Cinjenica je da su Salah, Saka i Palmer trenutno u vrhu sto se tice individualne kvalitete (kad govorimo o napadu). Salah je prica za sebe zbog brojki, konstantnosti i titula koje je uzeo svo to vrijeme. Na strani Sake i Palmera su godine koje su pred njima i neosporan kvalitet, obojica su nosioci svojih ekipa, odskacu kvalitetom, npr. oba igraca su ovako na prvu i na oko laganiji na lopti od Salaha barem sto se tice driblinga i kontrole lopte ali Mo je ubica, jaci u duelima, golovi i asistencije (pogotovo u zadnje dvije sezone) pokazuju zrelost i igra fudbal s drugacije tacke gledista, dosta iskustva i zbog toga izgleda da je u peak-u ove sezone. Clutch momenti u najjacim tekmama kada se sve lomi Mo je uvijek bio tu za ekipu i sve to kod Sake i Palmera moze nekad doci, s ovim tempom vjerovatno. Ne kazem da i sad nemaju te karakteristike ali kad poredimo sa Salahom ipak ima tu jos dosta ali ponavljam vrijeme radi za njih dvojicu tako da je jos dosta godina pred njima.
Sto se tice titula i trofeja, nagrada, nekad je fudbal brutalan pa npr. jedan Gerrard nema trofeja u ligi a mnogi treneri i najjaci rivali ga smatraju jednim od najjboljim ako ne i najboljim MF-om ikad, Salaha su dva boda kostala jos 2 titule EPL-a npr, Saku i drustvo iz Arsenala prosle godine malo srece je djelilo do titule itd. Palmer ima priliku ove godine da pokusa doci do iste sa svojom ekipom iako mnogi negiraju utrku za titulu ali cinjenica je da su proigrali napokon, pogodili s trenerom i pozicija na tabeli govori da su tu u utrci, vidjet cemo. Ko je bolji od njih dvojice tesko je reci ali nam da su oba fantasticni igraci, preopasni, imaju specificne karakteristike oba igraca i npr za mene licno oba bolja od jednog Fodena, ne ovog ove sezone nego generalno jer imaju ubojitije karakteristike i malo manje ovise od nekih stvari u timu da bi utjecali na meceve direktno. Siguran sam da je i Saka i Palmer osvojiti trofeje u karijeri i individualne nagrade, nema sumnje.
Kad sam vec kod poredena igraca, da na brzinu se osvrnem na timove, Liverpool necu komentarisati, iznenadene sezone za sad realno ni najoptimisticniji simpatizeri nisu ocekivali ovakav pocetak ali do kad ce jahati ovako vidjet cemo, ozbiljan tim, ozbiljan trener i najbolje od svega tek treba da kliknu jace i da dode par pojacanja. Arsenal imam osjecaj da trazi identitet jer je Arteta krenuo u fazonu da kopira Pepovu igru i sistem dosta kad je stigao i takve igrace je dovodio, a onda odjednom poceo da gradi tim satkan od fizikalaca, trkaca, udaraca i skakaca cme ih je barem po mom misljenju otupio, bilo je tu i povreda tipa Odegard koje su ti dodato oduzele kreativnost, a treca stavka ipak moraju da idu po mocnu 9ku i kompletiraju tim, zbog tih stvari su ove sezone poceli da kaslju i uz to igraju dosta losije nego npr prije 2 sezone kad su napali City. Chelsea sam spomenuo gore malo i slozio bi se sa Carom da nisu sok i toliko iznenadenje s obzirom na ulaganja i kakav kvalitet imaju, morali su proigrati nekad i Maresca je poslozio mozaik jako dobro, jedan golman i pojacati odbranu i bit ce dosta ozbiljan tim.
Sorry na duzem postu jbg.