HŠK Zrinjski - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Pasha

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Re: HŠK Zrinjski

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 08 apr 2011, 17:36

Teren je spreman, samo dodjite i odigrajte fer i korektno, a bolji neka pobijedi. Pozdrav iz Banovića ;)
slika
1947!

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 08 apr 2011, 17:49

@komrad
MOZAK te je fino pitao po čemu mi to nismo taj Velež,daj nam dokaze.Velež je Velež ,samo su ga neki napustili i sami sebe tješe da to nije taj Velež jer ih grize savjest.Ako misliš po rezultatima da to nije taj Velež,slažem se-nije,ali i Nothigham Forest nije više gigant,pa nijedan englez neće reći nije to taj Nothingham.Otiđi na UEFA-inu stranicu pa ćeš vidjeti nepobitne dokaze da je ovo isti onaj klub koji je igrao sa Borusijom,Derbyem,Heartsom...

realan-cojek
Kontakt:

Post Postao/la realan-cojek » 08 apr 2011, 18:45

ra1981 je napisao/la:@komrad
MOZAK te je fino pitao po čemu mi to nismo taj Velež,daj nam dokaze.Velež je Velež ,samo su ga neki napustili i sami sebe tješe da to nije taj Velež jer ih grize savjest.Ako misliš po rezultatima da to nije taj Velež,slažem se-nije,ali i Nothigham Forest nije više gigant,pa nijedan englez neće reći nije to taj Nothingham.Otiđi na UEFA-inu stranicu pa ćeš vidjeti nepobitne dokaze da je ovo isti onaj klub koji je igrao sa Borusijom,Derbyem,Heartsom...
Evo mogu li ja odgovoriti ?!

Mislim da sam kompetentan da odgovorim na bilo koje pitanje vezano za Mostar.
Fudbalski klub Velez je nastao 1922 godine u Mostaru,a umro je 1992 godine...
Za njega su navijali svi stanovnici grada na Neretvi(danas slucaj samo na istocnoj obali i u dijaspori),
Navijacku skupinu red army,su osnovali mahom Hrvati i Srbi(vrlo bitno sto ovo izdvajam),prema tome da nije nas ne bi bilo ni vas,prema tome ako nista recite nam HVALA ;)
Za istoimeni klub Velez nastupale sve vjere i nacije,danas 90% bosnjaci ,a ostalih 10% jeftini igraci srpske nacionalnosti(a Hrvata ni za lijeka)
Svi koji su navijali ili simpatizirali ondasnji Velez, su u svojim glavama sahranili Fudbalski klub Velez u 4.mjesecu 1992 godine,onog dana kad je pukla cisterna kod sjevernog logora,isto kao sto smo sahranili tadasnju republiku jugoslaviju za koju smo svi a I VI navijali,pa danas ne navijate !!!

Dosla su nova vremena,rodile su se generacije i generacije,,,,, I ZA NJIH POSTOJI SAMO JEDAN KLUB....a to je HŠK ZRINJSKI MOSTAR ...

Ja volim i svim srcem navijam za SVOJ KLUB, ali isto tako postujem svaki drugi klub kao sportskog rivala a tu spada i velez ili kako god se on zvao...
36 mi je godina i isao sam na tekme veleza prije rata i navijao za njega jer nisam imao niti pojma niti sam imao ikakav drugi klub...

ALI ZATO MI JE VRACEN ZRINJSKI I VOLIM GA SVIM SRCEM...VOLIM GA TIM ZAROM KOJIM NIKADA NISAM VOLIO NIJEDAN DRUGI KLUB PA NITI ONAJ VELEZ...a ne volim ZRINJSKI u inat velezu kako neki vole napisati..NEGO GA VOLIM IZ SRCA...

za kraj slogan , a za koji dan i tatto ....na planeti malen si , al' u srcu najveci..HŠKZ

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 apr 2011, 19:44

realan-cojek je napisao/la:
ra1981 je napisao/la:@komrad
Evo mogu li ja odgovoriti ?!

Mislim da sam kompetentan da odgovorim na bilo koje pitanje vezano za Mostar.
Fudbalski klub Velez je nastao 1922 godine u Mostaru,a umro je 1992 godine...
Za njega su navijali svi stanovnici grada na Neretvi(danas slucaj samo na istocnoj obali i u dijaspori),
Navijacku skupinu red army,su osnovali mahom Hrvati i Srbi(vrlo bitno sto ovo izdvajam),prema tome da nije nas ne bi bilo ni vas,prema tome ako nista recite nam HVALA ;)
Za istoimeni klub Velez nastupale sve vjere i nacije,danas 90% bosnjaci ,a ostalih 10% jeftini igraci srpske nacionalnosti(a Hrvata ni za lijeka)
Svi koji su navijali ili simpatizirali ondasnji Velez, su u svojim glavama sahranili Fudbalski klub Velez u 4.mjesecu 1992 godine,onog dana kad je pukla cisterna kod sjevernog logora,isto kao sto smo sahranili tadasnju republiku jugoslaviju za koju smo svi a I VI navijali,pa danas ne navijate !!!

Dosla su nova vremena,rodile su se generacije i generacije,,,,, I ZA NJIH POSTOJI SAMO JEDAN KLUB....a to je HŠK ZRINJSKI MOSTAR ...

Ja volim i svim srcem navijam za SVOJ KLUB, ali isto tako postujem svaki drugi klub kao sportskog rivala a tu spada i velez ili kako god se on zvao...
36 mi je godina i isao sam na tekme veleza prije rata i navijao za njega jer nisam imao niti pojma niti sam imao ikakav drugi klub...

ALI ZATO MI JE VRACEN ZRINJSKI I VOLIM GA SVIM SRCEM...VOLIM GA TIM ZAROM KOJIM NIKADA NISAM VOLIO NIJEDAN DRUGI KLUB PA NITI ONAJ VELEZ...a ne volim ZRINJSKI u inat velezu kako neki vole napisati..NEGO GA VOLIM IZ SRCA...

za kraj slogan , a za koji dan i tatto ....na planeti malen si , al' u srcu najveci..HŠKZ
Ok, idemo redom.
Iznosimo samo cinjenice.
Kazes da je umro? Sta to znaci? Da ti objasnim, to znaci da taj klub vise ne postoji, da se ne takmici, da nema isto ime, grb, navijace..itd. Znaci, tvoja prva tvrdnja je odm oborena. To sto ti zelis svom mozgu reci da ne postoji..sumnjam da ce tvoj mongitis moci popiti ;)
Drugo..kazes da je navijao cjeliu mostar..dopunit cu te..navijala je cjela hercegovina.
Sto se u manjoj mjeri danas navija za velez, pa zar ti to moram objasnjavati. Rat je donio, da bivsi navijaci veleza danas osnivaju neke nove skupine..ultrase, skripare, ..neznam kako se zovu navijaci u trebinju, capljini, stocu, nevesinju itd.
Danas navijaca veleza ima svih boja, rasa i nacionalnosti. Ima bosnjaka srba, hrvata, roma i ostalih.Za velez se i dalje navija u jablanici, konjicu, stocu..manjim djelom u capljini, trebinju, "zap. mostaru".
Simpatije su i dalje velike.I moj stari je prije rata isao na svaku utakmicu, a sada vise i neide, zbog toga sto ga brinu neki drugi problemi.
Nije vazno ko je navijao, vazno je ko je ostao navijati.

Ti sebe lazes da su mnogi koji su za njega navijali, da su ga sahranili. On danas zivi, ne bas onim sjajem, ali tako je i sa ostalim klubovima. Sta je sa bajevicem, halilhodzicem, sliskovicem, tucetom, maricem..pa to su najvece legende veleza koje i dan danas dolaze na svecanosti tog istog kluba. Oni su svih nacionalnosti i ljudi koji mogu argumentirano da pokazu da je to taj velez.
Yugoslavije nema, da je ima, kucalo bi milion srca..samo zbog njenog imena.
Ti kazes da je velez sahranjen, iako je perod njegovog prekida jako kratak, a nasuprot govoris da je zrinjski isti, iako je taj tvoj klub mrtav vec 80 godina.
Kazes da si navijao za velez jer nisi imao za koga. 36 ti je godina i lazes, sram te bilo.
Voli ti tvoj klub ako ga ikako uspijes zavoliti, jer cim ti nama ovdje moras dokazivato svoju ljubav, pravdajuci, da si navijao za neki drugi klub..nema tu ljubavi, to ti je inat.

Forca velez ljubavi moja!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

realan-cojek
Kontakt:

Post Postao/la realan-cojek » 08 apr 2011, 20:01

ja ne znam sto nisi sebi dao nick pohovani mozak,bolje bi ti pristajao...

niti ja tebi sta dokazivam a najmanje ti se pravdam..cuj pravdam?! sta cu ti se bola pravdat???

eto ti tvoj klub,ja sam ga kako sam ti napisao sahranio !!!

a te legende onog veleza vise dolaze pod bb gledati Zrinjskog nego tamo....

jedini i prvi Mostarski sampion-ZRINJSKI MOSTAR ;)

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 08 apr 2011, 20:18

Okani se ti Škripara.Nitko od Škripara nikada nije navijao za Velez.To ti tvrdim.U širokom se navijalo vecinom za Dinamo,poznato ti je mozda da su najveci transparenti doneseni na Maksimir od Dinamovih navijača iz Širokog.Ne kazem da Velez nije imao navijače,imao sam ga i u svojoj kuci.Danas su svi ti Velezovci presli za Hajduk.I uopce vam je glupa prica na temi Zrinjskog svađati se tko je za koga navijao.Najbolje je da se ovi komentari izbrisu.Treba fino negdje na odjeljku za povijest otvoriti temu i sve rijeseno!!!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 apr 2011, 20:32

realan-cojek je napisao/la:ja ne znam sto nisi sebi dao nick pohovani mozak,bolje bi ti pristajao...

niti ja tebi sta dokazivam a najmanje ti se pravdam..cuj pravdam?! sta cu ti se bola pravdat???

eto ti tvoj klub,ja sam ga kako sam ti napisao sahranio !!!

a te legende onog veleza vise dolaze pod bb gledati Zrinjskog nego tamo....

jedini i prvi Mostarski sampion-ZRINJSKI MOSTAR ;)
bla bla, nemas drugo sta da kazes, osim standardne floskule pogrdnih naziva.
cuj ti ga sahranio :mrgreen:
cuj vaha i ostala ekipa dolazi pod bjeli brijeg :mrgreen:
ŠB.TRN je napisao/la:Okani se ti Škripara.Nitko od Škripara nikada nije navijao za Velez.To ti tvrdim.U širokom se navijalo vecinom za Dinamo,poznato ti je mozda da su najveci transparenti doneseni na Maksimir od Dinamovih navijača iz Širokog.Ne kazem da Velez nije imao navijače,imao sam ga i u svojoj kuci.Danas su svi ti Velezovci presli za Hajduk.I uopce vam je glupa prica na temi Zrinjskog svađati se tko je za koga navijao.Najbolje je da se ovi komentari izbrisu.Treba fino negdje na odjeljku za povijest otvoriti temu i sve rijeseno!!!
u vas pravi navijacki transferi :mrgreen: , ko napada, za njega navijate :mrgreen:
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 08 apr 2011, 20:38

Velez da je pravi klub i da su ga voljeli svi,iskreno i danas bi bio klub svih nacija i vjera,a to danas nije.Zelis slike od proslog derbija ili ono pozdravljanje Alahu Egber!!!Sad ce šišanje ovaca pa ce biti manje navijača na tribini,lagano u Podvelezje!!!

anti_komunizam
Kontakt:

Post Postao/la anti_komunizam » 08 apr 2011, 20:45

bola velez ima svoju temu idite tamo i pisite,zaboli me neka stvar za taj klub.........

ovo je trema ZRINJSKI MOSTAR, i o njoj pisemo

sutra je tekma zrinja osto bez pola ekipe,ali ipak smo optimisticni
peric ce valjda proraditi...u napadu
ZRINJSKI JE ZIVOT I VISE OD TOGA

HSKZ 1905

PROUD TO BE CROAT

anti_komunizam
Kontakt:

Post Postao/la anti_komunizam » 08 apr 2011, 20:53

Ljumani_Banovici je napisao/la:Teren je spreman, samo dodjite i odigrajte fer i korektno, a bolji neka pobijedi. Pozdrav iz Banovića ;)
slika

fina trava,mi doalzimo bez dosta igraca,la opet nadam se dobrom rezultatu
vi neznate za pobjedu vec 5 kola
pa imate imperativ,a ni nama nije lako
uglavnom zanimljivo ce biti u banovicima

HSKZ 1905

PROUD TO BE CROAT

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 apr 2011, 20:57

ŠB.TRN je napisao/la:Velez da je pravi klub i da su ga voljeli svi,iskreno i danas bi bio klub svih nacija i vjera,a to danas nije.Zelis slike od proslog derbija ili ono pozdravljanje Alahu Egber!!!Sad ce šišanje ovaca pa ce biti manje navijača na tribini,lagano u Podvelezje!!!
Uopste negledam jeli srbin, hrvat, bosnjak, crnogorac..vazno je da je dobar i da gine za dres veleza.
Ti kao predstavnik kluba, u kojem igraju iskljucivo pripadnici jedne vjere, nema sta da govori o slicnoj temi.
Bolje ti je da kao predstavnik navijaca sirokog ne ulazis samnom u debatu, jer cu te srozat.

Zbog toga sto ovo tema zrinjskog, necu dalje da nastavim sa argumentiranjem, osim u slucaju ako bude potrebno.

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 08 apr 2011, 20:58

Evo jedan wallpaper i za Zrinjski od mene. Nadam se da nije loš, malo sam se više potrudio oko njeg, da se razlikuje od ostalih:

slika
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

anti_komunizam
Kontakt:

Post Postao/la anti_komunizam » 08 apr 2011, 20:59

MOZAK je napisao/la:
ŠB.TRN je napisao/la:Velez da je pravi klub i da su ga voljeli svi,iskreno i danas bi bio klub svih nacija i vjera,a to danas nije.Zelis slike od proslog derbija ili ono pozdravljanje Alahu Egber!!!Sad ce šišanje ovaca pa ce biti manje navijača na tribini,lagano u Podvelezje!!!
Uopste negledam jeli srbin, hrvat, bosnjak, crnogorac..vazno je da je dobar i da gine za dres veleza.
Ti kao predstavnik kluba, u kojem igraju iskljucivo pripadnici jedne vjere, nema sta da govori o slicnoj temi.
Bolje ti je da kao predstavnik navijaca sirokog ne ulazis samnom u debatu, jer cu te srozat.

Zbog toga sto ovo tema zrinjskog, necu dalje da nastavim sa argumentiranjem, osim u slucaju ako bude potrebno.
ajde bola otpepaj vise,sta si....ako nemas sta napisat o zrinjskom pametno
odleprsaj

HSKZ 1905

PROUD TO BE CROAT

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 08 apr 2011, 22:29

anti_komunizam je napisao/la:
Ljumani_Banovici je napisao/la:Teren je spreman, samo dodjite i odigrajte fer i korektno, a bolji neka pobijedi. Pozdrav iz Banovića ;)
slika

fina trava,mi doalzimo bez dosta igraca,la opet nadam se dobrom rezultatu
vi neznate za pobjedu vec 5 kola
pa imate imperativ,a ni nama nije lako
uglavnom zanimljivo ce biti u banovicima
ma treba uzeti u obzir i jesen kada smo vam u Mostaru uzeli bod sa istom ekipom koja je i sada na raspolaganju. Samo se nadam dobroj utakmici. Sve najbolje ;)
1947!

anti_komunizam
Kontakt:

Post Postao/la anti_komunizam » 08 apr 2011, 22:58

slika

HSKZ 1905

PROUD TO BE CROAT

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 08 apr 2011, 23:37

realan-cojek je napisao/la:

:roll:

Ispada mi kao da te neko tjerao da navijas za Velez.
A kljucna je rijec (navijas), to znaci da taj klub volis, a da volis te ne moze niko natjerati bilo da se radi o klubu ili djevojci, srce samo odradi taj "posao".
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

komrad
Kontakt:

Post Postao/la komrad » 08 apr 2011, 23:43

Kutalia takodjer nece nastupati sto je po meni najveci hendikep ove ekipe ,al valjda ce Zadro i Duro nesto skemijati u vezi ,ne znam samo sto se Lendric odmara za Borac,nebi matere mi da je igrao jucer utakmicu + produzetke,19 .god i treba ga odmarat,takodjer zasto Pehara se ne stavi za napadaca kad je momak rodjen za toga,osim toga izborio nam je i pobjedu u Tuzli a opet ovaj drugi hajvan dobiva prednost!

titova jugo,bio je tada komunizam,ljudi nisu znali za sto sta,zrinjski je ugasen prisilno,klub koji je 17 godina prije Veleza osnovan tako da i to nesto znaci,mlade generacije nisu imale za koga navijati vec za nametnuti velez,pa pobogu do 90 ih godina samo je jedna vrsta cokolade bila u yugi da druge stvari ne spominjem, :lol: ,ne usporedjuj klub i djevojku,klub mi nikad nije dao pic.ke! :mrgreen:
A vi sto petokraku stavljate na grb nek vas je stid,liska ulica je puna zrtava te iste petokrake! :roll:

Aleksa,nije tema NK vec HSK eto te kao Bht ! :lol:
Prvi predsjednik Veleža bio je Anđelko Vlaho a rivali su bile mahalske ekipe. Nakon sticanja iskustva, ukrstila su se koplja i sa mjesnim rivalima Jugoslovenski spo. klub; HŠK Zrinjski i SK Vardar), i većinom su te utakmice završavale visokim porazima.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 08 apr 2011, 23:48

komrad je napisao/la:Kutalia takodjer nece nastupati sto je po meni najveci hendikep ove ekipe ,al valjda ce Zadro i Duro nesto skemijati u vezi ,ne znam samo sto se Lendric odmara za Borac,nebi matere mi da je igrao jucer utakmicu + produzetke,19 .god i treba ga odmarat,takodjer zasto Pehara se ne stavi za napadaca kad je momak rodjen za toga,osim toga izborio nam je i pobjedu u Tuzli a opet ovaj drugi hajvan dobiva prednost!

titova jugo,bio je tada komunizam,ljudi nisu znali za sto sta,zrinjski je ugasen prisilno,klub koji je 17 godina prije Veleza osnovan tako da i to nesto znaci,mlade generacije nisu imale za koga navijati vec za nametnuti velez,pa pobogu do 90 ih godina samo je jedna vrsta cokolade bila u yugi da druge stvari ne spominjem, :lol: ,ne usporedjuj klub i djevojku,klub mi nikad nije dao pic.ke! :mrgreen:
A vi sto petokraku stavljate na grb nek vas je stid,liska ulica je puna zrtava te iste petokrake! :roll:

Aleksa,nije tema NK vec HSK eto te kao Bht ! :lol:

Ja polazim od sebe prije svega i stavljam se hajmo reci u slicnu poziciju.
I sada je vrijeme lose kopije demokracije ili ti ga kapitalizma koji mi se nikako ne dopada,
ali to ne znaci da cu da zavolim isto ili neki klub koji je pod istom samo zato sto zivim u tom vremenu.
Samo mi je apsurdno govoriti da je nekom nesto nametnuto da voli.
Nije 25.000 dusa dolazilo jer su bili natjerani, nego zato sto su htjeli i volili taj klub.
O.k vise ne vole, svakom svoje, mene vala ni ne briga, neka svako navija za koga zeli, samo sam reagovao na taj apsurd (natjerivanja)... Mene nece niko natjerati da silom zavolim Zrinjski bez obzira na svoju nacionalnu pripadnost ali eto..
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 08 apr 2011, 23:49

Što su Boysi toliko se borili da vrate ime Dinamo ?

Zašto su i dalje Partizan i Zvezda najpopularniji klubovi u Srbiji ?

To ti ne mogu objasniti jer ti očito ne znaš šta znači voljeti jedan klub i biti privržen njemu. ;)
Who dares, wins !

komrad
Kontakt:

Post Postao/la komrad » 08 apr 2011, 23:54

Aleksa klub je osnovan kao Hsk,to je "sluzbeni naziv" ,kad vec nekome smeta prefiks koji je sluzbeni onda je bolje i nekoristiti prefiks NK,nadam se da se slazes sa mnom!Pozdrav tebi!
Problem nas u Mostaru je sto vjecito netko nekome nesto zeli nametnuti pa tako i to navijanje,mada to je osobni izbor!
Citamo se momci neki drugi put.pozdrav iz vreloga Mostara grada!
NeToBola ...
Dinamo je klub Dinamo,nema petokrake,Partizan i Red Star su bili i ostali partijski klubovi,FK Velez je skinuo petokraku da bi je nakon par godina vratio zaboravivsi zlo koje je ona nanijela BiH a ponajvise Mostaru! ;)

slika

Ljudi imaju cak i vecu povjest nego vi i Sarajevo ,Zeljo ,Sloboda,Celik ,Borac skupa pa se ne zajeb... sa petokrakom jer su je mrzili iz dna duse(neki su je i volili)al vecina mrzila!
Zadnja izmjena: komrad, dana/u 08 apr 2011, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.
Prvi predsjednik Veleža bio je Anđelko Vlaho a rivali su bile mahalske ekipe. Nakon sticanja iskustva, ukrstila su se koplja i sa mjesnim rivalima Jugoslovenski spo. klub; HŠK Zrinjski i SK Vardar), i većinom su te utakmice završavale visokim porazima.

Zaključano

Natrag na “HŠK Zrinjski”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.