Nakon ovih 8 utakmica ima svega, dosta loseg ali i nesto dobrog. Mislim da nista nije gotovo sa Sergejem i da ima sanse da na dobro izadje ako pokaze da uci iz gresaka a donekle se cini da bi to mogao raditi. Mijenjali smo dosta ekipu i formaciju i igrace i ima ulaznih informacija da podvuce crtu i vidi sta valja a sta ne valja.
Sto se formacije tice ova 352 ocito ne funkcionise a sa Sunjicem kao prvim defanzivnim veznim nakon dugo vremena i Bazdarom i Kulenovicem pa i Esmirom mislim da ima puno vise smisla igrati sa 4 nazad a gore vec ima vise opcija kako ih posloziti i poredati.
Za golmane definitivno Vasilj ne treba biti jedinica, ako nista treba dobro da se potrudi i oznoji za to. Zlomislic nelos, bilo bi dobro cak i Begovica vratiti ili izgladiti stvari s Piricem jer mislim da je bolji od Zlomislica.
Stoperi u nedostatku Ahmedhodzica i Hadzikadunica mislim da su pokazali iznad svojih ocekivanja. Katic, Barisic, Bicakcic, Muharemovic nisu rupe, narocito je pozitivno sto Barisic i Muharemovic mogu puno napredovati, Radeljica ima smisla pozivati kao ljevaka, mozda nam treba jos jedan da se vrti u i oko spiska a to definitivno ne smiju biti Mujakic i Celik. Nadam se da je poziv Celiku samo neko ohrabrenje za mlade igrace nase lige a poziv Mujakicu niko ne moze objasniti, realno nije bas bio ocajan koliko ga se uzelo na zub ali svakako da nije kvalitet za reprezentacije sto igrom u nasem dresu sto formom u klubu.
Bekovi Kolasinac, Dedic, Gazibegovic i mislim da trebamo makar jos 1 a eventualno i 2 zamjene traziti da se vrte u i oko spiska zbog povreda i kartona.
Vezni red je mozda najteze posloziti, mislim da Sunjic jedini mora biti siguran starter a i njemu apsolutno moramo izmisliti zamjenu istih karakteristika, ili nekog jos boljeg pa da on ide na klupu.
Za Tahirovica je sve otvoreno od fine karijere i jednog od stubova reprezentacije do toga da se ne najede puno hljeba od fudbala poslije Ajaxa. Pokazuje i jedno i drugo lice. Nisam neki njegov fan ali razumijem sto ga forsira mada stvarno malo i previse, on da proradi, udje u formu u klubu i poboljsa makar neke svoje nedostatke puno bi nam znacio.
Gigovic bi na papiru trebao biti jedan od stubova ali nevidljiv zadnjih 6 utakmica, iako je odlicno igrao prijateljske na ljeto. On mora vratiti tu formu u reprezentaciji ili preseliti na klupu, a ne bi mu dao jos puno sansi da pokazuje sta zna. Basic, Huseinbasic su vise pokazali. Saric je isto tip igraca koji je drugaciji od drugih ali nazalost nije prvotimac u Seriji B. Burnic nista posebno, zavali ga na beka gdje je realno nelos ali ni u veznom redu nije da nesto briljira.
Treba biti realan i reci da je nas vezni red pakao za uigrati jer gotovo svako okupljanje drugi igrac dolazi u formi a ovi sto su bili u formi prosli mjesec sada nisu, a svi su u 5 deka pa niko nema zacementiranih prvih 11.
Uz to sve su do Sunjica igrali bez defanzivnog veznog pa im je bilo jos teze, gdje bi ja gresku pripisao iskljicivo strucnom stabu jer je Sunjic igrao fudbal i u septembru a ni tad nismo imali def. veznog. A graditi nesto ozbiljno bez te pozicije je ludost.
I naprijed bi se usudio reci da smo ubitacni, od mladosti do iskustva, sad pokriveni i po bocnim stranama, 5 igraca donekle razlicitih karakteristika i moze se, mozda cak i u zavisnosti od protivnika, sloziti mozaik koji ce funkcionisati.
Za formaciju, iz svega napisanog, najbolje mi se cini 4 nazad, a naprijed def. vezni i dalje ih redati kako god. 424, 4231, 4222, 4132 i sl. varijacije od kojih su neke dosta slicne da bez problema u toku utakmice predjemo iz jedne u drugu. Sustina bi bila preskakati sredinu i nek naprijed ovi koji znaju lopte kombinuju kao sto su protiv Nizozemske kod gola.
Ovu Ligu Nacija mu mogu halalit ako pokaze da uci iz gresaka kojih je bilo mnogo, dakle mozemo mnogo i napredovati. Kval. za SP vec imam veca ocekivanja, ali ne za plasman vec manje izdrkavanja sastava, trazenja alternativa za stopere, bekove, def. veznog pa i golmana u spisku, obrise neke druge formacije, pokazivanje da mozemo igrati za reprezentacijama drugog i donekle lagodnije utakmice sa reprezentacijama cetvrtog i petog sesira.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat