Gigovic 8 utakmica ne pruža apsolutno ništa i to si sam upravo najljepše opisao. Šta ti to govori onda o Barbarezu?hurem je napisao/la: ↑19 nov 2024, 23:39Cista glupost.PasodelMar je napisao/la: ↑19 nov 2024, 22:461. Poluvrijeme 5-3-2 sa Dedicem na lijevom krilu, Bičakčićem na desnom beku i Burnicem hibridna pozicija izmedju beka i zadnjeg veznog.
2. Poluvrijeme od 60' minute 4-2-2-2 bez Bicakcica (čitaj temu Bicakcic), Dedic na desnom beku + ofanzivni vezni red sa Bajraktarevicem i Bazdarom = ubijanje Holandije.
Cijelo vrijeme se igralo s 4 pozadi.
Ključna izmjena je Gigovic napolje pa tek onda Bicakcic.
Ne postoji dobra stvar koju je Gigovic uradio u ovih 8 utakmica. Svaki put kad je izašao napolje nas vezni red je malo prodisao i dobio na posjedu.
Jedino sto radi dobro jeste taj neki trk koji bi nam mogao dobro doći protiv slabijih reprezentacija. On se mora dobro presabrati i usavršiti neke stvari u svojoj igri. Tehnički veoma slab.
Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- PasodelMar
- Kontakt:
Re: Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024
Da je u talu sa raznim menadzerima, kao i prethodni selektori. I ne trebas postavljati takva pitanja, za ono sto je ociglednoPasodelMar je napisao/la: ↑19 nov 2024, 23:49Gigovic 8 utakmica ne pruža apsolutno ništa i to si sam upravo najljepše opisao. Šta ti to govori onda o Barbarezu?hurem je napisao/la: ↑19 nov 2024, 23:39Cista glupost.PasodelMar je napisao/la: ↑19 nov 2024, 22:461. Poluvrijeme 5-3-2 sa Dedicem na lijevom krilu, Bičakčićem na desnom beku i Burnicem hibridna pozicija izmedju beka i zadnjeg veznog.
2. Poluvrijeme od 60' minute 4-2-2-2 bez Bicakcica (čitaj temu Bicakcic), Dedic na desnom beku + ofanzivni vezni red sa Bajraktarevicem i Bazdarom = ubijanje Holandije.
Cijelo vrijeme se igralo s 4 pozadi.
Ključna izmjena je Gigovic napolje pa tek onda Bicakcic.
Ne postoji dobra stvar koju je Gigovic uradio u ovih 8 utakmica. Svaki put kad je izašao napolje nas vezni red je malo prodisao i dobio na posjedu.
Jedino sto radi dobro jeste taj neki trk koji bi nam mogao dobro doći protiv slabijih reprezentacija. On se mora dobro presabrati i usavršiti neke stvari u svojoj igri. Tehnički veoma slab.

Na pressu je spomenuo da u martu neće biti pozvani oni igrači koji ne igraju u svojim klubovima,te je spomenuo Benju i Esmira da se na njih posebno odnosi. Ne znam samo što je onda forsirao Benju sve ove utakmice i sa njim uigravao vezni red,jer čisto sumnjam da će proigrat u Ajaxu ikako.
Ljudi, budimo realni.
Holandija je počela tekmu bez 6 sigurnih startera(Gakpo, Van Dijk, Dumfries, Reijenders, De Jong, Simons pa donekle i Schouten)
Prvo poluvrijeme smo uprkos takvom sastavu bili kriminalno loši, mogli smo lagano primiti 3 gola. Drugo poluvrijeme smo se dozvali, stali na loptu i uspjeli zaustaviti njihove stalne napade. Tahirović je nakon očajnog prvog poluvremena u drugom bio jedan od najboljih pojedinaca. Dojma sam da se konstantno kasni sa izmjenama obzirom da se igra u velikoj većini slučajeva znatno podigne nakon istih. Odbrana je još uvijek najkritičniji dio tima. Smatram da bi Ahmedhodžić i Muharemović bili ogroman zalog i daleko najbolji tandem za budućnost iako se to neće nikada desit. Barišić jednostavno nema kvalitet za ovog nivoa - skok igra ok, kada uspije stati blizu igrača ok ali njegova kreacija od pozadi i reakcije kada mu protivnici napadaju iza leđa su kriminalno loše i teško da će on to ikada popraviti obzirom da ima 23 godine. Sve u svemu, nemojte da nas ovo zavara jer oni bi nas pobijedili i sa ovakvim sastavom da im je trebalo. Svakako da je pozitivna stvar reakcija igrača nakon prvog poluvremena i činjenica da nismo izgubili utakmicu mada ako nas to bude konstantno zadovoljavalo i nekakvi porazi 0 1 i 1 2 uz izgovor borili smo se i falilo je sreće onda nikada nećemo ništa napraviti. U svakom slučaju danas treba biti puno manje kritičan nego inače i svi se nadamo da će ovo konačno krenuti u pravom smjeru
Holandija je počela tekmu bez 6 sigurnih startera(Gakpo, Van Dijk, Dumfries, Reijenders, De Jong, Simons pa donekle i Schouten)
Prvo poluvrijeme smo uprkos takvom sastavu bili kriminalno loši, mogli smo lagano primiti 3 gola. Drugo poluvrijeme smo se dozvali, stali na loptu i uspjeli zaustaviti njihove stalne napade. Tahirović je nakon očajnog prvog poluvremena u drugom bio jedan od najboljih pojedinaca. Dojma sam da se konstantno kasni sa izmjenama obzirom da se igra u velikoj većini slučajeva znatno podigne nakon istih. Odbrana je još uvijek najkritičniji dio tima. Smatram da bi Ahmedhodžić i Muharemović bili ogroman zalog i daleko najbolji tandem za budućnost iako se to neće nikada desit. Barišić jednostavno nema kvalitet za ovog nivoa - skok igra ok, kada uspije stati blizu igrača ok ali njegova kreacija od pozadi i reakcije kada mu protivnici napadaju iza leđa su kriminalno loše i teško da će on to ikada popraviti obzirom da ima 23 godine. Sve u svemu, nemojte da nas ovo zavara jer oni bi nas pobijedili i sa ovakvim sastavom da im je trebalo. Svakako da je pozitivna stvar reakcija igrača nakon prvog poluvremena i činjenica da nismo izgubili utakmicu mada ako nas to bude konstantno zadovoljavalo i nekakvi porazi 0 1 i 1 2 uz izgovor borili smo se i falilo je sreće onda nikada nećemo ništa napraviti. U svakom slučaju danas treba biti puno manje kritičan nego inače i svi se nadamo da će ovo konačno krenuti u pravom smjeru
- PasodelMar
- Kontakt:
Igrali smo prvi put 4-2-3-1 sa Burnicem na krilu (to ti je faktički igrač manje u napadu i u odbrani) a ti pričaš nešto o def. veznom, koji su činili Tahirovic i Gigovic u tandemuMadal je napisao/la: ↑19 nov 2024, 23:48Ti da nisi retardiran znao bi da smo protiv Madjara igrali sa 4 nazad i da nasi, odnosno tvoji "defanzivni vezni, dupli blokovi i ostali shitovi" ne da nisu zaustavljali protivnicke kontre, sto im je jedan od zadataka, vec su na najobicnijim pasovima svojim greskama otvarali protivnicima kontre. I da nisi retardiran znao bi povezati sta znaci 4 nazad sa osiguracem u vidu pravog def. veznog ispred, i sta znaci bez njega narocito u utakmicama gdje nas ljudi sabijaju i gdje smo svakako u inferiornom polozaju.PasodelMar je napisao/la: ↑19 nov 2024, 23:45
Kakve veze imaju Sunjic, Kulenović i Bazdar sa igrom s četiri pozadi?
Ako se ne budeš pravio previše glup, onda znaš da sam pisao najviše o 4-3-1-2 ili 4-3-2-1 što je i ranije bolje odgovaralo nego 5-3-2.
Nebitno je za koju slamku se hvatao po pitanju moje postavke, ne može gore od Burnića na wingeru, Bicakcica na desnom beku, Dedica na lijevom krilu ili lijevom beku itd..svaka postava invalida bez mozga je bolja od toga i to se vidjelo i danas kada je bio primoran vaditi Bicakcica nakon što je isti crko.
Eh da samo nisi...

Nebitno, možda ne vidiš sad, a možda nisi vidio ni protiv Mađara ali mi sa cetiri pozadi učestvujemo puno bolje u igri i puno smo opasniji u napadu.
Ne prdi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Mnogo mi se dopada ovo sa Edinom naprijed, a Demir i Bazdar iza njega, po stranama.
Mislim da je on ustvari napravio sve ispravno sto se tice Benj.Hashanaga je napisao/la: ↑19 nov 2024, 23:55Na pressu je spomenuo da u martu neće biti pozvani oni igrači koji ne igraju u svojim klubovima,te je spomenuo Benju i Esmira da se na njih posebno odnosi. Ne znam samo što je onda forsirao Benju sve ove utakmice i sa njim uigravao vezni red,jer čisto sumnjam da će proigrat u Ajaxu ikako.
Pokazao mu da vjeruje u njega, i sad mu dao do znanja da nade sebi klub gdje ce igrat.
Isto za Esmira, momak nema mjesec dana treninga
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Prijelazni rok se otvara na zimu, tako da vjerovatno ce naci neki klub.
Mnogi zaboravljaju jednu stvar da sa drugoligasima ne mozes raditi 90min presing i da je sasvim ok prvo poluvrjeme malo defansivnije odigrat.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ide Esmir vrlo vjerovatno negdje u Evropu. Samo se nadam da ce otici u klub gdje ce igrati. Ne treba nam jos jedan Tahirovic.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma jok Š ekipa Holandije bila
Ne blamirajte njihova ekipa veterana ima bolje i standardnije igrače od nas
Dobro zapažanje , ako ne može Edin cijelu utakmicu Kulenovića na njegovo mjestoBlackwargreymon je napisao/la: ↑19 nov 2024, 23:57Mnogo mi se dopada ovo sa Edinom naprijed, a Demir i Bazdar iza njega, po stranama.
Ovaj spusta lopte za njih, jedan je uvjek u trku za pas..izgleda bas dobro
To je toGG3 je napisao/la: ↑20 nov 2024, 00:00Mislim da je on ustvari napravio sve ispravno sto se tice Benj.Hashanaga je napisao/la: ↑19 nov 2024, 23:55Na pressu je spomenuo da u martu neće biti pozvani oni igrači koji ne igraju u svojim klubovima,te je spomenuo Benju i Esmira da se na njih posebno odnosi. Ne znam samo što je onda forsirao Benju sve ove utakmice i sa njim uigravao vezni red,jer čisto sumnjam da će proigrat u Ajaxu ikako.
Pokazao mu da vjeruje u njega, i sad mu dao do znanja da nade sebi klub gdje ce igrat.
Isto za Esmira, momak nema mjesec dana treninga![]()

naprijed rejal
Omeragić koji igra za Švicarsku, Ahmedhodžić koji se u istom danu oprostio i izbačen iz reprezentacije, Kolašinac koji se pojavi kao ona kometa što jednom u 50 000 godina prođe kraj zemlje, Dedić koji je krenuo istim putem. To bi bila najbolja odbrana, a mi smo sretni kad jedan igra.
-
- Kontakt:
U da znas kako je ovaj za tebe stvoren, pa zaboravio bi i Djipketa i Anexa isti dan

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
A evo i veceras covjeka proziva kako ne igra za klub ubleha trenerska ne zna ni zasto nije igrao.Bazinga12345 je napisao/la: ↑16 nov 2024, 21:29A kako smo izgubili Dedića?zeljovolimte je napisao/la: ↑16 nov 2024, 21:27Prosirili bazen igraca dobili Sunjica, Burnica i Mujakica
Izgubili Dedica, Ahmedhodzica, Hadzikadunica![]()
Pored svega toga ubjedljivo nas najopasniji igrac.
- invincible1921
- Kontakt:
Al kolko nama malo treba
(prvom meni)
sreca nisu izvucene grupe za kvalifkaicje sad bi kalkacije pravili

=\_1921_/=
U ovoj utakmici su se mogle vidjeti dvije stvari:
1. Mi nikad necemo biti reprezentacija koja se brani i zbog toga ne trebamo bazirati igru na tri stopera pozadi;
2. Dobili smo tri pojacanja u odnosu na prosli prozor: Muharemovic, Sunjic i Bazdar.
Tarik je pokazao kvalitet i zrelost, i uvijek moze uskociti i u prvu postavu, a i kao zamjena Kolasincu (kojeg bih ja u potencijalnoj formaciji s 4 defanzivca stavio na beka).
Sunjic je donio nesto novo nasem veznom redu i u drugom poluvremenu je to odlicno izgledalo, pogotovo kad je Gigovic izasao. Armin ima tu neku trku i nesto sto nama godinama treba, ali je njegova i pozicija i uloga jos uvijek nedefinisana. Takticki je nedisciplinovan, stalno luta po terenu (iako imam utisak da su to Barbine instrukcije, pogotovo kad je poceo tumbati Dedica) i volio bih vidjeti startnih 11 bez njega. Tahirovic je pokazao ogroman kvalitet u drugom dijelu i taj momak mora naci klub u kojem ce standardno igrati. Ljepota je bilo vidjeti koliko mu je drago sto ga navijaci podrzavaju kad je izlazio.
Dedic doktor fudbala, pokazao je znanje na svim pozicijama gdje god ga je Sergej stavio, a jos uvijek je daleko od svoje najbolje forme. Burnic se takodjer bas dobro pokazao. Imao je par lijepih duplih pasova na protivnickoj polovini i upotrebljivih centarsuteva u 16-erac, sto je jedna novina od njega. Barisic je bio na nivou, za razliku od Bicakcica koji jednostavno ne moze pratiti ovaj tempo. Moze on dati nesto na iskustvo, ali sad jos vise dodje do izrazaja njegova brzina, koja ga nikad nije ni krasila. Za klupe ok, ali za prve postave definitivno nije.
Dzeko i Demirovic se sve bolje slazu. Uzivanje je gledati koliko je Ermedinu stalo, kako ljubi grb nakon gola i koliko je ponizan na kraju kad je davao izjavu. Definitivno momak koji moze posluziti svima kao primjer. Mali Bazdar je odmah pokazao da je Spaha napravio veliku stvar njegovim dovodjenjem u nas dres.
Medjutim, ne treba nas zavaravati ovo. Formacija koja je na kraju igrala (haman 4-2-4) se ne moze implementirati na duge staze. To je ovako na prepad Nizozemaca veceras izgledalo dobro, ali da smo poceli ovako u nekoj bas bitnoj utakmici, bojim se do bi do poluvremena primili 3+ komada. Nadam se da ce sve ovo strucnom stabu biti jedna dobra lekcija da shvate prirodu ekipe koju vode, a i da ce se momci osloboditi grca i pokazati jos bolju igru u kvalifikacijama. Jedno je sigurno, uz suhi kvalitet nekih igraca (Dzeko, Dedic, Demirovic, Kolasinac), i ostali ce biti bolji. A, taj suhi kvalitet protiv Nijemaca jednostavno nismo imali.
1. Mi nikad necemo biti reprezentacija koja se brani i zbog toga ne trebamo bazirati igru na tri stopera pozadi;
2. Dobili smo tri pojacanja u odnosu na prosli prozor: Muharemovic, Sunjic i Bazdar.
Tarik je pokazao kvalitet i zrelost, i uvijek moze uskociti i u prvu postavu, a i kao zamjena Kolasincu (kojeg bih ja u potencijalnoj formaciji s 4 defanzivca stavio na beka).
Sunjic je donio nesto novo nasem veznom redu i u drugom poluvremenu je to odlicno izgledalo, pogotovo kad je Gigovic izasao. Armin ima tu neku trku i nesto sto nama godinama treba, ali je njegova i pozicija i uloga jos uvijek nedefinisana. Takticki je nedisciplinovan, stalno luta po terenu (iako imam utisak da su to Barbine instrukcije, pogotovo kad je poceo tumbati Dedica) i volio bih vidjeti startnih 11 bez njega. Tahirovic je pokazao ogroman kvalitet u drugom dijelu i taj momak mora naci klub u kojem ce standardno igrati. Ljepota je bilo vidjeti koliko mu je drago sto ga navijaci podrzavaju kad je izlazio.
Dedic doktor fudbala, pokazao je znanje na svim pozicijama gdje god ga je Sergej stavio, a jos uvijek je daleko od svoje najbolje forme. Burnic se takodjer bas dobro pokazao. Imao je par lijepih duplih pasova na protivnickoj polovini i upotrebljivih centarsuteva u 16-erac, sto je jedna novina od njega. Barisic je bio na nivou, za razliku od Bicakcica koji jednostavno ne moze pratiti ovaj tempo. Moze on dati nesto na iskustvo, ali sad jos vise dodje do izrazaja njegova brzina, koja ga nikad nije ni krasila. Za klupe ok, ali za prve postave definitivno nije.
Dzeko i Demirovic se sve bolje slazu. Uzivanje je gledati koliko je Ermedinu stalo, kako ljubi grb nakon gola i koliko je ponizan na kraju kad je davao izjavu. Definitivno momak koji moze posluziti svima kao primjer. Mali Bazdar je odmah pokazao da je Spaha napravio veliku stvar njegovim dovodjenjem u nas dres.
Medjutim, ne treba nas zavaravati ovo. Formacija koja je na kraju igrala (haman 4-2-4) se ne moze implementirati na duge staze. To je ovako na prepad Nizozemaca veceras izgledalo dobro, ali da smo poceli ovako u nekoj bas bitnoj utakmici, bojim se do bi do poluvremena primili 3+ komada. Nadam se da ce sve ovo strucnom stabu biti jedna dobra lekcija da shvate prirodu ekipe koju vode, a i da ce se momci osloboditi grca i pokazati jos bolju igru u kvalifikacijama. Jedno je sigurno, uz suhi kvalitet nekih igraca (Dzeko, Dedic, Demirovic, Kolasinac), i ostali ce biti bolji. A, taj suhi kvalitet protiv Nijemaca jednostavno nismo imali.