San Antonio Spurs
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: San Antonio Spurs
Pobjeda dosadasnje sezone za nas!!! Ne zato sto je UTA bila protivnik, zadnji tim na Zapadu, vec zato sto nismo smjeli dopustiti da nas dobiju 2x i to oba puta kuci i zato sto smo uzasno igrali i gubili 20 razlike.
Bitna pobjeda zato i sto smo sad opet na .500 rekordu i omjeru 8-8.
I jos jedno ime ove zadnje 2 tekme....Charles Bassey!!!! Bude li Collins i dalje igrao ispred njega, nesto ozbiljno onda nije uredu sa nasim staffom.

I jos jedno ime ove zadnje 2 tekme....Charles Bassey!!!! Bude li Collins i dalje igrao ispred njega, nesto ozbiljno onda nije uredu sa nasim staffom.
Ja sam mislio na onih 20 razlike da je to to,ali eto izvukose se nekako.Trebaju nam wemby i devin natrag jer ako i slijedecu ne budu igrali tesko cemo sa gsw iako ce oni biti na b2b tekmi.Bassey dobar na skoku,lupa blokade,uvijek je lob prijetnja,pnr se isti moze odigrati i sta ti vise treba,idealna uloga dok wemby bude odmarao na klupi.Mislim da smo Collins i ja tu negdje sto se tice odraza sa mjesta.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑22 nov 2024, 04:41Pobjeda dosadasnje sezone za nas!!! Ne zato sto je UTA bila protivnik, zadnji tim na Zapadu, vec zato sto nismo smjeli dopustiti da nas dobiju 2x i to oba puta kuci i zato sto smo uzasno igrali i gubili 20 razlike.
Being second is to be the first of the ones who lose.
Max Allegri
						- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@Kugla Ma i tako los Collins zabi dosta poena u zadnje 2 tekme.Pomogao je, ne mozemo to sporiti.Svi znamo za njegove mane, ali zna on ponesto i odigrati.Meni je veci problem u tome sto mi s klupe vise trebamo zastitu obruca i boljeg skakaca (citaj Bassey), nego li Collinsov napad! Pogotovo kad znamo da se cesto gubi u odbrani, jer je spor, a upari ga se s Keldonom koji je definitivno nas NAJGORI defanzivac.Tad "puse" pod nasim obrucem na sve strane.Sta taj decko radi u odbrani, kako se gubi i koliko miskomunikacija na najobicnijim preuzimanjima ima, to je za nepovjerovati. 6tu sezonu je tu, ima najveci staz, ali je jednostavno glup igrac sa vrlo niskim BBIQ.Ko ima mogucnost da jos jednom pregleda ovu tekmu, sve ce mu biti jasno.Ono je Bogu plakati sta lik radi svaku tekmu.Da ne pricam o tome da mu je i sut za 3p, ono malo sto je imao, otisao u ku.rac.Molim Boga da sto prije dodje dan kad cu mu vidjeti ledja.On je dostigao svoj limit i to je on.Tuga u svemu je sto ga nas staff cijeni, pa je tako i sinoc zatvorio tekmu prije Chamapgniea, sto je nedopustivo.Kao da uopste ne rade video analize, pa ne vide sta lik radi.  

Bilo kako bilo, ocekujem da u sto skorije vrijeme, kad budemo kompletni, Bassey preuzme ulogu prvog C s klupe.Iskreno se tome nadam.Bilo bi zanimljivo gledati klupu Jones-Castle-Champagnie-Keldon -Bassey.
 -Bassey.
@Mig Ma najbolji igrac ove draft klase kad je u pitanju 2 way potencijal.Nevjerovatan uticaj na parketu ima i to svi ponavljaju ko papagaji, jer je to prosto nevjerovatno za beka od 20 godina u ovoj ligi.Sto rece neko od ovih analiticara, on nek doda konstantan pull up s midrangea i to je automatski AS igrac.

Bilo kako bilo, ocekujem da u sto skorije vrijeme, kad budemo kompletni, Bassey preuzme ulogu prvog C s klupe.Iskreno se tome nadam.Bilo bi zanimljivo gledati klupu Jones-Castle-Champagnie-Keldon
 -Bassey.
 -Bassey.@Mig Ma najbolji igrac ove draft klase kad je u pitanju 2 way potencijal.Nevjerovatan uticaj na parketu ima i to svi ponavljaju ko papagaji, jer je to prosto nevjerovatno za beka od 20 godina u ovoj ligi.Sto rece neko od ovih analiticara, on nek doda konstantan pull up s midrangea i to je automatski AS igrac.
@nez Ma Keldon je igrač momenta,jednostavno kad ga ide ide ga i to je sva filozofija.Meni se svidja sto je uvijek srčan,uvijek igra sa velikom željom i strašću ali kao sto kazes defanzivno i nakon 5-6 godina je tanak skroz,plus jako cesto srlja bez potrebe u nekim situacijama gdje moze dodati saigraču ali on uzme onu opciju da se zabije u 2-3 protivnicka igraca.Jednostavno takav je i stim se mora zivjeti.Meni je npr.dosta veci problem Branham i Wesley.Malaki jako cesto ima problema da loptu prenese preko polovice terena,u napadu koje mu je najjace oruzje je ne konstantan,odbranu ne igra a ima i visinu i snagu da bi mogao.Wesley odbrana OK ali u napadu nemoze da pogodi kos sa dva metra,i iskreno mi je zao sto smo 2021 potrosila ta dva pika na njih,mislim da je se tad moglo tradeat ta dva pika npr.za zadnji draft sto je bio ili za onaj iduce godine.Mislim da bi njih dvojica trebali biti prvi koji ce letit iz ekipe,i mislim da im je ovo zadnja godina dokazivanja.Da Collins je imao neke poene u zadnje 2-3 tekme ali me ne moze time kupiti.Jednostavno nema nekog naboja nema žara u njegovoj igri,sav je nekakav mlak isto curica kakva,i vidjet cemo vcrs tko ce imati priliku kad wemby koji se ocigledno vraca bude sjedio na klupi Bassey ili Collins.Nadam se Basseyu koji je bas taj zastitnik obruča,koji moze blokirati i skočiti.Dzaba Collinsu svi poeni kad na drugoj strani puše na sve strane.I iskreno ovo stanje sa Devinom je malo zabrinjavajuće,evo par godina je u ligi ali propustio je fin broj utakmica,nadam se da se se vise vratit i uci u ritam jer nije bas situacija bajna.

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@Kugla Ma Branham i Wesley lete iz lige cim rookie ugovor istekne. Bukvalno Lonnie Walker put, s tim da je Lonnie za klasu bolji igrac od obojice i opet je van lige.Razocaravajuce su njihove igre i da bi ostali, bas se mora cudo desiti.
Veceras nam se Wemby vraca, pa taman da vidimo gdje stojimo protiv trenutno 1.ekipe Zapada GSW!? Iako su na b2bu, bice kompletni.

Veceras nam se Wemby vraca, pa taman da vidimo gdje stojimo protiv trenutno 1.ekipe Zapada GSW!? Iako su na b2bu, bice kompletni.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Wemby/Castle uz veteransko "kuhanje" Barnesa!!  Kakva tekma!!  

Mu.da do poda, a prije ove trojke je sprijecio zicer fantasticnom rotacijom na obrucu.Da ne pominjem kakav je posao odradio na Curryu. Nestvaran decko, nestvaran.
 Nestvaran decko, nestvaran.
The Lakers and Sixers may have drafted two of the best shooters/scorers in the draft, but the Spurs drafted the best overall player in the entire draft- Ziva istina! 

Mu.da do poda, a prije ove trojke je sprijecio zicer fantasticnom rotacijom na obrucu.Da ne pominjem kakav je posao odradio na Curryu.
 Nestvaran decko, nestvaran.
 Nestvaran decko, nestvaran.The Lakers and Sixers may have drafted two of the best shooters/scorers in the draft, but the Spurs drafted the best overall player in the entire draft- Ziva istina!

Area 51 (nadimak dua Wemby-Castle) u punom pogonuNEZALAGANJE je napisao/la: ↑24 nov 2024, 05:23Wemby/Castle uz veteransko "kuhanje" Barnesa!! Kakva tekma!!

Mu.da do poda, a prije ove trojke je sprijecio zicer fantasticnom rotacijom na obrucu.Da ne pominjem kakav je posao odradio na Curryu.Nestvaran decko, nestvaran.
The Lakers and Sixers may have drafted two of the best shooters/scorers in the draft, but the Spurs drafted the best overall player in the entire draft- Ziva istina!

Po prvi put ove sezone a nakon dugo vremena evo nas iznad .500 omjera.
						- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@Kugla Pravi nadimak. Area 51, kad tu udjes...  

Igra nadolazi...

Igra nadolazi...
Stephon iz sedmice u sedmice napreduje 

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Bice on odlican.Btw, u Martu sam u TexasuNEZALAGANJE je napisao/la: ↑24 nov 2024, 17:12Meteorski rast.Strasno je i pomisliti sta ce biti u blizoj buducnosti obzirom da ekipa jos niti jednu jedinu utakmicu nije odigrala u kompletnom sastavu.
 Ako bude srece i vremena idem da vidim novu Dvoranu..jbg,poznajem samo onu staru
 Ako bude srece i vremena idem da vidim novu Dvoranu..jbg,poznajem samo onu staru  
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Na koju novu dvoranu mislis? Ova u kojoj sada igraju je u funkciji od 2003. i ona ti nije u centru grada.Renovirana je prije 3-4 godine.Stara je Alamodome.lumani je napisao/la: ↑24 nov 2024, 17:21Bice on odlican.Btw, u Martu sam u TexasuNEZALAGANJE je napisao/la: ↑24 nov 2024, 17:12Meteorski rast.Strasno je i pomisliti sta ce biti u blizoj buducnosti obzirom da ekipa jos niti jednu jedinu utakmicu nije odigrala u kompletnom sastavu.Ako bude srece i vremena idem da vidim novu Dvoranu..jbg,poznajem samo onu staru

Gradsko vijece im je tek prije par dana usvojilo tzv.projekat Marvel gdje ce se u strogom centru graditi nova dvorana za Spurse sa svim mogucim pratecim sadrzajima od smjestaja, kongresnog centra itd.Oko 3 milijarde je sve to, ako se ne varam.E to ce trebati vidjeti, jos bi ekipa taman za par godina trebala biti full konkurentna.

NEZALAGANJE je napisao/la: ↑24 nov 2024, 17:42Na koju novu dvoranu mislis? Ova u kojoj sada igraju je u funkciji od 2003. i ona ti nije u centru grada.Renovirana je prije 3-4 godine.Stara je Alamodome.lumani je napisao/la: ↑24 nov 2024, 17:21Bice on odlican.Btw, u Martu sam u TexasuNEZALAGANJE je napisao/la: ↑24 nov 2024, 17:12
Meteorski rast.Strasno je i pomisliti sta ce biti u blizoj buducnosti obzirom da ekipa jos niti jednu jedinu utakmicu nije odigrala u kompletnom sastavu.Ako bude srece i vremena idem da vidim novu Dvoranu..jbg,poznajem samo onu staru

Gradsko vijece im je tek prije par dana usvojilo tzv.projekat Marvel gdje ce se u strogom centru graditi nova dvorana za Spurse sa svim mogucim pratecim sadrzajima od smjestaja, kongresnog centra itd.Oko 3 milijarde je sve to, ako se ne varam.E to ce trebati vidjeti, jos bi ekipa taman za par godina trebala biti full konkurentna.
Alamodome naravno

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Alamodome je grdosija.Ako si ulazio unutra, onda znas o cemu pricam.Ideja je bila da se njegovom izgradnjom privuce NFL tim u grad, ali se to nije desilo, pa su tu igrali Spursi, al bio onaj zastor s jedne strane.  

U njemu se igra i zavrsnica NCAA, ali nece vise ni to.Zastario objekat, zato grad ide u ovaj novi projekat.
Ako budes imao vremena, obidji obavezno Riverwalk i otidji od ovog novog trening centra.To je ustvari plaza, sve zivo ima, a u sklopu je i trening centar.

U njemu se igra i zavrsnica NCAA, ali nece vise ni to.Zastario objekat, zato grad ide u ovaj novi projekat.
Ako budes imao vremena, obidji obavezno Riverwalk i otidji od ovog novog trening centra.To je ustvari plaza, sve zivo ima, a u sklopu je i trening centar.
Ispisao sam post i izbrisao mi se kad sam ga krenuo poslati.No ova ekipa zaslužila dodatni napor.
Da budemo 9-8, sa povredama, sa činjenicom da smo igrali jednu tekmu protiv istoka čitave sezone.Sa promjenama u petorci,sa ovom Popovich situacijom.Sa rukijem kojeg razvijamo.Bolje nego što sam se nadao.
Wembi
Sinoć je imao više od 3 bloka al dobro.Najbolji defanzivac svijeta i top 10 igrač lige već sad.Ljudi se fokusiraju nekad previše na neke stvari.Zašto uzima toliko trica? zašto ovo? zašto ono?.Pričaš o 20 godišnjaku koji je DPOY i isporučuje 23 poena na 59% TS.Pusti njega da otkrije domete svojih ofanzivnih granice.One lake poene oko obruča će imati uvijek.No da izbrusi domet/šut/handling kako bi bio jednostavno nezaustavljiv u budućnosti.Sve ide kako treba s njim.
Castle
Mislim da ga volim.
Želio sam ga na draftu jer uvijek sam zaljubljen u ove profile igrača koji su sposobni igrati u oba smjera.Pa nije lik bez razloga kao freshamn bio ključni čan dominantne šampionske ekipe.To znači nešto.Devet tekmi zadnjih kao starter ;
15 poena
5 asistencija
55% TS
vrhunska odbrana
+ 7,3 net rejting
Mogu ja izbacit hrpu podataka da pokažem kako Castle je u (po)najboljim petorkama lige već sad, no eye test je bolji.Nisam od Kawaja 2011 (Wembi na stranu) vidio rukija tako mirnog,staloženog,produktivnog.Neće ponovit istu grešku dva puta.Procesuira stvari izuzetno brzo na oba djela parketa.Ne treba ruki čitavu noć onako dobro i disciplinovano jurit Karia oko blokova što je ponajteži posao u košarci.Rotira na pravo mjesto, navigacija blokova, jak je fizički pa od 1 do 3 sve pokriva.Ima sve preduvjete da bude redovni član najboljih defanzivnih petorki lige vremenom.
U napadu ne znamo plafon, ne zna ni on.Bit će mašina da iznudi slobodna bacanja kad ga sudije počnu poštovati.Ogroman bek koji ima dobar handle i pronalazi uglove da se dokopa obruča, odličan pregled igre, dobar osjećaj za igru.A radi i hrpu drugih stvari gdje je često on taj koji postavlja blok za Paula i onda se otvara iz njega i razigrava/finišira akciju.
Šut njegov će odredit da li će biti superstar ili nešto malo ispod toga.Nema ustručavanja u svakom slučaju na startu sezone i uzima trice svaku tekmu, duboke trice, bez obzira na procente kroz tekmu i vremenom se popravlja.
Teško mi je opisati koliko sam oduševljen njim.Pobjednički igrač.
Paul i Barnes
Ono kad zamisliš nešto u teoriji, a u realnosti bude još bolje.Savršeni veterani za ovu mladu ekipu.Paul da bude dosadan i smara sve, Barnes da vodi primjerom.I samo zbog toga bi bili kvalitetni potpisi.Vidimo kako Houstonu su godili veterani koje su prošlo ljeto potpisali.Nije dobro kad je ekipa previše mlada, previše dugo vremena.Pa proces Filadelfije i slične ekipe gdje razviju loše navike.Oni donose dozu profesionalnosti i discipline koja je neprocjenjiva.
A na sve to imaju odličnu produkciju.
Barnes uvijek spreman i šuta trice preko 40%
Paul 4/1 asist/to ratio i opet je bogotac da organizuje ekipu
CP je bio preplacen za 40 miliona koje je imao do ove godine, za 10 miliona je jeftin
- vrhunski profesionalci/vrhunski mentori
- odlična produkcija
- još smo za Barnesa dobili pik prve runde, aloooooooo!
Sohan i Vassell
Sohanu sezona nije kako treba krenula dok je povreda nije prekinula, Vassellu nije još ni krenula.Oni su bitni jer u njima imamo potencijalno fundamentalne djelove te buduće ekipe.Vassell mislim da će morati prilagodit svoju rolu.On je morao nosit prevelik ofanzivni teret za koji nije bio spreman i odbrana je patila, a ima potencijala da bude odličan defanzivac.Dok kod Sohana ćemo vidjeti u vezi šuta i da li naša ekipa budućnosti može trpit dva ili jednog slabijeg šutera, a možda jednostavno bude toliko svestran da neće to biti ni važno.Bit će zanimljivo oko petorke kad budu full spremni.Ne znam ko će upasti ali znam da Castle ne smije narednih 15 godina napustit prvu petorku.
Hoću da pohvalim Champagnia.Lik je u idealnom svijetu 8 igrač neke kvalitetne ekipe i na Sohanu,Vassellu je da mu uzmu minute.No zaboravimo često da je momak isto jako mlad (23 godine) i da napreduje.A dobro je napredovao ovo ljeto.Ovo je 3D igrač kojeg svaka ekipa na svijetu želi.Samo ti igrači obično koštaju 12-15 mil. a mi imamo njega ove i naredne dvije sezone za 3 mil. Jedan od najboljih ugovora lige.Dodatno mi gotivan jer smo ga mi iz naftalina izvadili,razvili i napravili ovim igračem koji će biti dio rotacije u narednim godinama.
Keldon i Collins neće i postoji mogućnost da ove ili naredne prije se iskoriste njihovi ugovor za neki trejd.Možda se neko nada još da će se Keldon prilagodit nekoj roli za buduću ekipu ali sam skeptičan.Nije ni defanzivac ni šuter dovoljno dobar za ono što ćemo trebati.Za Tre Jonesa ćemo vidjeti na ljeto kakva će cijena biti.
Pik situacija
Imamo sve svoje pikove, a ti pikovi izgleda da više neće biti toliko vrijedni 

Atlanta naredne tri godine jer zamjenu sam već uračunao.Istok je toliko smeće da mogu u playoff.
Pa da završimo sa 13 i 17 pikom npr. (loš scenario kao) to je uredu.
Tankovali smo 1997 i dobili Tim fucking Duncana.Nismo morali tankovati narednih 25 godina i onda kad smo odlučili da tankamo opet, dobili smo najboljeg prospekta ikad.Pa smo naredne godine sabotirali ekipu sa Sohanom na playu i drugim stvarima i vrlo moguće dobili najboljeg igrača na draftu opet?! mi smo svoju sreću ispucali.Ako zalomi nam se neki top pik ove ili naredne godine, odlično ! no ne treba biti opterećen s tim.
Primili smo Barnesa i dobili pik prve runde 2031 godine
dobili odličnog igrača i dobili prvi pik za 7 godina od historijski neozbiljne franšize
Dillingham trejd, trejdali smo #8 pik na "lošem draftu" i dobili dva pika prve runde 2030 i 2031
dobili smo dva pika (jedna zamjena) za 7 godina od historijski neozbiljne franšize
da li vi znate šta znači 7 godina? koliko je to vremena
OKC je 2012 igrala finale lige sa Durantom 23 god, Westbrookom 23 god, Ibakom 23 god, Hardenom 22 god
2019 (7 godina kasnije) nije bio niko i već su počeli proces tankovanja
a Sacramento,Minesota nisu baš pouzdan dugoročne ekipe
nije da ćemo mi draftati lika koji sad je naučio da može mastrubirat
vjerovatno ćemo iskoristit te pikove da zaokružimo ekipu oko Wembia
no sam proces dobivanja tih pikova je fascinantan
Druga stvar je da mi za Dillinghama nemamo mjesta.Nema mjesta Minesota koja ga je platila dva pika prve runde.A mi koji razvijamo Castla, gdje želimo da on ima loptu, donosi odluke, dobre i loše, tek nemamo mjesta da razvijamo još jednog mladog igrača.Pa unovčit "loš" 8 pik za dva buduća pika je bio pravi potez.
Imamo neke zamjene Bostona,Dallas etc. dosta municije uglavnom.
Kratkoročni i dugoročni pregled situacije
Dio mene misli da je Paul previše mator, Castle previše mlad.Prvom će otkazati noge, a drugi će udarit u ruki zid.Završit ćemo 37-45 na teškom zapadu i to će biti odlična sezona iskoraka.No drugi dio mene misli...
....imamo 9-8 gdje Vassell,Sohan,Jones su mašali većinu sezone.Wembi i Castle svaku tekmu bolju i odigrali smo samo jednu tekmu protiv istoka.Možda playoff/play in iskustvo skupim već ove sezone?
No uživati ove sezone.
Prvi put se nerviram radi tekmi od Kawaj ere i to je dobra stvar.Želim da dobijemo, ne zanimaju me pikovi, želim da pobjeđujemo, razvijamo zdrave navike i rastemo kao ekipa.Mi ćemo trebati dodati jedan elemenat kroz trejd ili draft al imamo dovoljno za takve poteze (više puta).Dallas je trejdao pik za Dončića,dva pika za Porzingisa, dva pika za Irvinga, pa opet imao pik za Gafforda i Washingtona.Mi nismo počeli trošit municiju.Prvo da vidimo šta imamo u Wembiu,Castlu,Vasselu,Sohanu i drugima.Pa onda vidjeti ko pripada, ko ne.Ko nam još treba.
Kako je bila mračna situacija prije par godina u crnom mediokritetu dok pokušavamo pronaći nadu za Josha Primu.Par godina kasnije i ne bi mijenjao se sa bilo kojom ekipom u ligi.Ni sa OKC koja ima toliko talenta i još više pikova.No nema Wembia, a mi pored Wembia imamo toliko još stvari.I on je najvažniji, mi smo 7 odbrana lige već ove sezone.No sa Castlom smo ubrzali proces jer smo dobili još jedan blue chip koji ima mnogo osjećaja za košarku.Najbolja stvar Paul i Barnes veterana je da su nesebični, oni su zaradili svoje novce, oni žele pomoći ali neće protagonizam.Pustit će Castla da dobije ili izgubi tekmu, ali da dugoročno se nauči,razvije i bude bolji zbog tih situacija.
Filozofski samo trebamo korstit činjenicu da je Castle 6-6 PG.Nema potrebe imati beka od 6-3 kojeg trebaš defanzivno pokrivati.Kad se sjetim da je Forbes jedne godine startao svaku tekmu, imam potrebu da se kupam opet.Mi ćemo biti top 3 odbrana svake godine u Wembi eri, pa ćemo trebati samo imati dovoljno napada.To ponavljam zavisi od internog razvoja Wembia,Castla,Sohana,Vassella ali i od još jednog potencijalnog elementa koji možemo dobit.
20 godina imaju Wembi,Castle
no ne treba biti ni previše oprezan
oni su spremni da dogodine počnu dobivat playoff serije
pa ako se ukaže prilika da uz neke pikove dobiješ još jednog "člana grupe"? do it
Zakucali smo ovo ljeto od potpisa Paula/Barnesa i drafta Castla.
Potencijalno najboljeg igrača na draftu pokupili.Dobili ove na kratkim ugovorima kao pomoćne točkiće.
(dobili i pik za Barnesa jebote i pretvorili 8 pik u dva buduća pika prve runde)
Jedva čekam b2b sa Jutom i Lakersima (još nema istoka na vidiku).Nerviram se ako izgubimo.Nema više puno minuta za Weslia i Branhama ako igraju loše, ne možemo više trpit slabije minute.Jedva čekam svaku novu tekmu Wembia da vidim koliko bolji može biti.Jedva čekam novu tekmu Castla da vidim nešto novo i da popravi nešto staro.Gdje će se Sohan uklopit i kakvu će rolu Vassell pronaći u ovoj ekipi.Šta ćemo sa pikovima dogodine i naredni "veliki potez".
Navijati da se "izgubi" radi nekog pika koji možda bude visok i možda ti promjeni franšizu....a nekad taj pik bude kao ovaj od Atlante (obično 3D krilo) nije uzbudljivo.Mi imamo tog igrača.Mi imamo druge stvari.Sad polagano idemo uzlaznom putanjom gdje se učimo pobjeđivati,takmičiti se,igrati odbranu i dobivati clutch tekme.Ovo je slatki period.
Naredne sezone? Wembi u trecoj sezoni,Castle nije ruki i još neki elementi? mogu zamislit sve.
Još karakteri Wembia,Castla,Sohana su mnogo gotivni i lagani za navijat.
Uživati u sadašnjosti bez opterećivanja o budućnosti.
Budućnost je nevjerovatna, ali ne treba preskočit ovaj period day to day razvoja.Gdje se penjemo na vrh.
Vidimo prve obrise naredne velike ekipe Spursa.

Da budemo 9-8, sa povredama, sa činjenicom da smo igrali jednu tekmu protiv istoka čitave sezone.Sa promjenama u petorci,sa ovom Popovich situacijom.Sa rukijem kojeg razvijamo.Bolje nego što sam se nadao.
Wembi
Sinoć je imao više od 3 bloka al dobro.Najbolji defanzivac svijeta i top 10 igrač lige već sad.Ljudi se fokusiraju nekad previše na neke stvari.Zašto uzima toliko trica? zašto ovo? zašto ono?.Pričaš o 20 godišnjaku koji je DPOY i isporučuje 23 poena na 59% TS.Pusti njega da otkrije domete svojih ofanzivnih granice.One lake poene oko obruča će imati uvijek.No da izbrusi domet/šut/handling kako bi bio jednostavno nezaustavljiv u budućnosti.Sve ide kako treba s njim.
Castle
Mislim da ga volim.
Želio sam ga na draftu jer uvijek sam zaljubljen u ove profile igrača koji su sposobni igrati u oba smjera.Pa nije lik bez razloga kao freshamn bio ključni čan dominantne šampionske ekipe.To znači nešto.Devet tekmi zadnjih kao starter ;
15 poena
5 asistencija
55% TS
vrhunska odbrana
+ 7,3 net rejting
Mogu ja izbacit hrpu podataka da pokažem kako Castle je u (po)najboljim petorkama lige već sad, no eye test je bolji.Nisam od Kawaja 2011 (Wembi na stranu) vidio rukija tako mirnog,staloženog,produktivnog.Neće ponovit istu grešku dva puta.Procesuira stvari izuzetno brzo na oba djela parketa.Ne treba ruki čitavu noć onako dobro i disciplinovano jurit Karia oko blokova što je ponajteži posao u košarci.Rotira na pravo mjesto, navigacija blokova, jak je fizički pa od 1 do 3 sve pokriva.Ima sve preduvjete da bude redovni član najboljih defanzivnih petorki lige vremenom.
U napadu ne znamo plafon, ne zna ni on.Bit će mašina da iznudi slobodna bacanja kad ga sudije počnu poštovati.Ogroman bek koji ima dobar handle i pronalazi uglove da se dokopa obruča, odličan pregled igre, dobar osjećaj za igru.A radi i hrpu drugih stvari gdje je često on taj koji postavlja blok za Paula i onda se otvara iz njega i razigrava/finišira akciju.
Šut njegov će odredit da li će biti superstar ili nešto malo ispod toga.Nema ustručavanja u svakom slučaju na startu sezone i uzima trice svaku tekmu, duboke trice, bez obzira na procente kroz tekmu i vremenom se popravlja.
Teško mi je opisati koliko sam oduševljen njim.Pobjednički igrač.
Paul i Barnes
Ono kad zamisliš nešto u teoriji, a u realnosti bude još bolje.Savršeni veterani za ovu mladu ekipu.Paul da bude dosadan i smara sve, Barnes da vodi primjerom.I samo zbog toga bi bili kvalitetni potpisi.Vidimo kako Houstonu su godili veterani koje su prošlo ljeto potpisali.Nije dobro kad je ekipa previše mlada, previše dugo vremena.Pa proces Filadelfije i slične ekipe gdje razviju loše navike.Oni donose dozu profesionalnosti i discipline koja je neprocjenjiva.
A na sve to imaju odličnu produkciju.
Barnes uvijek spreman i šuta trice preko 40%
Paul 4/1 asist/to ratio i opet je bogotac da organizuje ekipu
CP je bio preplacen za 40 miliona koje je imao do ove godine, za 10 miliona je jeftin
- vrhunski profesionalci/vrhunski mentori
- odlična produkcija
- još smo za Barnesa dobili pik prve runde, aloooooooo!
Sohan i Vassell
Sohanu sezona nije kako treba krenula dok je povreda nije prekinula, Vassellu nije još ni krenula.Oni su bitni jer u njima imamo potencijalno fundamentalne djelove te buduće ekipe.Vassell mislim da će morati prilagodit svoju rolu.On je morao nosit prevelik ofanzivni teret za koji nije bio spreman i odbrana je patila, a ima potencijala da bude odličan defanzivac.Dok kod Sohana ćemo vidjeti u vezi šuta i da li naša ekipa budućnosti može trpit dva ili jednog slabijeg šutera, a možda jednostavno bude toliko svestran da neće to biti ni važno.Bit će zanimljivo oko petorke kad budu full spremni.Ne znam ko će upasti ali znam da Castle ne smije narednih 15 godina napustit prvu petorku.
Hoću da pohvalim Champagnia.Lik je u idealnom svijetu 8 igrač neke kvalitetne ekipe i na Sohanu,Vassellu je da mu uzmu minute.No zaboravimo često da je momak isto jako mlad (23 godine) i da napreduje.A dobro je napredovao ovo ljeto.Ovo je 3D igrač kojeg svaka ekipa na svijetu želi.Samo ti igrači obično koštaju 12-15 mil. a mi imamo njega ove i naredne dvije sezone za 3 mil. Jedan od najboljih ugovora lige.Dodatno mi gotivan jer smo ga mi iz naftalina izvadili,razvili i napravili ovim igračem koji će biti dio rotacije u narednim godinama.
Keldon i Collins neće i postoji mogućnost da ove ili naredne prije se iskoriste njihovi ugovor za neki trejd.Možda se neko nada još da će se Keldon prilagodit nekoj roli za buduću ekipu ali sam skeptičan.Nije ni defanzivac ni šuter dovoljno dobar za ono što ćemo trebati.Za Tre Jonesa ćemo vidjeti na ljeto kakva će cijena biti.
Pik situacija
Imamo sve svoje pikove, a ti pikovi izgleda da više neće biti toliko vrijedni

Atlanta naredne tri godine jer zamjenu sam već uračunao.Istok je toliko smeće da mogu u playoff.
Pa da završimo sa 13 i 17 pikom npr. (loš scenario kao) to je uredu.
Tankovali smo 1997 i dobili Tim fucking Duncana.Nismo morali tankovati narednih 25 godina i onda kad smo odlučili da tankamo opet, dobili smo najboljeg prospekta ikad.Pa smo naredne godine sabotirali ekipu sa Sohanom na playu i drugim stvarima i vrlo moguće dobili najboljeg igrača na draftu opet?! mi smo svoju sreću ispucali.Ako zalomi nam se neki top pik ove ili naredne godine, odlično ! no ne treba biti opterećen s tim.
Primili smo Barnesa i dobili pik prve runde 2031 godine
dobili odličnog igrača i dobili prvi pik za 7 godina od historijski neozbiljne franšize
Dillingham trejd, trejdali smo #8 pik na "lošem draftu" i dobili dva pika prve runde 2030 i 2031
dobili smo dva pika (jedna zamjena) za 7 godina od historijski neozbiljne franšize
da li vi znate šta znači 7 godina? koliko je to vremena
OKC je 2012 igrala finale lige sa Durantom 23 god, Westbrookom 23 god, Ibakom 23 god, Hardenom 22 god
2019 (7 godina kasnije) nije bio niko i već su počeli proces tankovanja
a Sacramento,Minesota nisu baš pouzdan dugoročne ekipe
nije da ćemo mi draftati lika koji sad je naučio da može mastrubirat
vjerovatno ćemo iskoristit te pikove da zaokružimo ekipu oko Wembia
no sam proces dobivanja tih pikova je fascinantan
Druga stvar je da mi za Dillinghama nemamo mjesta.Nema mjesta Minesota koja ga je platila dva pika prve runde.A mi koji razvijamo Castla, gdje želimo da on ima loptu, donosi odluke, dobre i loše, tek nemamo mjesta da razvijamo još jednog mladog igrača.Pa unovčit "loš" 8 pik za dva buduća pika je bio pravi potez.
Imamo neke zamjene Bostona,Dallas etc. dosta municije uglavnom.
Kratkoročni i dugoročni pregled situacije
Dio mene misli da je Paul previše mator, Castle previše mlad.Prvom će otkazati noge, a drugi će udarit u ruki zid.Završit ćemo 37-45 na teškom zapadu i to će biti odlična sezona iskoraka.No drugi dio mene misli...
....imamo 9-8 gdje Vassell,Sohan,Jones su mašali većinu sezone.Wembi i Castle svaku tekmu bolju i odigrali smo samo jednu tekmu protiv istoka.Možda playoff/play in iskustvo skupim već ove sezone?
No uživati ove sezone.
Prvi put se nerviram radi tekmi od Kawaj ere i to je dobra stvar.Želim da dobijemo, ne zanimaju me pikovi, želim da pobjeđujemo, razvijamo zdrave navike i rastemo kao ekipa.Mi ćemo trebati dodati jedan elemenat kroz trejd ili draft al imamo dovoljno za takve poteze (više puta).Dallas je trejdao pik za Dončića,dva pika za Porzingisa, dva pika za Irvinga, pa opet imao pik za Gafforda i Washingtona.Mi nismo počeli trošit municiju.Prvo da vidimo šta imamo u Wembiu,Castlu,Vasselu,Sohanu i drugima.Pa onda vidjeti ko pripada, ko ne.Ko nam još treba.
Kako je bila mračna situacija prije par godina u crnom mediokritetu dok pokušavamo pronaći nadu za Josha Primu.Par godina kasnije i ne bi mijenjao se sa bilo kojom ekipom u ligi.Ni sa OKC koja ima toliko talenta i još više pikova.No nema Wembia, a mi pored Wembia imamo toliko još stvari.I on je najvažniji, mi smo 7 odbrana lige već ove sezone.No sa Castlom smo ubrzali proces jer smo dobili još jedan blue chip koji ima mnogo osjećaja za košarku.Najbolja stvar Paul i Barnes veterana je da su nesebični, oni su zaradili svoje novce, oni žele pomoći ali neće protagonizam.Pustit će Castla da dobije ili izgubi tekmu, ali da dugoročno se nauči,razvije i bude bolji zbog tih situacija.
Filozofski samo trebamo korstit činjenicu da je Castle 6-6 PG.Nema potrebe imati beka od 6-3 kojeg trebaš defanzivno pokrivati.Kad se sjetim da je Forbes jedne godine startao svaku tekmu, imam potrebu da se kupam opet.Mi ćemo biti top 3 odbrana svake godine u Wembi eri, pa ćemo trebati samo imati dovoljno napada.To ponavljam zavisi od internog razvoja Wembia,Castla,Sohana,Vassella ali i od još jednog potencijalnog elementa koji možemo dobit.
20 godina imaju Wembi,Castle
no ne treba biti ni previše oprezan
oni su spremni da dogodine počnu dobivat playoff serije
pa ako se ukaže prilika da uz neke pikove dobiješ još jednog "člana grupe"? do it
Zakucali smo ovo ljeto od potpisa Paula/Barnesa i drafta Castla.
Potencijalno najboljeg igrača na draftu pokupili.Dobili ove na kratkim ugovorima kao pomoćne točkiće.
(dobili i pik za Barnesa jebote i pretvorili 8 pik u dva buduća pika prve runde)
Jedva čekam b2b sa Jutom i Lakersima (još nema istoka na vidiku).Nerviram se ako izgubimo.Nema više puno minuta za Weslia i Branhama ako igraju loše, ne možemo više trpit slabije minute.Jedva čekam svaku novu tekmu Wembia da vidim koliko bolji može biti.Jedva čekam novu tekmu Castla da vidim nešto novo i da popravi nešto staro.Gdje će se Sohan uklopit i kakvu će rolu Vassell pronaći u ovoj ekipi.Šta ćemo sa pikovima dogodine i naredni "veliki potez".
Navijati da se "izgubi" radi nekog pika koji možda bude visok i možda ti promjeni franšizu....a nekad taj pik bude kao ovaj od Atlante (obično 3D krilo) nije uzbudljivo.Mi imamo tog igrača.Mi imamo druge stvari.Sad polagano idemo uzlaznom putanjom gdje se učimo pobjeđivati,takmičiti se,igrati odbranu i dobivati clutch tekme.Ovo je slatki period.
Naredne sezone? Wembi u trecoj sezoni,Castle nije ruki i još neki elementi? mogu zamislit sve.
Još karakteri Wembia,Castla,Sohana su mnogo gotivni i lagani za navijat.
Uživati u sadašnjosti bez opterećivanja o budućnosti.
Budućnost je nevjerovatna, ali ne treba preskočit ovaj period day to day razvoja.Gdje se penjemo na vrh.
Vidimo prve obrise naredne velike ekipe Spursa.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
						- Felixians4
- Kontakt:
Da, daa, da. Zamamno. Mamuzasto. Protok lopte, two way, dubok roster, mlade zvijezde postaju superzvijezde(a ponašaju se normalno i primjereno), stari dobri SAS. Pod Popom još uvijek. Tu valja spomenuti svakako da je on odsutan zbog velikih zdravstvenih tegoba, a v.d. Mitch Johnson uskočio na vrstan način. O pojedincima će se imati kad onanisati što se kaže. Heh, 20-godišnjaci su navodno tad na vrhuncu seksualne moći, no u košarkaškom smislu tek su krenuli u NBA. Dinastija dakle Area 51+++. DVORAC i Tower Wemby Vic plus čekamo još nekog za tercet, a ovo okolo će se već utanačiti. Uconn je promarširao kroz NCAA 2 sezone, dominantna ekipa na svim pozicijama super vođena, a Castle je onaj koji je vezivno tkivo, produljena ruka trenera i koji ne forsira ništa, a onda u crunch time postaje glavna osovina, proradi i šut za 3 kad zatreba, ne sumnjam da će se vrtjeti između 35 i 40 posto na dovoljnom volumenu. All round machine. Divota gledati. 
Naglašavati Paula i Barnesa i njihov utjecaj nikad ne treba dosaditi. Izvanredan offseason, oni uče momke direktno in game akcije Stepha, Draya&co. oni to instant upijaju.
Play in fight je realnost, a na odličnom nadolazećem draftu multiple first rounders. Just wow. Sumirao sve kolega briljantni raul. Magnificent post as usual

Naglašavati Paula i Barnesa i njihov utjecaj nikad ne treba dosaditi. Izvanredan offseason, oni uče momke direktno in game akcije Stepha, Draya&co. oni to instant upijaju.
Play in fight je realnost, a na odličnom nadolazećem draftu multiple first rounders. Just wow. Sumirao sve kolega briljantni raul. Magnificent post as usual
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Svaka cast @Raule.Vrhunski i u sridu, kao i uvijek.

Da ne duzim ni ja previse, sve si rekao....Jedina dilema stvarno ostaje oko toga ko ce startati kad budemo kompletni??
Ne bi ni ja Castlea na klupu, ali mislim da ce se to desiti.Pop/Mitch nece niti Barnesa niti Paula poslati na klupu.Vassell ti, kad je zdrav, treba zbog suta i ofanzivnog rasterecenja, a Sochan ti treba zbog skoka i vrhunske odbrane, a Boga mi je do povrede bio i nas najbolji igrac.Najkonstantniji, ako nista.
Da se ja pitamz stavio bih Barnesa na klupu i petorka bi mi bila CP-Castle-Vassell-Sochan-Wemby.
Realisticna je Barnes umjesto Castlea, ali kad se gleda sira slika, to toliko nije ni bitno ove sezone.Svi ce imati svoje minute, tekme ce zavrsavati najbolji, a kad ode CP, uskace Castle i idemo dalje.

Da ne duzim ni ja previse, sve si rekao....Jedina dilema stvarno ostaje oko toga ko ce startati kad budemo kompletni??
Ne bi ni ja Castlea na klupu, ali mislim da ce se to desiti.Pop/Mitch nece niti Barnesa niti Paula poslati na klupu.Vassell ti, kad je zdrav, treba zbog suta i ofanzivnog rasterecenja, a Sochan ti treba zbog skoka i vrhunske odbrane, a Boga mi je do povrede bio i nas najbolji igrac.Najkonstantniji, ako nista.
Da se ja pitamz stavio bih Barnesa na klupu i petorka bi mi bila CP-Castle-Vassell-Sochan-Wemby.
Realisticna je Barnes umjesto Castlea, ali kad se gleda sira slika, to toliko nije ni bitno ove sezone.Svi ce imati svoje minute, tekme ce zavrsavati najbolji, a kad ode CP, uskace Castle i idemo dalje.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Barnes imenovan za igraca sedmice na Zapadu!!   

To mu je prvi put u karijeri i igrac je koji je to ucinio u svojoj 13oj sezoni, sto je najvise odigranih sezona bez ovog priznanja.Zaista je nevjerovatan, a SAC nam ga fakticki pokloni plus nam dade i pik.
Mnoge fransize nikad nece nauciti i hvala Bogu na njima.

To mu je prvi put u karijeri i igrac je koji je to ucinio u svojoj 13oj sezoni, sto je najvise odigranih sezona bez ovog priznanja.Zaista je nevjerovatan, a SAC nam ga fakticki pokloni plus nam dade i pik.
Mnoge fransize nikad nece nauciti i hvala Bogu na njima.

- Felixians4
- Kontakt:
Zaista franšiza kojoj riječ franšiza i ružno stoji. Poklopilo se da je Jokara iščekivao rođenje sina, OKC pauzirao, još neke ozljede, no svejedno apsolutno nitko nije pomišljao da će se Harrison Barnes ispostaviti ovoliko sjajnim veteranskim dodatkom i da, first rounder dodatni izvučen uz njega. Pa da sam GM Kingsa, od blama ne bih ništa govorio nikome

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.