Smatram da je uprava na celu sa Tunovicem uradila dobar posao u ovoj polusezoni sto se tice seniorske ekipe, u kratkom periodu je napravljen bas ogroman napredak.
Angazovanje Corica i Rahimica je pun pogodak(da ih ne ureknem). Nadam se da ce klub sad prvo ponuditi njima dvojci dugogodisnje ugovore. Rahimic je pogodio skoro sa svim pojacanjima, iznenadio me posebno sa Karamarkom i Cvetanoskim. Coricu gospodine
Atmosfera u svlacionici je odlicna, svi disu kao jedan, djelujemo kao tim i to me raduje.
Moje misljenje o igrackom kadru ove polusezone:
Muftic-Nevjerovatan individualni napredak je ostvario, donio nam je puno bodova, direktno svojim odbranama. Kad je tek dobio sansu, bio je takav odron od golmana, primao je smijesne golove, bio nesiguran do bola, ali je ovu polusezonu odigrao bas na visokom nivou. Poziv u reprezentaciju bila bi nagrada za njegov rad, trud i napredak. Nadam se da ce ostati do ljeta i onda napraviti pametan transfer.
Abdulahovic- Jako siguran u one dvije utakmice u kojima je dobio sansu. Profesionalac i pozitivna licnost za svlacionicu, vrijedno trenira i ceka sansu, to mi se svidja.
Sto se tice stoperske pozicije, na pocetku ove sezone Cavnic je bio van forme, ni sjena onog "tenka", kad je tek dosao i kad je sve raznosio u duelima i bio jako siguran. Njegovom povredom klub je "profitirao" (glupo zvuci ali je tako) jer je iskocio Karamarko u prvi plan. Tad se ustabilila zadnja linija, pronasla se dobitna kombinacija.
Kad je tek dosao Karamarko, mislio sam da ce biti bas teski promasaj, na onim pripremnim utakmicama, bio je totalno pogubljen. Kako je sezona odmicala on je bio sve bolji i bolji i sad je stub nase odbrane.
Jos jedan stoper koji me pozitivno iznenadio je Sukilovic. Igrac od kojeg nisam puno ocekivao, igrao je u ekipi koja je prosle sezone bila katastrofalna i gdje je on bio direktni krivac za mnoge golove koje su primili, ove sezone uz Karamarka izgleda odlicno.
Od Mahmica sam npr ocekivao da bude ovo sto je Sukilovic sad, da bude stoper za prvih 11.
Radinovic- Jedan prosjecan ali zahvalan igrac za ove lige, koji moze pokriti vise pozicija u odbrani.
Sad bih presao na bekovske pozicije: Po mom misljenju, svi ovi igraci(sa izuzetkom Odinake) Galic, Markovic, gore vec spomenuti Radinovic su prosjecni igraci, cak i za ovu ligu. Svakom od njih fali nesto, nekako izgledaju kao bekovi iz 20 stoljeca. Da prebacis Galica u npr. Gosk, on njima ne bi bio neko znacajno pojacanje, odnosno, on ne bi odskakao od vecine ostalih igraca te ekipe, bio bi borben i prosjecan.
Odinaku sam izostavio zato sto ima nesto u njemu, bez obzira sto djeluje sirovo, kao da nema tehnike, ima brzinu, prodornost, nepredvidljivost u fazi napada. Neke osnovne stvari sto se ticu odbrane je trebao mnogo mnogo ranije nauciti, postavljanje u fazi odbrane, kretanje itd.
Sto se tice vezne linije, od svih igraca moram izdvojiti Radovca. Znali smo svi da je kvalitetan igrac ali sad pored igrackog kvaliteta, izgleda tako zrelo na terenu, toliko posla odradi i vidljivog i nevidljivog, bas ga je ljepota bilo gledati ove polusezone.
U blizoj proslosti sam ludio zbog npr. Jovana Blagojevica koji odigra jedno poluvrijeme vrhunski a drugo bude katastrofalan i tako iz utakmice u utakmicu. Kod Radovca nema takvih drasticnih oscilacija, igra u kontinuitetu dobro i to mi se jako svidja.
Sto se tice Al Jabera, na pocetku sezone je bas pokazivao kvalitet, nastavio je gdje je stao na kraju prosle sezone, medjutim kako je ova sezona odmicala on je bio sve slabiji. Nije on sad katastrofa ili nesto slicno, nego nije na onom nivou na kojem je pokazao da moze biti. Cak i kad igra malo slabije, za nas je odlican jer je dobar sa loptom u nogama, puno trci itd. Volio bih da ima istine u onim informacijama sto su neki mediji objavili, da se za njega zanimaju Toulouse i Nica iz francuske lige, nadam se da ce Zeljo zaraditi na njegovom transferu minimalno bar 2 miliona eura.
Misljenja sam da Karjasevic i Karic nisu neki extra poseban kvalitet, ograniceni su sa loptom u nogama, ali su jako borbeni i zahvalni igraci.
Hiros je zakazao, ocekivao sam puno vise od njega. Ocekivao sam da bude vodja ove ekipa, da ima kontinuitet dobrih utakmica. Da se razumijemo, imao je on jako dobrih utakmica, ali mu je govor tijela los, nekako nekad djeluje bezvoljno a vjerujem da mu je stalo do kluba jer je Zeljovac.
Mircevski je igrac koji je totalno podbacio, puno vise se ocekivalo od njega, nek trener procijeni vrijedi li ga cekati. Ni on a ni Hiros ne mogu igrati na krilnim pozicijama.
Zao mi je Sabica, mali ima neki kvalitet a mi ga "ubijamo" na neprirodnim pozicijama(lijevi bek i desno krilo). Volio bih da dobije minute na svojoj prirodnoj poziciji(ofanzivni veznjak). Ima dobar sut i centarsut. Ima istu statistiku kao puno skuplji Mircevski.
Bolja i Cvetanoski su jedina dva prirodna krila koja imamo u ekipi.
Boljevic je nas najbolji igrac, odlicna polusezona je iza njega, puno bodova nam je donio svojim golovima i asistencijama. Bez obzira sto nekad previse mlatara rukama, na terenu je bas prevaga, ono sto se kaze suhi kvalitet.
Sa druge strane Cvetanoski kad je tek potpisao, bio sam iskreno razocaran. Demantovao me i on, odigrao je mozda i statisticki najbolju polusezonu u svojoj karijeri.
Dangubic- Ovaj igrac me odusevio, ne pamtim kad smo imali napadaca poput njega. Tako takticki skolovan, moderan, pismen igrac, koji igra podjednako dobro i odbranu i napad. U utakmici protiv npr Veleza na Grbavici, u dzep je stavio Prsesa(organizatora igre Veleza), izbacio ga pressingom totalno iz igre. Druga jako bitna stvar koja nije toliko primjetna, on je otvorio svojom kretnjom i trkom puno prostora za Krpica, ne mora se vise Krpic vracati i trositi i vise nego sto je potrebno, pa da onda ostane bez snage u zavrsnici. Krpic trenutno i zbog Dangubica izgleda kao preporodjeno.
Moje misljenje je da u ovom transfer roku moramo(uz produzenje ugovora svim bitnim igracima) pojacati krilne pozicije(desno krilo i lijevo krilo) i mislim da moramo dovesti jos jednog klasicnog napadaca za prvih 11(Ne mozemo se osloniti samo na Dangubica i Krpica, duga je sezona, ne daj Boze da se neko od njih dvojce povrijedi ili da bude neka suspenzija, odmah bi bio belaj). Pa onda na ljeto, treba rijesiti bekovske pozicije. Ima i puno sbbkbb ako se proda neki igrac kao i u svakom transfer roku. Normalno, ako prodamo Al Jabera da nam odmah treba minimalno jedan kvalitetan veznjak..