FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
111
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 247

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 03 dec 2024, 15:32

Ako se budemo bavili, mislim na strukture Kluba, traženjem krivca za stanje u OP bojim se da će ta lista biti itekako duga i da će se bespotrebno gubiti vrijeme na to. Uvijek će biti onih koji će pljuvati nama sad trebaju oni koji će raditi. Treba izvršiti detaljnu analizu i pronaći najbolje riješenje koje se može u ovom trenutku. Investitor ako dođe dobro je ali ako ne dođe mora se imati rezervni plan za bolje finansiranje i rad omladinskog pogona. Željezničar nije samo prvi tim, Željezničar su svi ti momci koji svaki dan dolaze i vrijedno treniraju.

Igrati za Željezničar nije samo stvar novca, već i prestiža tako da se neke stvari o kojima je rečeno iznad moraju iz korijena odstraniti. Da ne ponavljam već rečeno. Ne treba zaboraviti da je Džeko (ali i ostali momci) tramvajem dolazio na treninge.

Prvi tim i Omladinski pogon su jedan kolektiv i bez jednog nema ni drugog. Nismo mi pite i slični. Nije Željezničar nikad bio u nekom obilju ali su se igrači ipak stvarali. Treba to vratiti pod hitno.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 dec 2024, 15:55

imekorisnicko je napisao/la:
03 dec 2024, 15:32

OP i jeste doživio drastičan pad upravo prije 7-8 godina. To je prosta,očita i lako provjerljiva činjenica. Ne znam ko koga brani,činjenica je i da niko više to nije popravio.

Ma pusti uposlenike Megamixa koji se aktiviraju samo kad se spomene veliki vođa. Tačno znam ko će me citirati kad se spomene magacioner iz Rajlovca.

Omladinski pogon je specifična rabota, potrebne su godine da se vide rezultati, kako pozitivni tako i negativni, u ovom slučaju već par godina žanjemo javašluk koji su "spasioci" kluba posijali.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 03 dec 2024, 15:56

imekorisnicko je napisao/la:
03 dec 2024, 15:32
obagol je napisao/la:
03 dec 2024, 15:03
Virtu4l je napisao/la:
03 dec 2024, 11:58
Ovo je kulminacija onoga što nam je uradio magacioner iz Rajlovca.

Raspad čuvene škole fudbala: Željo danas ima samo jednog igrača u svim omladinskim selekcijama BiH, juniori su 13. od 16 ekipa u državi
https://reprezenta.cija.ba/445594-raspa ... a-u-drzavi
Magacioner iz Rajlovca (ako misliš na Misimovića) je napustio klub prije 6 godina. U ovih 6 godina kroz klub prošlo svega i svačega i zanimljivo da je baš za kulminaciju lošeg stanja u OP krivac neko ko je bio tu prije više od 6 godina.

Pa jel te barem malo sramota tvog hinjaluka? Zapamti, ovi koje ti braniš (ne znam zbog čega, ili si glup ili si plaćen) su razje.bali sve što su mogli razje.bati preuzimanjem kluba, od uređenja kluba, finansija, ugleda prema poslovnim partnerima, omladinski pogon, održavanje stadiona i terena...bukvalno su ljudi došli i pokazali kako ne treba raditi.
OP i jeste doživio drastičan pad upravo prije 7-8 godina. To je prosta,očita i lako provjerljiva činjenica. Ne znam ko koga brani,činjenica je i da niko više to nije popravio.
OK pao, da Bogdom nije, ali zar se nakon 7-8 godina nije moglo nista popravit, nijedan haman dobar korak. I svo to ne znanje, nerad pripisivati necemu sto je staro 7-8 godina.
To je zapravo nas problem, nas kao nacije. Mudrujemo i spominjemo tamo neke greske umjesto da skontamo kako krenut naprijed.
Ja se iskreno nadam da ljudi koji su trenutno u klubu ne razmisljaju tako. Da vec imaju neki plan, za Op, za prostorije ispod istoka, za teren, za igrace itd itd.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 03 dec 2024, 16:03

Neko napisa da bi se trebala povecat cijena clanske. DA, u potpunosti se slazem, mislim da bi cijena od 30KM bila ok i da nikoga ne bi odbila. Nije realno da je ista cijena clanske bila prije 10 godina i danas, sve je duplo skocilo, pa bi trebala i clanska ako ne duplo onda eto za 50%.

Nadam se da u klubu razmisljaju o ovome. U Hrvatskoj su u klubovima clanarine 20 eura, pa ne vidim razlog da kod nas ne budu 30KM.
FKŽ !

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 dec 2024, 16:07

Prijedlog upravi da svaki clan kluba posalje po 10km od sebe, eto 100.000..

Nek se oni posvete sponzorima, pojacanjima, OP, jugu i investitorima, a navijaci ce sami povecati izvor prihoda.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 03 dec 2024, 16:11

Pad omladinskog pogona je počeo odlaskom Dogana, u ljeto 2015. godine.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 03 dec 2024, 16:13

Recimo jedan od koraka bi mogao da bude da se utakmice juniorskog tima (U19) snimaju i postavljaju na zvanični kanal pa da svi možemo da vidimo kako ti momci igraju, posebno djeca sponzora i "prijatelja" Kluba! Mislim da bi to bilo dobro za njihovu promociju ali i da navijači koji nemaju priliku pogledati te utakmice vide te momke i to šta mogu.

Vjerujem da bi to dalo dodatni značaj ali i pozitivan pritisak na juniorski tim.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 03 dec 2024, 16:17

TeaM87 je napisao/la:
03 dec 2024, 16:03
Neko napisa da bi se trebala povecat cijena clanske. DA, u potpunosti se slazem, mislim da bi cijena od 30KM bila ok i da nikoga ne bi odbila. Nije realno da je ista cijena clanske bila prije 10 godina i danas, sve je duplo skocilo, pa bi trebala i clanska ako ne duplo onda eto za 50%.

Nadam se da u klubu razmisljaju o ovome. U Hrvatskoj su u klubovima clanarine 20 eura, pa ne vidim razlog da kod nas ne budu 30KM.
Potpuno se slažem ali treba voditi računa i o porodicama i uvesti porodične pakete po nešto korigovanim članovima za najmlađe članove. Kakvi smo mi fanatici mnogi gledaju da učlane cijelu porodicu, čak i prije nego najmlađi prohodaju.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 03 dec 2024, 16:19

Pripremite keš, radi se na tome, a mislim da je i riješeno do sad, da zajedno u saradnji sa Macronom u prodaju stigne jedan retro dres. Plan je da se u prodaju pusti 10.000 po simboličnoj cijeni.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 03 dec 2024, 16:20

Levin je napisao/la:
03 dec 2024, 16:17
TeaM87 je napisao/la:

Potpuno se slažem ali treba voditi računa i o porodicama i uvesti porodične pakete po nešto korigovanim članovima za najmlađe članove. Kakvi smo mi fanatici mnogi gledaju da učlane cijelu porodicu, čak i prije nego najmlađi prohodaju.
Da, za djecu i za penzionere ostaviti 20KM, za 18-65 staviti 30KM.
FKŽ !

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 03 dec 2024, 16:25

muharemovicdzelo je napisao/la:
03 dec 2024, 16:11
Kad je Sarajevo pocelo sa Akademijom tad su i imali mogucnost privuci talentovanu djecu i tako to ide do sada. Eto mozes viditi kad je taj projekat poceo. Pa evo licno moj rodjak je sina tad upisao u Akademiju jer se nije placalo, i poceli su sa tim kampom, bilo je nesto novo sto drugi klubovi nisu imali. I nije navijac Sarajeva. To nema nikakve veze sa Doganom. Dogan nedavno bio u Sarajevu, ne moze se bas reci da im je islo bolje ili losije sa njim. Prije Akademije, Zeljo i Sarajevo su imali identicne (ne)uslove ali Zeljo je imao bolju reputaciju, i generalno radnicka klasa koja igra fudbal vecinom navija za Zelju, i kad su bili identicni amaterski uslovi onda naravno saljes dijete u klub za koji navijas. Kako se fudbal promijenio, drugacije se generalno gleda na stvari sad nego kad je Dzeko trenirao. Ali opcenito u obadva kluba su treneri bili kvalitetniji jer su ti treneri bili iz dobrog sistema.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 03 dec 2024, 16:31

Levin je napisao/la:
03 dec 2024, 16:17
TeaM87 je napisao/la:

Jasno da cijenu članskih treba povečati, ali u ovom trenutku cijena od 25 KM bila bi prihvatljiva da se ne bi stvarala nepotrebna rasprava od dušebrižnika na forumu kako je cijena povečana 50%. Od naredne sezone godišnja za Jug i penzionere treba da bude minimalno 40 KM (to je trebalo uraditi i ove sezone).

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 dec 2024, 16:32

Ma 30 maraka nek stave odmah
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 03 dec 2024, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 03 dec 2024, 16:32

Hansestadt je napisao/la:
03 dec 2024, 16:25
Kad je Sarajevo pocelo sa Akademijom tad su i imali mogucnost privuci talentovanu djecu i tako to ide do sada. Eto mozes viditi kad je taj projekat poceo. Pa evo licno moj rodjak je sina tad upisao u Akademiju jer se nije placalo, i poceli su sa tim kampom, bilo je nesto novo sto drugi klubovi nisu imali. I nije navijac Sarajeva. To nema nikakve veze sa Doganom. Dogan nedavno bio u Sarajevu, ne moze se bas reci da im je islo bolje ili losije sa njim. Prije Akademije, Zeljo i Sarajevo su imali identicne (ne)uslove ali Zeljo je imao bolju reputaciju, i generalno radnicka klasa koja igra fudbal vecinom navija za Zelju, i kad su bili identicni amaterski uslovi onda naravno saljes dijete u klub za koji navijas. Kako se fudbal promijenio, drugacije se generalno gleda na stvari sad nego kad je Dzeko trenirao. Ali opcenito u obadva kluba su treneri bili kvalitetniji jer su ti treneri bili iz dobrog sistema.
Sve se nekako vraćamo na pite kad god se pomene omladinski pogon. Nisam baš toliko upućen ali možeš li mi reći koliko ekipa koje su iznad nas na ovoj tabeli ima Akademiju?

slika

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 dec 2024, 16:35

Levin je napisao/la:
03 dec 2024, 16:32
Sve se nekako vraćamo na pite kad god se pomene omladinski pogon. Nisam baš toliko upućen ali možeš li mi reći koliko ekipa koje su iznad nas na ovoj tabeli ima Akademiju?

slika
Imaju bolji sistem i bolje trenere
Kod njih je sve tacno u sekundu
U Zrinjskom ne smijes ni sekundu zakasniti na trening, rucak, a kod nas djeca poslije treninga shishe puse
Oni idu u Dinamo, Hajduk traze savjete, trenere
Ima tu dosta stvari
Najbokje bi bilo kad imali pare da napravimo kamp na Igmanu ili negdje na planini
Izvan grada uglavno negdje gdje ima mir, dobar zrak…
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 03 dec 2024, 16:43

Levin je napisao/la:
03 dec 2024, 16:32

slika
Ako citas to sam i sam ranije napisao, da je katastrofa i da se treba nesto mijenjati, jer nema logike da ti manje sredine budu ispred tebe. To mozes bez investicije popraviti. Samo ako zelis napravis nesto vise, da ti klub ima igraca kojeg moze prodati kasnije, onda ce biti poprilicno tesko ako nista ne ulozis.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 03 dec 2024, 16:55

Pad naseg OP-a je poceo dolaskom Tana. Pitari nude djeci uslove kakve niko drugi ne moze, svi najbolji iz KS i sire tamo idu. To je mozda tesko prihvatiti, ali je cinjenica, a i vidi se po izlaznim transferima koje oni prave.

Ovime ne opravdavam nikoga od ljudi koji su prodefilovali kroz klub od neke 2014/15, jer niko od njih nije posvetio dovoljno paznje OP-u, ali nije koincidencija sto je nas OP krenuo na dole kada se pojavio Tan.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 03 dec 2024, 17:01

03 dec 2024, 16:43
Ako citas to sam i sam ranije napisao, da je katastrofa i da se treba nesto mijenjati, jer nema logike da ti manje sredine budu ispred tebe. To mozes bez investicije popraviti. Samo ako zelis napravis nesto vise, da ti klub ima igraca kojeg moze prodati kasnije, onda ce biti poprilicno tesko ako nista ne ulozis.
Sve sam pročitao i sve se slažem sa tobom samo mi se ne dopada što se investitor potencira kao jedini način da se nešto napravi (Ne samo kod tebe već i kod većine ovdje). To jeste najbolji i najbrži ali daleko od toga da je jedini. Moramo biti vrlo oprezni i pametni kad je u pitanju investitor da nam se ne bi desio slučaj Napoli ili Rangers.

Ako potenciramo investitora kao jedino rješenje onda amnestiramo sav nerad (Da ne kažem i malverzacije) pojedinih ljudi u Klubu, posebno onih koji su direktno odgovorni za funkcionisanje OP.

Skoro sve što je Klub zaradio transferima do sada u novijoj historiji je zasluga OP i itekako osjetimo manjak tih sredstava zadnjih godina. Recimo ako se Muftić proda to je primarno zasluga OP. Može to i mora bolje.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 03 dec 2024, 17:46

Ova je dobra, pao nam omladinski zbog Tana. Hahahaha. A ne zato sto smo mi sve rastjerali i doveli neke uhljepe da rade od omladinskog sta hoce. Inace, kod nas u klubu nikad nisu krivi ni za sta, nego je to neko treci. Vico, sudije, Tan, eskimi. :rol:
Zadnja izmjena: ManijakDo, dana/u 03 dec 2024, 17:47, ukupno mijenjano 1 put.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 03 dec 2024, 17:46

Omladinski pogon je stub Želje. Ne smijemo pričati samo o poslijeratnom periodu, moramo pričati i o prijeratnom periodu. Oni koji su bili dio Željinih prijeratnih uspjeha, titula sa Ribarom i polufinale Kupa UEFA sa Osimom, bili su dio omladinskog pogona Želje.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 26 gostiju.