Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

feniksptica
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la feniksptica » 18 nov 2024, 15:08

Beduin je napisao/la:
18 nov 2024, 14:28
feniksptica je napisao/la:
18 nov 2024, 14:20
Pojma vi nemate. Da imate ne biste ga priželjkivali za trenera ikako.
Zali Boze tvojih diploma i certifikata sto skupljaju prasinu u ladici. Vrijeme je da se izdignes kao fenix i pocnes koristiti adekvatno svoje znanje i strucnost mimo foruma prepunog neznalica.
Hvala, biti će.

Al zasto ovoliko rasprave kad ste svi htjeli da dodje, ne svi al 90%.

Sad malo stisnite zube a ne odmah udri ...samo zbog toga sto vam je zelja ispunjena.

Ja cu ga npr možda kritikovat al ne tražiti da ode jer se znalo kad je dolazio šta je cilj.
To sto smo uvidjeli da ga mozda neće moći ostvariti je njegov problem. :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 18 nov 2024, 15:22

GG3 je napisao/la:
18 nov 2024, 15:07
Bordotim je napisao/la:
18 nov 2024, 15:02
moreno123 je napisao/la:
18 nov 2024, 14:14
Na ovom forumu mi je najsmjesnije sto se sad pise da su igraci poput Cimirota, Hadziahmetovica i Krunica galacticosi za ove sada veznjake, a dok su oni igrali yebavale su im se majke.
Pa dobro to nije ništa novo, svaki igrač koji je igro bio je problem za nas. To što sad neki pojedinci tražu povratak Anela, isto mnogo govori o nama i kakvi smo inače. Da je Anel ozbiljan nebi se nikad vratio, a mi da smo ozbiljni nebi ga nikad tražili nazad. Tražili smo Barbareza i dobili smo ga. Navijači su ga branili, jer je navodno isti kao Xabi, sjetimo se samo onih izjava od par stručnjaka.

Ovaj poraz od 7-0 ne može biti gore od Luksemburga naprimjer. U Zenici na svom terenu gubiš 0-5 poslije 45 minuta. Izrael nam dao tri gola, a tad smo imali puno bolju ekipu + Safeta. Armenija noćna mora kao i Finska sa Pukki, a i tad smo imali bolju ekipu i trenera. Irska i Sjeverna Irska se igrali sa nama, tako da ne treba puno očekivat od reprezentacije. Ono što imaju Slovenija i Rumunija ti je plan i sistem koji traje godinama. Kod nas bi se i Jakirović izgubio, a kamoli ostalih koji nemaju iskustva kao Barbarez. Na kraju kad sve sabaremo, Vico je pobjednik i majstor svog posla. Mi dobili Sergej, a on dobio svoj mir i novi mandat, i može sad radit šta god želi, što upravo i vidimo u našoj Ligi i sve ostalo što se dešavalo. Ne vidim svjetlo na kraju tunela, jer imamo mnogo problema a ne znamo šta prvo treba da riješavamo i kako uopšte ovo sve savladati. Idu teška vremena, jer niko ozbiljan neće preuzeti ovo, a i ova ekipa nije ni blizu kao 2014...
2 Vezane pobijede i 90% ovih „kriticara“ ce okrenut pricu ili ce se prijavit pod drugim imenom i biti vjerni navijaci. 5% ce ostat vjerni svojim vjerovanjima, 5% ce ostat pri stavu jer su kontrasi.
Baš tako. Kad budemo igrali Ligu Nacija B, pa pobijedimo nekako Sloveniju, Finsku ili Grčku, pa će biti priče da smo spremni opet za Ligu A. Zaboravimo mnoge stvari, pa se čudimo onda što smo ovako loši. Takvi smo, kakvi smo, zato smo tu gdje jesmo.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 18 nov 2024, 15:23

Vidjet cete vi kad nam dodju Malta, Farske i San Marino!

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 18 nov 2024, 15:25

GG3 je napisao/la:
Bordotim je napisao/la:
moreno123 je napisao/la:
18 nov 2024, 14:14
Na ovom forumu mi je najsmjesnije sto se sad pise da su igraci poput Cimirota, Hadziahmetovica i Krunica galacticosi za ove sada veznjake, a dok su oni igrali yebavale su im se majke.
Pa dobro to nije ništa novo, svaki igrač koji je igro bio je problem za nas. To što sad neki pojedinci tražu povratak Anela, isto mnogo govori o nama i kakvi smo inače. Da je Anel ozbiljan nebi se nikad vratio, a mi da smo ozbiljni nebi ga nikad tražili nazad. Tražili smo Barbareza i dobili smo ga. Navijači su ga branili, jer je navodno isti kao Xabi, sjetimo se samo onih izjava od par stručnjaka.

Ovaj poraz od 7-0 ne može biti gore od Luksemburga naprimjer. U Zenici na svom terenu gubiš 0-5 poslije 45 minuta. Izrael nam dao tri gola, a tad smo imali puno bolju ekipu + Safeta. Armenija noćna mora kao i Finska sa Pukki, a i tad smo imali bolju ekipu i trenera. Irska i Sjeverna Irska se igrali sa nama, tako da ne treba puno očekivat od reprezentacije. Ono što imaju Slovenija i Rumunija ti je plan i sistem koji traje godinama. Kod nas bi se i Jakirović izgubio, a kamoli ostalih koji nemaju iskustva kao Barbarez. Na kraju kad sve sabaremo, Vico je pobjednik i majstor svog posla. Mi dobili Sergej, a on dobio svoj mir i novi mandat, i može sad radit šta god želi, što upravo i vidimo u našoj Ligi i sve ostalo što se dešavalo. Ne vidim svjetlo na kraju tunela, jer imamo mnogo problema a ne znamo šta prvo treba da riješavamo i kako uopšte ovo sve savladati. Idu teška vremena, jer niko ozbiljan neće preuzeti ovo, a i ova ekipa nije ni blizu kao 2014...
2 Vezane pobijede i 90% ovih „kriticara“ ce okrenut pricu ili ce se prijavit pod drugim imenom i biti vjerni navijaci. 5% ce ostat vjerni svojim vjerovanjima, 5% ce ostat pri stavu jer su kontrasi.
Tu smo da kritikujemo kad ne ide a da hvalimo i okivamo u zvijezde kad ide. To je svugdje u svijetu tako, evo pogledaj Osijek i njihovog trenera koji je uspio da zaustavi potpuni rezultatski brodolom i sada se priča o njemu kao najboljem treneru HNL-a. Međutim, Osijek je u periodu dok nije išlo igrao dosta okej utakmica i protiv jačih od sebe, dok mi dosad realno gledajući nismo nijednu odigrali ni naopako i zbog toga je prvenstveno ovdje ovako veliki broj kritičara
Zadnja izmjena: fanatik19, dana/u 18 nov 2024, 15:25, ukupno mijenjano 1 put.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 18 nov 2024, 15:25

let3 je napisao/la:
18 nov 2024, 14:53
Beduin je napisao/la:
18 nov 2024, 14:04

Ali je cinjenica da je dobio dugorocan ugovor sa dugorocnim planovima, a sam rezultat u LN nije dio tih planova i ugovora.
Ocito da je primarni cilj bio sakupljanje igraca.
Onda su mogli ostavitii i Faruka da skuplja igrace :mrgreen: ako je to jedini cilj. Ma mogu oni skupiti i Messija, Ronalda, Van Dijka, Rodrija itd - dzaba sve kad ne znaju nista o trenerskom poslu, ne znaju postaviti taktiku, formaciju, kad ne mogu nikoga pobjediti. Hajd sto nas Njemacka raskuje to je ipak velesila, ali nas i Mađarska sabije u 16, igraju viktorije protiv nas, ne mozemo centra preci :oops:

Strasno je to sto najveca ubleha u historiji BH selekcije planira da nas handri jos 4 godine sa svojim neznanjem i u tom periodu zaraditi milion KM ni na cemu. 20 milja je mjesecna plata nasih selektora.
Pa vidiš da je kockarska ubleha halalila i kvalifikacije za sp 26e eno sada bulazni o kvalifikacijama za europsko 28e da mi je vidjeti ijednog drugog selektora u evropi da to izjavi pa objesili bi ga novinari i cjelokupna javnost ovdje hladno brat najavljuje da ce se u sljedećim kvalifikacijama nastaviti zajebavati kao u LN

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 18 nov 2024, 15:29

TefalTava je napisao/la:
18 nov 2024, 15:25
let3 je napisao/la:
18 nov 2024, 14:53
Beduin je napisao/la:
18 nov 2024, 14:04

Ali je cinjenica da je dobio dugorocan ugovor sa dugorocnim planovima, a sam rezultat u LN nije dio tih planova i ugovora.
Ocito da je primarni cilj bio sakupljanje igraca.
Onda su mogli ostavitii i Faruka da skuplja igrace :mrgreen: ako je to jedini cilj. Ma mogu oni skupiti i Messija, Ronalda, Van Dijka, Rodrija itd - dzaba sve kad ne znaju nista o trenerskom poslu, ne znaju postaviti taktiku, formaciju, kad ne mogu nikoga pobjediti. Hajd sto nas Njemacka raskuje to je ipak velesila, ali nas i Mađarska sabije u 16, igraju viktorije protiv nas, ne mozemo centra preci :oops:

Strasno je to sto najveca ubleha u historiji BH selekcije planira da nas handri jos 4 godine sa svojim neznanjem i u tom periodu zaraditi milion KM ni na cemu. 20 milja je mjesecna plata nasih selektora.
Pa vidiš da je kockarska ubleha halalila i kvalifikacije za sp 26e eno sada bulazni o kvalifikacijama za europsko 28e da mi je vidjeti ijednog drugog selektora u evropi da to izjavi pa objesili bi ga novinari i cjelokupna javnost ovdje hladno brat najavljuje da ce se u sljedećim kvalifikacijama nastaviti zajebavati kao u LN
Odmah je na predstavljanju rečeno da se sprema za euro 2028. godine i da je tu cilj plasman, ne treba spinovati neke stvari. Međutim, ne smije se odustati od kvalifikacija za SP 2026. tek tako, i moraju se popraviti rezultati, to ne smije biti alibi. Šanse da se kvalifikujemo za SP 2026. su minimalne, ali to ne znači da ne smije biti cilj, da budeš konkurentan, za razliku od lige nacija gdje si realno sam sebe postavio tako da budeš kanta za udaranje.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 18 nov 2024, 15:39

fanatik19 je napisao/la:
GG3 je napisao/la:
Bordotim je napisao/la:

Tu smo da kritikujemo kad ne ide a da hvalimo i okivamo u zvijezde kad ide. To je svugdje u svijetu tako, evo pogledaj Osijek i njihovog trenera koji je uspio da zaustavi potpuni rezultatski brodolom i sada se priča o njemu kao najboljem treneru HNL-a. Međutim, Osijek je u periodu dok nije išlo igrao dosta okej utakmica i protiv jačih od sebe, dok mi dosad realno gledajući nismo nijednu odigrali ni naopako i zbog toga je prvenstveno ovdje ovako veliki broj kritičara
To je normalno samo kod nas na Balkanu i zato smo tu gdje jesmo.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 18 nov 2024, 15:56

GG3 je napisao/la:
18 nov 2024, 15:39
fanatik19 je napisao/la:
GG3 je napisao/la:

To je normalno samo kod nas na Balkanu i zato smo tu gdje jesmo.
To je svugdje u svijetu tako, javnost i novinari su 10 puta nemilosrdniji nego kod nas. Kad može jedan Lampard koji je najveća legenda Čelzija dobiti pedalu nakon što su mu ispunjena sve želje za pojačanja a njega nastave lupat Lesteri i Vulverhemptoni ne vidim zašto Barbarez ne može. Sa istim tim igračima koje je Lampard imao njegov nasljednik Tuhel nakon pola godine osvoji ligu prvaka. Do koga i do čega je bilo?
I Barbi su ispunjene sve želje, od stručnog štaba, priprema u drugim državama do dovođenja igrača i provoda u Luna Parku i scenario je gori nego Čelzijev s Lampardom. Ne valja mu Dennis i dovede Katića, isto tako ovom ne valja Rudiger pa dovede Silvu i na kraju ispadne da ne zna koristiti nijednog ni drugog baš kao i Lampard
Vrhunski igrač ne znači dobar trener i to će uvijek tako biti. Nije Barbarez jedini koji ne zna raditi trenerski posao a da je bio igračina, ima ih bar 10 još boljih bivših fudbalera
Zadnja izmjena: fanatik19, dana/u 18 nov 2024, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 18 nov 2024, 16:01

Čuj izabrao bi reprezentaciju ispred Veleža. Srami se.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 18 nov 2024, 16:04

Balorda je napisao/la:
18 nov 2024, 16:01
Ja sam takav, smatram da je ona ono finalno što nas predstavlja u svijetu i da mora biti iznad svakog kluba. Siguran sam da ima još mnogo likova koji navijaju za druge klubove a da ovako razmišljaju, ali i onih kojima je klub broj 1 i nemam problem s tim iako se ne slažem.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 18 nov 2024, 16:05

fanatik19 je napisao/la:
18 nov 2024, 16:04
Balorda je napisao/la:
18 nov 2024, 16:01
Ja sam takav, smatram da je ona ono finalno što nas predstavlja u svijetu i da mora biti iznad svakog kluba. Siguran sam da ima još mnogo likova koji navijaju za druge klubove a da ovako razmišljaju, ali i onih kojima je klub broj 1 i nemam problem s tim iako se ne slažem.
Ok takav si, srami se što si takav.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 18 nov 2024, 16:15

Poredi covjek trenere Chelsea sa Balkanskim mentalitetom u vezi Selektorske pozicije. 😂

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 18 nov 2024, 16:21

GG3 je napisao/la:
18 nov 2024, 16:15
Poredi covjek trenere Chelsea sa Balkanskim mentalitetom u vezi Selektorske pozicije. 😂
Ma nema ni tebi pomoći, ne vidiš dalje od nosa i to je to. Ovo je banalan primjer, možeš ga lagano uporediti na dosta nižem nivou sa nekim slučajevima iz našeg okruženja ali prekompleksno je to za tebe

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2024, 16:25

Evo jedno iskreno pitanje za ove sve sro brane Barbareza...jel vi stvarno imate neki optimizam da ce on uspjet i minimum minimuma ostvarit nakon ovoga sto ste vidjeli?
=\_1921_/=

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 18 nov 2024, 16:35

invincible1921 je napisao/la:
18 nov 2024, 16:25
Evo jedno iskreno pitanje za ove sve sro brane Barbareza...jel vi stvarno imate neki optimizam da ce on uspjet i minimum minimuma ostvarit nakon ovoga sto ste vidjeli?
Kod mene vlada Optimizam da ce sve ukupno u N/FSBiH biti bolja situacija zahvaljujuci Barbi, Spahi, i SS. Da li ce A selekcija nesto vau napravit, nemam pojma. Al ako netko mora da se uci bolje da su to oni, nego Savo, Prosinecki ili neki Jugonostalgicar jer Vico bi nam opet uvalio nekog amatera i kad bi poceo praviti rezultate on bih ga odpustio to sa ovima nece smjeti uradit.
Tako da kratkorocno, mozda smo na gubitku, dugorocno mozemo mnogo dobit?

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 18 nov 2024, 16:36

Svaka osoba sa gramom mozga je do sada uvidjela dovoljno grešaka u radu glupka, počevši od neadekvatnog spiska preko formacije do pogrešnog postavljanja igrača na terenu i taktike, da može vrlo jednostavno zaključiti da lik ne zna i ne umije izvući apsolutno ništa iz ovog skupa igrača. Ostalo (spinovanje) se svodi na BFB, klupski fanatizam te beskonačan bezobrazluk.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 18 nov 2024, 16:43

Morao je pozvati Amira Hadziahmetovica, kao jedinog tehnicki potkovanog veznjaka kojeg imamo. Ovi ostali doslovno ne znaju iznijeti loptu iz naseg 16-erca. Amir jeste dizelas, pa smo s njim i Cimirotom u paru padali u drugom poluvremenu, ali je prenosenj lopte iz odbrane i organizacija napada s njima dvojicom imala smisla. Njega treba staviti sa Sunjicem i Gigovicem/Huseinbasicem, koji ce trcati i odradjivati prljave poslove za njega. Tahirovic je konstitucijom klasicni destruktivni DMF, ali on tu destrukciju i prgavost jednostavno nema u sebi. Vise je neki prefinjeni veznjak, koji ce podvaliti pas sa svoje polovine, ali covjek ne igra fudbal mjesecima, nema samopouzdanja i djeluje pogubljeno protiv vrhunskih protivnika u LN. Niko sretniji od nas ako u drugoj polusezoni napravi transfer i bude standardan u novom klubu.

Recimo, Burnic i Saric su pribliznih godina kao Hadziahmetovic, a nisu ni blizu njegovom nivou iz perioda kad je napravio transfer u Besiktas. Vjerujem da ce momak do kvalifikacija u martu ponovo uhvatiti tu formu, samo je pitanje da li Barbarez uopste zna da on postoji. Bitno je da zna za Hajradinovica, koji je preksinoc u svega par minuta na terenu pokazao zasto vise nikad ne treba biti pozvan. Gigovic i Huseinbasic su sasvim dovoljni na spisku kao dva veznjaka koji mogu odigrati nesto ofanzivnije. Definitivno nam treba i neko iskusniji u veznom redu, jer ovi momci do 22-23 godine (Tahirovic, Huseinbasic, Gigovic, Basic...) jos uvijek ne znaju sta znaci odigrati jednu utakmicu na ovakvom nivou, a Amir ima poprilican broj takvih u nogama.

I jos imam ogromnu zamjerku po pitanju wing-back pozicija. Ne mozes u formaciji u kojoj su ti te pozicije najbitnije staviti jednog veznjaka (Burnic), koji je ofanzivno potpuno sterilan, a ni defanzivno ne zna pratiti te bekovske kretnje i cuvati krila. Ok, u prinudnim situacijama i napadac moze stati na gol, ali kad vec imas mogucnost da zoves koga hoces, onda nadji momke koji cijeli zivot igraju tu poziciju - makar to bilo u domacoj ligi.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2024, 17:06

GG3 je napisao/la:
18 nov 2024, 16:35
Kod mene vlada Optimizam da ce sve ukupno u N/FSBiH biti bolja situacija zahvaljujuci Barbi, Spahi, i SS. Da li ce A selekcija nesto vau napravit, nemam pojma. Al ako netko mora da se uci bolje da su to oni, nego Savo, Prosinecki ili neki Jugonostalgicar jer Vico bi nam opet uvalio nekog amatera i kad bi poceo praviti rezultate on bih ga odpustio to sa ovima nece smjeti uradit.
Tako da kratkorocno, mozda smo na gubitku, dugorocno mozemo mnogo dobit?
Sto se saveza tice to je odvojena prica, mada nisam ni tu optimistican, Brbarez je pljuvu sve redom i onda podvi rep i ode kod tog vice

Dugorocno ovo ce bit jos jedne kvlaifilacije sa 8/10 bodova...6 portiv autsajdera i jos koji remi.

Ja opet ponavljam ne bi mi smetalo da smo svaku 10:0 izgubili al da sma imo vidjet nesto da barbarez pokusava, da ima ideju/viziju pa makar i ne radila kako treba

Ovo trenutno je zovni sve moguce igrace koje ti menadzeri propurce i tjt...covjrk izvodi nemgouce formacije uz nevjerovatno odustvo dodira sa tkatikom i relanoscu
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2024, 17:10

PasodelMar je napisao/la:
18 nov 2024, 16:36
Svaka osoba sa gramom mozga je do sada uvidjela dovoljno grešaka u radu glupka, počevši od neadekvatnog spiska preko formacije do pogrešnog postavljanja igrača na terenu i taktike, da može vrlo jednostavno zaključiti da lik ne zna i ne umije izvući apsolutno ništa iz ovog skupa igrača. Ostalo (spinovanje) se svodi na BFB, klupski fanatizam te beskonačan bezobrazluk.
Upravo isto i ja tvrdim, evo nek me demantuje Barbarez nece niko bit sretniji od mene.

Da sam vidio da ima neki pristup eo igramo 4 nazad, evo napadamo preko krila, evo igramo na posjed, evo ganjamo kontre, evo napadacki, evo odbranemo evo BILO STA, BILO STA.....

Ja sam vidio trpanje i mjenjanje 60 igraca bez ikakvog smisla..i laiku kad pogleda sastav vidi da je to samo u fazonu "skupi 11"...i sad da ocekujem da ce to barbarez do kvalifikacija ustimat i smislit nesto....
=\_1921_/=

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 18 nov 2024, 17:14

18 nov 2024, 17:10
PasodelMar je napisao/la:
18 nov 2024, 16:36
Upravo isto i ja tvrdim, evo nek me demantuje Barbarez nece niko bit sretniji od mene.

Da sam vidio da ima neki pristup eo igramo 4 nazad, evo napadamo preko krila, evo igramo na posjed, evo ganjamo kontre, evo napadacki, evo odbranemo evo BILO STA, BILO STA.....

Ja sam vidio trpanje i mjenjanje 60 igraca bez ikakvog smisla..i laiku kad pogleda sastav vidi da je to samo u fazonu "skupi 11"...i sad da ocekujem da ce to barbarez do kvalifikacija ustimat i smislit nesto....
To je to

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Bing [Bot], lol89 i 27 gostiju.