Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

galia95
Kontakt:

Re: Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024

Post Postao/la galia95 » 20 nov 2024, 03:12

313 je napisao/la:
20 nov 2024, 03:07
galia95 je napisao/la:
20 nov 2024, 02:38
Jedino možemo da žalimo za utakmicom protiv Mađarske na Bilinom polju, što je za nas ustvari bila najvažnija utakmica čitavog ciklusa Lige nacija. Da smo tada pokazali igru i karakter kao večeras u drugom poluvremenu, možda bismo i pobijedili Mađare i ostali u A ligi sa ovim zvijerima. Ovako se vraćamo u mnogo realniju B ligu i s podijeljenim emocijama dočekujemo kvalifikacije gdje se nadam da će nas i žrijeb malo pogledati. Ovo drugo poluvrijeme ipak ulijeva neku nadu uoči kvalifikacija koje će pokazati naše stvarno stanje i realne mogućnosti u duelima sa nešto lakšim protivnicima od Engleske, Italije, Njemačke, Holandije i Mađarske. Sretno momci! ⚜️ :bih:
Nemoj da žalimo opet, Boga ti. Ne moramo se uvijek dovest do tog da žalimo za nečim, zapravo ne trebamo nikad. Nigdje nas to nikad nije dovelo, i neće, samo ojačava ovaj priučeni luzerski mentalitet. Da smo ih trebali dobit, dobili bi. Hajmo dalje aBd.
Slažem se! 👍😎🍺

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 20 nov 2024, 03:42

slika

Hajradinović koji nakon tekme obleće koji krug oko stadiona 😂 Čudi me da Barba ne cijeni ovo zalagnje i voljni momenat.

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 20 nov 2024, 04:18

Coolpanda24 je napisao/la:
20 nov 2024, 03:42
slika

Hajradinović koji nakon tekme obleće koji krug oko stadiona 😂 Čudi me da Barba ne cijeni ovo zalagnje i voljni momenat.
Dzaba mu nema od njega havera dobivo je svoje minute nista Nije pokazo

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 20 nov 2024, 05:16

rishovski je napisao/la:
20 nov 2024, 02:52
Kaunas je napisao/la:
20 nov 2024, 02:14
rishovski je napisao/la:
20 nov 2024, 01:16
Nama se više nikad neće ponoviti grupa u kojoj će Grčka biti nosioc i plus Slovačka... I to je odgovor na sve... I Safeta je Portugal napunio do vrha...6 komada i ostao na klupi...
I tad da je bila Njemacka ili Italija nosioc,mi Brazila ne bi vidjeli.. Safet je samo imao srecu da je imao vise igraca koji igraju redovno za svoje klubove predvođene Džekom... Ostali su bili prosjecni...i hoce i nece... Al i to je znalo proći protiv blijedih repki sa Baltika i pojednako kriticnih repki poput naše, Grka i Slovaka.. Stručnjaka u liku Sušića na klupi nismo imali to je definitivno.. To se i pokazalo nakon odlaska iz repke... Bog ga pogledao s repkom i to je to...
Provjeri malo kakve su ekipe tad bile Grcka i Slovacka prije nego lupis takvu glupost. E cuj Safet imao srece a pod njegovim vodstvom igrali najbolji fudbal u historiji repke.
Bile su takve da Grcka nikad nece biti level ekipa koje smo do tada dobijali iz prvog šešira.. Sad ti kao veliki znalac mislis da bi bili na SP da si dobio Italiju kao nosioca ili Portugal,da ne pominjem Španiju,Francusku,Njemačku....
Mi smo tad bili reprezentacija u kojoj se znalo prvih 11 ako su svi zdravi 2 mjeseca prije utakmice...
Safet je pokazao da je sreća bila i to je dokazao vodeći reprezentaciju poslije SP.. g.uzio nas ko je stigao... Što nije napravio neki rez,otjerao pojedince kad je trenerčina..
Frajer se samo žalio kako je život skup u Parizu... trebali mu milion godisnje dati.... A o klubovima koje taj stručnjak vodio,bolje da ne pričamo...0 bodova...
Mi smo od te reprezentacije u najmanju ruku napravili Španiju. Mi olako zaboravljamo da su u njoj igrali i Zahirović, Pandža, Vršajević, Rahimić koji se gotovo oprostio od klupskog fudbala itd. A i te udarne igle nisu baš bile nekakav evropski creme de la creme. Ta reprezentacija je bila potentna, na nekim pozicijama jako dobra, na nekim prosječna, uz vrlo kratku klupu. I slažem se, nikad se ne bi plasirali na SP da nismo izvukli objektivno gledajući slabu grupu, i to grupu u kojoj su nam svi protivnici odgovarali.

E sad, pored svega rečenog, upravo nas je Pape odveo na prvenstvo svojom odlukom da otpočetka kvalifikacija igra sa dva klasična centarfora, u trenutku kada apsolutno niko u Evropi tako nije igrao. Shvatio je kakve imamo protivnike u grupi, da nam mahom odgovaraju jer smo tehnički bili solidno potkovani, i gurne Džeku i Ibiševića u tandemu od prve utakmice. Sjeti se da to Ćiro nije radio, već je igrao s jednim špicem, a da je i sam Pape u prvom ciklusu igrao samo s Džekom u špicu, dok je Ibiševića ili ostavljao na klupi ili utapao na krilo. Ta njegova trenerska odluka nas je odvela na prvenstvo, jer smo završili kao prvoplasirani zahvaljujući gol razlici. Prosto smo tovarili ove slabije ekipe sa po 4-5-8 golova. Da smo kojim slučajem završili drugi i otišli u baraž, ne bi ga prošli. Mi smo bili prespori, pretromi i prejednodimenzionalni da bismo prošli nekog jačeg protivnika od Grčke u dvomeču. Pape je izvukao maksimum iz one ekipe, jer ako neko misli da su Medunjanin, Vršajević, Pandža, Vranješ, Zukanović, Šunjić, Bešić, Zahirović, Stevanović, Svraka, Mujdža, polupenzioner Rahimić, pozni Miske sa stomačinom, Salihović... neke svjetske vedete koje jamče konstantni uspjeh, prosto je nerealan. Mi smo s njim bili u jednom trenutku 13. reprezentacija na svijetu, a po suhoj kvaliteti nismo bili ni u prvih 30.

Naravno, ona je bila za tri klase bolja od ovog trenutnog škarta što za nas igra, ali daleko je to bilo od nekog topa.

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 20 nov 2024, 06:32

fanatik19 je napisao/la:
20 nov 2024, 01:01
RajvoSA03 je napisao/la:
20 nov 2024, 00:59
Pocelo je lose, ali smo se neocekivano digli 😁

Sa ovim silnim izostancima 3-5-2 koju smo izveli na pocetku, izgleda lose. Dodajmo na to neuigranost odbrane i dodjemo do situacije da su holandezi manje vise probijali kako su htjeli. Drugo je sto to nisu uspjeli naplatiti kojim golom vise. S druge strane mi u prvom poluvremenu nismo postojali, pogotovo vezni red.

Drugo poluvrijeme, promjena formacije na 4-2–4, ispostavilo se pun pogodak. Bazdar i Bajraktarevic sa puno defanzivnih zadataka, koje su iznijeli vrlo dobro. Ono sto posebno treba pohvaliti je nasa kombinatorika u zadnjoj trecini u fazi napada. Ne samo kod danasnjeg gola, generalno kroz ovu Ligu Nacija smo pokazali neke automatizme koji do sad nisu postojali, a ti automatizmi su nas doveli do golova i opasnih situacija. To se narocito moglo vidjeti kod kornera koje izvodimo otkako je Barbarez selektor.

Pojedinacni strasne partije Tahirovica, Barisica, Muharemovica, Dedica i Dzeke. Dzeko me uzasno iritira svojom pasivnoscu u fazi presinga, ali je i to u drugom poluvremenu korigovao.

Igraci koji su ostavili najgori utisak po meni su Gigovic, Bicakcic i Demirovic. Mada se nema puno toga Demirovicu prigovoriti za work-rate, ali sto se tice realizacije stvarno dosta steka u reprezentaciji.

Helem, hvala Bogu dosao je kraj i ovom ludilu od Lige Nacije. Dosta negativnih stvari, ali dosta i pozitivnih. Veceras prvi put vidim neki napredak, sto takticki, sto igracki, sto s izmjenama. Za nadati se da ce to sve vise ici prema gore.

Neka idealna grupa za kvalifikacije : Belgija, Poljska, Estonija, Gibraltar, pa da se potucemo.
Ovo je prvi put da si napisao ovako dug komentar a da sam se od a do ž složio sa istim :bih:
Još da se pomiriš sa činjenicom da je Milenković član stručnog štaba i to je to
Baždar je igrao poziciju koju igra i u klubu, i nije imao neke defanzivne zadatke. Inače, povuče se u vezni red da pokupi loptu... A ne znam šta hoćeš od Džeke, čovjek ima skoro 40 godina, dobro je i da trči. Odličan je za svoje godine i sve što je preživio

TheClown
Kontakt:

Post Postao/la TheClown » 20 nov 2024, 06:38

U svim utakmicama, nas protivnik ubio nogama...
Posjet lopte oko 30%, 1-2 suta u okvir gola, teško tri puta se dodati. Taktika 0, izmjene niđe veze ...

U zadnjoj, najnebitnijoj utakmici, osvojimo "mnogo bitan" bod!
Bosnjo slavi kao da smo vec na SP!
Ovo samo glupi Bosnjo moze ...

:kafa:
"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."

"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2024, 07:07

killafrommanilla je napisao/la:
20 nov 2024, 00:26
U da znas kako je ovaj za tebe stvoren, pa zaboravio bi i Djipketa i Anexa isti dan :mrgreen:

Imam osjećaj kao da mu je krivo što smo izjednačili i da bi volio da smo ponovo primili pet komada samo da bi mogao da mlati praznu slamu.

Nisam ni ja oduševljen Barbarezom, ali drugo poluvrijeme je bilo odlično i napokon je uklopio i dobio konture onoga kako bi trebali da izgledamo u nastavku. Sve što treba da uradi jeste da više ništa ne izmišlja i da nastavi sa nadogradnjom ove ekipe iz drugog poluvremena.

Nećemo više igrati protiv ovih monstruma od reprezentacija pa ćemo se i mi nešto pitati.

Žrijeb ja za 20ak dana pa ćemo da vidimo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 20 nov 2024, 07:15

fanatik19 je napisao/la:
19 nov 2024, 23:55
Ljudi, budimo realni.
Holandija je počela tekmu bez 6 sigurnih startera(Gakpo, Van Dijk, Dumfries, Reijenders, De Jong, Simons pa donekle i Schouten)
Prvo poluvrijeme smo uprkos takvom sastavu bili kriminalno loši, mogli smo lagano primiti 3 gola. Drugo poluvrijeme smo se dozvali, stali na loptu i uspjeli zaustaviti njihove stalne napade. Tahirović je nakon očajnog prvog poluvremena u drugom bio jedan od najboljih pojedinaca. Dojma sam da se konstantno kasni sa izmjenama obzirom da se igra u velikoj većini slučajeva znatno podigne nakon istih. Odbrana je još uvijek najkritičniji dio tima. Smatram da bi Ahmedhodžić i Muharemović bili ogroman zalog i daleko najbolji tandem za budućnost iako se to neće nikada desit. Barišić jednostavno nema kvalitet za ovog nivoa - skok igra ok, kada uspije stati blizu igrača ok ali njegova kreacija od pozadi i reakcije kada mu protivnici napadaju iza leđa su kriminalno loše i teško da će on to ikada popraviti obzirom da ima 23 godine. Sve u svemu, nemojte da nas ovo zavara jer oni bi nas pobijedili i sa ovakvim sastavom da im je trebalo. Svakako da je pozitivna stvar reakcija igrača nakon prvog poluvremena i činjenica da nismo izgubili utakmicu mada ako nas to bude konstantno zadovoljavalo i nekakvi porazi 0 1 i 1 2 uz izgovor borili smo se i falilo je sreće onda nikada nećemo ništa napraviti. U svakom slučaju danas treba biti puno manje kritičan nego inače i svi se nadamo da će ovo konačno krenuti u pravom smjeru
100% se slažem. Meni je jedna od jedinih pozitivnih stvari integracija novih talenata u A tim u nekoj nadi za bolje u narednim godinama, i to da su se donekle dokazali kao budući standardni igrači – mislim na Baždara, Muharemovića (ispred kojeg je dosad Mujakić bio pozvan). Sve ostalo što si napisao je realnost.

Ljudi su igrali s 30% snage, bez ikakve volje za pobjedu ili dokazivanje, osim par igrača. Plus: nama nije problem izjednačiti utakmicu ovakvog kalibra, iako smo od Njemačke izgubili 7:0, nego kontinuitet u pozitivnim rezultatima. Imamo jako poznatu historiju igranja jedne utakmice na top nivou, i onda naredne kao da smo amateri. Ok, juče smo izjednačili s Nizozemskom, ali možemo li dobiti 3-4 utakmice zaredom protiv srednje jakih timova? Tu se pokazava kontinuitet. Sigurno smo psihološki na najnižem nivou u zadnjih 10 godina, i zbog toga isto imamo te padove i uspone. Još jedne očajne kvalifikacije ispred nas u Martu.
Zadnja izmjena: denza, dana/u 20 nov 2024, 07:26, ukupno mijenjano 3 puta.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 nov 2024, 07:22

bhsport je napisao/la:
19 nov 2024, 21:29
Za zadnjih desetak tekmi, gledljiva utakmica sa nase strane nismo nijemi posmatrači.
Iskreno bih volio Djakovca mjesto Tahirovica da vidimo koliko moze i naravno Bazdara uz Dzeku.
Evo post na poluvremenu a drugo je bilo jos gledljivije.
Naravno jeste B Nizozemska ali nakon 0-7 pruziti pristojnu partiju je za pohvalu.
Dzeko i Dedic su dali drugu dimenziju ekipi, Šunjic trkac, volio bih vidjeti podatak koliko je pretrčao sinoc.
Veliki bod je ovo za sve. Pohvalio bih jos golmana i Muharemovica kojeg bih volio vidjeti sa Denisom, jer mi Barisic apsolutno nikakvo povjerenje ne ulijeva.
Samed Baždar takodjer vrlo pristojno brzo igra i razmislja.
Pa bravo za predstavu sinoc. ovo jeste naznaka da sutra mozemo razmisljati o nekim pobjedama protiv ekipa iz cetvrtog i petog sesira i borbe kuci sa ovom iz drugog.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 20 nov 2024, 07:27

denza je napisao/la:
20 nov 2024, 07:15
fanatik19 je napisao/la:
Ljudi, budimo realni.
Holandija je počela tekmu bez 6 sigurnih startera(Gakpo, Van Dijk, Dumfries, Reijenders, De Jong, Simons pa donekle i Schouten)
Prvo poluvrijeme smo uprkos takvom sastavu bili kriminalno loši, mogli smo lagano primiti 3 gola. Drugo poluvrijeme smo se dozvali, stali na loptu i uspjeli zaustaviti njihove stalne napade. Tahirović je nakon očajnog prvog poluvremena u drugom bio jedan od najboljih pojedinaca. Dojma sam da se konstantno kasni sa izmjenama obzirom da se igra u velikoj većini slučajeva znatno podigne nakon istih. Odbrana je još uvijek najkritičniji dio tima. Smatram da bi Ahmedhodžić i Muharemović bili ogroman zalog i daleko najbolji tandem za budućnost iako se to neće nikada desit. Barišić jednostavno nema kvalitet za ovog nivoa - skok igra ok, kada uspije stati blizu igrača ok ali njegova kreacija od pozadi i reakcije kada mu protivnici napadaju iza leđa su kriminalno loše i teško da će on to ikada popraviti obzirom da ima 23 godine. Sve u svemu, nemojte da nas ovo zavara jer oni bi nas pobijedili i sa ovakvim sastavom da im je trebalo. Svakako da je pozitivna stvar reakcija igrača nakon prvog poluvremena i činjenica da nismo izgubili utakmicu mada ako nas to bude konstantno zadovoljavalo i nekakvi porazi 0 1 i 1 2 uz izgovor borili smo se i falilo je sreće onda nikada nećemo ništa napraviti. U svakom slučaju danas treba biti puno manje kritičan nego inače i svi se nadamo da će ovo konačno krenuti u pravom smjeru
100% se slažem. Meni je jedna od jedinih pozitivnih stvari integracija novih talenata u A tim u nekoj nadi za bolje u narednim godinama, i to da su se donekle dokazali kao budući standardni igrači – mislim na Baždara, Muharemovića (ispred kojeg je dosad Mujakić bio pozvan). Sve ostalo što si napisao je realnost. Ljudi su igrali s 30% snage, bez ikakve volje za pobjedu ili dokazivanje, osim par igrača. Plus: nama nije problem izjednačiti utakmicu ovakvog kalibra, iako smo od Njemačke izgubili 7:0, nego kontinuitet u pozitivnim rezultatima. Imamo jako poznatu historiju igranja jedne utakmice na top nivou, i onda naredne kao da smo amateri. Ok, juče smo izjednačili s Nizozemskom, ali možemo li dobiti 3-4 utakmice zaredom protiv srednje jakih timova? Tu se pokazava kontinuitet. Predviđam da pred nama stoje jos jedne očajne kvalifikacije.
Mene je boga mi dragog strah sljedećih utakmica radi ovog remija jer je to naš mentalitet, odigramo 0 sa nekom top reprezentacijom i ponašamo se kao da smo otišli na veliko takmičenje.
Sjeti se samo 0 sa Bajevićem protiv Italije na strani pa nas kući ohladi Poljska. S Petevom 0 protiv Francuza i Ukrajine pa kući fijasko sa Kazahstanom i Finskom.
To smo karakterno kroz godine postojanja i teško se to mijenja. Ne znam, daj bože da me demantuju i da odemo direktno na Svjetsko prvenstvo ali nisam stvarno optimista. Jasno je kao dan da će ova garnitura ostat jer ako je nakon ovih kontinuiranih užasa od igre do 2. Poluvremena sinoć protiv B tima Holandije nisu smijenili neće sigurno ni nakon kvalifikacija za SP. Nama ne preostaje ništa drugo nego da pratimo dalje, glumimo trenere i generale poslije bitke, psujemo i nerviramo se :bih:

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 20 nov 2024, 07:37

fanatik19 je napisao/la:
20 nov 2024, 07:27
denza je napisao/la:
20 nov 2024, 07:15
fanatik19 je napisao/la:
Ljudi, budimo realni.
100% se slažem. Meni je jedna od jedinih pozitivnih stvari integracija novih talenata u A tim u nekoj nadi za bolje u narednim godinama, i to da su se donekle dokazali kao budući standardni igrači – mislim na Baždara, Muharemovića (ispred kojeg je dosad Mujakić bio pozvan). Sve ostalo što si napisao je realnost. Ljudi su igrali s 30% snage, bez ikakve volje za pobjedu ili dokazivanje, osim par igrača. Plus: nama nije problem izjednačiti utakmicu ovakvog kalibra, iako smo od Njemačke izgubili 7:0, nego kontinuitet u pozitivnim rezultatima. Imamo jako poznatu historiju igranja jedne utakmice na top nivou, i onda naredne kao da smo amateri. Ok, juče smo izjednačili s Nizozemskom, ali možemo li dobiti 3-4 utakmice zaredom protiv srednje jakih timova? Tu se pokazava kontinuitet. Predviđam da pred nama stoje jos jedne očajne kvalifikacije.
Mene je boga mi dragog strah sljedećih utakmica radi ovog remija jer je to naš mentalitet, odigramo 0 sa nekom top reprezentacijom i ponašamo se kao da smo otišli na veliko takmičenje.
Sjeti se samo 0 sa Bajevićem protiv Italije na strani pa nas kući ohladi Poljska. S Petevom 0 protiv Francuza i Ukrajine pa kući fijasko sa Kazahstanom i Finskom.
To smo karakterno kroz godine postojanja i teško se to mijenja. Ne znam, daj bože da me demantuju i da odemo direktno na Svjetsko prvenstvo ali nisam stvarno optimista. Jasno je kao dan da će ova garnitura ostat jer ako je nakon ovih kontinuiranih užasa od igre do 2. Poluvremena sinoć protiv B tima Holandije nisu smijenili neće sigurno ni nakon kvalifikacija za SP. Nama ne preostaje ništa drugo nego da pratimo dalje, glumimo trenere i generale poslije bitke, psujemo i nerviramo se :bih:
To su ti primjeri i treba isto dodati da, ako se povrijedi jedan ili dva igrača, kao Dedić, npr., odmah moramo mijenjati sastav, taktiku, i sve što si gradio u LN može da padne u vodu, donekle.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2024, 07:42

bhsport je napisao/la:
20 nov 2024, 07:22
Pa bravo za predstavu sinoc. ovo jeste naznaka da sutra mozemo razmisljati o nekim pobjedama protiv ekipa iz cetvrtog i petog sesira i borbe kuci sa ovom iz drugog.

To je suština svega što smo sinoć vidjeli u drugom poluvremenu, da ovo može biti sasvim pristojna ekipa koja zna igrati lopte.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 20 nov 2024, 07:53

bhsport je napisao/la:
20 nov 2024, 07:22
bhsport je napisao/la:
19 nov 2024, 21:29
Za zadnjih desetak tekmi, gledljiva utakmica sa nase strane nismo nijemi posmatrači.
Iskreno bih volio Djakovca mjesto Tahirovica da vidimo koliko moze i naravno Bazdara uz Dzeku.
Evo post na poluvremenu a drugo je bilo jos gledljivije.
Naravno jeste B Nizozemska ali nakon 0-7 pruziti pristojnu partiju je za pohvalu.
Dzeko i Dedic su dali drugu dimenziju ekipi, Šunjic trkac, volio bih vidjeti podatak koliko je pretrčao sinoc.
Veliki bod je ovo za sve. Pohvalio bih jos golmana i Muharemovica kojeg bih volio vidjeti sa Denisom, jer mi Barisic apsolutno nikakvo povjerenje ne ulijeva.
Samed Baždar takodjer vrlo pristojno brzo igra i razmislja.
Jos zamisli da je golman Zelje bio treci golman,pa je.bali bi im majku i pobjedili sigurno 4-0.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 20 nov 2024, 07:56

Evo jedno konkretno pitanje za sve:
Mislite li da trebamo trajno preći u formaciju 4-4-2 koju smo igrali od ulaska Esmira i Sameda i objektivno gledajući izgledalo je veoma dobro?
Slovenija igra taj sistem s Kekom već neko vrijeme i stvarno mislim da bi ga i nama bilo najlakše uigrati nego da izmišljamo nekakve 3-5-2 a nikakve razlike imali 5 ili 4 kad se branimo jer ovako smo uprkos još uvijek nestabilnoj odbrani barem bolji prema naprijed

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 20 nov 2024, 08:10

galia95 je napisao/la:
20 nov 2024, 00:52
Jedna od najboljih akcija Zmajeva u zadnjih 10 godina 👍 :bih:

Akcija je bila lijepa, bila bi još ljepša da je Džekson odlučio u ovom trenutku odložit Demiroviću da završi, međutim Džeko nije bio siguran da će Demir zabit isprve pa je odlučio šutati lijevom nogom iz koljena :mrgreen:

slika

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 nov 2024, 08:55

Madal je napisao/la:
19 nov 2024, 23:36
PasodelMar je napisao/la:
19 nov 2024, 23:32
Beduin je napisao/la:
19 nov 2024, 23:26
Sad kao svi su ovdje za formaciju sa 4 pozadi, a ja to trubim evo skoro cijelu LN i steta sto se na vrijeme to nije uigravalo kad se vidilo da ne ide ovako.
Dosta gusca sredina sto stvara protivniku veci problem i borbu doci do naseg sesnaesterca, ujedno i blize smo nasim napadacima i lakse dolazimo u priliku krenuti i nesto organizovati naprijed. A i sama odbrana ima vise prostora i sirine za organizaciju napada, dosta vise bekovi imaju prostora.

Otkako smo gol primili prvo smo presli u neku 433 sa Dedicem lijevo (a kad se branimo licilo je to i na 532 gdje je Gigovic pomagao Bicakcicu desno), a kasnije presli u 442 gdje smo i fazi napada izgledali i kao 4222 ili 424, odlicne kombinacije i varijante da i protivnika zbunis i tjeras da ti se prilagodjava u toku utakmice.
Zna se ovdje napamet ko je šta govorio u vezi formacije i što se glupko napadao, ništa nije bez razloga.

On je i danas počeo spuštenih gača i sve dok nije promjenio sistem i postavu igrača, nije išlo ni u drugom do 60' na bolje. Naravno da je davno morao preći na lakšu formaciju za koju ima puno bolje solucije nego u 5-3-2.
Mi smo za ovaj prozor dobili Sunjica, Kulenovica i Bazdara koji vec daju sirinu koju nismo imali i puno vise druge formacije imaju smisla.
Ti si dosad redao formacije gdje stavis 2 defanzivna vezna, napises da su defanzivni vezni i mislis da si otkrio toplu vodu a ti igraci nisu prosli kraj defanzivnog veznog a kamoli da to igraju.
Vjerujem da smo i ranije mogli daleko bolje da je na vrijeme ojacao sredinu gdje smo mogli raditi vise pritiska na protivnika.
Medjutim, sad sa nabrojanim igracima to daleko smislenije i bolje izgleda.
Sunjic je prica za sebe, igrac koji je itekako trebao i na koga se mozes odmah osloniti. Sa dvojicom novih napadaca smo dobili na brzini i presingu, kao i na otvaranju prostora jer je Tabakovic daleko sporiji igrac i opasniji blizu sesnaesterca i on moze biti jedino zamjena Dzeki ili kad lovimo rezultat i pokusamo nesto visokim loptama u peterac, dok sa Bazdarom i Kulenovicem dobijamo vise igre po strani, vise dinamike i kreativnosti.

Ovo sad vec mirise na neki pomak, ako ne nastavi po svojim suludim idejama i formaciji u narednim okupljanjima. Bicakcic je valjda doveden radi iskustva i rada sa mladjim momcima, a ne sa bude udarna snaga prvih 11.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 20 nov 2024, 09:11

E jest dobro Čelik odigrao sinoć. :kafa:

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 20 nov 2024, 09:37

tabba77 je napisao/la:
20 nov 2024, 09:11
E jest dobro Čelik odigrao sinoć. :kafa:
Ma ni Blizu kao Mustafic😂
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 nov 2024, 09:44

fanatik19 je napisao/la:
20 nov 2024, 07:56
Evo jedno konkretno pitanje za sve:
Mislite li da trebamo trajno preći u formaciju 4-4-2 koju smo igrali od ulaska Esmira i Sameda i objektivno gledajući izgledalo je veoma dobro?
Slovenija igra taj sistem s Kekom već neko vrijeme i stvarno mislim da bi ga i nama bilo najlakše uigrati nego da izmišljamo nekakve 3-5-2 a nikakve razlike imali 5 ili 4 kad se branimo jer ovako smo uprkos još uvijek nestabilnoj odbrani barem bolji prema naprijed
Ne bi bilo lose ni to. Mada se prvenstveno nadam da je uvidio da moramo igrati sa 4 pozadi. Onu formaciju sa 5 nazad nek okaci macku o rep, jer mi se nikad nismo znali braniti kao npr Grcka, niti cemo znati.

Sta se izmislja topla voda, stavi normalnu formaciju i pusti momke nek igraju. Drugo poluvrijeme je dokaz da itekako mogu napasti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 20 nov 2024, 09:46

Ruku na srce akcija kod gola sinoc je bila jedna od najboljih do sad, u stilu velikih repki.....nadam se da ce repka krenuti uzlaznom putanjom od sada.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ledesma i 5 gostiju.