Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Mogli
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Mogli » 09 dec 2024, 17:12

numanumaye22 je napisao/la:
09 dec 2024, 16:58
Njemačka i Austrija zamrzavaju sve zahtjeve Sirijaca za azilom
Nek je hairli
Pa koliko su smeca pustili vec u zemlju ne pravi neku razliku. :yawn:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 dec 2024, 17:26

Koja je fora voziti sa upaljenim maglenkama :shock:

Haj kad je magla nije problem, fakat trebaju, ali i kad je čista hava, kod svakog drugog auta upaljene po noći. Izbise oči, još kad su baš jake, ko da su duga svjetla upaljena :crazy:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 09 dec 2024, 17:31

kraljttbvb je napisao/la:
09 dec 2024, 17:26

Haj kad je magla nije problem, fakat trebaju, ali i kad je čista hava, kod svakog drugog auta upaljene po noći. Izbise oči, još kad su baš jake, ko da su duga svjetla upaljena :crazy:
Ista kao ona kad te neko pretekne dok voziš po propisanoj brzini i ugrozi saobraćaj da bi poslije dvjesto metara se isključio sa iste ceste, bahate se bez potrebe.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 09 dec 2024, 17:33

Ne znam vala da su mi ikad zasmetale maglenke. Gore mi je kad onu H7 sijalicu zavrnu naopačke pa sija gore prema ahiretu
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 dec 2024, 17:34

chily-rz je napisao/la:
09 dec 2024, 17:31

Ista kao ona kad te neko pretekne dok voziš po propisanoj brzini i ugrozi saobraćaj da bi poslije dvjesto metara se isključio sa iste ceste, bahate se bez potrebe.
Neki dan mi se to desilo. Lik mi sjeo na auto, čeka prvo mjesto za preticanje, prvo skretanje poslije toga skreće, pet sekundi nije bio ispred mene. Ako ti se žuri negdje, blicni i pustiti ću te, upali sva četiri.

I još, nema ništa gore od pješaka koji stoji na pješačkom bez namjera da prođe, a gori su samo oni koji idu normalno po trotoaru i onda bez ikakvog znaka tijela odluče da pređu cestu, kao da je u pitanju krivulja na troataru, a ne cesta.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 09 dec 2024, 17:47

Otelo je napisao/la:
09 dec 2024, 17:34
chily-rz je napisao/la:
09 dec 2024, 17:31

Neki dan mi se to desilo. Lik mi sjeo na auto, čeka prvo mjesto za preticanje, prvo skretanje poslije toga skreće, pet sekundi nije bio ispred mene. Ako ti se žuri negdje, blicni i pustiti ću te, upali sva četiri.

I još, nema ništa gore od pješaka koji stoji na pješačkom bez namjera da prođe, a gori su samo oni koji idu normalno po trotoaru i onda bez ikakvog znaka tijela odluče da pređu cestu, kao da je u pitanju krivulja na troataru, a ne cesta.
Pješaci su posebna sorta i na prelazima uvijek maksimalno oprezno idem, pogotovo kad si u gradskoj zoni gdje je promet pješaka puno veći. U Zenici je vjerovatno po tom pitanju najopasnija relacija kroz Londzu prema Bosanci, bukvalno od parkiranih auta uz cestu u nekim situacijama ne vidiš početak pješačkog i nikad ne znaš jel neko krenuo ili nije.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 dec 2024, 17:51

Otelo je napisao/la:

U petak komsija tako izleti pred mene.

Nešto buljio u telefon i odjednom na cestu da je predje, nije ni pogledao ima li auto.

Zamalo da u zatvoru ne završim radi budale koji vjerovatno gleda rezultate na mobitelu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 09 dec 2024, 18:05

09 dec 2024, 17:51
Otelo je napisao/la:

U petak komsija tako izleti pred mene.

Nešto buljio u telefon i odjednom na cestu da je predje, nije ni pogledao ima li auto.

Zamalo da u zatvoru ne završim radi budale koji vjerovatno gleda rezultate na mobitelu...
Ne ide se na robiju tako lako. Osim ako nisi "pod gasom" u svakom smislu i da si pokupio pješaka baš na zebri.
I ja prvi put čujem da nekom maglenke smetaju...
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

boatenkk
Kontakt:

Post Postao/la boatenkk » 09 dec 2024, 18:10

dodikov nalaz saljem u pp!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 09 dec 2024, 18:53

Centre forward je napisao/la:
09 dec 2024, 15:11
Kako si kren'o ti ćeš za dvije godine na Umru aBd.
Prije će chilly i Pensioner26 preć' u popove nego što ću ja u vjeru.
Finn je napisao/la:
09 dec 2024, 15:34
Ako je tako, znači da si dostigao svoj prosječni dnevni unos kalorija za održavanje toga što imaš i ako hoćeš dolje, moraš smanjiti još za bar 300.

E sad jbg, ovako sa strane, djeluje da imaš taman kila koliko trebaš imati, vjerujem da ti ovdje niko ne bi savjetovao da se više spuštaš.
Ma nemam više kud niže čovječe. Hodam gladan ko vuk :mrgreen:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 09 dec 2024, 19:15

Marsal je napisao/la:
09 dec 2024, 18:53
Pa ako gubiš 1500 kalorija dane kada si u teretani, onda te dane bukvalno možeš jesti ko konj. Ja kad sam brojao kalorije, gubio sam oko 1000 dnevno otprilike, ali sam unosio 3000, i bez problema sam sletio za dva mjeseca 10 kila

ali brojanje kalorija je bog, ne mozes pogrijesiti ako hoces da smrsas

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 09 dec 2024, 19:47

U sklopu komparativne studije evropske organizacije Transport & Environment (T&E), koja promoviše održivi transport, Deutsche Bahn i Flixtrain postigli su loš ukupni rezultat. DB se nalazi tek na 16. mjestu.
U obzir se uzelo osam kriterija, a najveća težina pridavala se cijenama. Ostali kriteriji uključuju pouzdanost, iskustvo rezervacije, pogodnosti, plus ako su dostupni noćni vozovi uz mogućnosti prevoza bicikla.

Na vrhu su talijanska željeznička kompanija Trenitalia te savezne željeznice Švice SBB.

slika
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 09 dec 2024, 20:08

Marsal je napisao/la:
Centre forward je napisao/la:
09 dec 2024, 15:11
Kako si kren'o ti ćeš za dvije godine na Umru aBd.
Prije će chilly i Pensioner26 preć' u popove nego što ću ja u vjeru.
Vjera je u svakome od nas urođena, jedno je religija a drugo je prirodni osjećaj da postoji Kreator. Bez Boga i poštenog suda ne postoji ni moral, dobro i loše nit postoji svrha obitavanja ljudskih bića na ovoj planeti, mi to vidimo i danas zato se u narodu i kaže da će ukrast onaj što se Boga ne boji.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 dec 2024, 20:31

I found freedom. Losing all hope was freedom.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 dec 2024, 21:08

Za 2 godine sam smrso 24 kg brojeci kalorije, nisam prelazio 2000 dnevno bez fizicke aktivnosti. Tako.mi je dojadilo i tako sam gladan hronicno sa bih se sad najeo zeljezne ograde. A znao sam unosit od 3500 do 4000 kal prije toga.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 09 dec 2024, 21:10

JayCatwright je napisao/la:
09 dec 2024, 19:15
Marsal je napisao/la:
Pa ako gubiš 1500 kalorija dane kada si u teretani, onda te dane bukvalno možeš jesti ko konj. Ja kad sam brojao kalorije, gubio sam oko 1000 dnevno otprilike, ali sam unosio 3000, i bez problema sam sletio za dva mjeseca 10 kila

ali brojanje kalorija je bog, ne mozes pogrijesiti ako hoces da smrsas
Znam zato mi nije jasno šta se dešava pa već mjesec-mjesec i pol stojim na 96.

Evo zadnjih 7 dana garantujem da sam svaki dan bio ispod 2000, a trenirao sam 5 dana svaki dan otprilike (po mojim proračunima sam gubio 2000 kcal dnevno) i svaki dan 96.1. Ne može ispod i Bog

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 dec 2024, 21:16

Pretvaras se u misic, koji je tezi a manje zapremne, i promjenio si metabolizam takvom ishranom i praksom. Isto i ja, sad u dva mjeseca sa istom praksom izgubio 2 kg a na pocetko gubio 5 kg mjesecno.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 09 dec 2024, 21:24

sljivo je napisao/la:
09 dec 2024, 21:16
Pretvaras se u misic, koji je tezi a manje zapremne, i promjenio si metabolizam takvom ishranom i praksom. Isto i ja, sad u dva mjeseca sa istom praksom izgubio 2 kg a na pocetko gubio 5 kg mjesecno.
Ma nema na meni mišića, mlohav sam. Ne radim sa težinama. Da mi je samo još 5-6 kg pa da ozbiljnije počnem sa tegovima.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 09 dec 2024, 21:29

Marsal je napisao/la:
09 dec 2024, 21:24
sljivo je napisao/la:
Ma nema na meni mišića, mlohav sam. Ne radim sa težinama. Da mi je samo još 5-6 kg pa da ozbiljnije počnem sa tegovima.
Ne znam sto cekas da smrsas, pa tek onda da krenes s tegovima?
Kreni odmah, vidjeces na sebi promjenu i dobiti vecu motivaciju kad se pocnu misici nazirati.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 09 dec 2024, 22:50

Marsal je napisao/la:
09 dec 2024, 21:24
sljivo je napisao/la:
Pa odmah se hvati tegova. Nemas sta cekati, kazu da miscna masa sagorjeva vise kalorija nego salo. Tako da ce ti pomoci.
Samo mozda ti slabo racunas sto se tice ti kalorija. Sta ti to radis kad sagoris 1500 kalorija kad si u teretani a ne dizes?
Ja kad sam prije trcao vise, za pola sata neki 5km meni se cini da sam negdje izmedju 400-500 kalorija potrosio.
Ako dizes tegove, moras unositi proteine, inace nema rasta misica. Makar radi sklekove, cucnjeve

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.