Martin Zlomislic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Beduin
Kontakt:

Re: Martin Zlomislic

Post Postao/la Beduin » 19 nov 2024, 23:30

Ma solidan veceras i nista vise. Nije ni bilo nekih posebnih gol sansi za Nizozemce, ona 1 odlicna odbrana na pocetku i par puta nogom odvio lotpu koja je dolazila pri ubacaju po strani.
Ali zasluzuje vise paznje i prilike nakon onakvog Vasilja.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 19 nov 2024, 23:35

Kao sto netko prije mene napisa i Vasilj nam je bio Buffon poslije Madjarske, tako da treba biti realan.
Veoma mi se svidja sto je smiren u igri s nogom, nema Panike.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 20 nov 2024, 00:18

Noga mu je ogromna prednost u odnosu na Vasilja, mada uzorak još nije velik. S druge strane, ne sviđa mi se baš kako reaguje na ubačaje u peterac, i mimo gola je imao problema.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 nov 2024, 00:42

Fantastična intervencija na početku utakmice.
Mimo toga i nije imao nekog aman posla.
Govorom tijela je ostavljao dojam kao da je Jedinica na golu reprezentacije vec 10ak utakmica a ne da mu je ovo bio debi i to u kakvom negativnom trenutku.
Da, premali uzorak ali svaka cast.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 20 nov 2024, 01:01

Gol mu ide na dušu, lopte koje padaju u peterac moraju biti golmanove.

Ima predispozicije kvalitetnog golmana, ali se vidi da je formiran u našoj ligi

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 20 nov 2024, 17:36

Zlomislic :tokralju:

Kad je golman siguran i smiren, to djeluje pozitivno i na ostatak tima.
Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 20 nov 2024, 22:49

DanijelTZ je napisao/la:
20 nov 2024, 17:36

Da, bas sam iznenadjen koliko je hladan i odvazan djelovao
naprijed rejal

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 21 nov 2024, 00:00

Sveti je napisao/la:
20 nov 2024, 22:49
DanijelTZ je napisao/la:
20 nov 2024, 17:36

Da, bas sam iznenadjen koliko je hladan i odvazan djelovao
Al zato gol i ona sansa iz 2pol ukopan na liniji ne znam je li takav u Rijeci sozbirom da ima 6 7 clean shet ali centarsuti ispred njeg ne znam sto ne boksuje u nas je slaba odbrana svako nas naskoci to se mora skidat inace je uvijek gol sansa

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 21 nov 2024, 01:35

Ne može Zlomislić biti neka dugoročna opcija, nažalost. Partija sinoć je bila ok, igra nogom smislena, ali daleko je od visine i sigurnosti na centaršuteve, što je danas najvažnija stvar uz igru nogom. Super da je isproban, skočit će mu vrijednost, skočit će mu pozicija i u Rijeci gdje je jedva došao do broja 1 (ako se može uopšte reći da je trajno došao).

Ipak, čisto da ste svjesni, on tek ove sezone ima ozbiljne nastupe za Rijeku. Prošle je branio samo u kupu, prije toga isto (samo što su odmah ispali, pa ni to kako treba), sezonu prije toga klupa (uz 9 nastupa kad je zbog povrede upadao) i prije toga su ga u Širokom klupirali kad je obznanio da ide. Tako da, čovjek tek ima 22 nastupa u HNL i prije toga 40-ak u PLBiH.

I da se razumijemo, super mi je drago zbog momka, volim ove koji rade pošteno i koji se uspiju izboriti za svoje mjesto strpljivošću, a golmanima je to posebno teško. Međutim, nisam baš siguran da je on toliki kvalitet da vam ne vadi živce već u sljedećoj utakmici, jer da jeste ne bi baš bila ovakva situacija, kako opisah gore.

U biti, za golmana se moraju potruditi možda i "naturalizovati" nekoga. Vidjeti od silnih Hrvata ima li ko naše državljanstvo i da nema perspektivu tamo. Tipa Pandura koji brani za Hull City ili taj Horkaš da se nekako prevari, on ima papire.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 21 nov 2024, 08:21

Danas u svijetu postoje mozda 3 golmana koja su dobra na liniji, na visokim loptama i sa nogom.
A mi to trazimo od golmana koji igra u Rijeci i za repku iz C Liga Nacije.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 24 nov 2024, 02:23

Vrlo lako bi mogao izbaciti Vasilja iz prvih 11.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 24 nov 2024, 02:49

Jos uvijek mi nije jasno da mu je vrijednost 150k samo
naprijed rejal

KoloDD
Kontakt:

Post Postao/la KoloDD » 24 nov 2024, 07:45

Sveti je napisao/la:
24 nov 2024, 02:49
Jos uvijek mi nije jasno da mu je vrijednost 150k samo
Bit ce vise dosta nakon HNL update u decembru

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 24 nov 2024, 10:21

Jedan turski prvoligas je ozbilnno zagrizao da ga dovede.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 24 nov 2024, 12:01

Dobar golman, više pokazao od Vasilja (Pirić isto bio dobar protiv Italije ali očigledno na njega se više neće računati). Primjer zašto "brani/igra u Bundesligi" nije kriterij. Nadam se da je ovo sa centaršutevima samo izuzetak , to svakako mora popraviti, ostalo odlično. Bio sam na tribinama i fakat djeluje samouvjereno i sigurno , što se onda prenosi i na odbranu.
Glory Glory Man United

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 24 nov 2024, 13:22

Ne treba ga kriviti za pogodak protiv Nizozemske. Mislim da mi nekad previše gledamo svaki pokret našeg igrača, golmana.
Lopta je centrirana s ćoška 16-erca, u određenom smislu zaobilazila ga. Ono je zapravo više bio perfektan centarsut nego greška golmana.

Sta tek reći za Edersona i njegov prvi primljeni gol protiv Tottenhama...lopta mu pade maltene metar od njega a lik svjetska klasa.
Hoću reći da nam nije strano da pretjerujemo...

S dr.strane, naravno da jedna utakmica nikako ne moze biti mjerilo...ali tu su i treninzi pa neka struka odluči.
Meni se lično mirnijim doima Zlomislic, ali možda je to samo noć kada nas je dobro išlo, kako vecinu igrača tako i njega.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 19 dec 2024, 22:11

Martin Zlomislić za "Avaz": Papac me prvi zvao, reprezentacija je velika čast

Rođeni ste u Posušju, branili ste za mladu reprezentaciju BiH do 2020. i onda "nestali“ s radara. Kakav je osjećaj bio kada je stigao poziv u "A“ selekciju?

- Pa da, kao dijete sam branio za Posušje, onda sam prešao u Široki Brijeg. Branio sam za mladu reprezentaciju. I onda normalno, kako ne braniš, jer nisam branio za Rijeku, onda te nema na radaru. I kad sam krenuo braniti, stigao je poziv. Bio sam jako sretan i iznenađen jer je brzo došao. Branio sam nekih šest-sedam utakmica i došao je poziv. To je jedna velika čast za mene.

Ko vas je kontaktirao, Spahić ili Barbarez?

- Ja mislim da me Saša Papac prvi zvao da ću dobiti poziv, pa sam se poslije čuo s Barbarezom. Protiv nekoga smo igrali kući i Papac me zvao poslije toga. Ne sjećam se je li Šibenik bio...

Debitirali ste ni manje ni više nego protiv Nizozemske?

- Pa da, došao je malo neočekivano brzo taj debi. To mi je bilo drugo okupljanje, a neki momci čekaju, naročito ako si golman, godinama da debitiraju za "A“ selekciju. Branio sam protiv Nizozemske, jedan fenomenalan osjećaj braniti protiv takvih igrača. I na kraju 1:1, još je rezultat bio dobar, tako da sam sretan radi toga. Nevjerovatan osjećaj.

Pokazali ste kvalitetu i oduševili navijače. To govore komentari nakon utakmice.

- Pa da. Meni je najbitnije da su svi bili zadovoljni nastupom. Navijači su, kažu, bili oduševljeni. Najbitnije mi je da mi je data prilika i da sam je iskoristio te da je selektor zadovoljan.

Selektor je sada na slatkim mukama. Ima Vas i Vasilja, ali konkurencija je uvijek dobra stvar?

- Normalno, bitno je da on ima povjerenja u nas. A to ko će braniti..., ma najbitniji je rezultat. Vasilj je prvi izbor. S njim sam u dogovoru dobio šansu jer je bila zadnja utakmica, nije imala rezultatskog značaja. Tako da sam dobio šansu i najbitnije mi je da sam je iskoristio i da sam pokazao da mogu.

Kakav je bio prvi čovjek s Džekom? Vjerujem da dočeka sa "Gdje si Martine šta ima", kao da se dugo znate?

- Pa da, on je jednostavan takav. Čovjek o čijoj karijeri ne treba pričati kakvu ima, ali ponaša se normalno. Jedna normalna osoba, pomoći će ti kad može, daje ti savjete uvijek, stvarno jedan fenomenalan lik kada ga upoznaš onako privatno.

Kako komentirate žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo?

- Pa sad, kada pogledaš protivnike (op.a Austrija, Rumunija, Kipar i San Marino). Da smo slagali, složili bi ovaku grupu, ali opet su to dobre momčadi. Ali vidjet ćemo. Ne treba imati velike najave, idemo iz utakmice u utakmicu, pa što se kaže šta dragi Bog da, tako će i biti.

Ali sigurno da mi imamo kvalitetu da se pomalo slaže ekipa, da postajemo klapa. To se vidjelo i protiv Nizozemske. Malo po malo i korak po korak, a onda se napravi jedan veliki. Sitnica radi jedan veliki korak.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 dec 2024, 11:40

Martin "pa da" Zlomislic ❤️
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 20 dec 2024, 14:47

Beduin je napisao/la:
20 dec 2024, 11:40
Martin "pa da" Zlomislic ❤️
Pa, da.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 24 dec 2024, 18:13

Cijena mu skocila na 1 mil
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot] i 5 gostiju.