Ne znam za vas ali mislim da ima ovdje dosta do igrača a da je na paljbi selektor i stručni štab pa i savez koji osigura i ptičjeg mlijeka u logistici ako zatraže za razliku od nekih vremena kad naši igrači nisu imali od saveza osiguran dobar hotel, hranu, opremu itd.
Prvo ne branim Barbareza, podrzao sam ga, ali on je fula teška i siguran sam da neće jos dugo ostati, bez obzira na dugogodišnjii ugovor mislim da će mu presuditi iduće kvalifikacije gdje će gubiti i od reprezentacija ispod našeg ranga. Čovjek nije sposoban, ni stručan, bez iskustva, mi priliku ne mozemo kreirati nikome. Nema promjene plana, reakcije. Stvarno nestručan čovjek. Ali hajde da se vratimo na igrače.
90% njih okupljanje koristi kao izlet i odmor. Dan nakon 7-0 snimaju klipove sa frizerima sretni izvode frizurice i slicno pa hodaju po jaranskim restoranima poput Bolićevog, vozaju se po Sarajevu itd. Sprdnja živa. Nema nikakvog nacionalnog naboja, identiteta, borbe. Amaterske greške svaku utakmicu nakon kojih ne pokazuju nikakvo kajanje. Nek je steaka, frizurica, lagan trening, story i cao. Ovi stranci ova dijaporska djeca nemaju osjecaja ni sta je reprezentacija ni sta je kult, identitet, koliko ih ljudi gleda i koliko ljudima reprezentacija znači. Oni su emotivni invalidi bez duše i srca. Tako i igraju za BIH. Sve ijedan novi igrač bez izuzetka.
Mi možemo misliti da su Vranješ i Krunic i slicni Srbi koji igraše za reprezentaciju četnici i šta sve ne ali svaki Srbin koji je igrao za Bosnu više je ginuo od svih onih naših igrača sto furaju ljiljane i Bosnu i kopačke za zastavom itd za Instagram.
Kada sam vidio na tiktok Demirovića kako pozira frizeru smije se, sminka, izvlači crtice sve mi je jasno. Majstore desna obrva ti nije dobro poćupana koncem. Ovo ostali su još gori sto su tek dosli. Dan nakon 7-0.
Jednostavno emocija je nestala. A sa emocijom sve ostalo. Zato se bez stida ikakvog i dešavaju porazi od 7-0.
Nije tu samo Barbarez krivac ili Spahić ili savez. Igrače niko ne dira a najveci su krivci.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA