Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

GG3
Kontakt:

Re: Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024

Post Postao/la GG3 » 20 nov 2024, 09:57

Konzerva je napisao/la:
20 nov 2024, 09:46
Ruku na srce akcija kod gola sinoc je bila jedna od najboljih do sad, u stilu velikih repki.....nadam se da ce repka krenuti uzlaznom putanjom od sada.
Bila je i ona u prvom kad je Dedic bio u zaledju.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 20 nov 2024, 10:03

Rodeni je napisao/la:
20 nov 2024, 04:18
Coolpanda24 je napisao/la:
20 nov 2024, 03:42
slika

Hajradinović koji nakon tekme obleće koji krug oko stadiona 😂 Čudi me da Barba ne cijeni ovo zalagnje i voljni momenat.
Dzaba mu nema od njega havera dobivo je svoje minute nista Nije pokazo
Drago mi je da je to Barba uvidio i da ga ne forsira.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 20 nov 2024, 10:04

Ovoj ekipi fali Čivić da haos bude potpun.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 20 nov 2024, 10:05

Sad cu vas rec njegovoj ženi sta pričate o njemu..

Sad ćete vi vidjet
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 20 nov 2024, 10:10

fanatik19 je napisao/la:
20 nov 2024, 07:56
Evo jedno konkretno pitanje za sve:
Mislite li da trebamo trajno preći u formaciju 4-4-2 koju smo igrali od ulaska Esmira i Sameda i objektivno gledajući izgledalo je veoma dobro?
Slovenija igra taj sistem s Kekom već neko vrijeme i stvarno mislim da bi ga i nama bilo najlakše uigrati nego da izmišljamo nekakve 3-5-2 a nikakve razlike imali 5 ili 4 kad se branimo jer ovako smo uprkos još uvijek nestabilnoj odbrani barem bolji prema naprijed
Apsolutno, u drugom poluvremenu se stvarno vidio napredak po mnogim aspektima. Samo mora riješiti neke pozicije, to je definitivno. Sejo kad je tu, super, ali s obzirom da je često povrijeđen, mora se imati adekvatna zamjena lijevo. Ovi eksperimenti prebacivanja Dedića čas ovamo čas tamo nisu rješenje na dugoročne staze. Nisam siguran koliko Burnić može odgovoriti zadatku, iako nije bio loš drugo poluvrijeme.
Definitivno nam je veza i dalje najveća boljka, tu nikako da se isprofilišu. Nije mi jasno zašto Gigu gura ispred Huseinbašića. Ne kažem ni da je Denis mega giga, ali i njegova asistencija za Ermedina je bila odlična.
Moram se dotaći još i Esmira, nakon one asistencije za Džeku, proglasili smo ga novim Messijem svi kolektivno, Barbi spočitavali što je na klupi i da treba igrati od 1. minute, a i tu se vidjelo da čovjek zna šta radi i da je svjestan da Esmir ipak ne može u potpunosti odgovoriti zadatku na ovoj visini. Ekstra što je i njemu dao šansu svaki put, otvorio mu vrata i na taj način poručio da ga na zimu očekuje u Evropi. Vjerovatno ista situacija i s Benjom.
Zadnja izmjena: Coolpanda24, dana/u 20 nov 2024, 10:42, ukupno mijenjano 1 put.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 nov 2024, 10:21

PasodelMar je napisao/la:
19 nov 2024, 23:57

Igrali smo prvi put 4-2-3-1 sa Burnicem na krilu (to ti je faktički igrač manje u napadu i u odbrani) a ti pričaš nešto o def. veznom, koji su činili Tahirovic i Gigovic u tandemu :rol:. Kada postavis normalnu formaciju i igrače na normalne pozicije, onda ćemo izgledati još puno bolje nego danas, a dupli blok opisati kao "shit" dovoljno govori o tome kako ti gledaš na fudbal.

Nebitno, možda ne vidiš sad, a možda nisi vidio ni protiv Mađara ali mi sa cetiri pozadi učestvujemo puno bolje u igri i puno smo opasniji u napadu.
Ma ne, nisu dupli blokovi shit vec tvoje smjestanje random igraca na defanzivnog veznog i pisanje da to oni tako znaju, mogu, trebaju igrati.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 20 nov 2024, 10:32

Strucnjaci koju smo formaciju igrali prvo poluvrijeme sinoc?

3-5-2 il 4-4-2 ?

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 20 nov 2024, 10:37

Coolpanda24 je napisao/la:
20 nov 2024, 10:10
fanatik19 je napisao/la:
20 nov 2024, 07:56
Evo jedno konkretno pitanje za sve:
Mislite li da trebamo trajno preći u formaciju 4-4-2 koju smo igrali od ulaska Esmira i Sameda i objektivno gledajući izgledalo je veoma dobro?
Slovenija igra taj sistem s Kekom već neko vrijeme i stvarno mislim da bi ga i nama bilo najlakše uigrati nego da izmišljamo nekakve 3-5-2 a nikakve razlike imali 5 ili 4 kad se branimo jer ovako smo uprkos još uvijek nestabilnoj odbrani barem bolji prema naprijed
Apsolutno, u drugom poluvremenu se stvarno vidio napredak po mnogim aspektima. Samo mora riješiti neke pozicije, to je definitivno. Sejo kad je tu, super, ali s obzirom da je često povrijeđen, mora se imati adekvatna zamjena lijevo. Ovi eksperimenti prebacivanja Dedića čas ovamo čas tamo nisu rješenje na dugoročne staze. Nisam siguran koliko Burnić može odgovoriti zadatku, iako nije bio loš drugo poluvrijeme.
Definitivno nam je veza i dalje najveća boljka, tu nikako da se isprofilišu. Nije mi jasno zašto Gigu gura ispred Huseinbašića. Ne kažem ni da je Denis mega giga, ali i njegova asistencija za Ermedina je bila odlična.
Moram se dotaći još i Esmira, nakon one asistencije za Džeku, proglasili smo ga novim Messijem svi kolektivno, Barbi spočitavali što je na klupi i da treba igrati od 1. minute, a i tu se vidjelo da čovjek zna šta radi i da je svjestan da Esmir ipak ne može u potpunosti odgovoriti zadatku na ovoj visini. Ekstra što je i njemu dao šansu svaki put, otvorio mu vrata i rna taj način poručio da ga na zimu očekuje u Evropi. Vjerovatno ista situacija i s Benjom.
Sto se tice Esmira, zna se vrlo dobro tko ga je proglasio Messiem, isti oni navijaci i novinari sto su Barbareza otpisali poslije 7-0.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 20 nov 2024, 10:43

Termine za prijateljske utakmice obavezno iskoristiti za lakse protivnike, da se koja utakmica dobije radi samopouzdanja koje nam je prijeko potrebno.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 20 nov 2024, 11:00

Jel vas zaista stid nešto negativno pisati o Esmiru ali sad ozbiljno?
Odigrao je 6 utakmica, samo jednom je dobio priliku od starta i vjerovatno bio naš najbolji igrač tu utakmicu. Protiv Holandije je imao debi iz snova, protiv Mađara tamo smo nakon njegovog ulaska više puta prešli na polu Mađara negoli za 75 minuta prije njegovog ulaska. Ne znam šta je neko očekivao od njega u ove 2 utakmice i sad me ozbiljno zanima jel se zayebayete? Ubacili smo ga na 5-0 protiv Švaba zajedno sa Baždarom i nisu se sastali s loptom obojica časno s tim da je Esmiru sezona gotova prije skoro mjesec dana i da se već s Mađarima mogla vidjeti određena iscrpljenost jer je istu počeo u februaru dok je Samed nije odigrao ni 40% utakmica ove sezone. Protiv Njemačke na strani ne postoji igrač za kojeg možemo reći da je odigrao dobru utakmicu.
Niko njega nije proglasio Messijem izuzev ovih idiotskih portala koji bi se yebavali u čmar za klik. Dečko je ogroman talenat i ako se bude razvijao u pravom smjeru imat ćemo narednih 15 godina velike koristi od njega a ne vidim razlog zbog kojeg neće obzirom da je evidentno veliki profesionalac.
Vrhunac priče o njemu su mi ovi mazlumi koji pričaju u nekom Sarajevu, Osijeku i Rizesporu. Pa da li ste vi zaista normalni? Više američkih portala je prenosilo da ima interesa za njega iz bundeslige, čak je i Belmin govorio kod Marjana da je razgovarao sa njegovim menadžerom i da ima ponuda iz ozbiljnih liga i klubova i likovi s ovog foruma pričaju o nekakvom Osijeku i stavljaju ga u koš sa amaterom Omerovićem.
Njemu su potrebne 1-2 pripreme u nekoj od liga petice da u potpunosti mogne pratiti sve što traži ovaj nivo fudbala jer je fizika jedini aspekt koji još nedostaje njegovoj igri za razliku od 70% naših reprezentativaca kojima je džaba i fizika Viniciusa kada su limitirani na puno bitnijim fudbalskim kvalitetima
Zadnja izmjena: fanatik19, dana/u 20 nov 2024, 11:06, ukupno mijenjano 3 puta.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 20 nov 2024, 11:00

GG3 je napisao/la:
20 nov 2024, 10:32
Strucnjaci koju smo formaciju igrali prvo poluvrijeme sinoc?

3-5-2 il 4-4-2 ?
I sta je igr'o Dedic ako je bila 3-5-2 ... :hmmmmm:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 nov 2024, 11:03

Neki očito nisu gledali utakmicu.
Vec sam sinoć pisao.

Kakvo bolan 1.poluvrijeme 352 i da smo u drugom prešli na 442 pa kao proigrali?!

Od 1. (PRVE) minute smo igrali s 4 nazad. Od prve minute smo igrali istu formaciju. S istom formacijom odigrali slabo 1.poluvrijeme i dobro 2.poluvrijeme.

Momci su se na poluvremenu presabrali, krenuli odlučnije i to je izgledalo bolje i do prvih izmjena u 63.minuti. Odlična prilika Dzeke s lijeve strane, potom udarac glavom, zatim poništen gol...tek onda ulaze Bazdar i Bajraktarevic koji su doprinijeli još sigurnijem posjedu, pogotovo Bazdar.

U isto vrijeme niko neće kazati da smo mi bili oslabljeni...ne samo sinoć, nego svaku utakmicu i to za ponajbolje pojedince.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 20 nov 2024, 11:04, ukupno mijenjano 1 put.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 20 nov 2024, 11:04

hurem je napisao/la:
20 nov 2024, 11:03
Vec sam sinoć pisao.

Kakvo bolan 1.poluvrijeme 352 i da smo u drugom prešli na 442 pa kao proigrali?! Manite se Pasodela i njegovog laziranja.

Od 1. (PRVE) minute smo igrali s 4 nazad. Od prve minute smo igrali istu formaciju. S istom formacijom odigrali slabo 1.poluvrijeme i dobro 2.poluvrijeme.

Momci su se na poluvremenu presabrali, krenuli odlučnije i to je izgledalo bolje i do prvih izmjena u 63.minuti. Odlična prilika Dzeke s lijeve strane, potom udarac glavom, zatim poništen gol...tek onda ulaze Bazdar i Bajraktarevic koji su doprinijeli još sigurnijem posjedu, pogotovo Bazdar.

U isto vrijeme niko neće kazati da smo mi bili oslabljeni...ne samo sinoć, nego svaku utakmicu i to za ponajbolje pojedince.
Istina, i Dedić je u intervjuu rekao da su ovu utakmicu igrali s 4 nazad, za razliku od one u Njemačkoj gdje su igrali s 5 nazad.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 20 nov 2024, 11:07

hurem je napisao/la:
Vec sam sinoć pisao.

Kakvo bolan 1.poluvrijeme 352 i da smo u drugom prešli na 442 pa kao proigrali?!

Ma neznam sta oni gledaju? Stvarno se zapitam sto meni ovo treba?

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 20 nov 2024, 11:08

fanatik19 je napisao/la:
20 nov 2024, 11:00
Jel vas zaista stid nešto negativno pisati o Esmiru ali sad ozbiljno?
Odigrao je 6 utakmica, samo jednom je dobio priliku od starta i vjerovatno bio naš najbolji igrač tu utakmicu. Protiv Holandije je imao debi iz snova, protiv Mađara tamo smo nakon njegovog ulaska više puta prešli na polu Mađara negoli za 75 minuta prije njegovog ulaska. Ne znam šta je neko očekivao od njega u ove 2 utakmice i sad me ozbiljno zanima jel se zayebayete? Ubacili smo ga na 5-0 protiv Švaba zajedno sa Baždarom i nisu se sastali s loptom obojica časno s tim da je Esmiru sezona gotova prije skoro mjesec dana i da se već s Mađarima mogla vidjeti određena iscrpljenost jer je istu počeo u februaru dok je Samed nije odigrao ni 40% utakmica ove sezone. Protiv Njemačke na strani ne postoji igrač za kojeg možemo reći da je odigrao dobru utakmicu.
Niko njega nije proglasio Messijem izuzev ovih idiotskih portala koji bi se yebavali u čmar za klik. Dečko je ogroman talenat i ako se bude razvijao u pravom smjeru imat ćemo narednih 15 godina velike koristi od njega a ne vidim razlog zbog kojeg neće obzirom da je evidentno veliki profesionalac.
Vrhunac priče o njemu su mi ovi mazlumi koji pričaju u nekom Sarajevu, Osijeku i Rizesporu. Pa da li ste vi zaista normalni? Više američkih portala je prenosilo da ima interesa za njega iz bundeslige, čak je i Belmin govorio kod Marjana da je razgovarao sa njegovim menadžerom i da ima ponuda iz ozbiljnih liga i klubova i likovi s ovog foruma pričaju o nekakvom Osijeku i stavljaju ga u koš sa amaterom Omerovićem.
Njemu su potrebne 1-2 pripreme u nekoj od liga petice da u potpunosti mogne pratiti sve što traži ovaj nivo fudbala jer je fizika jedini aspekt koji još nedostaje njegovoj igri.
Ja ništa o Esmiru negativno nisam rekao sem da treba preći u Evropu. Jasno je da momak ima šlifa, to se vidi - to imaš ili nemaš, ali prosto mu fali taj level igre koji zahtijevaju ovakve utakmice (tome doprinosi i to što se sezona u Americi završila prije mjesec. Btw kad počinje tamo opet sezona?). Međutim mi kao publika - tačnije portali, smo podložni tome da nakon jednog poteza proglasiš nekog vunder kidom. Momak zna lopte, pokazao je, ali treba tu rada. Vrijeme je na njegovoj strani, veliki dobitak za nas, na njemu je sve ostalo.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 20 nov 2024, 11:12

hurem je napisao/la:
Vec sam sinoć pisao.

Koliko god glupo zvučalo i oni su bili još više oslabljeni jer sigurno 6-8 igrača koji bi bili starteri nisu igrali i istovremeno utakmica je bila bez ikakvog rezultatskog imperativa. Baš iz ovih razloga nas remi ne smije podignut u nebesa kao x puta dosad pa da nas poslije nalupa neki Luksemburg
(Van Dijk, Gakpo, De Jong, Reijenders, Simons, Ake, Dumfries)

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 20 nov 2024, 11:15

PeppermintSA je napisao/la:
19 nov 2024, 22:29
Govedo, ne da čeliku minutu. Dabogda sve izgubio
U moru glupih grupa ljudi u ovoj državi, pitari su najgluplja. To je baš uspjeh vrijedan hvale. :salut:

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 20 nov 2024, 11:27

Nadam se da nećete zamjeriti što idem u off s temom, je li ko pogledao tekmu Turska-CG od sinoć? Sad vidim Crnogorci ih pobijedili 3-1, pa rekoh kojim trikovima?

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 nov 2024, 11:38

fanatik19 je napisao/la:
20 nov 2024, 11:12
hurem je napisao/la:
Vec sam sinoć pisao.

Koliko god glupo zvučalo i oni su bili još više oslabljeni jer sigurno 6-8 igrača koji bi bili starteri nisu igrali i istovremeno utakmica je bila bez ikakvog rezultatskog imperativa. Baš iz ovih razloga nas remi ne smije podignut u nebesa kao x puta dosad pa da nas poslije nalupa neki Luksemburg
(Van Dijk, Gakpo, De Jong, Reijenders, Simons, Ake, Dumfries)
Naravno da nas remi ne treba podici u nebesa i sigurno neće, ni selektora ni igrace. U isto vrijeme ne treba omalovažavati ovaj remi jer smo i dalje igrali protiv jake Nizozemske koja je s drugim sastavom jača od Mađarske recimo i vjerovatno svih reprezentacija iz 2.sesira.
Najvažnije da su sebi pokazali da mogu igrati.
Nismo izgubili od Njemačke prije 3 godine nego prije 3 dana. Kao sto se u Njemačkoj ništa nije poklopilo, sinoć drugo poluvrijeme jeste.
Za mart je najvažnije da svi budu zdravi i da igraju najbolji...a ne da smo šareni kao sto je to bilo iz utakmice u utakmicu ovih zadnjih par mjeseci gdje zbog objektivnih okolnosti nisi imao prilike da stvaraš zeljeni kostur.

Jednako sam optimista i nakon 0:7 i 1:1. Ništa se nije promijenilo. Jednostavno drugačije gledam na ovu pozitivnu priču, koja nekima ona to nije jer gledaju drugim očima.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 20 nov 2024, 11:40, ukupno mijenjano 2 puta.

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 20 nov 2024, 11:39

A sto ne bi igrali 3-4-3? Po meni najbolja formacija u fudbalu, trojica nazad Kolasinac-Katic-?, dva veznjaka, Dedic desni wing back, Gazibegovic-Burnic lijevi, Esmir kao desetka i ispred njega Demirovic-Dzeko ili Bazdar.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.