Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

ronaldo99
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la ronaldo99 » 08 dec 2024, 21:48

Kakav bolan juventus i titula, ja mislio ti ozbiljan forumas ne zajebavas se :)

To isto da kazes da je Milan konkurentan za titulu :)

Pogledaj roster Atalante pa ces vidjeti, dobra su ekipa bez da se sad zajebavam, a imaju lauf plus samopouzdanje , i kad ne igraju najbolje pobjedjuju kao sad recimo u petak protiv nas. Nije bila njihova ona igra, jes da je nas retard na klupi igrao na X al opet su uspjeli ugurati go

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 08 dec 2024, 21:59

ronaldo99 je napisao/la:
08 dec 2024, 21:48
i kad ne igraju najbolje pobjedjuju kao sad recimo u petak protiv nas. Nije bila njihova ona igra, jes da je nas retard na klupi igrao na X al opet su uspjeli ugurati go
Nisu bili ništa bolji od vas, X bi tu bio realan rezultat. Imali su samo sreću na kraju.

Btw, Lazio dobar. Valjda ne ukake na kraju. Napoli je previše bodova dobio u finišu utakmica ove sezone
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 dec 2024, 22:12

Biscione je napisao/la:
08 dec 2024, 21:59
ronaldo99 je napisao/la:
i kad ne igraju najbolje pobjedjuju kao sad recimo u petak protiv nas. Nije bila njihova ona igra, jes da je nas retard na klupi igrao na X al opet su uspjeli ugurati go
Nisu bili ništa bolji od vas, X bi tu bio realan rezultat. Imali su samo sreću na kraju.

Btw, Lazio dobar. Valjda ne ukake na kraju. Napoli je previše bodova dobio u finišu utakmica ove sezone
Kazem ti Atalanta, Viole i Lazio pozitivno osvjezenje ove sezone za ligu, e sad da je Milan malo ozbiljnijeg trenera dove sad bi i mi tu bili u ta 3 boda sa vodecim ekipama, ovako smo taraba od ekipe sa ovim klaunom na klupi.

Samo vas i Real on moze dobiti :)

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 08 dec 2024, 22:24

Bravo Lazio

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 08 dec 2024, 22:24

Kakav gol Isaksena :clap:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 08 dec 2024, 22:26

E čuj Inter 4-ti hahahahahhhahaa, pa prije će Milan ispasti nego Inter biti 4-ti

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 dec 2024, 22:33

Evo dosao ovaj klaun, ovdje se fino pise dok ne dodje ovaj klaun

@biscione gospodin za ovog klauna

Kako ga vi uopste durate na svom pdfu ?

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 08 dec 2024, 22:38

Bravo Lazio 👏👏
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 08 dec 2024, 22:46

Kao sto sam i pisao prosle sedmice ovaj napoli ce ispuhati kad tad kad je borba za titulu u pitanju, jednostavno nemaju te siline pogotovo u napadu, nesto sto atalanta ima npr. Cim ti mrljavis sa tvrdim fudbalom i 1:0 pobjedama to se vrlo brzo pretvori u remije i poraze. Al to nije toliko do kontea vec do ekipe koju imaju. I ovo do sad sto su uradili je na njegov uticaj prvenstveno.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 dec 2024, 23:06

svaka cast Laziu, da me neko sad pita da nabrojim pet igraca iz njihovog sastava ne bih znao
Don't believe the hype.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 08 dec 2024, 23:20

Marco Baroni - i dalje vrlo "underrated" stručnjak 👍

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 08 dec 2024, 23:22

Ako Napoli nekako uzme scudetto, biće to najnezaslužnija titula. Lazio iznenađenje sezone.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 08 dec 2024, 23:28

:urnebes:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 08 dec 2024, 23:30

Tritolone je napisao/la:
08 dec 2024, 23:28

:urnebes:
Dobar 👍 Ode tupe Šabana Šaulića hahahaha 😅🤣

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 09 dec 2024, 00:02

ronaldo99 je napisao/la:

Pogledaj roster Atalante pa ces vidjeti, dobra su ekipa bez da se sad zajebavam, a imaju lauf plus samopouzdanje , i kad ne igraju najbolje pobjedjuju kao sad recimo u petak protiv nas. Nije bila njihova ona igra, jes da je nas retard na klupi igrao na X al opet su uspjeli ugurati go
Regularan si lik, ali previše samouvjereno pišeš o stvarima o kojima jednostavno nisi u pravu.
Bilo vas je nekolicina koji ste pisali kako Juventus nakon prelaznog roka ima daleko najjaču ekipu, jaču od Intera i ostatka lige...prošla 4 mjeseca i sada je odjednom Atalanta najjača.
Jaki su, igraju godinama isti stil, Gasperini dovodi igrače koji odgovaraju sistemu i oni igraju iznad svojih mogućnosti. Ali napisati da su bolji od Intera je preambiciozno.

U kojoj ekipi lige osim Intera De Vrij, Bisseck, Zielinski i Frattesi ne bi bili u najjačih 11? U Interu nisu.
Pa i od Darmiana koji je ispao iz ekipe nema boljih desnih bekova. Jedina ekipa u kojoj Augusto ne bi sigurno startao je Milan.

Inter je nakon slabijeg ulaska u sezonu u seriji 9-2-0 računajući i CL. Dva X protiv Napolija i Juventusa gdje se realno bilo puno bliže pobjedi.
Pisao sam na našoj temi, moje viđenje je da je ostatak ekipe i jači nego prošle godine, ali nas ubija Lautarova loša forma i nedostatak trećeg napadača. Da je Lautaro na 80% iz prošle sezone, već bi bili na +5.

Napoli s ovom igrom nema nikakve šanse jer ne stvaraju dovoljno situacija za gol. Ne može se stalno dobijati 1-0 jer će nekada ko večeras otići na drugu stranu. Inter u ovom nizu nije dobio Napoli i Juventus ne radi igre, nego radi loše realizacije.

Atalanta igra svoje, ljetos sam pisao da mogu u trku za naslov ako dobro uđu u sezonu, vidjeti ćemo dokle mogu gurati.
Inter igra u Rimu sljedeće kolo, nakon toga ide 6 lakših utakmica do derbija s Milanom. Ako riješimo Lazio i ne kiksamo protiv manjih, a ostali su blizu i početkom februara, onda možemo pričati o trci za titulu. Sada je još rano. Isto ko što je prošle godine bilo rano s Juventusom koji je sve jedva pobjeđivao.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 09 dec 2024, 00:12

@koeficijent realno objasni kao i uvijek :thumbup:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 09 dec 2024, 00:16

koeficijent je napisao/la:
09 dec 2024, 00:02
ronaldo99 je napisao/la:

Regularan si lik, ali previše samouvjereno pišeš o stvarima o kojima jednostavno nisi u pravu.
Bilo vas je nekolicina koji ste pisali kako Juventus nakon prelaznog roka ima daleko najjaču ekipu, jaču od Intera i ostatka lige...prošla 4 mjeseca i sada je odjednom Atalanta najjača.
Jaki su, igraju godinama isti stil, Gasperini dovodi igrače koji odgovaraju sistemu i oni igraju iznad svojih mogućnosti. Ali napisati da su bolji od Intera je preambiciozno.

U kojoj ekipi lige osim Intera De Vrij, Bisseck, Zielinski i Frattesi ne bi bili u najjačih 11? U Interu nisu.
Pa i od Darmiana koji je ispao iz ekipe nema boljih desnih bekova. Jedina ekipa u kojoj Augusto ne bi sigurno startao je Milan.

Inter je nakon slabijeg ulaska u sezonu u seriji 9-2-0 računajući i CL. Dva X protiv Napolija i Juventusa gdje se realno bilo puno bliže pobjedi.
Pisao sam na našoj temi, moje viđenje je da je ostatak ekipe i jači nego prošle godine, ali nas ubija Lautarova loša forma i nedostatak trećeg napadača. Da je Lautaro na 80% iz prošle sezone, već bi bili na +5.

Napoli s ovom igrom nema nikakve šanse jer ne stvaraju dovoljno situacija za gol. Ne može se stalno dobijati 1-0 jer će nekada ko večeras otići na drugu stranu. Inter u ovom nizu nije dobio Napoli i Juventus ne radi igre, nego radi loše realizacije.

Atalanta igra svoje, ljetos sam pisao da mogu u trku za naslov ako dobro uđu u sezonu, vidjeti ćemo dokle mogu gurati.
Inter igra u Rimu sljedeće kolo, nakon toga ide 6 lakših utakmica do derbija s Milanom. Ako riješimo Lazio i ne kiksamo protiv manjih, a ostali su blizu i početkom februara, onda možemo pričati o trci za titulu. Sada je još rano. Isto ko što je prošle godine bilo rano s Juventusom koji je sve jedva pobjeđivao.
Sve ok, kazem da ste tu jer ste najiskusniji, jednostavno mi niste uvjerljivi kao prosle godine u ligi, ove godine ste u 14 kola primili 15 golova, a prosle u 38 kola 22 gola, ogromna razlika. Za sada mi je Atalanta najuvjerljivija i nekako mi najbolje djeluju. Vidjecemo vase iduce kolo kontra Laziala koji su ugodno iznenadjenje ove godine.

Sto se nas tice odgovorno tvrdim da je samo malo bolji trener od ovoga mutana na klupi Milan bi bio u samom vrhu. Ovako nema od nas nista

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 09 dec 2024, 00:29

ronaldo99 je napisao/la:
09 dec 2024, 00:16
koeficijent je napisao/la:
09 dec 2024, 00:02
ronaldo99 je napisao/la:

Sve ok, kazem da ste tu jer ste najiskusniji, jednostavno mi niste uvjerljivi kao prosle godine u ligi, ove godine ste u 14 kola primili 15 golova, a prosle u 38 kola 22 gola, ogromna razlika. Za sada mi je Atalanta najuvjerljivija i nekako mi najbolje djeluju. Vidjecemo vase iduce kolo kontra Laziala koji su ugodno iznenadjenje ove godine.

Sto se nas tice odgovorno tvrdim da je samo malo bolji trener od ovoga mutana na klupi Milan bi bio u samom vrhu. Ovako nema od nas nista
Obrana je prošle godine bila iznad svake razine i nekada se nisu primali golovi koji su se trebali primiti.
Ove sezone je bilo dosta nesreće, ali smo se stabilizovali. Nakon utakmice koja se desi jednom u 20 godina protiv Juventusa, u 7 utakmica primljena 2 gola. Jedan od Napolija nakon niskog kornera i savršenog odbijanca za McTominaya, drugi sada protiv Verone kada je pogriješio Buchanan koji je bio na terenu samo zato jer je utakmica bila riješena i Darmian daje u najmanju ruku čudan autogol.
Opet ponavljam, po meni je jedina razlika Lautaro. Ako se vrati u formu, bilo bi veliko iznenađenje da Inter ne osvoji.

Fonseca je zalutao u Milan, ali vam fali par igrača. Ne toliko kvalitetom, nego mentalitetom i liderstvom na terenu. Za mene je vaša obrana pala kada je Kjaer imao tešku povredu i završio s ozbiljnim fudbalom. Bio je jedini stoper lider kojeg ste imali. Bez njega se ostali gube, nebitno ko igra.
U vezi od povrede Bennacera nemate šestice koja igra u oba pravca i ne pravi glupe greške. Nisam vidio dovoljno od Fofane, ali ostali nisu taj tip igrača. Ne može se u Serie A igrati taktički loš fudbal.
Kako mister Allegri voli reći, kome je do zabave neka ide u cirkus. :)

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 09 dec 2024, 02:53

😎

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 09 dec 2024, 10:42

Uživam pročitati svaki post @koeficijent

Svaka čast, vrhunske analize, svaki post odmjeren, realan...

Kamo sreće da je više ovakvih forumaša.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.