Ne, pitam te sa razlogom. Jer bilo bi super da neko ima analizu koliko su zahtjeva za transfer oni odbili? Ja bih rekao nijedan kao ni mi.Pendulum je napisao/la: ↑16 dec 2024, 15:18Koje sezone?pjankesarajevo je napisao/la: ↑16 dec 2024, 15:15Znas li za koliko su igraca kamenjari odbili transfere?Pendulum je napisao/la: ↑16 dec 2024, 13:16
Slažem se da je normalno da se igrači prodaju, niko ne bježi od toga.
Problem je što mi prodajemo sve što iole valja poslije jedne (polu)sezone i onda očekujemo neki trofej, nešto? Pa ne ide to tako, Boga mi.
Ne volim ih navoditi kao primjer ali, kamenjari, su najbolji dokaz kako kod nas treba "da se radi". Zadrži ekipu na okupu barem 2 godine (osvoji titulu u drugoj godini, igraj grupe KL, barem) pa onda prodaji.
Mi ako ćemo nastaviti sa politikom prodaje najboljih igrača na polusezoni ili na kraju sezone, nikad nećemo napraviti neki iskorak iz ove žabokrečine, nažalost.
Iskreno, ne znam. Ali, vidim da u rosteru imaju igrače koji su tu barem 2+ godine (minimalno). Ko je kod nas tu duže od godinu i po?
E sad, da li to znaci da oni imaju losije igrace ili losiju transfer politiku, ja bih rekao ovo drugo. Samo ne volim kad se stvara narativ da mi ne mozemo zadrzati igraca i sto stalno prodajemo.
Neki bi rekli da ne prodajemo, yebo majku mi ne znamo igraca prodat.
Zakljucak bi bio da mi imamo odlicnu transfer politiku, i da je nas cilj (STO JE SVIMA OCITO) da se prodaju igraci.
Takodjer mislim da je to dobro i da ce dovesti kroz vrijeme nas klub na dobar glas; jer ako mi znamo dobro prodati igraca, i imamo dobre kontakte, svaki ce igrac i za manje onda para doci kod nas. Bice krace ali ce dati ruke i zaradice se pare.
To nam treba biti vodilja.
Prije sam bio misljenja da treba 2-3 godine da se ekipa uigra ali evo sta uradi ZZ za 6 mjeseci, da nas nisu pokrali, bili bismo minimum sa Zrinjskim egal.