Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Coolpanda24
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Coolpanda24 » 21 nov 2024, 11:35

kempes je napisao/la:
21 nov 2024, 11:20
Brazzzoo123 je napisao/la:
21 nov 2024, 10:50
Pored svih problema oko tima kad uvijek fali 3-4 igraca i to protiv za nas prejakih reprezentacija i nemoze biti igre. Kostur ekipe je tu 7-8 igraca se zna, samo je pitanje koji im je plafon. Nama svaki kvalitetan igrac puno znaci, vidjeli smo to sad sa Dzekom i Dedicem. Po meni je veci problem kako nadomjestiti kvalitet Anela,Pjanica,Dennisa i Stevanovica ako ih neces vracati?
Koji jos igrac postoji da moze pomoci, da li su to Zolotic i Hadziahmetovic? Sta je sa Jasicem i Karicem?
Ta dvojica sigurno ne mogu pomoci, mogu biti kao neka druga opcija poput Burnica sada.

Nama su potrebna najmanje dva kvalitetna veznjaka. Pokusava se uzdizati Tahirovic ali od njega nece biti igraca.

Desni stoper, 1 veznjak koji je miran na lopti, 1 kvalitetan razbijac veznjak.

Napad: Dzeko (Kulenovic zamjena), Demirovic, Bazdar (treba za LW naci kvalitetnu drugu opciju ili konkurenciju)

Sredina: ovdje je Barba najveci propust napravio, meni se licno ne dopada nista od ovoga sto je on doveo i isprobao. U prijateljskim mecevima ima jos vremena da rijesi ovaj problem.

Odbrana: Muharemovic Katic Barisic (meni je on tanak stoper i treba dovesti konkurenciju), Dedic (gazibegovic zamjena), Kolasinac(Burnic zamjena)

Bazdar Dzeko Demirovic

?? ?? ??

Kolasinac. Muharemovic Katic Dedic
Meni se ovaj Šunjić što su ga doveli čini da bi mogao biti iskoristiv, dok se ne nađe neka bolja opcija. Ako se uopšte može naći taj neki destruktivac koji nam je prijeko potreban, nek ga izmisle.
Od ostalih veznjaka stvarno sve tanko, ja bih prednost dao Huseinbašiću jedino, s tim da momak definitivno mora nabiti masu, imam osjećaj da će past svaki put kad protrči ili krene u prodor. Preslabašan. Ostalo sve u 5 deka...
Ovu četvorku vidim i ja nazad kao startere, a što se napada tiče mislim da se Edin definitivno mora izbaciti iz počentih 11 i graditi tu odnos između novih momaka. Džeko da ulazi zadnjih 30 minuta i to je to, njemu su ove kvalifikacije zadnje utakmice, i mora se naći neko umjesto njega.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 21 nov 2024, 13:05

Coolpanda24 je napisao/la:
21 nov 2024, 11:35
kempes je napisao/la:
Pored svih problema oko tima kad uvijek fali 3-4 igraca i to protiv za nas prejakih reprezentacija i nemoze biti igre. Kostur ekipe je tu 7-8 igraca se zna, samo je pitanje koji im je plafon. Nama svaki kvalitetan igrac puno znaci, vidjeli smo to sad sa Dzekom i Dedicem. Po meni je veci problem kako nadomjestiti kvalitet Anela,Pjanica,Dennisa i Stevanovica ako ih neces vracati?
Koji jos igrac postoji da moze pomoci, da li su to Zolotic i Hadziahmetovic? Sta je sa Jasicem i Karicem?
Ta dvojica sigurno ne mogu pomoci, mogu biti kao neka druga opcija poput Burnica sada.

Nama su potrebna najmanje dva kvalitetna veznjaka. Pokusava se uzdizati Tahirovic ali od njega nece biti igraca.

Napad: Dzeko (Kulenovic zamjena), Demirovic, Bazdar (treba za LW naci kvalitetnu drugu opciju ili konkurenciju)

Sredina: ovdje je Barba najveci propust napravio, meni se licno ne dopada nista od ovoga sto je on doveo i isprobao. U prijateljskim mecevima ima jos vremena da rijesi ovaj problem.

Odbrana: Muharemovic Katic Barisic (meni je on tanak stoper i treba dovesti konkurenciju), Dedic (gazibegovic zamjena), Kolasinac(Burnic zamjena)

Bazdar Dzeko Demirovic

?? ?? ??

Meni se ovaj Šunjić što su ga doveli čini da bi mogao biti iskoristiv, dok se ne nađe neka bolja opcija. Ako se uopšte može naći taj neki destruktivac koji nam je prijeko potreban, nek ga izmisle.
Od ostalih veznjaka stvarno sve tanko, ja bih prednost dao Huseinbašiću jedino, s tim da momak definitivno mora nabiti masu, imam osjećaj da će past svaki put kad protrči ili krene u prodor. Preslabašan. Ostalo sve u 5 deka...
Ovu četvorku vidim i ja nazad kao startere, a što se napada tiče mislim da se Edin definitivno mora izbaciti iz počentih 11 i graditi tu odnos između novih momaka. Džeko da ulazi zadnjih 30 minuta i to je to, njemu su ove kvalifikacije zadnje utakmice, i mora se naći neko umjesto njega.
Ma kakvi, bez Dzeke nista ne funkcionise, on na sebe navuce barem jednog jakog stopera, protiv manjih ekipa i dvojicu tako da.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 21 nov 2024, 13:25

Tacno godinu dana nakon ovog posta primi sedmicu i priredi nam najtezi poraz u historiji.

slika

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 21 nov 2024, 13:41

samoposmatram je napisao/la:
21 nov 2024, 11:48
Da hoće više taj Zolotić zaigrati za repku, 15 godina se spominje ovdje, toliki kvalitet a ne igra, mora da bi nas pretvorio u Špance.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 21 nov 2024, 13:44

kempes je napisao/la:
21 nov 2024, 13:05
Coolpanda24 je napisao/la:
21 nov 2024, 11:35
kempes je napisao/la:

Bazdar Dzeko Demirovic

?? ?? ??

Ma kakvi, bez Dzeke nista ne funkcionise, on na sebe navuce barem jednog jakog stopera, protiv manjih ekipa i dvojicu tako da.
Ma znam, al' neće Džeko biti tu dovijeka...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 nov 2024, 13:50

Meni je dovoljno vidjeti da neko ponovo prizeljkuje Civica, Cimirota i ostali historijski otpad i da ga odmah blokiram na forumu. Lakse se dise i postovi sve citkiji i kvalitetniji postaju.
Thumb up
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 21 nov 2024, 14:02

Bajevic… konto sam Prosinecki, za Duska je bilo pola drzave, daj provjereno ime, daj Duska
Dvije tekme poslije krenulo je vrijedjanje i davanje otkaza isto ovako

Mi moramo da se naucimo prvo da fudbal nije najvaznija stvar u zivotu, pa da pustimo malo ljude koji rade taj posao na miru, potrebno je imati kontinuitet u svemu pa i u kolektivnom sportu, a mir pomaze i ovima sto rade i nama sto pratimo, mozemo se lakse fokusirati na svak svojim obavezama

Fudbal je igra koju svi poznaju, svuda su ista pravila, isto izgleda teren manje vise sve je u pet deka pa onda svake godine gleamo kako se skupo placeni fudbaleri cvare na klupi jer se jos nije navikao na ekipu, a on iz jednog vrhunskog kolektiva presao u drugi vrhunski tim. A igra lopte u dresu od malena, nije ga sa ulice u osmnestoj pokupilo….pa na sta se navikava jbt

Ne zna Barbarez, tacno, ne zna. Ali nije bio chupa k koji ce uzet poziciju i platu da mu poredaju SS ko svakom do sad uz sve one posljedice tog nakaradnog sistema, nego doveo svoju ekipu sa kojima je igrao zajedno u toj istoj repki i koji daju kljucni momentum kompenzirajuci njegovo neznanje uz ono sto on ima -harizmu, vjeru, pobjednicki mentalitet, itd jako bitne karakteristike za posao selektora

Dobra vijest za sve sto govore da Barbarez ne zna je da ce biti sve bolji jer on ocigledno moze da nauci, lik je sve al nije glup, tako da do kvala za EP on ce vec biti varen i pecen za razliku od svih predjasnjih selektira koji su u tom njegovom dobu vec dosegli sve svoje limite i nije bilo licnog napredka

Pozz svima

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 21 nov 2024, 14:27

kempes je napisao/la:

Bazdar Dzeko Demirovic

?? ?? ??

U tome i jeste problem, nemozes uticati na to kad ce se pojaviti koji igrac, posto mi ne pravimo igrace. Sad smo prosirili izbor, ali nemas dovoljno kvaliteta i moras onaj materijal koji imas i istrpiti dok trazis bolje.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 21 nov 2024, 16:12

Pensioner26 je napisao/la:
21 nov 2024, 13:41
Da hoće više taj Zolotić zaigrati za repku, 15 godina se spominje ovdje, toliki kvalitet a ne igra, mora da bi nas pretvorio u Špance.

Jeli tebi bolje pozvati Celika i Mujakica?

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 nov 2024, 16:41

BobRock je napisao/la:
21 nov 2024, 14:02
Bajevic… konto sam Prosinecki, za Duska je bilo pola drzave, daj provjereno ime, daj Duska
Dvije tekme poslije krenulo je vrijedjanje i davanje otkaza isto ovako

Mi moramo da se naucimo prvo da fudbal nije najvaznija stvar u zivotu, pa da pustimo malo ljude koji rade taj posao na miru, potrebno je imati kontinuitet u svemu pa i u kolektivnom sportu, a mir pomaze i ovima sto rade i nama sto pratimo, mozemo se lakse fokusirati na svak svojim obavezama

Fudbal je igra koju svi poznaju, svuda su ista pravila, isto izgleda teren manje vise sve je u pet deka pa onda svake godine gleamo kako se skupo placeni fudbaleri cvare na klupi jer se jos nije navikao na ekipu, a on iz jednog vrhunskog kolektiva presao u drugi vrhunski tim. A igra lopte u dresu od malena, nije ga sa ulice u osmnestoj pokupilo….pa na sta se navikava jbt

Ne zna Barbarez, tacno, ne zna. Ali nije bio chupa k koji ce uzet poziciju i platu da mu poredaju SS ko svakom do sad uz sve one posljedice tog nakaradnog sistema, nego doveo svoju ekipu sa kojima je igrao zajedno u toj istoj repki i koji daju kljucni momentum kompenzirajuci njegovo neznanje uz ono sto on ima -harizmu, vjeru, pobjednicki mentalitet, itd jako bitne karakteristike za posao selektora

Dobra vijest za sve sto govore da Barbarez ne zna je da ce biti sve bolji jer on ocigledno moze da nauci, lik je sve al nije glup, tako da do kvala za EP on ce vec biti varen i pecen za razliku od svih predjasnjih selektira koji su u tom njegovom dobu vec dosegli sve svoje limite i nije bilo licnog napredka

Pozz svima
:salut:
naprijed rejal

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 nov 2024, 18:32

Sindikat12 je napisao/la:
21 nov 2024, 13:25
Tacno godinu dana nakon ovog posta primi sedmicu i priredi nam najtezi poraz u historiji.

slika
:rol: :rol:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 22 nov 2024, 00:07

Nakon ovih 8 utakmica ima svega, dosta loseg ali i nesto dobrog. Mislim da nista nije gotovo sa Sergejem i da ima sanse da na dobro izadje ako pokaze da uci iz gresaka a donekle se cini da bi to mogao raditi. Mijenjali smo dosta ekipu i formaciju i igrace i ima ulaznih informacija da podvuce crtu i vidi sta valja a sta ne valja.

Sto se formacije tice ova 352 ocito ne funkcionise a sa Sunjicem kao prvim defanzivnim veznim nakon dugo vremena i Bazdarom i Kulenovicem pa i Esmirom mislim da ima puno vise smisla igrati sa 4 nazad a gore vec ima vise opcija kako ih posloziti i poredati.

Za golmane definitivno Vasilj ne treba biti jedinica, ako nista treba dobro da se potrudi i oznoji za to. Zlomislic nelos, bilo bi dobro cak i Begovica vratiti ili izgladiti stvari s Piricem jer mislim da je bolji od Zlomislica.

Stoperi u nedostatku Ahmedhodzica i Hadzikadunica mislim da su pokazali iznad svojih ocekivanja. Katic, Barisic, Bicakcic, Muharemovic nisu rupe, narocito je pozitivno sto Barisic i Muharemovic mogu puno napredovati, Radeljica ima smisla pozivati kao ljevaka, mozda nam treba jos jedan da se vrti u i oko spiska a to definitivno ne smiju biti Mujakic i Celik. Nadam se da je poziv Celiku samo neko ohrabrenje za mlade igrace nase lige a poziv Mujakicu niko ne moze objasniti, realno nije bas bio ocajan koliko ga se uzelo na zub ali svakako da nije kvalitet za reprezentacije sto igrom u nasem dresu sto formom u klubu.
Bekovi Kolasinac, Dedic, Gazibegovic i mislim da trebamo makar jos 1 a eventualno i 2 zamjene traziti da se vrte u i oko spiska zbog povreda i kartona.

Vezni red je mozda najteze posloziti, mislim da Sunjic jedini mora biti siguran starter a i njemu apsolutno moramo izmisliti zamjenu istih karakteristika, ili nekog jos boljeg pa da on ide na klupu.
Za Tahirovica je sve otvoreno od fine karijere i jednog od stubova reprezentacije do toga da se ne najede puno hljeba od fudbala poslije Ajaxa. Pokazuje i jedno i drugo lice. Nisam neki njegov fan ali razumijem sto ga forsira mada stvarno malo i previse, on da proradi, udje u formu u klubu i poboljsa makar neke svoje nedostatke puno bi nam znacio.
Gigovic bi na papiru trebao biti jedan od stubova ali nevidljiv zadnjih 6 utakmica, iako je odlicno igrao prijateljske na ljeto. On mora vratiti tu formu u reprezentaciji ili preseliti na klupu, a ne bi mu dao jos puno sansi da pokazuje sta zna. Basic, Huseinbasic su vise pokazali. Saric je isto tip igraca koji je drugaciji od drugih ali nazalost nije prvotimac u Seriji B. Burnic nista posebno, zavali ga na beka gdje je realno nelos ali ni u veznom redu nije da nesto briljira.
Treba biti realan i reci da je nas vezni red pakao za uigrati jer gotovo svako okupljanje drugi igrac dolazi u formi a ovi sto su bili u formi prosli mjesec sada nisu, a svi su u 5 deka pa niko nema zacementiranih prvih 11.
Uz to sve su do Sunjica igrali bez defanzivnog veznog pa im je bilo jos teze, gdje bi ja gresku pripisao iskljicivo strucnom stabu jer je Sunjic igrao fudbal i u septembru a ni tad nismo imali def. veznog. A graditi nesto ozbiljno bez te pozicije je ludost.

I naprijed bi se usudio reci da smo ubitacni, od mladosti do iskustva, sad pokriveni i po bocnim stranama, 5 igraca donekle razlicitih karakteristika i moze se, mozda cak i u zavisnosti od protivnika, sloziti mozaik koji ce funkcionisati.

Za formaciju, iz svega napisanog, najbolje mi se cini 4 nazad, a naprijed def. vezni i dalje ih redati kako god. 424, 4231, 4222, 4132 i sl. varijacije od kojih su neke dosta slicne da bez problema u toku utakmice predjemo iz jedne u drugu. Sustina bi bila preskakati sredinu i nek naprijed ovi koji znaju lopte kombinuju kao sto su protiv Nizozemske kod gola.

Ovu Ligu Nacija mu mogu halalit ako pokaze da uci iz gresaka kojih je bilo mnogo, dakle mozemo mnogo i napredovati. Kval. za SP vec imam veca ocekivanja, ali ne za plasman vec manje izdrkavanja sastava, trazenja alternativa za stopere, bekove, def. veznog pa i golmana u spisku, obrise neke druge formacije, pokazivanje da mozemo igrati za reprezentacijama drugog i donekle lagodnije utakmice sa reprezentacijama cetvrtog i petog sesira.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 22 nov 2024, 02:18

Pensioner26 je napisao/la:
21 nov 2024, 13:41
Momak godinama redovno igra u Portugalu dok pozive dobija čovjek na kojeg ne računa nikad gori Partizan.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 22 nov 2024, 10:10

Barbarez bi 50 % manje problema imao ,iako je zasluzio sve i rijec prozivanja jer ne licimo ni na ku*ac, da nije preko ovih drustvenih mreza ismijavao sve i jednog selektora,ismijavao i Vicu i savez,ismijavao sve redom.

A sada...tvorac najgoreg rezultata i niza u historiji repke, slizao se s Vicom i grobarima i on i Spaha,nakrcali repku poluproizvodima...

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 22 nov 2024, 13:10

novom promjenom necemo nista dobiti, data je cijelom timu sloboda ,da urade sta mogu u narednih 5 godina.

oko ekipe brine 5-6 ljudi ili vise .nemoguce da smo mi forumasi nesto pametniji. strucne osobe sumnjam da se ovdje oglasavaju.
Ako neko radi protiv reprezentacije radi nekih svojih interesa ,to treba zaustaviti i istraziti.ali real ovdje svima vise odgovara uspjeh ovog tima pa i Vici Zeljkovicu, jer tu je onda i zarada. Vjerovatno se neke pare izvlace preko saveza ali ima materijala tu dovoljno kroz druge projekte i tendere. Nikako da se pojasni izbjegavanje Zenickog kampa, a onda igranje u zenici. Steta sto ova liga nacija nije igrana na kosevu i bar preko karata da se iskoristi za zaradu. Katastrofa odnos sa Kelmeom

opet sto se igre tice , da ima neka osoba koja je dostojna da pomogne barbarezu mozda bi imali smisla mimati savjetnika , ali nemamo mi tu opciju vise.
Ajvatar

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 23 nov 2024, 00:17

Najveci minus do sada je to sto smo defanzivno jako losi i primamo mnogo golova, protivnici jako lahko dolaze do prilika. Protiv veci reprezentacija to ranijih godina nije bio slucaj sem Portugala 0-5. Kad smo prvu izgubili 3-0 u Lissabonu jako dobro smo stajali dobar dio utakmice.

Sad u ovih 8 utakmica smo primili u prosjeku po 3 gola. I brutalo puno šuteva dopustamo.

Evo neki primjeri…

Protiv njemaca 7-0, 23 shoots
Madjara 0-0, 21 shoots
Holandija 5-2, 28 shoots
Engleska 3-0, 25 shoots

Ranije

Portugal 3:0, 10 shoots
Francuzi 1-1, 9 shoots
Francuzi 0-1 13 shoots

Ovo bi lakse bilo prihvatit da smo naprijed nesto pokusavali i stvarali ali nazalost i u tome djelu smo jako losi bili.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 23 nov 2024, 00:24

23 nov 2024, 00:17
Najveci minus do sada je to sto smo defanzivno jako losi i primamo mnogo golova, protivnici jako lahko dolaze do prilika. Protiv veci reprezentacija to ranijih godina nije bio slucaj sem Portugala 0-5. Kad smo prvu izgubili 3-0 u Lissabonu jako dobro smo stajali dobar dio utakmice.

Sad u ovih 8 utakmica smo primili u prosjeku po 3 gola. I brutalo puno šuteva dopustamo.

Evo neki primjeri…

Madjara 0-0, 21 shoots
Holandija 5-2, 28 shoots
Engleska 3-0, 25 shoots

Ranije

Francuzi 1-1, 9 shoots
Francuzi 0-1 13 shoots

Ovo bi lakse bilo prihvatit da smo naprijed nesto pokusavali i stvarali ali nazalost i u tome djelu smo jako losi bili.
Užas ybte, užas. Fakat tako i djeluje kroz 90m, ne izlazimo iz naše polovine. Tuga, jad i cemer ovih 8 utakmica.

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 23 nov 2024, 00:25

Kliknem na video jer me sama rubrika iznervirala posto mi se gadi orgijanje kako je Susic bio mega giga selektor (koliko je dobar pokazele su kvalifikacije za EP 16). Pa hajde reko da cujem sta je to Susic znacio. A onda izadjem jer ide prica "Dobar ovaj mali momak iz... Sociedada.". Toliko o znanju. :crazy:

I onda se mi cudimo pitanjima na pressicama jel Dzeko bio bolji igrac u Teplicama ili u Citiju ili onaj slucaj sto se htio obracunati sa Barbarezom par minuta kasnije.

Koliko god kritican bio prema Sergeju, kad vidim s kim ima posla. Donekle i razumijem zasto pocinje biti sve argontantniji u razgovoru sa novinarima.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 23 nov 2024, 08:47

23 nov 2024, 00:17

Evo neki primjeri…

Madjara 0-0, 21 shoots
Holandija 5-2, 28 shoots
Engleska 3-0, 25 shoots

Ranije

Francuzi 1-1, 9 shoots
Francuzi 0-1 13 shoots

To ti je većinom radi nedoraslog veznog reda.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Sveti i 45 gostiju.