Rekonstrukcija stadiona u BiH

avenija
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la avenija » 18 nov 2024, 16:44

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 18 nov 2024, 16:58

slika

slika

slika

slika

slika

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 18 nov 2024, 18:53

Grbavica je skalamerija za Bilino Polje :bih:

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 19 nov 2024, 11:56

Convicts1988 je napisao/la:
18 nov 2024, 18:53
jos godinu dana samk i rjesavamo se sramote zvane hakalagrad, jbt ni vecina repki ne zeli odsjedati u njoj jer nemaju uslova a ne sta vise :crazy: pa moraju odsjedati u Sarajevu boje grad koji ima jedan poluuslovan hotel

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 nov 2024, 12:03

Kosovo gradi 2 nova stadiona i 2 potpuno renovira :bow:

Mi drkamo kad se uloze pare u klupe ili fus terene :puke:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 19 nov 2024, 12:15

Činjenica je da smo po pitanju ulaganja u sportsku infrastrukturu na dnu. Nije više stvar stadiona jer stadioni su čak i ok, samo fali jedna moderna arena (samo :D ). Ali, kad dodaš da nemamo ni dvorane, ni bazena, ni ozbiljnog teniskog kompleksa, ni borilišta za barem 70% olimpijskih sportova, shvatiš da se ne ulaže ništa.

Inače, Kosovo neće napraviti ovo gore u razumnom roku, slično je to ko kod nas s obećanjima. Ali, recimo da je dobro da postoji plan pa će se realizovati kad tad, makar za 30 godina.

A neće odmah jer su dobili organizaciju mediteranskih igara i jer je to ulaganje od gotovo milijardu eura koje moraju napraviti. Oni će sve usmjeriti na to, ali svaka čast jer su izgurali tu ideju. I naši su mogli iskoristiti makar kakvu aplikaciju sudomaćinstva Mostara i nekog hrvatskog grada da se infrastruktura dole poboljša.

Ili barem da se neko potrudi da kroz organizaciju bilo čega infrastrukturno rastemo.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 nov 2024, 12:38

TefalTava je napisao/la:
19 nov 2024, 11:56
Convicts1988 je napisao/la:
18 nov 2024, 18:53
jos godinu dana samk i rjesavamo se sramote zvane hakalagrad, jbt ni vecina repki ne zeli odsjedati u njoj jer nemaju uslova a ne sta vise :crazy: pa moraju odsjedati u Sarajevu boje grad koji ima jedan poluuslovan hotel
Dogodine u Kninu?
Celik!3,2,2.

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 19 nov 2024, 12:43

ako nas iko moze pobijediti kada je u pitanju crtanje raznih maketa stadiona i pojedinih tribina, onda su to ovi s Kosova

cemu vise stadiona s 30 i vise hiljada kada ga u pojedinim mecevima ni reprezentacije ne napune, a o klubskom nivou da ne govorim
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

Guest1945
Kontakt:

Post Postao/la Guest1945 » 19 nov 2024, 14:12

Ja ne znam ljudi šta je sa vama.Ja sam znao da smo narod glupi kao što se često spominje svugdje, ali da smo toliko utucanog mentaliteta, pogani...eto nisam znao.Pa bolan treba nam biti drago da se barem nešto pomakelo sa mrtve tačke.Pa bolan treba nam biti drago da Velež ima stadion, da se zaokružuje, pa Grbavica da će dobiti bolju tribitnu da nalikuje stadionu kakav glavni grad treba da ima,pa na Bilinom polju što se radi rekonstrukcija, sada stadion Zrinjskog i gdje se nadam da će Sarajevo uložiti za Koševo barem da se krov napravi što ne dolikuje takvom klubu da se stadion nalazi u ovakvom stanju.Na stranu sve rivalstvo, ali daj ljudi izbacite te seljačke manire i takmičenja čiji je bolji stadion jel okrečen ili nije i postavljanje slika.Pa ako ćemo postavljati i raspravljati se onda trebamo u drugom kontekstu u smislu da damo podršku jedni drugima isto kad igra reprezentacija gdje te niko ne pita ko si šta si, ali tu smo svi jedno, kao slučaj sa Vedranom, ali ne, mi trljamo so na ranu jedni drugima umjesti da svi ko jedan pritisnemo savez gdje dobijaju milione od UEFA-e.Ogroman posao tu mogu i moraju uraditi novinari i trebali bi.Pa ljudi mi kao zajednica šaljemo ružnu sliku svijetu kakvi su stadioni u BiH, a ne u gradu.Dakle država si ti, ja i onaj treći.Meni je drago kad sam vidio da Velež gradi tribinu, da Željo gradi tribinu da kad evropski klub dođe da imaš faha šta vidjeti i kažem e da se hoće u Koševo uložiti bar 10%, a pri tome ne navijam niti za jedan od ova tri nabrojana kluba.Hajmo malo ljudi da se ne prepucajemo i da se malo približimo više evropi a ne africi.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 nov 2024, 14:18

Treba reprezentacija igrati u šeher Sandzakistanu, neka i Focaci dodju na svoje.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 19 nov 2024, 16:36

zaostrog je napisao/la:
19 nov 2024, 12:15
Činjenica je da smo po pitanju ulaganja u sportsku infrastrukturu na dnu. Nije više stvar stadiona jer stadioni su čak i ok, samo fali jedna moderna arena (samo :D ). Ali, kad dodaš da nemamo ni dvorane, ni bazena, ni ozbiljnog teniskog kompleksa, ni borilišta za barem 70% olimpijskih sportova, shvatiš da se ne ulaže ništa.

Inače, Kosovo neće napraviti ovo gore u razumnom roku, slično je to ko kod nas s obećanjima. Ali, recimo da je dobro da postoji plan pa će se realizovati kad tad, makar za 30 godina.

A neće odmah jer su dobili organizaciju mediteranskih igara i jer je to ulaganje od gotovo milijardu eura koje moraju napraviti. Oni će sve usmjeriti na to, ali svaka čast jer su izgurali tu ideju. I naši su mogli iskoristiti makar kakvu aplikaciju sudomaćinstva Mostara i nekog hrvatskog grada da se infrastruktura dole poboljša.

Ili barem da se neko potrudi da kroz organizaciju bilo čega infrastrukturno rastemo.
Dvoranu imamo sa 7000 mjesta koja ispunjava uslove za F4 Eurolige.

slika

slika

slika

slika

Imamo i jedan od najboljih atletskih stadiona u regiji za sve discipline + zatvorenu stazu i uslove u unutar tribine za treniranje zimi.

slika

Trenutno je u Zenici u izgradnji i Olimpijski bazen po svim normama i tribinom od 1500 gledalaca gdje će se moci organizovati bilo koji sportski dogadjaj na visokom nivou u plivačkom sportu.

slika

slika

I imamo Bilino Polje kojem je potrebna totalna rekonstrukcija modernizacija i to će se desiti uskoro u saradnji saveza i grada Zenica kako bi imali i jedan od najmodernijih stadiona i riješeno pitanje igranja reprezentacije narednih 10-15 godina.

slika

slika

E sad ja tebe pitam da li je država ili federacija pomogla u svemu ovome barem sa 1 KM ili je sve ovo sama Zenica iz svog budzeta izgradila i gradi?

Nema mjesta na svijetu gdje lokalna zajednica sama bez ikakve pomoci gradi stadione, dvorane, atletske stadione, bazene itd. U Srbiji gradi država, Slovenija isto, Kosovo isto, Albanija isto i u svim drzava svijeta je isto samo u Bosni ne postoji niti drzava niti federalna vlada. Da je ova država normalna Bilino Polje kao reprezentativni stadion bi dobio 20 miliona od federacije i 20 miliona od države za dizanje levela na stadione poput onog u Freiburgu. Ali u ovoj propaloj drzavi nema institucija i sve sto mozes uraditi je ono koliko je jak lokalni nivo. Zamisli opstina mora sve objekte sama praviti bez pomoci države a te objekte koriste državne reprezentacije. Uostalom 50 dana od poplava privreda se gasi zbog 80 metara željeznice koju "vlast" nije sposobna rekonstruisati a mi pričamo i sportu i investiranju.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 19 nov 2024, 17:33

Da se nadovezem, teniski kompleks u Banjaluci je po svim ATP standardima, centralni teren odlican plus prvi i drugi teren sa tribinama skroz oko terena i pratecim sadrzajem plus obicni tereni.

slika
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 nov 2024, 17:47

slika

slika

slika

slika

slika

Šokirani prizorima

Zgroženi Nizozemci objavili slike unutrašnjosti Bilinog polja: "Zavjese, drvene klupe, bure..."

E tugo moja
Za šta sam se ja borio

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 19 nov 2024, 17:49

jebote, dobro bure za rakije... kad budu renovirali nek' se jave, ja bih preuzeo ako nece ko drugi

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 19 nov 2024, 17:59

Realno sve što su rekli su u pravu. Ovako su su fotkali stadion i pokazali koliko smo na europskom dnu po infrastrukturi.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 nov 2024, 18:07

KarlMarx je napisao/la:
19 nov 2024, 17:59
Realno sve što su rekli su u pravu. Ovako su su fotkali stadion i pokazali koliko smo na europskom dnu po infrastrukturi.
Meni je gore ovo nego rezlutati, a i ovo je jedan od pokazatelja zasto su razultati losi
2024 godina i mi igramo na ovakvom stadionu
Mislim **** svlacionice da su normalne drugacija bi slika bila
Ovako dodjed stadion pun pukotina, korozije i dodjes u svlacionici jos se vise sjebes
Ovo je najveci poraz i odraz bh fudbala
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 nov 2024, 18:11

slika

slika

😭😭😭🤣🤣🤣😂😂😂😂😭😭😭😭😂😂🤣🤣🤣😭😭😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😭😭🤣🤣😭

Al što kontra boja od crne stola za masažu
Zar nema nov crne boje
😭😭😭🤣🤣😂😂😂😂😭😭😭😭😂😂🤣😭😭

Kakve budale hoće Nacionalni stadion
Jel ovo moguće

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 19 nov 2024, 18:14

svrakino1921 je napisao/la:
19 nov 2024, 18:11
slika

slika

Zar nema nov crne boje
😭😭😭🤣🤣😂😂😂😂😭😭😭😭😂😂🤣😭😭

Jel ovo moguće
koji si ti retard yebote, idi lijeci se jadnice!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 nov 2024, 18:15

19 nov 2024, 18:11
slika

slika

Zar nema nov crne boje
😭😭😭🤣🤣😂😂😂😂😭😭😭😭😂😂🤣😭😭

Jel ovo moguće
Stadion nacionalni svakako ne treba praviti u Zenici zbog mnogih drugih stvari

Sto se tice konkretno ovog brate
Realno nije to samo do Zenice, to je do nas sviju
Pa mislim sama cinjenica da se ne moze igrati nigdje drugo dovoljno govori..
Tuga
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 19 nov 2024, 18:17, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 19 nov 2024, 18:16

19 nov 2024, 17:47

Za šta sam se ja borio
Bolje da si poginuo i sve nas spasio svoje pakosti i zla a da je neki heroj i normalan insan ostao živ.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.