Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

GG3
Kontakt:

Re: Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024

Post Postao/la GG3 » 17 nov 2024, 11:16

JohnCleese je napisao/la:
17 nov 2024, 11:12
Coolpanda24 je napisao/la:
17 nov 2024, 10:51
slika

Gledam ovu sliku i žao mi ovih momaka, majke mi. I oni bi sve to bolje, al' ne znaju ****.
Još pogotovo pola ih igra u Njemačkoj, valja se sutra vratiti u klub nakon ovakvog debakla. Ne znam ni odakle motivacija za igru, kad svjesno ideš u utakmice da izgubiš, a glavni cilj je zapravo da što manje primiš golova. O tajnoj želji da pobijediš možeš sanjati samo.

Što se tiče Barbe i tekme, sve ste rekli, da se ne ponavljam. Kad skontam da ih je Savo za 4 utakmice bolje utegao nego ovaj za 7, nema se šta reći. Nije problem izgubiti, primiti 7 komada, ali je problem što se od juna do novembra ne vidi ni milimetar napretka u pogledu taktike, organizacije igre, vizije... Ima problem s povredama, to je istina, stalno rotira, primoran je, ali da ne možeš naći ništa pozitivno za šta se uhvatiti iz jedne utakmice, to je nedopustivo.
Primio 4 od Luksemburga, 5 od Portugala, izgubio kuci protiv Slovacke i Ukrajine i dobio Lihtenstajn :tokralju:

Barbarez igrao protiv Engleske, Italije, Nizozemske u gostima, dva puta protiv Njemacke, dva puta protiv Madjarske i "bez ikakve ideje i znanja" ima makar remi protiv Madjarske.
Glavu dajem da ne bi vise uradili ni selektorska imena sa idejima i znanjem, ali hajde vi vjerujte da bi.
Proslost i rezultati od 30 unuzad vise ide meni u prilog.
Isto tako vjerujte da bi se ti strucnjaci sa vizijom savijali pred Anelom i vjerujte da bi sa Hadzikaudicem i Zoloticem napravili bedem pred nasim golom ;)

Doduse mozda bi se svejedno kod njih nazirala ideja jer bi lepse pricali na pressicama jer to nas narod voli ybg valjda navika sa predizbornih tribina :rol:
Dobro jutro zemljo tisućljetna,zemljo sveznalica,kupljenih diploma,namjestenih konkursa,unistenih sistema vrijednosti i raseljene mladosti, dobro jutro zemljo donacija!
Nerealna očekivanja gore navedene nacije u grupi sa apsolutnim favoritima Njemačkom,Holandijom i Madjarskom koja unazad 5-6 godina konstantno napreduje te nam oni u neku ruku mogu biti i vodilja u kom smjeru trebamo ići!
Dalje,ko se iole ozbiljno bavi fudbalom/nogometom zna da se i u klubovima gdje su treninzi svakodnevni na rezultat i uspostavu sistema trenera ceka najmanje u najboljem slucaju sest mjeseci a uglavnom je to godina dana,reprezentacija se okuplja svaka 2-3 mjeseca tako da je taj proces jos tezi i duži!
Covjek je od Save naslijedio relativno staru ekipu te u totalnom rasulu trenutno je jos u fazi stvaranja ekipe a tu MORAS puno rotirati da bi na kraju izabrao ono najbolje i najoptimalnije za tim,a posljedica toga su obicno oscilacije u igri i rezultatima sto se nama trenutno desava!
Iako ni meni nije drago ovo sto se desilo treba sačekati decembar i izvlacenje kvalifikacionih grupa za SP a onda i mart i uzakmice pa onda donijeti sud o svemu!
Do tada razni stručnjaci sto manje talasajte i gledajte da ono s cim se bavite u zivotu radite na najbolji moguci nacin,neka svako radi svoj posao svima ce nam biti bolje i lakse postici zeljene ciljeve i rezultate🙋‍♂️👍
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 17 nov 2024, 11:16

slika

Gledam ovu sliku i žao mi ovih momaka, majke mi. I oni bi sve to bolje, al' ne znaju ****.
Još pogotovo pola ih igra u Njemačkoj, valja se sutra vratiti u klub nakon ovakvog debakla. Ne znam ni odakle motivacija za igru, kad svjesno ideš u utakmice da izgubiš, a glavni cilj je zapravo da što manje primiš golova. O tajnoj želji da pobijediš možeš sanjati samo.

Što se tiče Barbe i tekme, sve ste rekli, da se ne ponavljam. Kad skontam da ih je Savo za 4 utakmice bolje utegao nego ovaj za 7, nema se šta reći. Nije problem izgubiti, primiti 7 komada, ali je problem što se od juna do novembra ne vidi ni milimetar napretka u pogledu taktike, organizacije igre, vizije... Ima problem s povredama, to je istina, stalno rotira, primoran je, ali da ne možeš naći ništa pozitivno za šta se uhvatiti iz jedne utakmice, to je nedopustivo.
Primio 4 od Luksemburga, 5 od Portugala, izgubio kuci protiv Slovacke i Ukrajine i dobio Lihtenstajn :tokralju:

Barbarez igrao protiv Engleske, Italije, Nizozemske u gostima, dva puta protiv Njemacke, dva puta protiv Madjarske i "bez ikakve ideje i znanja" ima makar remi protiv Madjarske.
Glavu dajem da ne bi vise uradili ni selektorska imena sa idejima i znanjem, ali hajde vi vjerujte da bi.
Isto tako vjerujte da bi se ti strucnjaci sa vizijom savijali pred Anelom i vjerujte da bi sa Hadzikaudicem i Zoloticem napravili bedem pred nasim golom ;)

Doduse mozda bi se svejedno kod njih nazirala ideja jer bi lepse pricali na pressicama jer to nas narod voli ybg valjda navika sa predizbornih tribina :rol:
Kažem BOLJE UTEGAO I DA SMO NA NEŠTO ZALIČILI PROTIV UKRAJINE, niko ne osporava da je izgubio od tih navedenih.
Ne vjerujem da bi Pep s ovim napravio išta, jer nemamo kadar, ali ne možeš mi reći da makar na momente ne možemo ličiti na nešto, pa ono je sinoć sramota, nismo se sastavili.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 17 nov 2024, 11:19

Srebrenko je napisao/la:
17 nov 2024, 10:07
H8Z7 je napisao/la:
16 nov 2024, 23:06
Srebrenko je napisao/la:
16 nov 2024, 23:04
Poderaše Švabe guzove,neka,neka.....baš mi je drago zbog ovih levata što mašu ratnim zastavama na sportskim događajima kada igra BiH!
I onda se lafo pitaju zašto ne navijaju Srbi i Hrvati za Bosnu kad igra!!!
Pogledaj malo kad igra Posušje, Široki, Zrinjski, Borac pa nešto piši. :wave:
Moram ti odg.jer ne razumiješ,miješaš klupski nogomet i reprezentaciju BiH!Svaki navijači svih klubova neka mašu čim hoće,jer predstavljaju svoje klubove i to je njihova stvar,nama se to može i ne mora svudjeti,ti na svoju kuću postavljaj zastave kakve želiš i maši jer to je tvoja kuća,ali kad igra repr.BiH gdje žive Hrvati,Srbi,Muslimani i ostali narodi treba da bude samo jedna zastava,zastava BiH.Razumiješ sad ili se samo praviš qlup??
Ne, ne i ne. Ovo nije miješanje klupskog i reprezentativnog fudbala. Ta zastava bila je ZVANIČNA ZASTAVA RBiH, i svih onih koji su se borili za GRAĐANSKU DRŽAVU RBiH.

To što su pojedinci nakon vijekova na silu promijenili mišljenje da ovo nije njihova domovina to naš problem nije, ovo je zastava i Ahmeda i Ante i Ilije i svih onih koji vole ovu državu i žele joj najbolje.

Sa mnom te igrice patetike ne možeš igrati, lafo ne navijate za BiH zbog zastave a Ultrasi uredno psuju BiH itd. :bih:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 17 nov 2024, 11:31

slika

Jel ko skontao sta su Dzeko i Demirovic u ovom momentu raspravljali?

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 nov 2024, 11:34

17 nov 2024, 11:31
slika

Dzeko je na neku Demirovu pricu rekao znam yebiga, ali ono yebiga kao u fazonu sta je tu je, pa sad kako bi vi to iskonstruisali?

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 17 nov 2024, 11:37

Tjerali ste Dzeku i Pjanica ima 10 godina. Sad uzivajte u Bazdarima i Gigovicima.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 17 nov 2024, 11:37

17 nov 2024, 11:16
slika

Kažem BOLJE UTEGAO I DA SMO NA NEŠTO ZALIČILI PROTIV UKRAJINE, niko ne osporava da je izgubio od tih navedenih.
Ne vjerujem da bi Pep s ovim napravio išta, jer nemamo kadar, ali ne možeš mi reći da makar na momente ne možemo ličiti na nešto, pa ono je sinoć sramota, nismo se sastavili.
Nisu Hrgovic, Barbarez i Bajramovic izgubili 98 od 100 direktnih duela 1na1 sa protivnickim igracem niti su ih savjetovali da to urade.
Nije strucni stab izgubio svaku drugu i niciju loptu.
Nije strucni stab profulao 100% zicer za gol.
Nije trener golmana savjetovao ni Begovicu protiv Nanija/Ronalda, kao ni sinoc Vasilju protiv ovog svabe da prime ovakve golove iz slobodnjaka....
Desetine tih detalja odlucuju izgled utakmice, smjer utakmice i jacinu protivnickog pritiska.

Jos jedna stvar igrali smo protiv jedne od top 7 reprezentacija koja je uigrana i koja je sa minimalnim izostancima dok smo s druge strane mi igrali bez tri najkvalitetnija igraca, a igrali sa tri-cetiri debitanta jer nam cilj drugaciji.

Na terenu smo imali samo jednog jedinog igraca,Demirovica, koji donekle moze parirati protivniku kvalitetom, a opet koji bi mogao zaigrati u C sastavu Njemacke.
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 17 nov 2024, 11:38, ukupno mijenjano 1 put.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 17 nov 2024, 11:37

Igraci koji su jos uvijek aktivni, ali iz tog ili onog razloga ne igraju vise za reprezentaciju:

.............................. Begovic
Stevanovic - Ahmedhodzic - Hadzikadunic - X
.................... X............................ X.....................
Visca.................... .. Pjanic............................. X
................................. Djuric

Yebo majku ako ovi ne bi dobili ove metuzaleme jedno 2 razlike :rol:

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 17 nov 2024, 11:38

Riquelme1921 je napisao/la:
17 nov 2024, 03:20
TETRAPAK je napisao/la:
17 nov 2024, 02:33
Isti strucnjaci koji su plakali da dodje Barbarez za selektora sad placu kako ipak nema kvaliteta, i sad su svi redom bolji od nas, ili jos ludje prizivaju Osima i Musemica. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Meni se sve čini da su Amar i Husref Hansi Flick za Barbareza..
Mnogo nasih bivsih trenera su Flick za Barbareza ali opet nismo imali uspjeha.

Mi 30 godina radimo istu stvar, pozivaju se igraci i treneri na osnovu klubova i liga u kojim igraju a ne na osnovu nekih karakteristika koje nam mozda trebaju. Vjecito imamo ekipu koja ne funkcionise ili jedva funkcionise. Neko bi trebao napraviti zaokret u takvom razmisljanju, vico ili colpa. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 17 nov 2024, 11:39

Sheyi je napisao/la:
17 nov 2024, 11:34
slika

Dzeko je na neku Demirovu pricu rekao znam yebiga, ali ono yebiga kao u fazonu sta je tu je, pa sad kako bi vi to iskonstruisali?
Pokazuje nešto rukom, garant se žalio na našeg nekog da ne pokriva dobro ili nešto slično.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 17 nov 2024, 11:42

Sheyi je napisao/la:
17 nov 2024, 11:34
slika

Isto ono sto je Miske rekao na Kosevu protiv Francuza.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 17 nov 2024, 11:44

Srebrenko je napisao/la:
17 nov 2024, 10:07
H8Z7 je napisao/la:
16 nov 2024, 23:06
Srebrenko je napisao/la:
16 nov 2024, 23:04
Poderaše Švabe guzove,neka,neka.....baš mi je drago zbog ovih levata što mašu ratnim zastavama na sportskim događajima kada igra BiH!
I onda se lafo pitaju zašto ne navijaju Srbi i Hrvati za Bosnu kad igra!!!
Pogledaj malo kad igra Posušje, Široki, Zrinjski, Borac pa nešto piši. :wave:
Moram ti odg.jer ne razumiješ,miješaš klupski nogomet i reprezentaciju BiH!Svaki navijači svih klubova neka mašu čim hoće,jer predstavljaju svoje klubove i to je njihova stvar,nama se to može i ne mora svudjeti,ti na svoju kuću postavljaj zastave kakve želiš i maši jer to je tvoja kuća,ali kad igra repr.BiH gdje žive Hrvati,Srbi,Muslimani i ostali narodi treba da bude samo jedna zastava,zastava BiH.Razumiješ sad ili se samo praviš qlup??
Hrvati, Srbi, ?Muslimani?, musliman nije isto sto Hrvat ili Srbin

To jeste u teoriji tako, i tako bi trebalo bit. Ali ti nemas hiljadu ljudi u drzavi da su ovi "Hrvati ili Srbi" koji ce sjesti i navijati za repku.
Imas hiljadu tih ostalo su ustase sa zastavama herceg-bosne i cetnici sa zastavama Srbije (i velicanjem ratnih zlocinaca)
Zato su tu te ARBiH zastave i ljiljani

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 nov 2024, 11:46

Mislim da smo ovu utakmicu opet pokazali da ne ne mozemo igrati sa pet igraca cmf i dmf bez krila

Ovako smo mi izgledali

G G B G
G B G
G G G G G
B B B B
B B B B

Nasi su igraci B, a Njemacki G
Ovi nasi u duplom bloku samo sredinu terena cuvaju i ne pomjeraju cijelu utakmicu ni 20 m od naseg gola
Bez krila nama ljudi dodju do beka i igraju se, centriraju
A nas bek u napadu ne moze ni 5 m da iznese loptu
Sve isto evo se desava cijelu utakmicu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 17 nov 2024, 12:14

Kakva drzava takav i sport, uvijek bilo, nije to do trenera, promijenili smo ih ko carapa u zadnje 3 godine

Jednostavno antitalenat nacija u svemu

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 nov 2024, 12:25

numanumaye22 je napisao/la:
17 nov 2024, 12:14
Kakva drzava takav i sport, uvijek bilo, nije to do trenera, promijenili smo ih ko carapa u zadnje 3 godine

Jednostavno antitalenat nacija u svemu
Sve tacno osim da smo antitalenat
Talenta ima, ali se izgubi
Da bi talenat dosao do izrazaja treba ostalo sve biti po PS

Oni golovi protiv Nizosmeske su dobar primjer talenta
Tebi igraci koji su napravili ta dva gola Huseinbasic i Bajraktarevic na klupi
Treba ponavljanja
Ne mozes svaku utakmicu ulaziti s novih 11 igraca
Kulenovic, Sunjic, Muharemovic, Omerovic to su igraci koji maltene prvi put
Fakticki cetiri debitanta u prvih 11
A ne igraju ti opet Huseinbasic, Tabakovic, Bajraktarevic ili Basic
To tako ne moze pogotovo protiv Njemacke
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 17 nov 2024, 12:36, ukupno mijenjano 3 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 nov 2024, 12:30

Ekipa je losa to stoji, isto tako nikad manje zara oko rep nije bilo zbog vice i vec poznatih stvari i to stoji, jaki su protivnici i to stoji

Medjutim da se na ovaj nacin brukamo i to isto ko da to zelimo (sastav :wtf: ) TO NE SMIJE STAJAT
=\_1921_/=

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 17 nov 2024, 12:30

Ako u javnoj kuci poso ne ide dobro , ne treba menjati posteljinu I krevete nego prostitutke. BiH nema blage veze sa fudbalom I ne treba ocekivati nista. To ti je kao da Kongo bude dobar u hokeju na ledu. Pa ne ide.
Komentar na yt :urnebes:

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 17 nov 2024, 12:35

invincible1921 je napisao/la:
17 nov 2024, 12:30
Ekipa je losa to stoji, isto tako nikad manje zara oko rep nije bilo zbog vice i vec poznatih stvari i to stoji, jaki su protivnici i to stoji

Medjutim da se na ovaj nacin brukamo i to isto ko da to zelimo (sastav :wtf: ) TO NE SMIJE STAJAT
Tacno, niko nije ni ocekivao bodove ali nismo ni ocekivali da se sramotimo.
Nije sramota izgubit od Njemacke ali je sramota da primis gol svako 10 min a da ne predjes centar.
7 utakmica nema napretka sekunde, cak izgleda gore i gore svaka utakmica..

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 17 nov 2024, 12:38

Meni su svi oni koji su očekivali nešto od ove repke smiješni.

Svi oni koji su kao šokirani ovim rezultatom protiv jedne Njemačke, smiješni.

Doveden je Barbarez kao neko riješenje za naredne 4 godine. Okej. Hajmo pustiti čovjeka te 4 godine da vidimo šta i kako (ne) može pa da onda sudimo.

Ovi igrači koji su trenutno tu, mislite da bi bili da imamo bolje? Ja vjerujem da ne bi. Bolje nemaš, igraš s onim što ti je na raspolaganju u datom trenutku.

Ko je uspio jednu repku "srediti" za 3-6-9 mjeseci, ja mu kapu skidam. Svi znamo kol'ko je teško nekom novom treneru kad dođe u ekipu da to uigra, posloži, odredi taktiku i šta sve treba a kol'ko je to tek teško novom selektoru (zbog vremena koje provedu zajedno).

Možete vi sad mene ismijavati zbog ovoga ili šta već ali, ako ćemo mijenjati i selektora i igrače svako 6-9-12 mjeseci - yebi ti nas, za bolje i nismo.

Kontinuitet pa sve ostalo. :bih: :bih:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAZIN, Google Adsense [Bot], katalinski, perun i 49 gostiju.