Drugačiji je sistem za WC i za EURO. To što ti spominješ je bilo za zadnji euro. Tu se baraž striktno formira na osnovu rezultata iz Lige nacija (nema na osnovu rezultata iz kvalifikacione grupe, jer prve 2 idu direktno). Pa se gleda stanje unutar svih Liga. Iz A, samo Poljska i Vels nisu otišli, pa su im morali dodati 2 tima iz ostalih liga. Pa su Estonci izvlačenjem tu upali.QUARTERBACK je napisao/la: ↑18 nov 2024, 23:19cini mi se da je estonija iz lige C igrala s Poljskom iz lige A u barazu prosli put a da nisu ni osvojili grupu u ligi C nego su bili tu sljedeci ispod crte kad su ove pobjednike grupa u C diviziji rasporedili da igraju s ovima iz B, eh sad mozda sam ja nesto pomijesao pa grijesim.. yebo ti to, sta ako Barba iznenadi i izborimo baraz kroz grupu???ma evo nek nas sve popisa nece se niko buniti al u sta da vjeruje covjek i da se nada na osnovu cega?
Kod kvalifikacija za WC, od 16 timova u baražu, 12 će ih biti kao drugoplasirani, a ostala 4 popunjavaju samo pobjednici grupa. To su u ovom trenutku redom: Španija, Njemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Norveška, Vels, Češka, Rumunija, Švedska, Makedonija, Sjeverna Irska, Moldavija i San Marino.