Znaci Markovic je sledeci

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Nije to dzaba
Mene je blokirao jos dok je u Slobodi bio Piric pa ga ovaj odveo besplatno i sj3bao nas, ja mu psovao, prijetio i ismijavao ga.Coolpanda24 je napisao/la: ↑28 nov 2024, 20:25Što te blokirao, jesi li mu se nagovorio?![]()
Meni presmiješno koliko ponavlja ove stvari kao papagaj, stvarno nevjerovatan lik![]()
Nedžade, jesi li to ti?Beduin je napisao/la: ↑29 nov 2024, 08:12Mene je blokirao jos dok je u Slobodi bio Piric pa ga ovaj odveo besplatno i sj3bao nas, ja mu psovao, prijetio i ismijavao ga.Coolpanda24 je napisao/la: ↑28 nov 2024, 20:25Što te blokirao, jesi li mu se nagovorio?![]()
Meni presmiješno koliko ponavlja ove stvari kao papagaj, stvarno nevjerovatan lik![]()
Retard epskih razmjera.
Moze dobiti nase papire na osnovu toga.
1. Državljanstvo Bosne i Hercegovine
Prvi uslov za igranje za novu reprezentaciju je sticanje državljanstva Bosne i Hercegovine.
Pošto je oženjen bosanskom državljankom, prema zakonima BiH, može steći državljanstvo putem braka.
Nakon sticanja državljanstva, ispunjava osnovni preduslov za nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
2. Pravila o prethodnim nastupima za Njemačku U21 reprezentaciju
FIFA pravila dozvoljavaju promenu reprezentacije čak i ako je igrač ranije nastupao za U selekcije, pod sledećim uslovima:
a) Starosna granica za nastupe za U selekcije
Igrač je nastupao za Njemačku U21 reprezentaciju 6.6.2021. godine, kada je imao 23 godine i 27 dana.
Ovo znači da je nastupao nakon što je napunio 21 godinu, što ga "vezuje" za Njemačku.
b) Prošlo najmanje 3 godine od poslednjeg nastupa
Poslednji nastup bio je 6.6.2021. godine, a danas je 29.11.2024. godine, što znači da je prošlo više od 3 godine od poslednjeg nastupa.
Time je ispunjen uslov o vremenskom razmaku za promenu reprezentacije.
c) Takmičarski karakter nastupa
FIFA pravila dopuštaju promenu reprezentacije samo ako igrač nije nastupao za seniorsku reprezentaciju u službenoj utakmici (npr. kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo ili slično).
Ako je nastupao isključivo za U selekcije, i to u prijateljskim ili kvalifikacionim utakmicama za mlađe kategorije, to ne sprečava promenu reprezentacije.
3. Veze sa Bosnom i Hercegovinom
Igrač je povezan sa Bosnom i Hercegovinom putem braka sa bosanskom državljankom. Nakon što dobije državljanstvo, to će biti dovoljno za dokazivanje veze sa BiH.
4. Procedura kod FIFA-e
Igrač mora podneti zvaničan zahtev FIFA-i za promenu reprezentacije. FIFA će proceniti:
Da li je stekao državljanstvo BiH,
Da li su prošla najmanje 3 godine od poslednjeg nastupa za Njemačku,
Da li prethodni nastupi nisu bili za seniorsku reprezentaciju u zvaničnim utakmicama.
Zaključak
Ako igrač stekne državljanstvo Bosne i Hercegovine i podnese zahtev FIFA-i:
Može igrati za Bosnu i Hercegovinu, jer ispunjava sve uslove:
Prošle su više od 3 godine od poslednjeg nastupa za Njemačku,
Nikada nije nastupao za seniorsku reprezentaciju Njemačke u zvaničnoj utakmici,
Ima validnu vezu sa Bosnom i Hercegovinom (brak i državljanstvo).
Šta znači "vezuje" za Njemačku?
Kada FIFA kaže da nastup u U-selekciji "vezuje" igrača za određenu državu, to znači da se taj nastup smatra relevantnim za odluku o promeni reprezentacije. Međutim, to ne znači automatski da igrač ne može promeniti reprezentaciju. Postoje uslovi pod kojima se to vezivanje može "poništiti".
Da li nastup nakon 21. godine sprečava promenu reprezentacije?
U ovom slučaju, činjenica da je igrač nastupao za U21 Njemačku nakon što je napunio 21 godinu ne znači da on ne može promeniti reprezentaciju. Evo zašto:
FIFA pravilo (Član 9 pravilnika o statusu i transferima igrača):
Promena reprezentacije je dozvoljena ako su ispunjeni sledeći uslovi:
Igrač nikada nije nastupao za seniorsku reprezentaciju Njemačke u službenoj utakmici – u ovom slučaju, igrač nije nastupao za seniorsku reprezentaciju, što je ključno.
Poslednji nastup za U-selekcije bio je najmanje 3 godine pre zahteva za promenu reprezentacije – ovo je ispunjeno jer je poslednji nastup bio 6.6.2021, a sada je 2024. godina.
Igrač ima pravo na državljanstvo nove države (Bosne i Hercegovine) – brak omogućava dobijanje državljanstva BiH, što znači da može ispuniti ovaj uslov.
Zaključak: Da li ovo smeta?
Ne, to što je nastupao za Njemačku U21 nakon 21. godine ne sprečava promenu reprezentacije, jer FIFA dozvoljava prelazak pod uslovima koji su ovde ispunjeni.
Važno je samo da:
Igrač dobije državljanstvo Bosne i Hercegovine.
Podnese zvaničan zahtev FIFA-i za promenu reprezentacije.
Dakle, nema prepreka za njegov nastup za Bosnu i Hercegovinu nakon što se završi procedura.
Ne znam, prvi put cujem.
Može dobiti naše državljanstvo na osnovu braka, na kraju krajeva država može dodijeliti državljanstvo kome hoće bez ikakvih veza, ali to je svakako najmanji problem jer nije jedini uslov koji postavlja FIFA.
Pa to se vec radi
Cuj ovog ljubitelja stolnjak zastave.KoloDD je napisao/la: ↑29 nov 2024, 13:01Hrvati i Srbi su konstitutivni narodi u Bosni i Hercegovini, ne razumijem da ne možete to realizirati .
Aj u medjugorje ili trebinje i kaži ljudima da nisu Hrvati ili Srbi
**** se Hrvatu ili Srbinu u 99% za BiH
Kako madjar iz Srbije može dobiti orbanako državljanatvo ili svabo iz Belgije ili danske direktno
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 30 gostiju.