FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
21
9%
Samo stranac
57
24%

Ukupno glasova: 242

Pendulum
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pendulum » 04 dec 2024, 15:01

Dadox je napisao/la:
04 dec 2024, 14:55
Gigara ide u Posusje garant
Ili on ili Kazlagić. Nema trećeg.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 04 dec 2024, 16:30

ErosViverosViv je napisao/la:
03 dec 2024, 19:11
cak i ruka naseg igraca koja se ni ne racuna nije bila u ofsajdu. Ovo je stravicno, ibrakovic i trbic moraju dopustiti heni da objavljuje ovu ociglednu kradju u kojoj je cak djelovao i VAR, a ne samo kada se izgubi. Ovo je nerealno ljudi.
slika
Ovo u pravilu treba vidjet pomocni iz druge lige sa odsudjenih par utakmica. Ovaj krvnik je pregledao VAR. Jedina dobra stvar uvodjenja VARa, jeste sa otvori oci svima koji su dosad sumnjali sta se tacno radi u ligi, i da nema tu nikakvih gresaka.

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 04 dec 2024, 16:32

GalileoGalilei je napisao/la:
04 dec 2024, 10:56
ali ali Renan je trebao ono zabiti, ali ali odbrana nam je qurac, ali ali nismo imali suta protiv Zrinjskog nek smo izgubili, ali ali niko nam nije kriv
Renan i kad je zabijao ponistavali su mu, ko ba moze garantovat da ti opet ne bi nesto pregledao i izmislio razlog da ga ponisti… tesko je tako igrat, al ne kontaju to mnogi ocito.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 04 dec 2024, 16:40

Pendulum je napisao/la:
04 dec 2024, 10:14
Mi samo odbranu kad bi pojačali sad na zimu, mislim da nas ni sudijske lakrdije ne bi mogle zaustaviti.
i ja mislim da nam je najbitnije dodatno učvrstiti odbranu za još bolje proljeće.

koga bi ti iz odbrane na pik a šta bi volio pojačati? mada ćemo na ovu temu sigurno u skorije vrijeme u širem obimu :D

meni nije jasno da se na lijevom beku - "ving beku" smjenilo već 6-7 igrača počev od Jovića, Durakovića, Kuprešaka, Kyeremeha, Soldo i Lulić po jednom pa čak je i Unušić probao tu stranu, do Mujkića sinoć. Toliko igrača je prodefilovalo na toj poziciji, čak trojici je ona primarna, ali nijedan se nije uspio zabetonirati.
šta šta je, je*em ti

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 04 dec 2024, 16:43

Ova Sloboda ce zayebat Đerzelez

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 dec 2024, 17:35

ShojaStojan je napisao/la:
04 dec 2024, 14:27
Vidite na primjeru komšija šta se desi kad te sudija malo poremeti, pogura protivnika sa par faula, penalom, poništenim golom, svejedno... Igrači padnu i kola krenu nizbrdo. Da su komšije imali suđenje kao mi opet bi bili u poziciji da razmišljaju šta kako oko opstanka. Nas su bukvalno u svakoj utakmici zakinuli za penal, gol, faulove, kartone i opet smo u nekoj borbi. Zato veliki respect za Zekića, stručni štab ali i igrače jer naša svaka pobjeda vrijedi ko Borčeva i Zrinjslog duplo.
Bravo kralju..

Lopta izasla protiv neke ikipe van igralista u aut pa penal protiv nas (haj to kazu da je drzao ruku kako treba) pa penal protiv posusje pa velez crveni karton u 16 minuti prem da je u 30 sekundi bilo za ceveni plus gdje ih je golman spasio bar za 7-8 bodova STO JE OK I GOLMAN JE TU DA RADI TO NAJBOLJE STO MOZE I ZATO I PRIMA PLATU AL SAMO KAZEM

DA SUDIJA nije dao tih 5-6 bodova i da je Muftic primio go u mostaru u 93 minuti i protiv nas recimo turkesovu sansu zeljobi imao oko 18-19 bodova, sto je od prilike tu negdje ko i prosle godine..

Da nekazem da bi to psihicki im sjebalo ekipu dote mjere da bi mozda Corica smjenili..

Naravno oni govore kako je Coric i ekipa odradila posao kako su samo 5 bodova iza nas kako dobro igraju, Coric tako je rekao da ne komentarise sudjenje CIST PENAL za posusje a bigami danas crveni karton covjek 10 minuta psuje komentarise napada sudije.

A sad pogledajte koliko je nam sudija pomogao ODMOGAO, i dobicete zakljucak zasto je zeljo samo 5 bodova iza

Preporucijem za pogledat

SARAJEVO posusje 2:2
Sb SARAJEVO 3:3
SARAJEVO zrinjski 0:1 (izvidjenje faula kad je pao go netreba gledat ostalo)

uz ove dvije gdje bila direktna kradja i gdje su direktno bodovi oduzeti

Imas jos katastrofalni odluka u bl mostaru i sad bjeljini itd itd

Znaci realno mi bi imali bar jos 4 boda

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 dec 2024, 18:14

Sto se tice pojacanja dosta ce ovisit o tome koga prodamo.Misljenja sam da cemo prodat Celika Gulashvilija i Renana, i da ce se raskinut sa Durakovicem i sa onim spicem sto igra u hadzicima..

Al ako bi ostali Renan celik Gulashvili sigurno bi doveli jedno krilo i vratili Serbedzica ako nije povrijdjen (bude spreman da odradi pripreme) ili ako Radnicki ima pravo kroz dogovor da odkupi njegov ugovor..

Uz to da se vec Nemanja vratio i da bi Krdzalic trebao bit ok da odradi zimske pripreme u fulu..

Jedino treba vidjet sa Renanom dali zeli ic i imal bilo kakvu ponudu, ako ima pustit ga posto zasto, al ako nema i da zeli ostat kod nas ponudit mu ugovor jos 1+1 godinu ja imam osjecaj da ovo radi striktno radi toga sto ima ponudu drugog kluba i da se naljutio zato sto ga nismo pustili

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 04 dec 2024, 18:32

U kojoj minuti ce Gosk crveni dobiti

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 04 dec 2024, 18:35

Dadox je napisao/la:
04 dec 2024, 18:32
U 39. :urnebes:

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 04 dec 2024, 18:47

Pendulum je napisao/la:
04 dec 2024, 18:35
Dadox je napisao/la:
04 dec 2024, 18:32
U 39. :urnebes:
Kasno je to 😅

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 04 dec 2024, 19:21

Al' nam je ovo Saraj'vo jako! I biće još jače ako Bog da.

Podržite Zekića i ekipu!!!!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 04 dec 2024, 19:23

Kad vidim kako se sve ekipe raspadnu nakoj jedne lose odluke sudija, kazem svaka cast Zekicu,Mirvicu i igracima,muka i ludost je gledat utakmice ove lige.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 04 dec 2024, 21:16

luckystrike je napisao/la:
04 dec 2024, 16:40
Pendulum je napisao/la:
04 dec 2024, 10:14
Mi samo odbranu kad bi pojačali sad na zimu, mislim da nas ni sudijske lakrdije ne bi mogle zaustaviti.
i ja mislim da nam je najbitnije dodatno učvrstiti odbranu za još bolje proljeće.

koga bi ti iz odbrane na pik a šta bi volio pojačati? mada ćemo na ovu temu sigurno u skorije vrijeme u širem obimu :D

meni nije jasno da se na lijevom beku - "ving beku" smjenilo već 6-7 igrača počev od Jovića, Durakovića, Kuprešaka, Kyeremeha, Soldo i Lulić po jednom pa čak je i Unušić probao tu stranu, do Mujkića sinoć. Toliko igrača je prodefilovalo na toj poziciji, čak trojici je ona primarna, ali nijedan se nije uspio zabetonirati.
https://www.transfermarkt.com/aleksa-am ... ler/343355

Djeluje kao zanimljiv igrač - nije star (28 godina).

Malo mi je bezveze "razbacivati" se imenima, vjerujem u Zekića, vjerujem da on najbolje zna šta mu i ko mu treba na zimu. :mrgreen:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 dec 2024, 21:20

Benkovic ce bit taj stoper a koliko Zekic nije zadovoljan odabranom govori i konstanta promjena svih dole
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 04 dec 2024, 21:27

jurisicduska je napisao/la:
04 dec 2024, 21:20
Benkovic ce bit taj stoper a koliko Zekic nije zadovoljan odabranom govori i konstanta promjena svih dole
:cool: :beba: :ljepota: :kafa:
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 04 dec 2024, 21:33

Hrvatski centar bek je prošlog petka počeo sa treninzima sa Blaugranasima i biće na probi još neko vreme

Jedna od pozicija sa kojima Eldense ove sezone najviše pati je centralna odbrana. Do sada ove sezone, dva startna centralna beka, Iñigo Piña i Dario Dumić , pretrpeli su različite povrede koje su ih sprečile da igraju. Drugi od njih je prije dvije sedmice operisan zbog upala slijepog crijeva i ostaje van kuće još najmanje dvije sedmice. Zbog toga igrači poput Nacha Monsalvea dobijaju veću minutažu, ali je nedostatak centralne sobe koja može igrati i dalje primjetan. Kako bi riješio ovaj problem, Eldense je testirao Filipa Benkovića, 27-godišnjeg hrvatskog centralnog beka .

Cilj ovog testa je da se vidi da li je fudbaler fizički sposoban da potpiše za Eldense. U narednih nekoliko dana, fudbaler rođen u Zagrebu će pod komandom Danija Ponza testirati da li je na nivou igranja u La Liga Hypermotion. Hrvat je trenutno bez tima od kraja sezone, kada je nakon posudbe iz Udinezea napustio Trabzonspor i raskinuo ugovor sa Italijanima. Osim ovih timova, nogometaš je u svom rodnom gradu nastupao i za timove poput njemačkog Eintracht Braunschweiga , Celtica , Bristol Cityja ili zagrebačkog Dinamo .

Od ljeta bivša sportska uprava Eldensea na čelu sa Manuom Guillom već je pokrenula opciju dovođenja ovog fudbalera . Međutim, na kraju ovaj potez nije mogao da se desi i Chico Geraldes je bio fudbaler koji je na kraju stigao poslednjeg dana avgusta. Okarakteriziran visokim centralnim bekom sa dobrom igrom glavom i dosta defanzivnih sposobnosti , Filip Benković ima vrlo zaslužne rekorde u svojoj kratkoj karijeri, osvajajući različite naslove državnih prvaka u Škotskoj i Hrvatskoj . Međutim, njegova neaktivnost od kraja prošle sezone čini njegov trenutni sportski status nepoznatim.

Benković ima i nekoliko internacionalnih nastupa za Hrvatsku , igrajući za razne mlade reprezentacije i pozive u seniorsku reprezentaciju . U tom pozivu, centar bek je mogao da uživa u debiju za svoju zemlju u prijateljskoj utakmici protiv Tunisa u kojoj su izgubili 1-2 . U toj utakmici dijelio je obrambenu liniju s Vidom i Lovrenom , nogometašima koji su samo godinu prije bili finalisti Svjetskog prvenstva. Nakon nekoliko godina u kojima je vraćao ritam utakmica, fudbaler će pokušati da ubijedi Danija Ponza da krene u novu avanturu u španskom fudbalu .
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 04 dec 2024, 21:37

Realno gledajući, osim Solde koji je prosječan, ostali nisu ništa pokazali. Previše primamo golova za nivo na koji želimo biti a i da sad ne obrazlažemo ostatak naših odbrambenih igrača.
Možda Zekić pokušava nešto promjeniti preko zimske pauze i sa dva dobra stopera da pokuša igrati a poziciju U21 traži negdje drugo. Mujkić i Krdžalić?
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 04 dec 2024, 21:51

AVNOJ je napisao/la:
04 dec 2024, 21:37
Realno gledajući, osim Solde koji je prosječan, ostali nisu ništa pokazali. Previše primamo golova za nivo na koji želimo biti a i da sad ne obrazlažemo ostatak naših odbrambenih igrača.
Možda Zekić pokušava nešto promjeniti preko zimske pauze i sa dva dobra stopera da pokuša igrati a poziciju U21 traži negdje drugo. Mujkić i Krdžalić?
Kako bolan Jovic nista nije pokazao :crazy: :crazy: :crazy:
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 04 dec 2024, 21:53

Ima li kakav bek dobar da može biti U21, to je možda najbezbolnije mjesto u ekipi.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 04 dec 2024, 22:10

pjankesarajevo je napisao/la:
04 dec 2024, 21:51
AVNOJ je napisao/la:
04 dec 2024, 21:37
Kako bolan Jovic nista nije pokazao :crazy: :crazy: :crazy:
Kao stoper ništa, puno je korisniji kad igra na beku i to kao defanzivac.
Uostalom odbrana koja primi 13 golova, za jedan više nego prve dvije ekipe zajedno ne da je loša nego katastrofalna a tome još dodajmo i europske utakmice lako dođeš do zaključka da prosječno svaku utakmicu primamo gol.
Narodski rečeno ko nam je opuco po golu taj je i dao.
Mislim da je moja kinstatacija kako nam je prosječni Soldo ponajbolji dio odbrane dovoljno govori.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bordobijeli, broj6, Ferroviere1987, Google Adsense [Bot], Kyle88, Vanja8, zeljovolimte i 87 gostiju.