozicije(desno krilo i lijevo krilo) i mislim da moramo dovesti jos jednog klasicnog napadaca za prvih 11(Ne mozemo se osloniti samo na Dangubica i Krpica, duga je sezona, ne daj Boze da se neko od njih dvojce povrijedi ili da bude neka suspenzija, odmah bi bio belaj). Pa onda na ljeto, treba rijesiti bekovske pozicije. Ima i puno sbbkbb ako se proda neki igrac kao i u svakom transfer roku. Normalno, ako prodamo Al Jabera da nam odmah treba minimalno jedan kvalitetan veznjak..

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, mavi i 30 gostiju.