Da je imao obraza, ne bi ni prihvatio poziciju.denza je napisao/la: ↑18 nov 2024, 13:41"Vi mislite da nismo dobro odigrali Ligu Nacija? Ja mislim da smo odigrali čak i više nego dobro."
Hahahaha, majstore, imali smo samo jedan remi, izgubili od Mađarske kod kuće, Njemci nas nakantali 7:0, jedva smo 4 pasa zaredom povezali svake tekme. Teško nama, ovaj sigurno neće otići sam.
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Koševo Zapad
Ideš na blok zajedno sa killom jer ste očigledno Barbini pušiqrci koji ne vidite dalje od nosa i podržavate ga u totalnom uništavanju reprezentacije. Velež je tema kojoj uopšte nije mjesto ovdje ali sam se izjasnio čisto da ljudi znaju kako postoji ovdje neki normalan navijač koji bi rođenog brata otjerao sa selektorske pozicije nakon ovakvog poraza a kamoli pokeraša Barbareza.1981oldschool je napisao/la: ↑18 nov 2024, 14:02**** ja tebi svu familiju i živu i mrtvu pickice mala! Sta ćeš ti **** jadnice mali! Hajmo se naci pa reci to sve u oci pickice!fanatik19 je napisao/la: ↑18 nov 2024, 13:57Ti si ranjen 3 puta ali na igrici jer da si ranjen u stvarnosti ovakvo nešto nikada ne bi napisao yebem ti se s materom klošaru mali i samo si jedan od onih koji bi sutra svoj voljeni klub za interes vlastiti prodao a kamoli državu sestru ti i majku yebem u pizdu1981oldschool je napisao/la: ↑18 nov 2024, 13:53
Sta ćeš ti voliti picko jedna mala. Ne možeš porediti Velez i reprezentaciju kretenčino jadna. Ja sam izranjavan u ratu 3 puta i proveo cijelo vrijeme na prvoj liniji dok si ti misu u podrumu bio i volim sigurno svoju državu vise nego ti pickice , pa mi je opet Velez iznad reprezentacije i uvijek će biti. Sta ti imaš papcino jadna nekome nešto pričati **** li ti pokoljenje pickasto i glupo. Drago mi je sto ne pratiš vise Veleza jer to dovoljno govori o tebi, a hvala Bogu sto ne pratiš niti si ikad ni pratio. Ti si jedan jadnik koji kad prati samo pametuje nešto a u stvari glup da ne može gluplji biti, i samo odnemaze umjesto da pomaze. Ti se jedini ovde blamiraš pickice mala!
- Shategabri
- Kontakt:
Skupio igrače i šta sad?Beduin je napisao/la: ↑18 nov 2024, 14:04Pisem vec 2 dana da nemq taj kapacitet jer ama bas nista nije pokazao u svim ovim utakmicama i vec danas bih ga zamijenio nekim boljim i iskusnijim selektorom.SetoKaiba je napisao/la: ↑18 nov 2024, 10:22Je li ti stvarno vjeruješ da Barbarez ima kapacitet za ovo boldirano?Beduin je napisao/la: ↑18 nov 2024, 08:52Kad se malo smire strasti i pomiris sa porazima i losim nastupima cinjenica je da je po prvi put u startu receno sta je cilj, a to nije opstanak u LN. Prvi put je receno kako rezultat u LN nije prioritet, nego skupljanje igraca i stvaranje ekipe za naredne cikluse. To se i dogodilo, ali nama k'o navijacima je to tesko prihvatiti, sto je i ocekivano.
Sa nekim iskusnijim i boljim selektorom bismo vjerovatno imali nesto zapazenije nastupe i daleko manje rotacija, ali vjerovatno i nesto drugaciji i manju bazu novih, mladjih igraca. Zaboravljamo svi ovdje koliko smo zelili promjene u igrackom kadru, koliko smo se zasitili Civica, Cimirota, losih nastupa Krunica i Pjanica od kojih se ocekivalo nesto vise, Visce, Kodre, Nalica i koga sve ne.
Vecinu ovih novih momaka smo sami mi prizeljkivali i kudili Misketa zasto ih ne dovede. Evo dovedeni se, i neka su.
Liga Nacija je gotova prica, baza igraca napravljena, vise nema opravdanja. Sad ocekujemo i samo se mozemo nadati da ce u narednim prijateljskim utakmicama naci protivnike po mjeri, poceti uigravati ono najbolje i da znamo kostur ekipe i prvih 11, a isto tako moliti Boga za zdravlje najboljih igraca i da vecina reprezentativaca ima dobru minutazu u klubovima jer samo tako imamo neke sanse.
Najveci gubitak je Anel A. Steta ako je to gotova prica, ali nekad treba i gov.no pojesti radi viseg cilja. Ako nista, ne smijemo i Dennisa ozgubiti radi ega selektora.
Ali je cinjenica da je dobio dugorocan ugovor sa dugorocnim planovima, a sam rezultat u LN nije dio tih planova i ugovora.
Ocito da je primarni cilj bio sakupljanje igraca.
Volio bih da griješim, ali šta poslije skupljanja, to je pravo pitanje.
Sumnjam da Barbarez i ekipa oko njega ima odgovor.
Koševo Zapad
Kaze uzeti odbranu iz Borca i Zrinjskog ahahhaahahahahahahhaahahaha pa buraz jesi li ti svjestan sta si napisao? Uzeti igrace iz klubova ciji sefovi stele sebi rezultate i koji svakodnevno rade na opstrukciji bh. fudbala i kojima se lice mrsti kad se spomene Bosna i Hercegovina? Plus ti igraci se osjecaju kao Srbi i Hrvati. Boze dragi sta sve pisete na ovom forumu.izet fazlinovic je napisao/la: ↑18 nov 2024, 13:20Treba izbaciti pola igrača sa spiska i ubaciti igrače iz naših klubova.
Uzeti čitavu odbranu iz Borca ili Zrinjskog i postaviti.
Momci su uigrani. Nisu možda igrali na tom nivou, ali sa borbom i voljom bih mogli doći do nekog uspjeha.
Valjalo bih probati!!
Zadnja izmjena: moreno123, dana/u 18 nov 2024, 14:12, ukupno mijenjano 1 put.
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Nemam pojma ko bi dosao, samo kazem da je MORAO barem ponuditi ostavku nakon najgoreg poraza u istoriji. To sto nije i sto se jos svadja sa novinarima kad ga za to upitaju, ono bahato i s visoka, puno govori o njegovom karakteru.19vendetta87 je napisao/la: ↑18 nov 2024, 14:01I da ponudi ostavku, ko ce doci umjesto njega? Neki polovnjak iz Srb ili Hr, ili jos gore neki JugoslovenNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑18 nov 2024, 13:58Na stranu trenersko neznanje i sam fudbal...
Kad pod tvojim vodstvom reprezentacija dozivi najgori poraz u istoriji, ti imas u najmanju ruku moralnu odgovornost da barem ponudis ostavku. Sergej ne da to nije uradio, nego jos napada ljude sto ga uopste pitaju u vezi toga.
Ja ne znam stvarno ko to moze braniti. Pa odmaknite se malo od klupskog i lokal-patriotskog razmisljanja, sta vam je ljudi.
Pazi o cemu se raspravlja uopste. Izgubis 7-0 i ne nudis ostavku nego se ljutis kad to neko spomene, halo ba??? Nadrealno.
Kao sto su i mnogi predvidjali, covjek se popisao po svom velikom imenu. Mogao je ostati legenda reprezentacije.
Na ovom forumu mi je najsmjesnije sto se sad pise da su igraci poput Cimirota, Hadziahmetovica i Krunica galacticosi za ove sada veznjake, a dok su oni igrali yebavale su im se majke.
- feniksptica
- Kontakt:
Pojma vi nemate. Da imate ne biste ga priželjkivali za trenera ikako.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- relativizam
- Kontakt:
a de najrelanije zasto nam je trebao barbarez ako je plan bio isprobati sto vise igraca i ako nam cilj nije bila pobjeda a ni plasman dalje.
pa to sam mogao isto i ja na klupi reprezentacije i to za 50x manju platu,mozda i dzaba bih pozivao ljude u repku i igrao bez ikakvog sistema primao po 4,5,7 komada i na kraju rekao da je cilj bio probati sto vise igraca
zadnjih 15 godina barba i ja imamo isto iskustva sto se tice modernog fudbala
dovedes selektora i nakon 10 utakmica kazes nama je smao cilj bio sto vise igraca probati,pa sto si ga dovodio,sto si uopste opustao proslog,to je mogao svako uraditi,nije klub pa da se ljudi uigravaju prolaze pripreme itd
manite ba suplje,sve je to uhodano i uvezano od vice,menadjera do strucnog staba i igraca
pa to sam mogao isto i ja na klupi reprezentacije i to za 50x manju platu,mozda i dzaba bih pozivao ljude u repku i igrao bez ikakvog sistema primao po 4,5,7 komada i na kraju rekao da je cilj bio probati sto vise igraca
zadnjih 15 godina barba i ja imamo isto iskustva sto se tice modernog fudbala
dovedes selektora i nakon 10 utakmica kazes nama je smao cilj bio sto vise igraca probati,pa sto si ga dovodio,sto si uopste opustao proslog,to je mogao svako uraditi,nije klub pa da se ljudi uigravaju prolaze pripreme itd
manite ba suplje,sve je to uhodano i uvezano od vice,menadjera do strucnog staba i igraca
- Shategabri
- Kontakt:
Ni prvi ni zadnji koji se popishao po svom imenu. To govori da je nikakav karakter. Debeli Rona, Ronaldinjo, Roberto Carlos i slična kompanija.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑18 nov 2024, 14:12Nemam pojma ko bi dosao, samo kazem da je MORAO barem ponuditi ostavku nakon najgoreg poraza u istoriji. To sto nije i sto se jos svadja sa novinarima kad ga za to upitaju, ono bahato i s visoka, puno govori o njegovom karakteru.19vendetta87 je napisao/la: ↑18 nov 2024, 14:01I da ponudi ostavku, ko ce doci umjesto njega? Neki polovnjak iz Srb ili Hr, ili jos gore neki JugoslovenNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑18 nov 2024, 13:58Na stranu trenersko neznanje i sam fudbal...
Kad pod tvojim vodstvom reprezentacija dozivi najgori poraz u istoriji, ti imas u najmanju ruku moralnu odgovornost da barem ponudis ostavku. Sergej ne da to nije uradio, nego jos napada ljude sto ga uopste pitaju u vezi toga.
Ja ne znam stvarno ko to moze braniti. Pa odmaknite se malo od klupskog i lokal-patriotskog razmisljanja, sta vam je ljudi.
Pazi o cemu se raspravlja uopste. Izgubis 7-0 i ne nudis ostavku nego se ljutis kad to neko spomene, halo ba??? Nadrealno.
Kao sto su i mnogi predvidjali, covjek se popisao po svom velikom imenu. Mogao je ostati legenda reprezentacije.
Poslije karijere neka zayebancija, pa kad nestane para, onda će prihvatiti sve.
Eto Barbi stalo do reprezentacije, nemojmo biti djeca.
Koševo Zapad
Ako je ovo bilo “više nego dobro” volio bih da objasni šta bi bilo loše odigrano.Shategabri je napisao/la: ↑18 nov 2024, 14:04Da je imao obraza, ne bi ni prihvatio poziciju.denza je napisao/la: ↑18 nov 2024, 13:41"Vi mislite da nismo dobro odigrali Ligu Nacija? Ja mislim da smo odigrali čak i više nego dobro."
Hahahaha, majstore, imali smo samo jedan remi, izgubili od Mađarske kod kuće, Njemci nas nakantali 7:0, jedva smo 4 pasa zaredom povezali svake tekme. Teško nama, ovaj sigurno neće otići sam.
Barbarez je oličenje našeg luzerskog mentaliteta, što mi je baš nevjerovatno, jer nikad od njega takvo nešto ne bih očekivao. Čuj odigrali iznad mogućnosti a satrani na svakoj utakmici, uz osvojen jedan bod na toliku količinu sreće, da se to neće u skorije vrijeme ponoviti. Čovjek toliko nahvali protivnike i toliko naše igrače diskredituje, da mi je fascinantno da mu se i dalje odazivaju. Trebao bi otići na koji čas komunikacije na maternjem jeziku, ne bi odmoglo, možda prestane lupetati ovoliko, ili bar smanji lupetanje.Beduin je napisao/la: ↑18 nov 2024, 14:04Pisem vec 2 dana da nemq taj kapacitet jer ama bas nista nije pokazao u svim ovim utakmicama i vec danas bih ga zamijenio nekim boljim i iskusnijim selektorom.SetoKaiba je napisao/la: ↑18 nov 2024, 10:22Je li ti stvarno vjeruješ da Barbarez ima kapacitet za ovo boldirano?Beduin je napisao/la: ↑18 nov 2024, 08:52Kad se malo smire strasti i pomiris sa porazima i losim nastupima cinjenica je da je po prvi put u startu receno sta je cilj, a to nije opstanak u LN. Prvi put je receno kako rezultat u LN nije prioritet, nego skupljanje igraca i stvaranje ekipe za naredne cikluse. To se i dogodilo, ali nama k'o navijacima je to tesko prihvatiti, sto je i ocekivano.
Sa nekim iskusnijim i boljim selektorom bismo vjerovatno imali nesto zapazenije nastupe i daleko manje rotacija, ali vjerovatno i nesto drugaciji i manju bazu novih, mladjih igraca. Zaboravljamo svi ovdje koliko smo zelili promjene u igrackom kadru, koliko smo se zasitili Civica, Cimirota, losih nastupa Krunica i Pjanica od kojih se ocekivalo nesto vise, Visce, Kodre, Nalica i koga sve ne.
Vecinu ovih novih momaka smo sami mi prizeljkivali i kudili Misketa zasto ih ne dovede. Evo dovedeni se, i neka su.
Liga Nacija je gotova prica, baza igraca napravljena, vise nema opravdanja. Sad ocekujemo i samo se mozemo nadati da ce u narednim prijateljskim utakmicama naci protivnike po mjeri, poceti uigravati ono najbolje i da znamo kostur ekipe i prvih 11, a isto tako moliti Boga za zdravlje najboljih igraca i da vecina reprezentativaca ima dobru minutazu u klubovima jer samo tako imamo neke sanse.
Najveci gubitak je Anel A. Steta ako je to gotova prica, ali nekad treba i gov.no pojesti radi viseg cilja. Ako nista, ne smijemo i Dennisa ozgubiti radi ega selektora.
Ali je cinjenica da je dobio dugorocan ugovor sa dugorocnim planovima, a sam rezultat u LN nije dio tih planova i ugovora.
Ocito da je primarni cilj bio sakupljanje igraca.
- Maroon1946
- Kontakt:
Po tebi znaci bitno je samo da se vrte selektori? Barba da ide da dođe neko drugi onda kad sljedeći selektor kiksa njega mijenjati i tkd.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑18 nov 2024, 14:12Nemam pojma ko bi dosao, samo kazem da je MORAO barem ponuditi ostavku nakon najgoreg poraza u istoriji. To sto nije i sto se jos svadja sa novinarima kad ga za to upitaju, ono bahato i s visoka, puno govori o njegovom karakteru.19vendetta87 je napisao/la: ↑18 nov 2024, 14:01I da ponudi ostavku, ko ce doci umjesto njega? Neki polovnjak iz Srb ili Hr, ili jos gore neki JugoslovenNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑18 nov 2024, 13:58Na stranu trenersko neznanje i sam fudbal...
- Beduin
- Kontakt:
Zali Boze tvojih diploma i certifikata sto skupljaju prasinu u ladici. Vrijeme je da se izdignes kao fenix i pocnes koristiti adekvatno svoje znanje i strucnost mimo foruma prepunog neznalica.feniksptica je napisao/la: ↑18 nov 2024, 14:20Pojma vi nemate. Da imate ne biste ga priželjkivali za trenera ikako.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
- RollingPaper
- Kontakt:
Jakirovica dovest dok je slobodan covjek.
Meni nije najgore sto gubimo sa 5-6-7 golova razlike nego sto ne mozemo stvoriti nijednu priliku za 90 minuta. Mi udarac u okvir gola jedan po utakmici eventualno ili češće nijedan slavimo kao nekada pobjede protiv Grčke, Belgije, Izraela itd.
Ne postojimo, nema nijedne akcije, nema napada. Jedino malo na Bilinom protiv Njemačke 10 minuta što smo ih pritisli nakon gola iz kornera i to zahvaljuci publici i juriš atmosferi gdje se ovi pugubiše 5-10 min. Eto u cijeloj ligi nacija mogu izdvojiti da smo bili opasni 10-tak minuta. Ostalo sve proveli na svojoj polovini kao da smo Gibraltar ili San Marino.
Ne postojimo, nema nijedne akcije, nema napada. Jedino malo na Bilinom protiv Njemačke 10 minuta što smo ih pritisli nakon gola iz kornera i to zahvaljuci publici i juriš atmosferi gdje se ovi pugubiše 5-10 min. Eto u cijeloj ligi nacija mogu izdvojiti da smo bili opasni 10-tak minuta. Ostalo sve proveli na svojoj polovini kao da smo Gibraltar ili San Marino.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
- Kontakt:
Na pitanje da izdvoji nešto pozitivno, on kaže isprobali smo, dali priliku mladim igračima i da imamo na umu da su to momci mlađi od 25. Da li je on svjestan da su nas 7:0 naderala također djeca, Musiala 21 godina, Havertz 21 godina, Wirt 24, itd itd. Neće ni biti imena sa 30, sad su im najbolje godine. Ono što je u svijetu normalno i očekivano, kod nas se naglašava i ističe. I na kraju krajeva, najmanji je problem primiti 7 komada. Problem je zapravo što mi izgledamo jako loše na terenu, ne znamo kud gonimo.
Ne mogu vjerovati da ništa smisleno u stanju nije reći. Hajd prve 2-3 pressice, ali nakon 10 pressica da te neko nije zovnuo sa strane i rekao ti da povedeš malo računa o načinu izražavanja, da ne diskredituješ svoje igrače, da kažeš nešto pametno, da se spremiš unaprijed na kraju krajeva i imaš viziju šta ćeš reći. Baš sam razočaran njegovim istupima i načinom komunikacije. Bahat, arogantan i bezobrazan. A tek ono cinično smijuljenje, nemam komentara stvarno.
Ne mogu vjerovati da ništa smisleno u stanju nije reći. Hajd prve 2-3 pressice, ali nakon 10 pressica da te neko nije zovnuo sa strane i rekao ti da povedeš malo računa o načinu izražavanja, da ne diskredituješ svoje igrače, da kažeš nešto pametno, da se spremiš unaprijed na kraju krajeva i imaš viziju šta ćeš reći. Baš sam razočaran njegovim istupima i načinom komunikacije. Bahat, arogantan i bezobrazan. A tek ono cinično smijuljenje, nemam komentara stvarno.
Zadnja izmjena: Coolpanda24, dana/u 18 nov 2024, 14:54, ukupno mijenjano 1 put.
Onda su mogli ostavitii i Faruka da skuplja igrace

Strasno je to sto najveca ubleha u historiji BH selekcije planira da nas handri jos 4 godine sa svojim neznanjem i u tom periodu zaraditi milion KM ni na cemu. 20 milja je mjesecna plata nasih selektora.
Pa dobro to nije ništa novo, svaki igrač koji je igro bio je problem za nas. To što sad neki pojedinci tražu povratak Anela, isto mnogo govori o nama i kakvi smo inače. Da je Anel ozbiljan nebi se nikad vratio, a mi da smo ozbiljni nebi ga nikad tražili nazad. Tražili smo Barbareza i dobili smo ga. Navijači su ga branili, jer je navodno isti kao Xabi, sjetimo se samo onih izjava od par stručnjaka.
Ovaj poraz od 7-0 ne može biti gore od Luksemburga naprimjer. U Zenici na svom terenu gubiš 0-5 poslije 45 minuta. Izrael nam dao tri gola, a tad smo imali puno bolju ekipu + Safeta. Armenija noćna mora kao i Finska sa Pukki, a i tad smo imali bolju ekipu i trenera. Irska i Sjeverna Irska se igrali sa nama, tako da ne treba puno očekivat od reprezentacije. Ono što imaju Slovenija i Rumunija ti je plan i sistem koji traje godinama. Kod nas bi se i Jakirović izgubio, a kamoli ostalih koji nemaju iskustva kao Barbarez. Na kraju kad sve sabaremo, Vico je pobjednik i majstor svog posla. Mi dobili Sergej, a on dobio svoj mir i novi mandat, i može sad radit šta god želi, što upravo i vidimo u našoj Ligi i sve ostalo što se dešavalo. Ne vidim svjetlo na kraju tunela, jer imamo mnogo problema a ne znamo šta prvo treba da riješavamo i kako uopšte ovo sve savladati. Idu teška vremena, jer niko ozbiljan neće preuzeti ovo, a i ova ekipa nije ni blizu kao 2014.
2 Vezane pobijede i 90% ovih „kriticara“ ce okrenut pricu ili ce se prijavit pod drugim imenom i biti vjerni navijaci. 5% ce ostat vjerni svojim vjerovanjima, 5% ce ostat pri stavu jer su kontrasi.Bordotim je napisao/la: ↑18 nov 2024, 15:02Pa dobro to nije ništa novo, svaki igrač koji je igro bio je problem za nas. To što sad neki pojedinci tražu povratak Anela, isto mnogo govori o nama i kakvi smo inače. Da je Anel ozbiljan nebi se nikad vratio, a mi da smo ozbiljni nebi ga nikad tražili nazad. Tražili smo Barbareza i dobili smo ga. Navijači su ga branili, jer je navodno isti kao Xabi, sjetimo se samo onih izjava od par stručnjaka.
Ovaj poraz od 7-0 ne može biti gore od Luksemburga naprimjer. U Zenici na svom terenu gubiš 0-5 poslije 45 minuta. Izrael nam dao tri gola, a tad smo imali puno bolju ekipu + Safeta. Armenija noćna mora kao i Finska sa Pukki, a i tad smo imali bolju ekipu i trenera. Irska i Sjeverna Irska se igrali sa nama, tako da ne treba puno očekivat od reprezentacije. Ono što imaju Slovenija i Rumunija ti je plan i sistem koji traje godinama. Kod nas bi se i Jakirović izgubio, a kamoli ostalih koji nemaju iskustva kao Barbarez. Na kraju kad sve sabaremo, Vico je pobjednik i majstor svog posla. Mi dobili Sergej, a on dobio svoj mir i novi mandat, i može sad radit šta god želi, što upravo i vidimo u našoj Ligi i sve ostalo što se dešavalo. Ne vidim svjetlo na kraju tunela, jer imamo mnogo problema a ne znamo šta prvo treba da riješavamo i kako uopšte ovo sve savladati. Idu teška vremena, jer niko ozbiljan neće preuzeti ovo, a i ova ekipa nije ni blizu kao 2014...
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.