Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Balorda
Kontakt:

Re: Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024

Post Postao/la Balorda » 20 nov 2024, 00:28

killafrommanilla je napisao/la:
20 nov 2024, 00:26
Virtu4l je napisao/la:
19 nov 2024, 23:57
fanatik19 je napisao/la:
19 nov 2024, 23:55
Sve u svemu, nemojte da nas ovo zavara jer oni bi nas pobijedili i sa ovakvim sastavom da im je trebalo.

Ne prdi.
U da znas kako je ovaj za tebe stvoren, pa zaboravio bi i Djipketa i Anexa isti dan :mrgreen:
Jesi ti kriv za stanje ovog nesrećnika?
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 nov 2024, 00:31

Ghuraba je napisao/la:
20 nov 2024, 00:27
U ovoj utakmici su se mogle vidjeti dvije stvari:
1. Mi nikad necemo biti reprezentacija koja se brani i zbog toga ne trebamo bazirati igru na tri stopera pozadi;
2. Dobili smo tri pojacanja u odnosu na prosli prozor: Muharemovic, Sunjic i Bazdar.

Tarik je pokazao kvalitet i zrelost, i uvijek moze uskociti i u prvu postavu, a i kao zamjena Kolasincu (kojeg bih ja u potencijalnoj formaciji s 4 defanzivca stavio na beka).
Sunjic je donio nesto novo nasem veznom redu i u drugom poluvremenu je to odlicno izgledalo, pogotovo kad je Gigovic izasao. Armin ima tu neku trku i nesto sto nama godinama treba, ali je njegova i pozicija i uloga jos uvijek nedefinisana. Takticki je nedisciplinovan, stalno luta po terenu (iako imam utisak da su to Barbine instrukcije, pogotovo kad je poceo tumbati Dedica) i volio bih vidjeti startnih 11 bez njega. Tahirovic je pokazao ogroman kvalitet u drugom dijelu i taj momak mora naci klub u kojem ce standardno igrati. Ljepota je bilo vidjeti koliko mu je drago sto ga navijaci podrzavaju kad je izlazio.

Dedic doktor fudbala, pokazao je znanje na svim pozicijama gdje god ga je Sergej stavio, a jos uvijek je daleko od svoje najbolje forme. Burnic se takodjer bas dobro pokazao. Imao je par lijepih duplih pasova na protivnickoj polovini i upotrebljivih centarsuteva u 16-erac, sto je jedna novina od njega. Barisic je bio na nivou, za razliku od Bicakcica koji jednostavno ne moze pratiti ovaj tempo. Moze on dati nesto na iskustvo, ali sad jos vise dodje do izrazaja njegova brzina, koja ga nikad nije ni krasila. Za klupe ok, ali za prve postave definitivno nije.

Dzeko i Demirovic se sve bolje slazu. Uzivanje je gledati koliko je Ermedinu stalo, kako ljubi grb nakon gola i koliko je ponizan na kraju kad je davao izjavu. Definitivno momak koji moze posluziti svima kao primjer. Mali Bazdar je odmah pokazao da je Spaha napravio veliku stvar njegovim dovodjenjem u nas dres.

Medjutim, ne treba nas zavaravati ovo. Formacija koja je na kraju igrala (haman 4-2-4) se ne moze implementirati na duge staze. To je ovako na prepad Nizozemaca veceras izgledalo dobro, ali da smo poceli ovako u nekoj bas bitnoj utakmici, bojim se do bi do poluvremena primili 3+ komada. Nadam se da ce sve ovo strucnom stabu biti jedna dobra lekcija da shvate prirodu ekipe koju vode, a i da ce se momci osloboditi grca i pokazati jos bolju igru u kvalifikacijama. Jedno je sigurno, uz suhi kvalitet nekih igraca (Dzeko, Dedic, Demirovic, Kolasinac), i ostali ce biti bolji. A, taj suhi kvalitet protiv Nijemaca jednostavno nismo imali.
Nikad u historiji eo nek me neko ispravi nismo uspjeli igrati na x ili cuvat nesto da smo isto i uspjeli

Da nam je trebo bod u slovackoj ispali bi, prosli smo pobjedom

Ko se sjeca prije par puta spanija, pa danci vise puta pa francuzi itd od 10 tak tih tekmi vecinu smo top bili jer smo izasli muski se nadigravat pa sta bude

Zato jel ti doso izrael, skotska, irska , grci i slivni dje kalkulises to redovno popusimo
=\_1921_/=

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 nov 2024, 00:33

Balorda je napisao/la:
20 nov 2024, 00:28
killafrommanilla je napisao/la:
20 nov 2024, 00:26
Virtu4l je napisao/la:
19 nov 2024, 23:57

Ne prdi.
U da znas kako je ovaj za tebe stvoren, pa zaboravio bi i Djipketa i Anexa isti dan :mrgreen:
Jesi ti kriv za stanje ovog nesrećnika?
a nisam, tipujem da je ispao na glavu pri rodjenju pa je to tesko ispraviti :D

Mada vjerujem da ce ga Virto presaltati na Mehremica i Jevtovica, pa da ga ja dokrajcim na nasem pdf :mrgreen:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 20 nov 2024, 00:36

let3 je napisao/la:
19 nov 2024, 23:51
PasodelMar je napisao/la:
19 nov 2024, 23:49
hurem je napisao/la:
19 nov 2024, 23:39

Cista glupost.
Cijelo vrijeme se igralo s 4 pozadi.

Ključna izmjena je Gigovic napolje pa tek onda Bicakcic.
Ne postoji dobra stvar koju je Gigovic uradio u ovih 8 utakmica. Svaki put kad je izašao napolje nas vezni red je malo prodisao i dobio na posjedu.
Jedino sto radi dobro jeste taj neki trk koji bi nam mogao dobro doći protiv slabijih reprezentacija. On se mora dobro presabrati i usavršiti neke stvari u svojoj igri. Tehnički veoma slab.
Gigovic 8 utakmica ne pruža apsolutno ništa i to si sam upravo najljepše opisao. Šta ti to govori onda o Barbarezu?
Da je u talu sa raznim menadzerima, kao i prethodni selektori. I ne trebas postavljati takva pitanja, za ono sto je ocigledno :mrgreen:
Nema svakako više odgovora :mrgreen: :rol:.

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 20 nov 2024, 00:46

Dosadna ova prica kad neko odigra jednu utakmicu dobro odmah ga deklairesemo kao pojacanje, dok s druge strane ako odigra lose odmah ga otpisujemo... Polahko, daj neki kontinuitet, neka odigra 5-6 dobrih (ili losih) pa onda da donesemo zakljucak.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 nov 2024, 00:48

Svi drze ruke na srcu tokom himne! Kljuc uspjeha!

Sergej, Sergej, Sergej Barbarez :bih:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 20 nov 2024, 00:49

Kobayashi je napisao/la:
19 nov 2024, 22:49
ErosViverosViv je napisao/la:
19 nov 2024, 22:30
Vrhunac prodanog portala. Wwin, rujevica, mamic, vucic itd.
A o BiH? Pa spomenut cemo prazan stadion.

slika
Deinstaliraj aplikaciju, ne ulazi uopste na site. Samo forum. Tako sam ja.
I ovo im je konstanta vec druzi period. Ako nije vijest u vezi komisija, jeste oko susjeda.
Vijesti o b-h sportu najmanje.
Osim kad se pljuje.
nemam aplikaciju s razlogom, ovo je strasno kakav portal. Tu sam radi foruma samo ali ne mozes preskocit naslovnu ovako kad otvori. Fuj.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 20 nov 2024, 00:52

Jedna od najboljih akcija Zmajeva u zadnjih 10 godina 👍 :bih:

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 20 nov 2024, 00:59

Pocelo je lose, ali smo se neocekivano digli 😁

Sa ovim silnim izostancima 3-5-2 koju smo izveli na pocetku, izgleda lose. Dodajmo na to neuigranost odbrane i dodjemo do situacije da su holandezi manje vise probijali kako su htjeli. Drugo je sto to nisu uspjeli naplatiti kojim golom vise. S druge strane mi u prvom poluvremenu nismo postojali, pogotovo vezni red.

Drugo poluvrijeme, promjena formacije na 4-2–4, ispostavilo se pun pogodak. Bazdar i Bajraktarevic sa puno defanzivnih zadataka, koje su iznijeli vrlo dobro. Ono sto posebno treba pohvaliti je nasa kombinatorika u zadnjoj trecini u fazi napada. Ne samo kod danasnjeg gola, generalno kroz ovu Ligu Nacija smo pokazali neke automatizme koji do sad nisu postojali, a ti automatizmi su nas doveli do golova i opasnih situacija. To se narocito moglo vidjeti kod kornera koje izvodimo otkako je Barbarez selektor.

Pojedinacni strasne partije Tahirovica, Barisica, Muharemovica, Dedica i Dzeke. Dzeko me uzasno iritira svojom pasivnoscu u fazi presinga, ali je i to u drugom poluvremenu korigovao.

Igraci koji su ostavili najgori utisak po meni su Gigovic, Bicakcic i Demirovic. Mada se nema puno toga Demirovicu prigovoriti za work-rate, ali sto se tice realizacije stvarno dosta steka u reprezentaciji.

Helem, hvala Bogu dosao je kraj i ovom ludilu od Lige Nacije. Dosta negativnih stvari, ali dosta i pozitivnih. Veceras prvi put vidim neki napredak, sto takticki, sto igracki, sto s izmjenama. Za nadati se da ce to sve vise ici prema gore.

Neka idealna grupa za kvalifikacije : Belgija, Poljska, Estonija, Gibraltar, pa da se potucemo.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 20 nov 2024, 01:01

RajvoSA03 je napisao/la:
20 nov 2024, 00:59

Sa ovim silnim izostancima 3-5-2 koju smo izveli na pocetku, izgleda lose. Dodajmo na to neuigranost odbrane i dodjemo do situacije da su holandezi manje vise probijali kako su htjeli. Drugo je sto to nisu uspjeli naplatiti kojim golom vise. S druge strane mi u prvom poluvremenu nismo postojali, pogotovo vezni red.

Drugo poluvrijeme, promjena formacije na 4-2–4, ispostavilo se pun pogodak. Bazdar i Bajraktarevic sa puno defanzivnih zadataka, koje su iznijeli vrlo dobro. Ono sto posebno treba pohvaliti je nasa kombinatorika u zadnjoj trecini u fazi napada. Ne samo kod danasnjeg gola, generalno kroz ovu Ligu Nacija smo pokazali neke automatizme koji do sad nisu postojali, a ti automatizmi su nas doveli do golova i opasnih situacija. To se narocito moglo vidjeti kod kornera koje izvodimo otkako je Barbarez selektor.

Pojedinacni strasne partije Tahirovica, Barisica, Muharemovica, Dedica i Dzeke. Dzeko me uzasno iritira svojom pasivnoscu u fazi presinga, ali je i to u drugom poluvremenu korigovao.

Igraci koji su ostavili najgori utisak po meni su Gigovic, Bicakcic i Demirovic. Mada se nema puno toga Demirovicu prigovoriti za work-rate, ali sto se tice realizacije stvarno dosta steka u reprezentaciji.

Helem, hvala Bogu dosao je kraj i ovom ludilu od Lige Nacije. Dosta negativnih stvari, ali dosta i pozitivnih. Veceras prvi put vidim neki napredak, sto takticki, sto igracki, sto s izmjenama. Za nadati se da ce to sve vise ici prema gore.

Neka idealna grupa za kvalifikacije : Belgija, Poljska, Estonija, Gibraltar, pa da se potucemo.
Ovo je prvi put da si napisao ovako dug komentar a da sam se od a do ž složio sa istim :bih:
Još da se pomiriš sa činjenicom da je Milenković član stručnog štaba i to je to

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 nov 2024, 01:03

Ko je najpozeljniji iz 2 i 4 sesira?

Edit: eo pogledah, daj mi hrvatska i srbija :D

Drugi sesir Grcka, Rumuni, Vels, Slovaci...ostale tesko da bi sta mogli

Cetvrti: Izbjed Armeniju, Bugare i Azerebezan
=\_1921_/=

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 20 nov 2024, 01:07

fanatik19 je napisao/la:
20 nov 2024, 01:01
RajvoSA03 je napisao/la:

Ovo je prvi put da si napisao ovako dug komentar a da sam se od a do ž složio sa istim :bih:
Jeste clan strucnog staba, ali kao skaut. To trebas razgraniciti.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 20 nov 2024, 01:08

RajvoSA03 je napisao/la:
20 nov 2024, 01:07
fanatik19 je napisao/la:
20 nov 2024, 01:01
RajvoSA03 je napisao/la:

Jeste clan strucnog staba, ali kao skaut. To trebas razgraniciti.
Skaut 2. Put daje izjavu tjst najavu utakmice za televiziju koja prenosi reprezentaciju? Još ga Demić fino predstavi kao trenera u stručnom štabu, čudno zar ne?

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 20 nov 2024, 01:16

Nama se više nikad neće ponoviti grupa u kojoj će Grčka biti nosioc i plus Slovačka... I to je odgovor na sve... I Safeta je Portugal napunio do vrha...6 komada i ostao na klupi...
I tad da je bila Njemacka ili Italija nosioc,mi Brazila ne bi vidjeli.. Safet je samo imao srecu da je imao vise igraca koji igraju redovno za svoje klubove predvođene Džekom... Ostali su bili prosjecni...i hoce i nece... Al i to je znalo proći protiv blijedih repki sa Baltika i pojednako kriticnih repki poput naše, Grka i Slovaka.. Stručnjaka u liku Sušića na klupi nismo imali to je definitivno.. To se i pokazalo nakon odlaska iz repke... Bog ga pogledao s repkom i to je to...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 20 nov 2024, 02:14

rishovski je napisao/la:
20 nov 2024, 01:16
Nama se više nikad neće ponoviti grupa u kojoj će Grčka biti nosioc i plus Slovačka... I to je odgovor na sve... I Safeta je Portugal napunio do vrha...6 komada i ostao na klupi...
I tad da je bila Njemacka ili Italija nosioc,mi Brazila ne bi vidjeli.. Safet je samo imao srecu da je imao vise igraca koji igraju redovno za svoje klubove predvođene Džekom... Ostali su bili prosjecni...i hoce i nece... Al i to je znalo proći protiv blijedih repki sa Baltika i pojednako kriticnih repki poput naše, Grka i Slovaka.. Stručnjaka u liku Sušića na klupi nismo imali to je definitivno.. To se i pokazalo nakon odlaska iz repke... Bog ga pogledao s repkom i to je to...
Provjeri malo kakve su ekipe tad bile Grcka i Slovacka prije nego lupis takvu glupost. E cuj Safet imao srece a pod njegovim vodstvom igrali najbolji fudbal u historiji repke.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 20 nov 2024, 02:17

Hashanaga je napisao/la:
19 nov 2024, 23:55
Na pressu je spomenuo da u martu neće biti pozvani oni igrači koji ne igraju u svojim klubovima,te je spomenuo Benju i Esmira da se na njih posebno odnosi. Ne znam samo što je onda forsirao Benju sve ove utakmice i sa njim uigravao vezni red,jer čisto sumnjam da će proigrat u Ajaxu ikako.
Spomenuo je i Dedića tu. Malo nezahvalno stavljati njega u istu rečenicu sa Benjom, ali okej, već smo ustanovili da su mu komunikacijske vještine na niskim granama.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 20 nov 2024, 02:38

Jedino možemo da žalimo za utakmicom protiv Mađarske na Bilinom polju, što je za nas ustvari bila najvažnija utakmica čitavog ciklusa Lige nacija. Da smo tada pokazali igru i karakter kao večeras u drugom poluvremenu, možda bismo i pobijedili Mađare i ostali u A ligi sa ovim zvijerima. Ovako se vraćamo u mnogo realniju B ligu i s podijeljenim emocijama dočekujemo kvalifikacije gdje se nadam da će nas i žrijeb malo pogledati. Ovo drugo poluvrijeme ipak ulijeva neku nadu uoči kvalifikacija koje će pokazati naše stvarno stanje i realne mogućnosti u duelima sa nešto lakšim protivnicima od Engleske, Italije, Njemačke, Holandije i Mađarske. Sretno momci! ⚜️ :bih:

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 20 nov 2024, 02:52

Kaunas je napisao/la:
20 nov 2024, 02:14
rishovski je napisao/la:
20 nov 2024, 01:16
Provjeri malo kakve su ekipe tad bile Grcka i Slovacka prije nego lupis takvu glupost. E cuj Safet imao srece a pod njegovim vodstvom igrali najbolji fudbal u historiji repke.
Bile su takve da Grcka nikad nece biti level ekipa koje smo do tada dobijali iz prvog šešira.. Sad ti kao veliki znalac mislis da bi bili na SP da si dobio Italiju kao nosioca ili Portugal,da ne pominjem Španiju,Francusku,Njemačku....
Mi smo tad bili reprezentacija u kojoj se znalo prvih 11 ako su svi zdravi 2 mjeseca prije utakmice...
Safet je pokazao da je sreća bila i to je dokazao vodeći reprezentaciju poslije SP.. g.uzio nas ko je stigao... Što nije napravio neki rez,otjerao pojedince kad je trenerčina..
Frajer se samo žalio kako je život skup u Parizu... trebali mu milion godisnje dati.... A o klubovima koje taj stručnjak vodio,bolje da ne pričamo...0 bodova...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 20 nov 2024, 03:07

galia95 je napisao/la:
20 nov 2024, 02:38
Jedino možemo da žalimo za utakmicom protiv Mađarske na Bilinom polju, što je za nas ustvari bila najvažnija utakmica čitavog ciklusa Lige nacija. Da smo tada pokazali igru i karakter kao večeras u drugom poluvremenu, možda bismo i pobijedili Mađare i ostali u A ligi sa ovim zvijerima. Ovako se vraćamo u mnogo realniju B ligu i s podijeljenim emocijama dočekujemo kvalifikacije gdje se nadam da će nas i žrijeb malo pogledati. Ovo drugo poluvrijeme ipak ulijeva neku nadu uoči kvalifikacija koje će pokazati naše stvarno stanje i realne mogućnosti u duelima sa nešto lakšim protivnicima od Engleske, Italije, Njemačke, Holandije i Mađarske. Sretno momci! ⚜️ :bih:
Nemoj da žalimo opet, Boga ti. Ne moramo se uvijek dovest do tog da žalimo za nečim, zapravo ne trebamo nikad. Nigdje nas to nikad nije dovelo, i neće, samo ojačava ovaj priučeni luzerski mentalitet. Da smo ih trebali dobit, dobili bi. Hajmo dalje aBd.
Walk on

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.