juka55 je napisao/la: ↑09 dec 2024, 11:59
Marsal je napisao/la: ↑09 dec 2024, 11:18
Ove godine sam smršao 24 kile, proces težak u pm. Prvo mi je cilj bio 20, pa kad sam ga postigao nezadovolja. Povećam na 25 i sad sam tu negdje i dalje sam sebi krupan kad se pogledam u ogledalo tako da idem na 30 i dalje neću. Mislim da će oko 90 bit optimalno na moju visinu od 197 cm.
Onda moram malo to težinama zategnut.
Jedem jako malo, navikao sam se na to. U zadnjih 15 dana jednom sam pojeo nešto slatko. Kad bih mogao izbaciti i hljeb bilo bi lakše ali bukvalno mi je draži hljeb nego meso tako da jbg.
Na kakvoj si dijeti i koji si program treninga koristio. Ako možeš napisati privatno ili ovdje svejedno... I ja sam sad u procesu mršavljenja pa je svaka pomoć dobro došla
Idem u teretanu kad god sam slobodan ali radim samo kardio treninge i to uglavnom samo traka i elyptical. Svaki trening spržim po računarima sa sprava oko 1500 kalorija plus svaki dan prošetam između 5 i 10 kilometara.
Što se prehrane tiče izbacio sam večeru, eventualno pojedem koju mrkvu ili voćku. Ručak jedem šta god kući ima. Slatko skoro potpuno izbacio. Tu i tamo počastim se ali bgm da budem iskren urijetko. Npr u zadnjih 15 dana samo sam jednom uzeo keks da sam pojeo tipa 100 grama i uzmem 2-3 napolitanke uz kafu svaki peti dan ali to i ne računam.
Smanjio sam hljeb ali ne potpuno izbacio.
Sokove sam zamijenio Colom Zero ili popijem šumeću. Alkohol skoro izbacio.
Kad mi se gricka šta napravim kokica ili npr grickam košpe, pojedem koju hurmu itd.
I naravno brojanje kalorija. Gledam da sam svaki dan između 1500-1800 na dnevnom unosu. Kad sam preko 2000 to smatram lošim danom
I opet sam evo već mjesec i pol zapeo na 96. Ne mogu krenuti dole nema šanse. Znam da treba bit uporan ali mi to vadi živce u pm.
Ali opet 20. marta sam bio na 120.5 kg tako da sam sad realno super ali ja još nisam zadovoljan. Negdje sam na oko 70% onoga što želim postići.