Bio sam sinoc na utakmici Spars - Siroki...
Prvi put sam gledao Spars, i odgovorno tvrdim ako ondje bude igraca osim donekle Nedima Buze, ja vise kosarku necu gledati. Mali Vrabac je ubijedjena zvijezda, decko od 200. 000 eura kako Selimovic voli da ga zove, decko sa takvom indolentnoscu igra da je to nevjerovatno, vidi se da ima lagan korak, ljevak, ali dzaba kada igra bez glave, a najvise je okruzenje oko njega krivo...Glogovac, niti mirise niti smrdi..Jednostavno decko je neprimjetan...Nikakav utisak o njemu nisam stekao...Nisu ga trazili, nije se ni on nesto posebno trudio...Play, Salcin je posebna prica...Decko je tipa usporenog snimka, plus misli da se kosarka i dalje igra na posjed lopte od 30 sekundi..Jednostavno niti zna da kreira ista, niti zna da pogodi ista...Mali Buza je sinoc odigrao najbolje...Pogodio maltene sve suteve, igrao odbranu, sve radio....Inace, ova ekipa je najsebicnija koju sam ja gledao ikada...
@albiongate, ostavio sam Salica namjerno za kraj...Decko jednostavno nema taj potencijal za ozbiljnog igraca...Nema ledjnu tehniku, ne zna da igra licem ka kosu, ne zna da se postavi u odbrani kako treba...Nema pivotiranja nikako...Zna da izvodi bacanja sa visokim procentom...Ne zna da se izbori za poziciju, ne razmislja u igri nikako..Decko je jak kao crna zemlja, ali nikoga nema da ga nauci da kanalise tu snagu na pravi nacin..
Da ne pricamo o tome kako ih nestrucni ljudi vode, to je neka druga stvar...Sve ove nedostatke koje ova djeca imaju bi se dalo ispraviti sa pravim trenerom, ali nazalost oni nemaju toga...
Sto se tice Sirokog, Bosnjak (igrac sa brojem 22 ako je neko mozda gledao) je najkompletniji, jednostavno vidi se da je momak igrac u najavi...Masio je dosta situacija, ali vidi se da ce svakim danom da napreduje sve vise i vise..Plus je '95 godiste...Igrac sa brojem 9, izgledom podsjeca na Rikija Rubija, je pogodio u prvom dijelu 5 trica...Nije mogao da masi...Ako se razvije i naraste jos par centimentara mogao bi biti itekako opasan...
Jaksa Vulic vodi juniore Sirokog, vidi se sistem, vidi se veliki rad, jednostavno nacin na koji igra prvi tim isto tako igraju i juniori, nema razlike...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....