Evo mogu li ja odgovoriti ?!ra1981 je napisao/la:@komrad
MOZAK te je fino pitao po čemu mi to nismo taj Velež,daj nam dokaze.Velež je Velež ,samo su ga neki napustili i sami sebe tješe da to nije taj Velež jer ih grize savjest.Ako misliš po rezultatima da to nije taj Velež,slažem se-nije,ali i Nothigham Forest nije više gigant,pa nijedan englez neće reći nije to taj Nothingham.Otiđi na UEFA-inu stranicu pa ćeš vidjeti nepobitne dokaze da je ovo isti onaj klub koji je igrao sa Borusijom,Derbyem,Heartsom...
Ok, idemo redom.realan-cojek je napisao/la:Evo mogu li ja odgovoriti ?!ra1981 je napisao/la:@komrad
MOZAK te je fino pitao po čemu mi to nismo taj Velež,daj nam dokaze.Velež je Velež ,samo su ga neki napustili i sami sebe tješe da to nije taj Velež jer ih grize savjest.Ako misliš po rezultatima da to nije taj Velež,slažem se-nije,ali i Nothigham Forest nije više gigant,pa nijedan englez neće reći nije to taj Nothingham.Otiđi na UEFA-inu stranicu pa ćeš vidjeti nepobitne dokaze da je ovo isti onaj klub koji je igrao sa Borusijom,Derbyem,Heartsom...
Mislim da sam kompetentan da odgovorim na bilo koje pitanje vezano za Mostar.
Fudbalski klub Velez je nastao 1922 godine u Mostaru,a umro je 1992 godine...
Za njega su navijali svi stanovnici grada na Neretvi(danas slucaj samo na istocnoj obali i u dijaspori),
Navijacku skupinu red army,su osnovali mahom Hrvati i Srbi(vrlo bitno sto ovo izdvajam),prema tome da nije nas ne bi bilo ni vas,prema tome ako nista recite nam HVALA
Za istoimeni klub Velez nastupale sve vjere i nacije,danas 90% bosnjaci ,a ostalih 10% jeftini igraci srpske nacionalnosti(a Hrvata ni za lijeka)
Svi koji su navijali ili simpatizirali ondasnji Velez, su u svojim glavama sahranili Fudbalski klub Velez u 4.mjesecu 1992 godine,onog dana kad je pukla cisterna kod sjevernog logora,isto kao sto smo sahranili tadasnju republiku jugoslaviju za koju smo svi a I VI navijali,pa danas ne navijate !!!
Dosla su nova vremena,rodile su se generacije i generacije,,,,, I ZA NJIH POSTOJI SAMO JEDAN KLUB....a to je HŠK ZRINJSKI MOSTAR ...
Ja volim i svim srcem navijam za SVOJ KLUB, ali isto tako postujem svaki drugi klub kao sportskog rivala a tu spada i velez ili kako god se on zvao...
36 mi je godina i isao sam na tekme veleza prije rata i navijao za njega jer nisam imao niti pojma niti sam imao ikakav drugi klub...
ALI ZATO MI JE VRACEN ZRINJSKI I VOLIM GA SVIM SRCEM...VOLIM GA TIM ZAROM KOJIM NIKADA NISAM VOLIO NIJEDAN DRUGI KLUB PA NITI ONAJ VELEZ...a ne volim ZRINJSKI u inat velezu kako neki vole napisati..NEGO GA VOLIM IZ SRCA...
za kraj slogan , a za koji dan i tatto ....na planeti malen si , al' u srcu najveci..HŠKZ
bla bla, nemas drugo sta da kazes, osim standardne floskule pogrdnih naziva.realan-cojek je napisao/la:ja ne znam sto nisi sebi dao nick pohovani mozak,bolje bi ti pristajao...
niti ja tebi sta dokazivam a najmanje ti se pravdam..cuj pravdam?! sta cu ti se bola pravdat???
eto ti tvoj klub,ja sam ga kako sam ti napisao sahranio !!!
a te legende onog veleza vise dolaze pod bb gledati Zrinjskog nego tamo....
jedini i prvi Mostarski sampion-ZRINJSKI MOSTAR
u vas pravi navijacki transferiŠB.TRN je napisao/la:Okani se ti Škripara.Nitko od Škripara nikada nije navijao za Velez.To ti tvrdim.U širokom se navijalo vecinom za Dinamo,poznato ti je mozda da su najveci transparenti doneseni na Maksimir od Dinamovih navijača iz Širokog.Ne kazem da Velez nije imao navijače,imao sam ga i u svojoj kuci.Danas su svi ti Velezovci presli za Hajduk.I uopce vam je glupa prica na temi Zrinjskog svađati se tko je za koga navijao.Najbolje je da se ovi komentari izbrisu.Treba fino negdje na odjeljku za povijest otvoriti temu i sve rijeseno!!!
Ljumani_Banovici je napisao/la:Teren je spreman, samo dodjite i odigrajte fer i korektno, a bolji neka pobijedi. Pozdrav iz Banovića![]()
Uopste negledam jeli srbin, hrvat, bosnjak, crnogorac..vazno je da je dobar i da gine za dres veleza.ŠB.TRN je napisao/la:Velez da je pravi klub i da su ga voljeli svi,iskreno i danas bi bio klub svih nacija i vjera,a to danas nije.Zelis slike od proslog derbija ili ono pozdravljanje Alahu Egber!!!Sad ce šišanje ovaca pa ce biti manje navijača na tribini,lagano u Podvelezje!!!
ajde bola otpepaj vise,sta si....ako nemas sta napisat o zrinjskom pametnoMOZAK je napisao/la:Uopste negledam jeli srbin, hrvat, bosnjak, crnogorac..vazno je da je dobar i da gine za dres veleza.ŠB.TRN je napisao/la:Velez da je pravi klub i da su ga voljeli svi,iskreno i danas bi bio klub svih nacija i vjera,a to danas nije.Zelis slike od proslog derbija ili ono pozdravljanje Alahu Egber!!!Sad ce šišanje ovaca pa ce biti manje navijača na tribini,lagano u Podvelezje!!!
Ti kao predstavnik kluba, u kojem igraju iskljucivo pripadnici jedne vjere, nema sta da govori o slicnoj temi.
Bolje ti je da kao predstavnik navijaca sirokog ne ulazis samnom u debatu, jer cu te srozat.
Zbog toga sto ovo tema zrinjskog, necu dalje da nastavim sa argumentiranjem, osim u slucaju ako bude potrebno.
ma treba uzeti u obzir i jesen kada smo vam u Mostaru uzeli bod sa istom ekipom koja je i sada na raspolaganju. Samo se nadam dobroj utakmici. Sve najboljeanti_komunizam je napisao/la:Ljumani_Banovici je napisao/la:Teren je spreman, samo dodjite i odigrajte fer i korektno, a bolji neka pobijedi. Pozdrav iz Banovića![]()
fina trava,mi doalzimo bez dosta igraca,la opet nadam se dobrom rezultatu
vi neznate za pobjedu vec 5 kola
pa imate imperativ,a ni nama nije lako
uglavnom zanimljivo ce biti u banovicima
realan-cojek je napisao/la:
36 mi je godina i isao sam na tekme veleza prije rata i navijao za njega jer nisam imao niti pojma niti sam imao ikakav drugi klub...
komrad je napisao/la:Kutalia takodjer nece nastupati sto je po meni najveci hendikep ove ekipe ,al valjda ce Zadro i Duro nesto skemijati u vezi ,ne znam samo sto se Lendric odmara za Borac,nebi matere mi da je igrao jucer utakmicu + produzetke,19 .god i treba ga odmarat,takodjer zasto Pehara se ne stavi za napadaca kad je momak rodjen za toga,osim toga izborio nam je i pobjedu u Tuzli a opet ovaj drugi hajvan dobiva prednost!
titova jugo,bio je tada komunizam,ljudi nisu znali za sto sta,zrinjski je ugasen prisilno,klub koji je 17 godina prije Veleza osnovan tako da i to nesto znaci,mlade generacije nisu imale za koga navijati vec za nametnuti velez,pa pobogu do 90 ih godina samo je jedna vrsta cokolade bila u yugi da druge stvari ne spominjem,,ne usporedjuj klub i djevojku,klub mi nikad nije dao pic.ke!
![]()
A vi sto petokraku stavljate na grb nek vas je stid,liska ulica je puna zrtava te iste petokrake!
Aleksa,nije tema NK vec HSK eto te kao Bht !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.